Wat is bieden vanaf?

Bieden-vanaf is een verkoopsysteem waarbij de verkoop van een woning start vanuit een vanaf-prijs. Zowel verkoper als koper profiteren van de vele voordelen.

Waarom Bieden-vanaf?
Het is gebruikelijk om een huis aan te bieden met een vraagprijs. Men vraagt bijvoorbeeld € 250.000 en hoopt dat de biedingen niet ver daaronder zullen eindigen. Vaak is dit een langlopend proces, met prijsverlagingen als gevolg. De markt is echter drastisch veranderd en dat vraagt om een andere prijsstrategie. Bieden-vanaf keert de ‘vraagprijs’-strategie om en zet de woning met een scherpe vanaf-prijs in de markt. De ervaring leert dat zo een hogere opbrengst wordt bereikt, dan wanneer uw woning lange tijd voor een hoge vraagprijs te koop staat.

Hoe werkt Bieden-vanaf?
De vanaf-prijs komt tot stand via overleg tussen de verkoper en de makelaar. DIVA Makelaars start met een Facebook live video bezichtiging en/of Open Huis en een grootscheepse marketing campagne o.a. via Sociale Media. Potentiële kopers worden in de gelegenheid gesteld een bod uit te brengen. De makelaar overlegt met de verkoper of voor dit bedrag gegund wordt. 

Net als in een regulier onderhandelingstraject geldt voor de koper de mogelijkheid tot voorbehoud van financiering en zijn 3 dagen bedenktijd van toepassing. 

Verkopers: 
- het comfort van een kort verkoopproces met vaste tijdstippen
- door de lage vanaf-prijs veel aandacht voor de woning
- geen risico door gunning onder voorbehoud (geen verkoopverplichting)

- de zekerheid van de maximaal haalbare opbrengst en uiteindelijk een betere opbrengst dan verkoop vanuit een vraagprijs!

Kopers: 
-
een reële kans op de woning, en geen stress of u de eerste kijker bent
- reguliere 3 dagen bedenktijd
- mogelijkheid tot voorbehoud van financiering
- goede kans op een droomwoning voor de juiste prijs 

Wilt u meer weten over Bieden-vanaf?


Neem dan contact op met DIVA Makelaars 088-4483100