slide
DIVA Makelaars Landelijk werkzaam, lokaal gespecialiseerd!
DIVA staat voor ‘Ster’:
wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Käufer vorgemerkt

Käufer vorgemerkt: Keizersgracht 524, 1017 EK Amsterdam

5.750.000,- €
Immobilienart Haus, Grachtenhaus, Reihenhäus
Grundstück 274 m²
Nettofläche 589 m²
Übergabe Auf Anfrage
Status Käufer vorgemerkt

Hinweis

Übersicht

*ENGLISH TRANSLATION BELOW

Te koop aangeboden in Amsterdam Centrum (Grachtengordel):

Zeer exclusief en bijzonder grachtenpand van 589 m2 gelegen aan de Keizersgracht. Dit statige monumentale pand, genaamd: ‘t huis Geloof’, bevindt zich tussen de Leidsestraat en de Spiegelstraat en is uitermate geschikt als woon-werkpand. Het pand bestaat uit vijf woonlagen, is voorzien van een nieuwe fun... Mehr Informationen
  • Eckdaten

    Alle Merkmale
    Immobilienart Haus, Grachtenhaus, Reihenhäus
    Baujahr 1670
    Status Käufer vorgemerkt
  • Ort

Eckdaten

Angebot
Immobilien-Nr. 02131
Kaufpreis 5.750.000,- €
Gepolstert Nicht möbliert
Möbel Nicht möbliert
Status Käufer vorgemerkt
Übergabe Auf Anfrage
Letzte Aktualisierung Montag, 20. Dezember 2021
Bau
Immobilienart Haus, Grachtenhaus, Reihenhäus
Bauform Bestehende Immobilien
Baujahr 1670
Dach-Materialien Fliesen
Rooftype Komposit
Flächen
Grundstück 274 m²
Nutzfläche 589 m²
Brutto-Rauminhalt 2.280 m³
Fläche andere Innenräume 47 m²
Fläche extern mit Lagerräume 17 m²
Aufteilung
Anzahl der Etagen 6
Anzahl Zimmer 14 (von denen 8 Schlafzimmer)
Anzahl Bäder 3 (Und 2 separate Toiletten)
Im freien
Lage Am Ufer, An einem Wasserweg, In der Nähe von öffentlichen Verkehrsmitteln, Nahe Schule, Stadtzentrum
Garten
Typ Patio
Wichtigster Garten Ja
Orientierung Südwest
Bedingung Normal
Garten 2 - Typ Patio
Garten 2 - Orientierung Südwest
Garten 2 - Bedingung Normal
Kessel
Art des Kessels Nefit Ecomline HR
Heizung Quelle Gas
Baujahr 2004
Combiboiler Ja
Kesselbesitz Besessen
Ausstattung
Wasser-Heizung Gas Warmwasseraufbereiter, Zentralheizsystem
Heizungsart Kamin, Teilweise Fußbodenheizung, Zentralheizung
Badezimmer Einrichtungen Bad 1 Bad, Begehbare Dusche, Doppelwaschbecken, Toilette, Waschmaschinenanschluss
Badezimmer Einrichtungen Bad 2 Begehbare Dusche, Waschbeckenmöbel
Badezimmer Einrichtungen Bad 3 Begehbare Dusche, Doppelwaschbecken, Toilette
Balkon Ja
Kabel-TV Ja
Kamin Ja
Garten vorhanden Ja
Hat einen Telefonanschluss Ja
Internet-Verbindung Ja
Ventilierung Ja
Amtliche Informationen
Amsterdam I 12059
Angebot Ganzes Los
Eigentum Vollbesitz
Amsterdam I 7303
Bereich 274 m²
Angebot Ganzes Los
Eigentum Vollbesitz

Beschreibung

*ENGLISH TRANSLATION BELOW

Te koop aangeboden in Amsterdam Centrum (Grachtengordel):

Zeer exclusief en bijzonder grachtenpand van 589 m2 gelegen aan de Keizersgracht. Dit statige monumentale pand, genaamd: ‘t huis Geloof’, bevindt zich tussen de Leidsestraat en de Spiegelstraat en is uitermate geschikt als woon-werkpand. Het pand bestaat uit vijf woonlagen, is voorzien van een nieuwe fundering (2004) en het voorhuis dateert van 1670.

Het achterhuis en de royale achtertuin heeft een prachtig zicht op het Koetshuis met een zeer bijzondere monumentale achtergevel, welke is voorzien van twee prachtige beelden en schitterende ornamenten. Een schilderij met deze afbeelding is in de vaste collectie van het Rijksmuseum te vinden.

Het gehele pand heeft een bruto inhoud van maar liefst ca 2280 m3 en een woonoppervlakte van ca. 589 m2 (conform NEN2580 meetrapport).

OMGEVING:
Het pand is gelegen op een bijzondere locatie, aan één van de vier hoofdgrachten in Amsterdam tussen de Leidsestraat en de Nieuwe Spiegelstraat. De ligging is zeer centraal te noemen met onder andere het Museumplein, Leidseplein, Rembrandtplein Stopera, Koninklijk Theater Carré en Museum de Hermitage op loopafstand. In de nabije omgeving is een ruim aanbod van internationale musea, kunstgalerijen, voortreffelijke restaurants en gezellige lunchrooms.

De auto kunt u beveiligd parkeren in nabijgelegen parkeergarages waaronder Parkbee Keizersgracht en middels o.a. de Weesperstraat is de Ring A10 binnen tien minuten te bereiken.

GLOBALE INDELING:
Het pand is verdeeld over vijf bouwlagen:

Souterrain:
Hier bevindt zich momenteel een riante praktijkruimte welke separaat te bereiken is vanaf de straat en toegang verschaft tot de tuin. Vanzelfsprekend zal deze vrij van huur- en-/of gebruiksrechten geleverd worden.

Bel-etage & tuin:
Middels de bel-etage heeft u toegang tot de algemene entree van het pand. Het voorhuis kan naar eigen ingeving worden gebruikt en in het achterhuis treft u de gezellige woonkeuken met zicht op de tuin en koetshuis. Centraal is de patio gelegen en middels de hal heeft u toegang tot de tuin. De tuin geniet een heerlijk oppervlakte (ca. 193 m2) en het zicht op het koetshuis met zijn fraaie beelden is adembenemend.

Eerste etage:
In het voorhuis van de eerste etage is de riante woonkamer met openhaard gelegen. Het achterhuis is dient momenteel als kantoor / werkkamer maar kan tevens perfect als slaap- of eetkamer fungeren. Centraal treft u een tweede (kleine) keuken en separaat toilet.

Tweede etage:
Op de tweede etage treft u de eerste slaapverdieping met drie zeer riante slaapkamers, drie badkamers en meer dan voldoende kastruimte.

Derde etage:
Enkel het voorhuis is voorzien van een derde etage en te bereiken middels de inpandige trap. Op deze etage bevinden zich vier slaapkamers en de derde badkamer. Middels de achterste kleinere slaapkamer is via een vlizotrap de berging te bereiken.

Vierde etage:
De zeer ruim bemeten berging is gelegen op de zesde bouwlaag en vierde verdieping van het pand. Naar alle opslagruimte treft u hier ook de CV installaties en de toegangsdeur naar het dak.

Voor de exacte indeling verwijzen wij u graag naar de plattegronden.

EIGENDOMSSITUATIE:
Dit pand is gelegen op eigen grond. Er is dus geen sprake van erfpacht.

BIJZONDERHEDEN:
- Geheel grachtenpand;
- Toplocatie om de hoek van de Nieuwe Spiegelstraat / Spiegelgracht;
- woonoppervlakte: 589,1 m2 (NEN2580 meetrapport aanwezig);
- bruto inhoud: 2.280,39 m3;
- Rijks monumentaal pand (nr. 2636);
- voorzien van nieuwe fundering (2004);
- riante achtertuin (ca. 193 m2) met adembenemend zicht op het koetshuis;
- voorzien van 7 slaapvertrekken en 4 badkamers;
- drie openhaarden;
- alle denkbare voorzieningen op loopafstand;
- gelegen op eigen grond;
- standaard ouderdomsclausule van toepassing;
- voorbehoud gunning verkoper;
- oplevering in overleg.

HISTORIE:
*Monument - Keizersgracht 524 't Geloof | Pand met gevel (XVIIIc) onder rechte lijst (eind XVIII/begin XIX). versierde stoep, gesneden Louis XV deur, snijraam met lantaren XIX A. | Rijksmonument nummer 2636.

In 1670 bouwt timmerbaas Gerrit Jacobsz. voor zijdeverver Pieter van Zuylen aan de Keizersgracht een drietal identieke huizen, 524, 426 en 428 genaamd Geloof , Hoop en Liefde genaamd. De huizen zijn ieder drie traveeën breed en hebben een gemeenschappelijke voorgevel. Achterin de tuinen staan tuinhuizen tegen de achtergevels van panden aan de Kerkstraat. In de loop der tijd is de eenheid tussen de panden verbroken en zijn het op zichzelf staande panden geworden.

In 1743 wordt de koopman en kunstverzamelaar Nicolaas Doekscheer eigenaar van het pand Het Geloof, op nummer 524. Hij laat het interieur verfraaien met stucwerk en voorziet het pand naar de smaak van de tijd in 1754 van een nieuwe lijstgevel met zolderlichten tussen de consoles van de kroonlijst en een afsluitende balustrade. Bovenop de balustrade staat een inmiddels verdwenen beeld dat het Geloof personifieert. Daarna maakt Casper Philips de geveltekeningen, met deze nieuw kroonlijst. Het huidige attiek dateert van een verbouwing rond 1800.

In 1756 koopt Doekscheer het buurhuis, nummer 526, met een bijbehorend achterliggend huis aan de Kerkstraat en ook het huis achter zijn eigen huis. De twee huisjes laat hij afbreken om plaats te maken voor een fors koetshuis, dat is Kerkstraat 61, dat ruggelings tegen het tuinhuis van zijn woonhuis aan de Keizersgracht wordt gebouwd.

Aan de zijde van de Kerkstraat is goed te zien hoe het koetshuis met een imposante en rijke top is afgesloten. Beneden bevindt zich stal en koetshuis, boven woningen voor o.a. de koetsiers en daarboven de hooizolders. In 1758 wordt de bouw voltooid. Aan de tuinzijde wordt het koetshuis voorzien van een pronkgevel in een uitbundige rococo-stijl.

Doekscheer is een fervent schilderijenverzamelaar van vooral zeventiende-eeuwse schilderijen. Een enkele keer treed hij ook zelf als opdrachtgever op. In 1772 laat hij de Haarlemse schilder Hendrik Keun (1738-1787) twee schilderijen maken, een van zijn woonhuis het Geloof, en een van zijn tuin met tuin- en koetshuis. Het eerste schilderij wordt in 1796 op een veiling verkocht en is sindsdien spoorloos verdwenen. Het andere doek is in 1951 in het Rijksmuseum terechtgekomen. Het schilderij laat tuinen koetshuis zien op een zonnige dag terwijl Doekscheer zelf, zijn vrouw en personeel in de tuin vertoeven.

De achtergevel van het koetshuis vormt een waardig decor voor de voorstelling. In de gedecoreerde nissen staan beelden van Hercules en Ceres en op de kroonlijst van het lage tuinhuis de figuren van Geloof en Hoop en, in het midden een medaillon van de Liefde. In latere tijd is het beeldhouwwerk van het tuinhuis verdwenen. In 1958 wordt het koetshuis gerestaureerd. Dan blijft een nieuwe balustrade op het dak van het koetshuis nog achterwege, bij een volgende restauratie in 1976 maakt de beeldhouwer Hans ’t Mannetje op basis van het schilderij van Keun een kopie van hout, die op de oorspronkelijke plaats op het dak van het voormalige koetshuis is geplaatst. Ook de twee sierschoorstenen van het koetshuis zijn weer teruggebracht.

Bron: Gemeente Amsterdam.

Voor meer informatie over deze woning en/of het maken van een bezichtigingsafspraak kunt u contact opnemen met ons kantoor. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

Deze woning wordt aangeboden conform art 7:17 lid 6 Burgerlijk Wetboek. De opgegeven kenmerken zijn slechts als aanduiding bedoeld.

------------------------------------

*ENGLISH TRANSLATION

Offered for sale in Amsterdam Center (Canal District):

Very exclusive and special canal house of 589 m2 located on the Keizersgracht. This stately monumental building, called "t huis Geloof", is located between Leidsestraat and Spiegelstraat and is ideal as a live-work building. The building consists of five floors, contains a new foundation (2004) and the front house dates from 1670.

The rear house and the spacious backyard have a beautiful view of the coach house with a very special monumental rear facade, which is equipped with two beautiful statues and magnificent ornaments. A painting with this image can be found in the permanent collection of the Rijksmuseum.

The entire property has a gross capacity of less than approx 2280 m3 and a living area of 589 m2 (according to NEN2580 measurement report).

SURROUNDINGS:
The property is situated in a special location on one of the four main canals in Amsterdam between Leidsestraat and Nieuwe Spiegelstraat. The location is very central, with the Museumplein, Leidseplein, Rembrandtplein, Stopera, Royal Theatre Carré and the Hermitage Museum within walking distance. In the vicinity is a wide range of international museums, art galleries, fine restaurants and cozy lunchrooms.

You can park your car in secure parking garages nearby including Parkbee Keizersgracht and through the Weesperstraat the A10 motorway can be reached within ten minutes.

OWNERSHIP SITUATION:
This property is located on private land. There is no leasehold.

PARTICULARS:
- Entire canal house;
- Fantastic location around the corner from the Nieuwe Spiegelstraat / Spiegelgracht;
- Living space: 589.1 m2 (NEN2580 measurement report available);
- Gross content: 2,280.39 m3;
- State monumental building (No. 2636);
- with new foundation (2004);
- spacious backyard (approx. 193 m2) with breathtaking views of the coach house;
- equipped with 7 bedrooms and 4 bathrooms;
- three fireplaces;
- All imaginable amenities within walking distance;
- located on private land;
- standard age clause applicable;
- Subject to vendor approval;
- delivery in consultation.

For more information about this property and/or to make a viewing appointment, please contact our office. Our staff will be happy to assist you.

This house is offered in accordance with art. 7:17 paragraph 6 Civil Code. The specified features are intended only as an indication.

Grundrisse

Zusätzlich

ZonZone

Schließen

Zuletzt angesehen