slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Charmante woonboerderij aan de autoluwe Lingedijk!

€625,000
Address: Lingedijk 116, 4151 CP Acquoy
Type of residence House, residential farm, detached house, dike house
Plot size 540 m²
Liveable area 185 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

WEGENS GROTE BELANGSTELLING ZIJN DE KIJKDAGEN VAN DEZE WONING HELAAS VOL.

Charmante woonboerderij aan de autoluwe Lingedijk!

In het schilderachtige dorpje Acquoy staat een charmante woonboerderij uit ca. 1780 aan de rustieke Lingedijk. Oude elementen zijn bewaard gebleven in dit gemeentelijke monument en de huidige bewoners hebben van deze woning een waar pareltje gemaakt. In combinatie m... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, residential farm, detached house, dike house
    Construction period 1780
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 06605
Asking price €625,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 14 September 2021
Construction
Type of residence House, residential farm, detached house, dike house
Type of construction Existing estate
Construction period 1780
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Isolations Insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 540 m²
Effective area 185 m²
Living area 73 m²
Kitchen area 17 m²
Content 853 m³
Surface area other inner rooms 21 m²
Surface area external storage rooms 9 m²
Mapping
Number of floors 3 (and one basement)
Number of rooms 5 of which (3 bedrooms)
Number of bathrooms 2
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation North west
Has a backyard entrance Yes
Condition Well maintained
Energy consumption
Energy certificate F
Boiler
Type of boiler Atag
Heating source Gas
Year of manufacture 2017
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 2
Water heating Central heating system
Heating Central heating, Fireplace
Bathroom facilities Bathroom 1 Shower, Sink, Toilet, Washbasin furniture
Bathroom facilities Bathroom 2 Bath, Sink, Toilet
Has a fireplace Yes
Has fibre optical cable Yes
Garden available Yes
Has an internet connection Yes
Has a storage room Yes
Cadastral informations
Beesd L 107
Area 540 m²

Description

WEGENS GROTE BELANGSTELLING ZIJN DE KIJKDAGEN VAN DEZE WONING HELAAS VOL.

Charmante woonboerderij aan de autoluwe Lingedijk!

In het schilderachtige dorpje Acquoy staat een charmante woonboerderij uit ca. 1780 aan de rustieke Lingedijk. Oude elementen zijn bewaard gebleven in dit gemeentelijke monument en de huidige bewoners hebben van deze woning een waar pareltje gemaakt. In combinatie met de prachtig verzorgde tuin en de rustige omgeving is Lingedijk 116 wat ons betreft dé definitie van landelijk wonen.

Wij adviseren je de brochure van deze T-boerderij te downloaden van onze website. In deze brochure tref je uitgebreide informatie aan met extra foto's, plattegronden en kadastrale gegevens.

Ground floor

Bij binnenkomst in de hal valt direct op dat deze woning uit meerdere niveaus bestaat.
Vanuit de hal zijn een werkkamer, keuken en eerste badkamer met toilet, wastafel en douchecabine bereikbaar. De werkkamer kan prima als vierde slaapkamer fungeren.

De landelijke (eet)keuken is gelegen aan de voorzijde van de woning en van alle gemakken voorzien, waaronder een Boretti gasfornuis (5-pits) met oven, afzuigkap, spoelbak, koelkast en een in 2020 geplaatste vaatwasser. Er is meer dan voldoende kastruimte en ruimte voor een (extra) eettafel.

Bijzonder is de opkamer die als het ware zweeft tussen de begane grond en de eerste verdieping. Een typisch kenmerk van deze oude woonboerderij. Vanuit deze opkamer heb je via een raam met origineel glas zicht op de woonkamer.

Via een trapje bereik je de voormalige deel, die als zeer ruime woonkamer ingericht is.
Meteen links, onder de opkamer, bevindt zich de bijkeuken, waar de wasmachine en droger geplaatst zijn. Er is tevens een werkblad met extra spoelbak.

Vanuit de bijkeuken is de bijzondere toogkelder bereikbaar, welke door de huidige eigenaren verder is uitgediept. De kelder is geïsoleerd en bijna vijf meter lang. Vanwege de ronde vormen en het terugkerende gebruik van stenen materialen doet deze ruimte bourgondisch aan.

De woonkamer heeft een unieke indeling en is verdeeld over meerdere niveaus waar verschillende zit- en eethoeken zijn gecreëerd. De houten balken, dakramen, gesmoorde plavuizen en originele schouw kenmerken deze prachtig open ruimte. Het achterste deel van de woonkamer heeft een nokhoogte van maar liefst 3,96 meter!
De open haard zorgt voor extra sfeer en de dakramen voor extra licht.

Aan de achterzijde is een 2e hal met de achterdeuren bereikbaar, de entree die eigenlijk het meest gebruikt wordt. Een oude wenteltrap leidt naar de eerste verdieping.

First floor

Vanuit het voorhuis loopt ook een trap naar de 1e verdieping, waar een overloop toegang geeft tot een slaapkamer en een tweede badkamer.

De badkamer is uitgerust met een wastafel, tweede toilet, een ligbad met douchekop en vaste kasten. De twee dakramen zorgen voor licht en ventilatie.

Garden

De mooi onderhouden, diepe achtertuin loopt helemaal door tot aan de Achterweg, vanaf waar je vrij uitzicht hebt over de landerijen. In deze groene achtertuin staat een vrijstaande houten schuur, een plantenkas en er zijn meerdere zitgedeeltes waar zon en schaduw elkaar afwisselen. Een pad loopt door een mooi afwisselend aangelegde tuin richting het grote terras dat direct aan de woning grenst. Daar is het de hele dag heerlijk vertoeven!

Details

Technische informatie

Vloeren: de vloer van de kelder is van beton, de vloeren van de begane grond zijn van beton en deels van hout, de vloeren van verdiepingen zijn van hout.
Gevels: de gevels zijn opgetrokken in steen en deels voorzien van voorzetwanden.
Dak: het dak is voorzien van pannen.
Beglazing : de woning is voorzien van dubbele beglazing in houten kozijnen. Er is sprake van dubbel glas, HR++ glas en monumentenglas.
Verwarming : de verwarming wordt geregeld door een HR-ketel “ Atag” uit 2017.
Isolatie: de gevels van de woning zijn deels geïsoleerd, de keldervloer is geïsoleerd en er is sprake van geïsoleerde beglazing.

Overige technische kenmerken
- De meterkast is uitgevoerd met voldoende groepen met aardlekschakelaar, een slimme elektriciteitsmeter en een gasmeter. De watermeter bevindt zich in de kelder.
- De keuken dateert uit 2000. De vaatwasser is in 2020 vernieuwd.
- De badkamer dateert
- In de tuin is een waterpuls aanwezig.

Vernieuwingen
- De schuur plus houthok zijn in 2007 gebouwd.
- In de loop der jaren zijn diverse (dak) ramen vernieuwd.
- In 2018 is de meterkast uitgebreid.
- In 2019-2021 is het houtwerk aan binnen- en buitenzijde geschilderd.

Acquoy, gemeente West Betuwe
Acquoy is een dorp in de gemeente West Betuwe (www.westbetuwe.nl) in de provincie Gelderland. De gemeente West Betuwe is op 1 januari 2019 ontstaat door een fusie van de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Op 1 januari 2006 telde het dorp 617 inwoners. Acquoy ligt aan een oude bocht van de rivier de Linge die echter is afgesneden, zodat het nu aan een doodlopende arm van het riviertje ligt. Omdat in vroeger tijd langs of vlak achter de Lingedijk gebouwd werd, heeft het dorp een langgerekte en bochtige vorm gekregen. Acquoy ligt in het gebied van de Hollandse Waterlinie.
Een markant punt in Acquoy dat bij velen bekend is, is de scheve kerktoren. De toren staat al scheef sinds hij gebouwd is in de 15e eeuw. De toren is ca. 17,5 m hoog en staat aan de bovenkant, aldus een meting uit 1985, ongeveer 1,15 meter uit het lood. Dat is ca. 0,2 graden minder dan de toren van Pisa. Opvallend is dat op het kerkhof het graf van een mevrouw Pisa te vinden is.
De bereikbaarheid is goed: Leerdam en Geldermalsen liggen dichtbij, en ook de grotere plaatsen Utrecht, Den Bosch en Gorinchem zijn binnen 30 autominuten te bereiken.

Interesse gewekt? Schakel meteen uw eigen aankoopmakelaar in.
Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Floor plans

Extra

Virtual tour

ZonZone

Close

Recently viewed