slide
DIVA Makelaars Landelijk werkzaam, lokaal gespecialiseerd!
DIVA staat voor ‘Ster’:
wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Neues Mietangebot

Zu Mieten: Prinsengracht 751, 1017 JX Amsterdam

6.250,- € /m.
Immobilienart Haus, Grachtenhaus, Reihenhäus
Grundstück 176 m²
Nettofläche 265 m²
Übergabe Nach Freitag, 1. Januar 2021
Status Neues Mietangebot

Hinweis

Übersicht

*ENGLISH TRANSLATION BELOW

Te huur aangeboden in Amsterdam-Centrum (Grachtengordel-Zuid):

Uniek grachtenpand van maar liefst 265 m2, gelegen aan één van de mooiste stukjes gracht van Amsterdam. Wonen in dit 17e-eeuwse pand is genieten van authentieke Amsterdamse charme in perfecte combinatie met ruimte, luxe en comfort. Het heerlijk lichte pand is voorzien van o.a. een prachtig aangele... Mehr Informationen
  • Eckdaten

    Alle Merkmale
    Immobilienart Haus, Grachtenhaus, Reihenhäus
    Status Verfügbar
  • Ort

Eckdaten

Angebot
Referenznummer 01848
Kaufpreis 6.250,- € pro monat (inkl. gesetzl. Nebenkosten, möbliert, gepolstert, indiziert)
Kaution 12.500,- €
Servicekosten 50,- € pro Monat
Möbel Ja
Möbel Möbliert
Status Neues Mietangebot
Übergabe Nach Freitag, 1. Januar 2021
Übergabe ab Freitag, 1. Januar 2021
Erhältlich bis Samstag, 31. Dezember 2022
Bau
Immobilienart Haus, Grachtenhaus, Reihenhäus
Bauform Bestehende Immobilien
Dach-Materialien Fliesen
Rooftype Komposit
Isolationen Dach, Stock, Wand
Flächen
Grundstück 176 m²
Nutzfläche 265 m²
Brutto-Rauminhalt 645 m³
Fläche andere Innenräume 15 m²
Aufteilung
Anzahl der Etagen 3 (und ein Keller)
Anzahl Zimmer 8 (von denen 3 Schlafzimmer)
Anzahl Bäder 2 (Und 1 separates WC)
Im freien
Lage An einem Wasserweg, Freie Sicht, In der Nähe von öffentlichen Verkehrsmitteln, Stadtzentrum
Garten
Typ Hintergarten
Orientierung Süd
Bedingung Gepflegt
Kessel
Heizung Quelle Gas
Combiboiler Ja
Kesselbesitz Besessen
Ausstattung
Wasser-Heizung Zentralheizsystem
Heizungsart Zentralheizung
Badezimmer Einrichtungen Bad 1 Begehbare Dusche, Sinken, Toilette
Badezimmer Einrichtungen Bad 2 Bad, Begehbare Dusche, Doppelwaschbecken
Klimaanlage Ja
Garten vorhanden Ja

Beschreibung

*ENGLISH TRANSLATION BELOW

Te huur aangeboden in Amsterdam-Centrum (Grachtengordel-Zuid):

Uniek grachtenpand van maar liefst 265 m2, gelegen aan één van de mooiste stukjes gracht van Amsterdam. Wonen in dit 17e-eeuwse pand is genieten van authentieke Amsterdamse charme in perfecte combinatie met ruimte, luxe en comfort. Het heerlijk lichte pand is voorzien van o.a. een prachtig aangelegde stadstuin en biedt vanzelfsprekend een fantastisch uitzicht over de Prinsengracht.

Een grachtenpand als dit, dat niet is onderverdeeld in appartementen maar in zijn geheel kan worden bewoond, wordt doorgaans zelden voor verhuur aangeboden. Vanaf begin januari kunt u degene zijn die de unieke mogelijkheid heeft om te verblijven in dit rijksmonument, dat gemeubileerd zal worden opgeleverd.

OMGEVING:
Het pand is gesitueerd aan de Prinsengracht, tussen de Reguliersgracht en de Vijzelstraat. Dit deel van de Prinsengracht bestaat voornamelijk uit woonhuizen en wordt gekenmerkt door een zeer prettige sfeer – stads én dorps tegelijkertijd. Op slechts enkele minuten lopen liggen het sfeervolle Amstelveld, vaak het mooiste plein van Amsterdam genoemd, en de Utrechtsestraat, met zijn rijke aanbod aan winkels, restaurants, cafés en speciaalzaken. Ook Albert Heijn is slechts twee minuten lopen.

De locatie van het huis is zonder meer centraal te noemen. De PC-Hoofstraat, het Rijksmuseum, de beroemde Negen Straatjes, het Leidseplein, het Rembrandtplein, de Kalverstraat: alles ligt op loopafstand. De directe omgeving biedt een breed en divers aanbod aan culturele voorzieningen, waaronder meerdere bioscopen en Koninklijk Theater Carré, alsmede een ruim aanbod aan horeca, sportscholen en yogastudio’s.

De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is excellent. Op zeer korte loopafstand ligt de metrohalte van de Noord-Zuidlijn. Het is dan slechts vier minuten naar Amsterdam Centraal, zes minuten naar zakencentrum de Zuidas en circa twintig minuten naar Schiphol. Ook de uitvalswegen A10 en A2 zijn vanuit dit deel van Amsterdam vlot bereikbaar.

INDELING:

BEL-ETAGE:
Via het bordes bereikt u de klassieke entree van het pand, gelegen op de bel-etage. De hal verschaft toegang tot twee ruime kamers, het achterhuis en de inpandige trap. De kamers, die worden gescheiden door een ensuite deur, hebben hoge plafonds en bieden een fraai zicht op zowel de gracht als de stadstuin. Zij worden nu gebruikt als studeerkamer, maar kunnen makkelijk een andere functie krijgen.

SOUTERRAIN:
In het souterrain bevindt zich een gezellige eetkamer, die zich leent voor intieme etentjes maar ook voor diners met een groter gezelschap. De eetkamer kijkt uit op de tuin. Aan de voorzijde, met zicht op de gracht, ligt de open woonkeuken – voorzien van een vijfpits-fornuis en alle benodigde apparatuur. Het souterrain is niet alleen via de inpandige trap, maar ook rechtstreeks vanaf de straat bereikbaar, via de ingang die in vroegere tijden door het huispersoneel werd gebruikt.

TUIN:
Het souterrain biedt toegang tot de rustige stadstuin, pal gelegen op het zuiden. Een perfecte plek om van de zon te genieten en om bijvoorbeeld ontspannen te borrelen en te dineren.

EERSTE VERDIEPING:
Het woongedeelte van het pand bevindt zich op de eerste etage en bestaat uit twee lichte en comfortabele kamers, die worden gescheiden door een klassieke ensuite deur. De voorkamer biedt vanuit drie ramen schitterend zicht op de Prinsengracht. De achterkamer is een heerlijk rustige plek, die zich er perfect voor leent om bijvoorbeeld een boek te lezen. Deze ruimte kan, indien nodig, ook uitstekend dienen als derde slaapvertrek.

TWEEDE VERDIEPING:
De tweede etage voorziet in een riante master-bedroom met grachtzicht, een royale badkamer en een walk-in-closet. De zeer lichte badkamer, uitgevoerd in wit marmer, ligt aan de achterzijde en beschikt over een ligbad, inloopdouche, toilet en een dubbele wastafel.

ACHTERHUIS:
Het pand heeft aan de achterzijde een geheel zelfvoorzienend achterhuis van drie verdiepingen, met elk een eigen functie. In het souterrain bevindt zich een badkamer, op de bel-etage een slaapvertrek met Frans balkon en op de eerste etage een compacte woonkeuken. Elke verdieping is verbonden met het voorhuis.
Door het gehele pand treft u fraaie houten vloeren, een hoog afwerkingsniveau en bijzondere details zoals glas-in-lood ramen, fraai vormgegeven trappen en Hollandse witjes. Het pand is smaakvol ingericht.

BIJZONDERHEDEN:
- Luxe 17e-eeuws Monumentaal Grachtenpand;
- riante stadstuin op het zuiden;
- inclusief zelfvoorzienend achterhuis;
- fantastisch zicht over de Prinsengracht;
- toplocatie nabij het Amstelveld en Utrechtsestraat en uitstekend bereikbaar met ov en auto;
- fraaie karakteristieke elementen;
- derde (en-/of vierde) slaapkamer eenvoudig te realiseren; - woonoppervlakte ca. 265 m2;
- beschikbaar vanaf 1 januari 2021;
- uitsluitend gemeubileerd verhuurd;
- waarborgsom is gelijk aan twee maanden huur;

Voor meer informatie over deze woning en/of het maken van een bezichtigingsafspraak kunt u contact opnemen met ons kantoor. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

Deze woning wordt aangeboden conform art 7:17 lid 6 Burgerlijk Wetboek. De opgegeven kenmerken zijn slechts als aanduiding bedoeld.

------------------------------------

*ENGLISH TRANSLATION

For rent in Amsterdam-Centre (Grachtengordel-Zuid):

Unique canal house of no less than 265 m2, situated on one of the most beautiful stretches of canal in Amsterdam. Living in this 17th-century building is enjoying authentic Amsterdam charm in perfect combination with space, luxury and comfort. The wonderfully light building has a beautifully landscaped city garden and of course offers a fantastic view over the Prinsengracht.

A canal house like this, which is not subdivided into flats but can be inhabited in its entirety, is usually rarely offered for rent. From the beginning of January you can be the one who has the unique opportunity to stay in this listed building, which will be delivered furnished.

SURROUNDINGS:
The property is situated on the Prinsengracht, between the Reguliersgracht and the Vijzelstraat. This part of the Prinsengracht consists mainly of houses and is characterized by a very pleasant atmosphere - city and village at the same time. Just a few minutes' walk away are the attractive Amstelveld, often called the most beautiful square in Amsterdam, and Utrechtsestraat, with its rich range of shops, restaurants, cafés and specialist shops. Albert Heijn is also just a two-minute walk away.

The location of the house can certainly be called central. The PC-Hoofstraat, the Rijksmuseum, the famous Nine Streets, the Leidseplein, the Rembrandtplein, the Kalverstraat: everything is within walking distance. The immediate surroundings offer a wide and diverse range of cultural amenities, including several cinemas and Royal Theatre Carré, as well as a wide range of catering establishments, gyms and yoga studios.

The accessibility by public transport is excellent. The metro stop of the North-South line is a very short walk away. It is only four minutes to Amsterdam Central Station, six minutes to the Zuidas business center and about twenty minutes to Schiphol Airport. The A10 and A2 motorways are also easily accessible from this part of Amsterdam.

CLASSIFICATION:

BEL-ETAGE:
The classic entrance to the building is located on the ground floor. The hall provides access to two spacious rooms, the back house and the interior staircase. The rooms, which are separated by an ensuite door, have high ceilings and offer beautiful views of both the canal and the city garden. They are now used as a study, but can easily be converted to another function.

SOUTERRAIN:
In the basement, there is a cosy dining room, which lends itself to intimate dinners as well as dinners with larger groups. The dining room overlooks the garden. At the front, overlooking the canal, is the open-plan kitchen - equipped with a five-burner cooker and all the necessary appliances. The basement is not only accessible via the internal staircase, but also directly from the street, via the entrance which was used by the house staff in earlier times.

GARDEN:
The basement provides access to the quiet south-facing city garden. A perfect place to enjoy the sunshine and, for example, to have a relaxing drink and dinner.

FIRST FLOOR:
The living area of the property is on the first floor and consists of two bright and comfortable rooms, which are separated by a classic ensuite door. The front room offers a magnificent view of the Prinsengracht from three windows. The backroom is a wonderfully quiet place, which lends itself perfectly to reading a book, for example. If necessary, this room can also be used as a third dormitory.

SECOND FLOOR:
The second floor provides a spacious master bedroom with canal view, a spacious bathroom and a walk-in closet. The very bright bathroom, finished in white marble, is located at the rear and has a bath, walk-in shower, toilet and double washbasin.

BACK HOME:
The property has a completely self-sufficient back house of three floors, each with its own function. In the basement, there is a bathroom, on the first floor a bedroom with a French balcony and on the first floor a compact kitchen. Each floor is connected to the front house.
Throughout the building, you will find beautiful wooden floors, a high level of finish and special details such as stained glass windows, beautifully designed staircases and Dutch whites. The property is tastefully decorated.

PARTICULARITIES:
- Luxurious 17th-century Monumental Canal House;
- Spacious city garden facing south;
- including self-sufficient rear house;
- fantastic view over the Prinsengracht;
- prime location near the Amstelveld and Utrechtsestraat and easily accessible by public transport and car;
- beautiful characteristic elements;
- third (and/or fourth) bedroom easy to realize; - living area approx. 265 m2;
- available from 1 January 2021;
- let exclusively furnished;
- deposit is equal to two months rent;

For more information about this property and/or to make a viewing appointment, please contact our office. Our staff will be happy to assist you.

This property is offered in accordance with Article 7:17 paragraph 6 of the Dutch Civil Code. The characteristics given are only meant as an indication.

ZonZone

Schließen

Zuletzt angesehen