slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Jan Olphert Vaillantlaan 89, 1086 XZ Amsterdam

€1,150,000
Type of residence House, mansion, terraced house
Plot size 150 m²
Liveable area 233 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Te koop aangeboden in Amsterdam-Oost (Steigereiland):

Gelegen op het Steigereiland op steenworpafstand van o.a. diverse jachthavens en het prachtige Diemerpark treft u dit fantastische 5-laags woonhuis aan. De woning geniet een woonoppervlakte van ca. 233 m2 en maar liefst 143 m2 buitenruimte. Deze buitenruimtes bestaan uit een prachtig vormgegeven achtertuin, balkon op de derde verdieping e... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, mansion, terraced house
    Construction period 2006
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 02046
Asking price €1,150,000
Upholstered Yes
Upholstered Upholstered
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 20 August 2021
Construction
Type of residence House, mansion, terraced house
Type of construction Existing estate
Construction period 2006
Roof materials Bitumen
Rooftype Flat
Isolations Full
Surfaces and content
Plot size 150 m²
Effective area 233 m²
Content 870 m³
Surface area external, linked storage rooms 66 m²
Mapping
Number of floors 5
Number of rooms 7 of which (4 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 2 separate toilets)
Outdoors
Location Harbour area, Near highway, Near public transport, Near school, On a quiet street, Residential area, Unobstructed view
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation West
Condition Constructed under architecture
Garden 2 - Type Sun terrace
Garden 2 - Orientation South
Garden 2 - Condition Beautifully landscaped
Features
Water heating District heating
Heating District heating, Gas fireplace
Bathroom facilities Bath, Double sink, Walkin shower
Has a balcony Yes
Has cable TV Yes
Has fibre optical cable Yes
Garden available Yes
Has a phone line Yes
Has an internet connection Yes
Has a storage room Yes
Has ventilation Yes
Cadastral informations
Amsterdam AU 1940
Area 150 m²
Range Entire lot
Ownership Ground lease
Charges Progressing, €5,870.46 per year (variable) with redemption option

Description

Te koop aangeboden in Amsterdam-Oost (Steigereiland):

Gelegen op het Steigereiland op steenworpafstand van o.a. diverse jachthavens en het prachtige Diemerpark treft u dit fantastische 5-laags woonhuis aan. De woning geniet een woonoppervlakte van ca. 233 m2 en maar liefst 143 m2 buitenruimte. Deze buitenruimtes bestaan uit een prachtig vormgegeven achtertuin, balkon op de derde verdieping en een dakterras met wijds zicht richting de natuur, water en stad.

De gehele woning is in 2006 vormgegeven door een architect, waarbij door gebruik van vides, glazen vloerdelen en grote raampartijen een werkelijk unieke woning is ontstaan. Intern is de woning hoogwaardig afgewerkt en voorzien van o.a. vloeren van natuursteen en hardhout, een Bulthaup keuken, volledig uitgevoerde en-suite badkamer, glazen trappenhuis en vooral een enorme hoeveelheid daglicht.

Op derde verdieping van het pand, momenteel in gebruik als kantoor, kunnen gemakkelijk nog een twee- of drietal slaapkamers en badkamer worden gerealiseerd. Zie de alternatieve plattegrond ter inspiratie.

OMGEVING:
De woning is gelegen op het Steigereiland in Amsterdam-IJburg. Dit eiland kenmerkt zich door zijn vernieuwende en veelzijdige architectuur. Het Steigereiland beschikt over alle benodigde faciliteiten; directe toegang tot het Diemerpark, een grote basisschool, diverse kinderdagverblijven, een grote huisartsenpraktijk, buurtwinkeltjes, café-restaurant Vrijburcht met groot terras, tandartsen en een kapper. En uiteraard: volop mogelijkheden om te zwemmen.

Het haveneiland grenst aan de oevers van de Rieteilanden en het Diemerpark, waar men naar hartenlust kan joggen, skaten en fietsen. Het park heeft een eigen strand en een voetbal- en hockeyclub. Tennissen kan op het Rieteiland Oost. Door het vele omliggende water en de bevaarbare grachten heeft IJburg een maritieme uitstraling met de haven en haar watersportvereniging als middelpunt.

IJburg, en met name Steigereiland, ligt direct aan de A10, afslag S114. Diverse uitvalswegen (A4 en A9) zijn zo bereikbaar, dit geldt ook voor de Luchthaven Schiphol. Tramlijn 26 brengt u in ca. 12 minuten van IJburg naar het Centraal Station. Bus 66 rijdt in 15 minuten naar de Arena. Vrijburcht ligt zeer gunstig ten opzichte van de binnenstad en de Ring. In slechts 2 minuten bent u met de auto op de Ring en fietst u in 15 minuten naar het centrum.

INDELING:

Begane Grond:
De entree van het woonhuis wordt gevormd door een fraaie houten plint welke dieper is gelegen dan de voorgevel waardoor een handige overkapping is gecreëerd. Hier bevinden zich de voordeur en de toegang tot de inpandige berging.

De interne entree wordt gevormd door de doorloop naar de werkkamer en de trap naar de woonverdieping. Bij binnenkomst zijn het vooral de strakke lijnen, hoge plafonds en fantastische hoeveelheid daglicht welke direct in het oog springen. De tuin- c.q. werkkamer zijn gelegen aan de achterzijde. Door de glazen achtergevel, die doorloopt naar de gehele eerste verdieping is dit een fantastische inspirerende ruimte met veel mogelijkheden. De berging leent zich perfect voor fietsen, scooters en voorraden. Ook is hier de aansluiting voor de wasmachine en droger. Separaat op de begane grond bevindt zich nog een toilet met fonteintje.

De achtertuin is volledig symmetrisch aangelegd met een fraaie combinatie van prachtige bomen (die 's avonds automatisch worden aangelicht) tegels, grind en groen. Achterin de tuin bevindt zich de opslag voor het haardhout waar tevens een kleine berging achter gesitueerd is. Door de westelijke ligging van de tuin is het een heerlijke plek om te genieten in de zon!

Eerste verdieping:
Het woongedeelte van het woonhuis is gelegen op de eerste verdieping. Deze ruimte kenmerkt zich door prachtige plafondhoogte, glazen achtergevel en vide met glazen vloerdelen. Op deze verdieping treft u de luxe Bulthaup woonkeuken en opstelling voor een riante zithoek en eettafel. De keuken is voorzien van alle denkbare apparatuur van de merken Siemens en Bosch; vaatwasser (2021), combi-oven, RVS design afzuigkap, inductiekookplaat, koelkast en vriezer.

Tweede verdieping:
De tweede verdieping is aan de voor- en achterzijde voorzien van twee zeer zuim bemeten slaapvertrekken. De slaapkamer aan de voorzijde is voorzien van een riante inbouw- kledingkast en de slaapkamer aan de achterzijde beschikt o.a. over een en-suite badkamer met ligbad, dubbel wastafelmeubel en inloopdouche. Centraal in de hal heeft u tevens toegang tot een separaat toilet en bergingskast.

Derde verdieping:
De derde verdieping fungeert momenteel als prachtig kantoor met grote raampartijen aan beide zijden en aangrenzend balkon aan de achterkant. Ook is hier een slimme compacte pantry geplaatst. Deze ruimte kan, zoals aangegeven op de alternatieve plattegrond, ook ingedeeld worden met twee- of eventueel drie slaapkamers met badkamer.

Vierde verdieping:
Middels de inpandige vaste trap en het dakhuis is de vierde verdieping te bereiken, waar het dakterras van de woning gelegen is. Deze geeft een fantastisch uitzicht over de natuur, het water en natuurlijk richting de stad. Door de hoge en open ligging schijnt de zon hier altijd!

Kortom, een luxe en fraai vormgegeven woonhuis met alle gemakken op een perfect bereikbare locatie.

EIGENDOMSSITUATIE:
De woning is gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond. Het huidige tijdvak loopt tot 28 februari 2055. De jaarlijkse erfpachtcanon bedraagt € 5.870,46.

PARKEREN:
Vergunningsgebied: Centrum 2. Momenteel is er geen wachttijd (bron: gemeente Amsterdam d.d. juni 2021).

BIJZONDERHEDEN:
- Volledig pand aan de geliefde Jan Olphert Vaillantlaan;
- woonoppervlakte: ca. 233 m2 | NEN2580 meetrapport aanwezig;
- maar liefst 143 m2 buitenruimte(!);
- onder architectuur vormgegeven in 2006;
- 5-laags woonhuis;
- voorzien van een achtertuin, balkon én dakterras;
- in de nabije omgeving van diverse havens en het Diemerpark;
- ideaal bereikbaar (direct aan de A10);
- volledig geïsoleerd (b.j. 2006);
- schitterend uitzicht richting natuur, water en de stad vanaf het dakterras;
- riante berging met separate ingang op de begane grond;
- jaarlijkse erfpachtcanon bedraagt € 5.870,46 | tijdvak loopt t/m februari 2055;
- voorbehoud gunning verkoper;
- oplevering in overleg.

Voor meer informatie of het maken van een bezichtigingsafspraak kunt u contact opnemen met ons kantoor. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

Deze woning wordt aangeboden conform art 7:17 lid 6 Burgerlijk Wetboek. De opgegeven kenmerken zijn slechts als aanduiding bedoeld.

ZonZone

Close

Recently viewed