slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Rented

Rented: Schiestraat 7, 1442 PP Purmerend

€1,500 /mo
Type of residence House, single-family house, corner house
Plot size 195 m²
Liveable area 90 m²
Acceptance By consultation
Status Rented

Note

General

In het noordelijk deel van Purmerend, in het hofje van de Schiestraat, vinden we deze fijne hoekwoning met drie slaapkamers en aangebouwde garage. Verscholen tussen het vele groen in de wijk staat dit woonblok dwars op de Flevostraat waardoor de woningen in de vrije ruimte staan, met een brede stoep voor de deur. Aan de andere kant van het grote grasveld ligt basisschool 't Carrousel' en peute... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, corner house
    Construction period 1964
    Status Rented
  • Location

Features

Offer
Reference number 00333
Asking price €1,500 per month
Status Rented
Acceptance By consultation
Construction
Type of residence House, single-family house, corner house
Type of construction Existing estate
Accessibility Seniors
Construction period 1964
Roof materials Bitumen
Rooftype Flat
Certifications Energy performance advice, Fire safety
Isolations Insulated glazing, Roof
Surfaces and content
Plot size 195 m²
Floor Surface 90 m²
Living area 28 m²
Kitchen area 6.5 m²
Content 305 m³
External surface area storage rooms 24 m²
Layout
Number of floors 2
Number of rooms 4 (of which 3 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location Near public transport, Near school, On a quiet street, Residential area, Sheltered location
Garden
Type Back yard
Orientation East
Condition Normal
Garden 2 - Type Back yard
Garden 2 - Main garden Yes
Garden 2 - Orientation West
Garden 2 - Condition Well maintained
Energy consumption
Energy certificate E
Boiler
Type of boiler Intergas HR+
Heating source Gas
Year of manufacture 2022
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating, Partial Floor heating
Bathroom facilities Shower, Toilet, Washbasin furniture
Has cable TV Yes
Garden available Yes
Has a storage room Yes
Cadastral informations
Purmerend D 1395
Area 195 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

In het noordelijk deel van Purmerend, in het hofje van de Schiestraat, vinden we deze fijne hoekwoning met drie slaapkamers en aangebouwde garage. Verscholen tussen het vele groen in de wijk staat dit woonblok dwars op de Flevostraat waardoor de woningen in de vrije ruimte staan, met een brede stoep voor de deur. Aan de andere kant van het grote grasveld ligt basisschool 't Carrousel' en peuterspeelzaal 'Overwhere' dus hoe kindvriendelijk wil je het hebben?
Deze zogenoemde Indecowoningen, twee woonlagen met plat dak met kenmerkende grote raampartijen, zijn destijds gebouwd om gezinnen de ruimte te bieden. Kindvriendelijkheid, betaalbaarheid en bereikbaarheid waren speerpunten bij het ontwerp van deze wijk aan de noordkant van het gezellige stadscentrum.

Aan deze woning is in de loop der jaren veel verbeterd, de indeling is iets aangepast door de keuken bij de woonkamer te betrekken. Daardoor stroomt het licht vrijelijk door de benedenverdieping en kwam er plek voor een U-opstelling van het werkblad en de apparatuur. Tevens is het eind van de hal bij de toiletruimte getrokken waardoor hij tweemaal groter is als de oorspronkelijke afmeting.
De woonkamer met comfortabele vloerverwarming kijkt voor uit op een voortuin op het oosten en achter over de opvallend brede onderhoudsarme en nieuw aangelegde achtertuin.
De naastgelegen garage maakt deze hoekwoning natuurlijk bijzonder aantrekkelijk daar hij vele mogelijke toepassingen biedt.

Boven zijn drie praktische slaapkamers en de moderne badkamer welke speels betegeld is en compleet ingericht.
Wie de aspiraties heeft om meer vierkante meters te verwerven, ziet in de buurt hoe dit met een dakopbouw is te bereiken. Deze woningen zijn daar prima geschikt voor.
Wat ook een pluspunt is voor de toekomst is de voorziene aansluiting op stadsverwarming. Purmerend liep hierin allang voorop en gaat nu steeds meer wijken vrijmaken van fossiele brandstoffen. Op alle fronten is dit dus een woning met toekomst!

Deze wijk is opnieuw in opmars bij jonge gezinnen en forenzen. Zij hebben herontdekt dat deze wijk wel heel gunstig ligt ten opzichte van uitvalswegen en de stad. Met een eigen NS station (Purmerend-Overwhere) en zeer goed geregeld streekvervoer is woonwerkverkeer uitstekend te doen. Zowel auto- als treinforenzen bestrijken in krap een half uur vrijwel alle omliggende steden.

Kinderen hebben alle ruimte in deze wijk. Overal zijn groenstroken, speelpleinen en trapveldjes te vinden. Spelen met buurtgenootjes streeft hier al snel de verlokkingen van schermpjes voorbij... Tegenover de woning ligt de basisschool, de kleintjes houd je daardoor goed in het oog.
Sport en spel zijn ook dichtbij, net als een winkelcentrum en verschillende supermarkten. Voor de gezelligheid; hapje eten, iets drinken, lekker shoppen en genieten van de middeleeuwse panden, ben je in acht minuten fietsen op de historische Koemarkt.

Ground floor

Entree via voortuin vanuit de oostzijde toegankelijk. Hal met moderne meterkast (9 groepen met drietal aardlekschakelaars) en trapopgang naar verdieping.
Geheel modern betegelde en vergrote toiletruimte met wandcloset en fontein. Verwarmde grijze tegelvloer drempelloos overgaand naar de doorzonwoonkamer. Open verbinding met betegelde keuken in U-opstelling. Werkblad met rvsspoelbak en ééngreeps mengkraan. Gaskookplaat met rvs spatplaat en dito afzuigkap. Ingebouwde oven, magnetron. koelkast, en vaatwasser.
Openslaande deur naar nieuw bestrate achtertuin met gemetselde tuinberging. Tevens een aangebouwde stenen garage voorzien van verwarming, elektra, wasmachine aansluiting en gloednieuwe Intergas HR cv combiketel!

First floor

Overloop met zijraam, harde vloerbedekking, 3 praktische slaapkamers met rechte gevels, respectievelijk 6,5 / 12,5 en 13,5 m²). Geheel modern betegelde
badkamer met douchecabine, design wastafelmeubel, handdoekenradiator en tweede toilet (wandcloset).

Garden

De verzorgde voortuin bevindt zich over de volle breedte en strekt zich tevens uit voor de garage ingang.
De zeer brede achtertuin is dit najaar geheel nieuw aangelegd met grasgazon en bestrating dus klaar voor gebruik en genieten van het buitenleven totdat de zon ondergaat want hij is op het zonnige westen gesitueerd.

Details

- Zéér verzorgd geheel om snel te kunnen betrekken
- Woonoppervlakte 90 m²
- Inhoud 305 m³
- Perceelgrootte 195 m² eigen grond
- Mét aangebouwde garage en vooruitzicht op ruime groenstrook
- Voorzien van kunststof ramen en kozijnen met isolerende beglazing
- Drietal slaapkamers met rechte gevels, losse kasten en deels voorzien van inbouwspots
- Platdak voorzien van extra steenwol isolatiedekens
- Comfortabele 5-groeps vloerverwarming op de parterre waardoor ontsierende radiatoren ontbreken
- Smetteloos, rookvrij geheel
- Oplevering kan desgewenst spoedig!

ZonZone

Close

Recently viewed