slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Hoorn 87A, 2404 HH Alphen aan den Rijn

€265,000
Type of residence House, single-family house, corner house
Plot size 170 m²
Liveable area 70 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

LET OP! OPNIEUW BESCHIKBAAR WEGENS HET NIET DOORGAAN VAN EERDERE VERKOOP!

Vraagijs betreft een BIEDEN VANAF... prijs.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Leuke karakteristieke hoekwoning met parkeerplaats op eigen terrein. Gelegen aan de doorgaande weg Hoorn te Alphen aan den Rijn. Een woning die in de afgelopen per... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, corner house
    Construction period 1920
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 05354
Asking price €265,000
Upholstered Yes
Upholstered Upholstered
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 05 July 2022
Construction
Type of residence House, single-family house, corner house
Type of construction Existing estate
Construction period 1920
Roof materials Tiles
Rooftype Side gable
Isolations Wall
Surfaces and content
Plot size 170 m²
Effective area 70 m²
Content 280 m³
Surface area other inner rooms 5 m²
Surface area external storage rooms 5 m²
Surface area external, linked storage rooms 1 m²
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 4 of which (3 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation South
Has a backyard entrance Yes
Condition Normal
Energy consumption
Energy certificate G
Boiler
Type of boiler Intergas HR
Heating source Gas
Year of manufacture 2017
Combiboiler Yes
Features
Number of parking spaces 1
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Bathroom facilities Shower
Parking Parking lot
Has cable TV Yes
Has a flue tube Yes
Garden available Yes
Has a phone line Yes
Has an internet connection Yes
Cadastral informations
Alphen aan den Rijn A 5740
Area 170 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

LET OP! OPNIEUW BESCHIKBAAR WEGENS HET NIET DOORGAAN VAN EERDERE VERKOOP!

Vraagijs betreft een BIEDEN VANAF... prijs.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Leuke karakteristieke hoekwoning met parkeerplaats op eigen terrein. Gelegen aan de doorgaande weg Hoorn te Alphen aan den Rijn. Een woning die in de afgelopen periode al op meerder punten verbeterd is, maar ook nog de mogelijkheden biedt het geheel meer naar eigen wens in te richten of te wijzigen. De algehele afwerking is zeker netjes doch ook eenvoudig.

Renovaties die de afgelopen perioden hebben plaatsgevonden: De woning is geheel voorzien van isolerende beglazing in houten kozijnen. De buitengevels zijn geïsoleerd d.m.v isolatie en voorzetwanden aan de binnenzijde. HR-CV ketel geplaatst in 2017. Nieuwe radiatoren, nieuwe meterkast, diverse kleinere renovaties. Alles bij elkaar dus ook een prima basis om de laatste interne moderniseringen (zoals een nieuwe keuken en/of luxer sanitair) naar eigen ideeën te wijzigen. Bent u minder veeleisend wat betreft de laatste trends? In de huidige vorm en uitvoering is de woning ook prima te bewonen.

Het authentieke karakter van de gevels van het bouwblokje van 4 woningen waar deze woning van uit maakt heeft ertoe geleid dat de gemeente het geheel als beeldbepalend object heeft aangemerkt. Dit betreffen de originele deels gestucte gevels, de vakverdeling van de ramen, de erker, de dakvorm van het gehele bouwblok. Zoekt u dus echt een bijzondere authentieke woning? Kom dan snel langs om dit object te bezichtigen.

De indeling van de woning is als volgt:
Entree met halletje aan de voorzijde. Woonkamer met erachter gelegen keuken in de uitbouw. In deze uitbouw bevindt zich tevens de badkamer met douche en apart een toiletruimte. Via een achter-halletje toegang tot de achtertuin. Hier is nog een ruime berging gelegen van 2.27m x 2.15m

De eerste verdieping is bereikbaar via een spiltrap vanuit de woonkamer. Hier is een overloop met twee inbouwkasten, en momenteel twee flinke slaapkamers. De voorslaapkamer betreffen voorheen twee slaapkamers die tot één zijn samengevoegd, maar ook relatief gemakkelijk weer in twee kamers teruggebracht kunnen worden. (Zie de alternatieve plattegrond). Oorspronkelijk waren er dus drie slaapkamers, maar op dit moment zijn er in totaal twee slaapkamers op de verdieping.

Vanaf de overloop is d.m.v. een vlizotrap een prima bergvliering te bereiken, waar tevens de CV-ketel hangt.

Het perceel kent een recht van overpad ten behoeve van de naastgelegen woning en de woning daarnaast. Momenteel loopt dit wat onhandig door de tuin, maar door herindeling van de achtertuin kan dit achterlangs en via de zijkant worden verlegd, zodat u toch over een heerlijke vrije tuin beschikt. Op die wijze is het officieel ook ooit vastgelegd. Op de laatste foto is de meest eenvoudige oplossing met een witte strook hiervoor aangegeven. Onderdeel van het perceeloppervlak is echter ook nog een strook wateroppervlak aan de zijkant. Door middel van een steiger zou nog wat meer ruimte ontstaan voor het overpad, waardoor het tuinoppervlak nog verder wordt vergroot. Bij een bezichtiging kunt u de mogelijkheden zelf zien en ervaren. Op de 3D-annimatie is zichtbaar hoe de tuin, na aanleg van het nieuwe pad er dan nog ongeveer uitziet. Een heerlijk vrije tuin op het zuiden.

Details

- Eigen grond
- Parkeerplaats op eigen terrein
- Twee slaapkamers, drie mogelijk
- Achtertuin op zuid
- De berging, zichtbaar op de foto in de achtertuin betreft feitelijk de helft. Het andere deel behoort toe aan de buurman. Kadastraal klopt dit ook met het perceel. (zie de kadastrale kaart)
- Goed onderhouden
- Recente HR CV ketel
- Verplichting van recht van overpad
- Historisch beeldbepalend object
- Oplevering in overleg, indicatie medio mei 2022
- De woning beschikt over een vastgesteld energielabel G. Dit betreft echter een label dat nog wel gewoon tot 2025 geldig is, maar momenteel niet meer in overeenstemming is met de feitelijke situatie. De woning is naderhand voorzien van een nieuwe HR CV-ketel en diverse isolatie. De woning is nagenoeg volledig voorzien van isolerende beglazing. De verwachting is dat indien een nieuw label in huidige staat zou worden afgegeven dit minimaal D of wellicht C zou zijn.

Floor plans

ZonZone

Close

Recently viewed