slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Silodam 331+PP, 1013 AW Amsterdam

€585,000
Type of residence Apartment, maisonette, apartment
Liveable area 90 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Te koop aangeboden in Amsterdam Centrum:

Heerlijk 2/3-kamer appartement van ca. 90 m2 met prachtig uitzicht over de stad en weids uitzicht over het 't IJ. De woning met parkeerplaats is gelegen in het moderne en markante gebouw genaamd ''De Silodam'' welke is gebouwd en opgeleverd in 2002. De veelkleurige gevel doet denken aan een volgeladen containerschip.

OMGEVING:
Deze woning is geleg... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence Apartment, maisonette, apartment
    Construction period 2002
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 01927
Asking price €585,000
Service costs €199
Upholstered Yes
Upholstered Upholstered
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 15 April 2021
Construction
Type of residence Apartment, maisonette, apartment
Floor 5th floor
Type of construction Existing estate
Construction period 2002
Roof materials Bitumen
Rooftype Flat
Certifications Energy performance advice
Isolations Full
Surfaces and content
Effective area 90 m²
Content 285 m³
Surface area external storage rooms 3 m²
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 3 of which (2 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 2 separate toilets)
Outdoors
Location City centre, Near highway, Near public transport, On a quiet street, On waterway, Open position
Energy consumption
Energy certificate A
Features
Water heating Centrally supplied
Heating District heating
Bathroom facilities Shower, Sink
Parking Underground garage
Has cable TV Yes
Has an elevator Yes
Has a French balcony Yes
Has a storage room Yes
Has ventilation Yes
Association of owners
Registered at Chamber of Commerce Yes
Annual meeting Yes
Periodic contribution Yes
Reserve fund Yes
Long term maintenance plan Yes
Home insurance Yes
Cadastral informations
Amsterdam K 8005
Range Condominium
Ownership Ground lease
Charges Progressing, with redemption option, bought off until 28/11/2049

Description

Te koop aangeboden in Amsterdam Centrum:

Heerlijk 2/3-kamer appartement van ca. 90 m2 met prachtig uitzicht over de stad en weids uitzicht over het 't IJ. De woning met parkeerplaats is gelegen in het moderne en markante gebouw genaamd ''De Silodam'' welke is gebouwd en opgeleverd in 2002. De veelkleurige gevel doet denken aan een volgeladen containerschip.

OMGEVING:
Deze woning is gelegen nabij de Jordaan, Prinseneiland en de Houthavens. De woning met parkeerplaats is gelegen aan de strekdam Silodam.

Dagelijkse boodschappen kunt u al lopend doen op de gezellige Haarlemmerstraat/dijk. Twee stappen verder en u bent in de bruisende Jordaan. Talloze winkeltjes, cafés en restaurants bevinden zich in de nabije omgeving zoals Meneer Nieges, BAK, Wijncafé Worst, Bickers aan de Werf en Marius.

Via de Pontsteiger bent u met de pont zo in Amsterdam-Noord en op het creatieve en culinaire NDSM-terrein. Recreatiegebied het Twiske is in slechts 15 fietsminuten bereikbaar met het pontje, welke u in enkele minuten gratis naar de noordzijde van het IJ brengt.

Het Centraal Station is op loopafstand, maar er zijn ook meerdere openbaar vervoersmogelijkheden. Via de S101-S103 bevindt u zich binnen 10 minuten op de Ring A10.

GLOBALE INDELING:
Entree van de woning is gelegen op de vijfde verdieping. Hier treft u de woonkamer met uitzicht over de stad, haven en de Pontsteiger. De open keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur (vaatwasser, combi-oven magnetron, keramische plaat en koel-vries combinatie).

Middels de inpandige trap komt u op de zesde verdieping, hier treft u een tweede toilet, nette badkamer en de slaapkamers, welke momenteel zijn samengevoegd. Vanaf hier heeft u een prachtig weids uitzicht over 't IJ!

Tevens beschikt het appartement over een berging in de onderbouw en een eigen parkeerplaats in de ondergelegen parkeerkelder.

FACILITEITEN IN HET GEBOUW:
Het gebouw De Silodam beschikt naast de 157 woningen ook over een aantal extra's. Denk bijvoorbeeld aan de drietal grote zonneterrassen (o.a. vlonderterras, kraaiennest), op verschillende plekken in het gebouw, een kleine haven met privé zwemsteiger, natuurlijk de parkeergarage onder de strekdam. Maar ook een kleinschalige bibliotheek (Silobieb), speelotheek en Silogym.

EIGENDOMSSITUATIE
Het appartement is gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam. De erfpacht is afgekocht tot 30-11-2049. De aanvraag voor het verkrijgen van een aanbieding voor eeuwigdurende erfpacht onder gunstige voorwaarden is tijdig aangevraagd.

VERENIGING VAN EIGENAREN
De Vereniging van Eigenaars genaamd "VvE Gebouw De Silodam aan de Westerdoksdijk" wordt professioneel beheerd, is actief en financieel gezond. De maandelijkse servicekosten voor de woning bedragen ca. €199,-. De bijdragen voor de parkeerplaats is ca. €110,- per maand.

PARKEREN:
De woning beschikt over een privé parkeerplaats in de beveiligde parkeergarage!

BIJZONDERHEDEN:
- Zeer goed te bereiken locatie in Amsterdam Centrum;
- volledig geïsoleerd (b.j. 2002);
- mogelijkheid tot twee ruim bemeten slaapkamers;
- schitterend uitzicht vanuit alle kamers in de woning;
- gelegen in een mooi complex met diverse faciliteiten;
- separate berging in de onderbouw;
- actieve en gezonde Vereniging van Eigenaars;
- liften aanwezig;
- erfpacht afgekocht tot en met 2049;
- voorbehoud gunning verkoper;
- oplevering in overleg.

*De Silodam is een strekdam en staat in het westelijk havengebied van Amsterdam. De ca. 300 meter lange strekdam steekt uit in het IJ. Langs de Silodam staan twee voormalige graansilo's die nu dienstdoen als appartementengebouwen, waaronder de Stenen Silo, een rijksmonument. Ook staat hier het appartementengebouw 'De Silodam' uit 2002, een bekend voorbeeld van de moderne architectuur langs de IJoevers van Amsterdam. De Silodam ligt in het gebied 'Houthavens Oost' (bron: Wikipedia & silodam.org).

Voor meer informatie of het maken van een bezichtigingsafspraak kunt u contact opnemen met ons kantoor. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

Deze woning wordt aangeboden conform art 7:17 lid 6 Burgerlijk Wetboek. De opgegeven kenmerken zijn slechts als aanduiding bedoeld.

ZonZone

Close

Recently viewed