slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Nico Jessekade 189, 1087 MR Amsterdam

€1,549,000
Type of residence House, mansion, semi-detached house
Plot size 200 m²
Liveable area 270.6 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Zeer fraai en ruim opgezet gezinshuis aan het water met een separaat gastenverblijf.

***** English text below *****

Deze zeer recent (2016) onder architectuur gebouwde woning met zes slaapkamers en drie badkamers is van alle gemakken voorzien (intercom, alarm, electrische garagedeur, keukenapparatuur, sauna etc) en hoogstaand afgewerkt.

Via de entree met een zeer hoog en open plafond... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, mansion, semi-detached house
    Construction period 2016
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 00042
Asking price €1,549,000
Furnishing Yes
Furnishing Furnished
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 01 May 2020
Construction
Type of residence House, mansion, semi-detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 2016
Surfaces and content
Plot size 200 m²
Effective area 270.6 m²
Content 1,175 m³
Surface area other inner rooms 24.9 m²
Surface area external, linked storage rooms 30.8 m²
Mapping
Number of floors 5
Number of rooms 9 of which (7 bedrooms)
Number of bathrooms 4 (and 1 separate toilet)
Garden
Type Back yard
Condition Beautifully landscaped
Energy consumption
Energy certificate A
Features
Number of parking spaces 2
Bathroom facilities Bathroom 1 Toilet
Bathroom facilities Bathroom 2 Toilet
Bathroom facilities Bathroom 3 Toilet
Parking Attached stone
Garden available Yes
Has a garage Yes

Description

Zeer fraai en ruim opgezet gezinshuis aan het water met een separaat gastenverblijf.

***** English text below *****

Deze zeer recent (2016) onder architectuur gebouwde woning met zes slaapkamers en drie badkamers is van alle gemakken voorzien (intercom, alarm, electrische garagedeur, keukenapparatuur, sauna etc) en hoogstaand afgewerkt.

Via de entree met een zeer hoog en open plafond op de begane grond en trap is de open keuken bereikbaar. De keuken is ontworpen door KOAK-design en heeft een kookeiland van maar liefst 3,5 meter lang met een in beton gegoten blad en voorzien van een bar-gedeelte. In het blad zit een extra grote inductie kookplaat en de gootsteen is voorzien van een Franke quooker. De keuken bevat onder meer een hoge ijskast en een hoge vriezer van Siemens, twee Siemens ovens en Miele vaatwasser. De gehele keuken is fraai afgewerkt met massief eikenhout.

De garage op de begane grond aan de voorzijde is voorzien van een elektrische overhead deur, is ook binnendoor bereikbaar en biedt veel opbergruimte.

Het zelfstandige gastenverblijf aan de achterzijde van de woning is voorzien van een complete keuken en de badkamer en is zowel toegankelijk vanuit garage als vanuit de tuin. Ideaal voor een au-pair, mantelzorg of verhuur. Het gastenverblijf heeft een epoxy gietvloer en heeft een eigen buiten-zitje onder het terras van de keuken.

Vanuit de keuken, voorzien van epoxy gietvloer en een grote glazen pui die twee verdiepingen beslaat, is het terras bereikbaar via de harmonicadeur die over de hele breedte open kan. Op deze manier kan het gehele terras bij mooi weer bij de keuken worden betrokken. Via het terras is de fraai aangelegde tuin te bereiken met achterom. De woonkamer aan de voorzijde is te bereiken via de eiken houten brede halve trap alwaar een fraai uitzicht op het water en natuur. De woonkamer heeft hoge ramen, een houtkachel, eiken planken vloer en een prachtig uitzicht op het water en groen.

Via de eikenhouten trap met fraaie glazen balustrade is de vide te bereiken die voorzien is van een gietvloer, glazen balustrades en een op maat gemaakte wand/tv kast met schuifsysteem om de tv aan het zicht te onttrekken. Onderdeel van de vide vormt de bibliotheek met boekenkast. Ook vanuit de bibliotheek is er een prachtig uitzicht. De vide staat in open verbinding met de woonkamer en open keuken hetgeen het geheel een rijkelijk ruimtelijk effect geeft.

De eerste slaapverdieping heeft een zeer ruime overloop en vier slaapkamers. De gehele verdieping is voorzien van een gietvloer. De badkamer heeft een ligbad, dubbele wastafel, inloopdouche en hangtoilet. De tegels zijn deels mozaïek en deels grijs 60x60. Middels een sensor gaat het licht vanzelf aan. Ook is er vloerverwarming in de badkamer. Alle deuren zijn van massief hout, plafondhoog en met stompe kozijnen (geen opdek). In elk van de vier vertrekken is een aansluiting voor zowel tv als internet aanwezig.

De bovenste verdieping heeft een overloop met pantry en koelkast, toegang naar het terras aan de voorzijde, ruime waskamer voor wasmachine + droger met werkbank en warm en koud water. De waskamer is ook voorzien van extra kastruimte. Op deze gehele bovenverdieping ligt een eiken vloer.

De ruim opgezette bovenste verdieping bestaat naast de waskamer ook uit de master bedroom met inloopkast. Ook vanuit deze ruimte is het terras aan de voorzijde te bereiken door
de grote schuifpui. Via de walk-in closet (2x2,5 meter) bereik je de derde badkamer die over de gehele breedte van het huis loopt en voorzien is van grote ramen waardoor er veel daglicht binnenkomt. Ook hier een dubbele wastafel, inloopdouche en hangtoilet. Daarnaast beschikt deze badkamer over een finse sauna. Op deze verdieping ook aansluitingen voor tv en internet aanwezig.

Het dakterras op deze top floor biedt een wijds uitzicht over het water, groen en grote delen van Amsterdam en heeft nagenoeg de hele dag zon. Een heerlijke plek om de dag te starten of te eindigen.

Bijzonderheden
- Nieuw gebouwd 2016 erfpacht afgekocht tot 1-12-2065
- Aan rustige straat gelegen
- Vrij uitzicht over het water
- Bovenste 2 slaapverdiepingen voorzien van horren
- Elke kamer utp en coax
- Gehele pand is 14.5 meter hoog
- Meerdere ruimtes voorzien van vloerverwarming
- Tennisbaan tegenover
- Groenstrook aan de voorzijde
- Mogelijkheid tot huur ligplek aan aanlegsteiger voor het huis
- Mogelijkheid voor het parkeren van 2 auto’s

IJBURG
De Nico Jessekade ligt op een rustige en goede locatie op IJburg met een vrij uitzicht over het water en op het Rieteiland Oost met vrijstaande woonhuizen.
Het eilandleven dicht bij het centrum van Amsterdam wordt als zeer erg prettig ervaren door de bewoners.
Het Diemerpark, sportverenigingen, winkelcentrum, diverse leuke eetgelegenheden en de tram- en bushalte bevinden zich op loopafstand van de woning. Het “stads”strand Blijburg is heel gemakkelijk lopend (ca.15 min.) of per fiets (ca. 5 min.) te bereiken.
Het eiland beschikt ook over een zeilschool en in het zomerseizoen een surfschool.
Het centrum van Amsterdam is met de tram en per fiets makkelijk te bereiken.
U bent in ca 15 minuten met lijn 26 op het centraal station. Met 1 overstap naar tramlijn 7 bij de tramhalte Rietlandpark bent u in ca. 20 minuten op het Leidseplein. Door de weeks en in het weekend rijden er de hele nacht door nachtbussen op IJburg.
Ook rijdt er om de circa 15 minuten een bus naar de Amsterdam ArenA, waar de Ziggodome, AFAS Live (voorheen de Heineken Music Hall), Pathé bioscoop, Mediamarkt, Woonmall, Decathlon en diverse eetgelegenheden zijn.
De Ring A10 (afslag S114) richting Utrecht/Rotterdam/Zaandam is binnen enkele minuten te bereiken. Ook is er een goede/snelle ontsluiting naar de A1 richting Almere/Amersfoort.

Very nice and spacious family home at the water with a separate guest house.

This very recently (2016) built home was designed by an architect. Enjoy the space with six bedrooms, three bathrooms and fully equipped living area (intercom, alarm, electric garage door, kitchen appliances, sauna etc) finished to a high standard.

You enter open kitchen via the entrance with high and open ceilings on the ground floor and stairs to the upper levels. The kitchen is designed by KOAK-design and has a cooking island of no less than 3.5 meters long with a concrete-cast top and a bar section. There is an extra-large induction hob in the top and the sink is finished with a Franke quooker. The kitchen includes a high refrigerator, a high freezer from Siemens, two Siemens ovens and a Miele dishwasher. The entire kitchen is beautifully finished with solid oak.

The garage is located on the ground floor at the front with an electric overhead door. You can easily access the garage from the house, and it offers plenty of storage space.

The independent guesthouse at the back of the house has a complete kitchen and bathroom and is accessible both from the garage and through the garden. Ideal for an au pair, informal care or rental. The guesthouse has an epoxy cast floor and has its own outside seating area under the kitchen terrace.
The kitchen - with its large glass front covering two floor - is equipped with epoxy screed floor. From here you enter the garden through the harmonica door, which opens over the entire with of the facade. Turning your kitchen into an open kitchen for the entire terrace on a sunny day. From the terrace you enter the beautifully landscaped garden with a back entrance.

The living room at the front is accessible through the oak wooden wide half staircase where you enjoy the beautiful view over the water and nature. The living room has high windows, a wood-burning stove and oak plank flooring. Via the oak staircase with its beautiful glass balustrade you reach the void which has a cast floor, glass balustrades and a custom-made wall / TV cabinet with sliding system to hide the TV from view. The library with bookcase forms part of the void giving the look and feel of the house its finishing touch. The vide is in open connection with the living room and open kitchen, which gives the whole a rich spatial effect.

The first bedroom floor has a very spacious landing and through which you enter the four bedrooms. The entire floor has a cast floor. The bathroom is installed with a bathtub, double sink, walk-in shower and toilet. The tiles are partly mosaic and partly gray 60x60. The lights are operated through automatical sensors and you will never have cold feet as you enjoy the floor heating. All doors are made of solid wood, ceiling high and have blunt frames (no cover). There is a connection for both TV and internet in each of the four rooms.

The upper floor has a landing with pantry and fridge, access to the front terrace, spacious laundry room for washing machine + dryer with workbench and hot and cold water. The laundry room also provides extra cupboard space. There is an oak floor on this entire upper floor.

The spacious top floor consists of the master bedroom with walk-in closet in addition to the laundry room. You enter the terrace at the front from this room through the large sliding doors. Passing through the walk-in closet (2x2.5 meters) you reach the third bathroom that runs over the entire width of the house. This bathroom is equipped with large windows proving lots of daylight. Here you will find a double sink, walk-in shower and hanging toilet. In addition, this bathroom has a Finnish sauna. Connections for TV and internet are also available on this floor.

The roof terrace on this top floor offers a wide view over the water, greenery and large parts of Amsterdam and faces the sun all day. A wonderful place to start or end the day.

Particularities

Newly built 2016 ground lease surrendered to 1-12-2065
Located on a quiet street
Unobstructed view over the water
Top 2 sleeping floors with mosquito nets
Every room utp and coax
The entire building is 14.5 meters high
Multiple rooms with underfloor heating
Tennis court opposite
Green strip on the front
Possibility to rent a berth at the landing stage in front of the house
Possibility to park 2 cars
Garage with epoxy floor and passage to guest apartment
Legal separation of the guesthouse and home possible

IJBURG

The Nico Jessekade is in a quiet and fancy location at IJburg with an unobstructed view over the water and on the Rieteiland Oost with detached houses.

Residents experience a very pleasant island life close to the centre of Amsterdam.

The Diemerpark, sports clubs, shopping centre, various nice diners and the tram and bus stops are within walking distance of the house. The "city" beach of Blijburg is very easy to reach on foot (approx. 15 minutes) or by bicycle (approx. 5 minutes).
The island also has a sailing school and a surfing school in the summer season.
The centre of Amsterdam is within reach by tram and bicycle.
You arrive at Central Station within 15 minutes on line 26. With 1 change to tram line 7 at the Rietlandpark tram stop, you can get to Leidseplein in around 20 minutes. During the week and during the weekend, night buses run all night to and from IJburg.
There is also a bus every 15 minutes to the Amsterdam ArenA, where you will find the Ziggodome, AFAS Live (formerly the Heineken Music Hall), Pathé cinema, Media Markt, Woonmall, Decathlon and various eateries.
The Ring A10 (exit S114) direction Utrecht / Rotterdam / Zaandam is a few minutes’ drive away. There is also good / fast access to the A1 towards Almere / Amersfoort

Floor plans

ZonZone

Close

Recently viewed