slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Aan de Linge gelegen.

€349,000
Address: Havendijk 8, 4153 AX Beesd
Type of residence House, single-family house, detached house, dike house
Plot size 235 m²
Liveable area 114 m²
Acceptance Immediately
Status Sold

Note

General

ALTIJD AL LANGS DE LINGE WILLEN WONEN, DAN IS DIT WELLICHT UW KANS !

Aan de Havendijk in Beesd, in de historische dorpskern, ligt - direct aan de Linge - dit vrijstaande, authentieke dijkwachtershuis met parkeergelegenheid op eigen grond. Deze sfeervolle woning werd tientallen jaren met veel plezier bewoond. Nu is echter de tijd aangebroken om deze plek over te dragen aan een volgende liefhe... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, detached house, dike house
    Construction period 1901
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 00172
Asking price €349,000
Electricity €100
Gas €195
Water €4
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Status Sold
Acceptance Immediately
Last updated 26 April 2022
Construction
Type of residence House, single-family house, detached house, dike house
Type of construction Existing estate
Construction period 1901
Roof materials Tiles
Rooftype Side gable
Certifications Energy performance advice
Isolations Insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 235 m²
Effective area 114 m²
Living area 28.2 m²
Kitchen area 12.58 m²
Content 419 m³
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 3 of which (2 bedrooms)
Number of bathrooms 2 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location At waterside, City centre, Near highway, Near public transport, Near school, On waterway, Unobstructed view
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation East
Has a backyard entrance Yes
Condition Needs to be laid out.
Energy consumption
Energy certificate G
Boiler
Type of boiler Intergas
Heating source Gas
Year of manufacture 2009
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 1
Water heating Central heating system
Heating Central heating, Electric heating, Fireplace
Bathroom facilities Bathroom 1 Shower, Sink
Bathroom facilities Bathroom 2 Bath, Sink
Has a fireplace Yes
Has a flue tube Yes
Garden available Yes
Has a phone line Yes
Cadastral informations
Beesd E 2072
Area 235 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

ALTIJD AL LANGS DE LINGE WILLEN WONEN, DAN IS DIT WELLICHT UW KANS !

Aan de Havendijk in Beesd, in de historische dorpskern, ligt - direct aan de Linge - dit vrijstaande, authentieke dijkwachtershuis met parkeergelegenheid op eigen grond. Deze sfeervolle woning werd tientallen jaren met veel plezier bewoond. Nu is echter de tijd aangebroken om deze plek over te dragen aan een volgende liefhebber, die de woning volledig naar eigen inzicht kan renoveren en moderniseren om hier een eigen droomplek van te maken. De bijbehorende tuin ligt direct aan het slingerende riviertje "de Linge" waardoor de unieke mogelijkheid bestaat voor het aanleggen van een eigen vaartuig, een droom voor de echte waterliefhebber.

Ligging en faciliteiten:
Beesd ligt centraal in het Betuwse rivierenlandschap aan de rivier "de Linge". Dit ogenschijnlijk 'kleine' riviertje, blijkt met 108 km de grootste rivier van Nederland en slingert zich door het natuurlijke landschap met vele historische dorpjes. Beesd heeft een knus dorpscentrum, waarvan een gedeelte beschermd dorpsgezicht is. Er is een gevarieerd aanbod van winkels waaronder een supermarkt en meerdere speciaalzaken. In het nabij gelegen Geldermalsen of Leerdam kunt u nog uitgebreider winkelen. In Beesd zijn verder meerdere gezellige horecagelegenheden. Er is vanuit het dorp volop gelegenheid om te fietsen en te wandelen door het prachtige landschap met idyllische dorpjes en boomgaarden. Op loopafstand ligt het landgoed Heerlijkheid “Mariënwaerdt” met de landgoedwinkel en het gezellige restaurant.

Bereikbaarheid:
Het dorp is gunstig gesitueerd ten opzichte van belangrijke Oost-West (A15) en Noord-Zuid (A2) verbindingen, waardoor steden als Rotterdam, Arnhem, Amsterdam en Eindhoven binnen een uur te bereiken zijn. Binnen een half uur bent u met de auto al in Utrecht of Den Bosch. En met 5 minuten fietsen bent u op het NS-station van Beesd. Vanaf dit station is er elk half uur een trein naar Geldermalsen/Dordrecht.

Ground floor

Begane grond:
Bij binnenkomst door de voordeur - aan de voorzijde van de woning - komt u in de royale hal. Deze biedt toegang tot toilet, douche, keuken en kelderruimte. In de hal bevindt zich ook de meterkast en de trapopgang naar de 1e etage.

De oorspronkelijke (eerste) toegangsdeur vanuit de hal naar de woonkamer is weggewerkt achter een spiegel, maar deze is - indien gewenst - eenvoudig weer in gebruik te nemen. Momenteel is de woonkamer bereikbaar via de (tweede) toegangsdeur vanuit de keuken.

De sfeervolle woonkamer met parketvloer en open haard heeft veel lichtinval. Aan de voorzijde is uitzicht over de Havendijk en aan de achterzijde bereikt u via de openslaande deuren de ruime achtertuin, die aan de rivierkant over de hele breedte grenst aan "de Linge" met ruim zicht over de weilanden.

Aan de woonkamer grenst de keuken. Deze biedt volop ruimte en mogelijkheid voor het creëren van een moderne keuken met alle gewenste inbouwapparatuur.

Als verrassing ligt er aan de achterzijde nog een ruime kamer, naar keuze in te richten als bijvoorbeeld werkkamer, atelier of eetkamer. Ook hiervandaan heeft u zicht over "de Linge" en via de buitendeur bereikt u het terras en de tuin. Boven deze tuinkamer is een bergruimte aanwezig die toegankelijk is via een Vlizo-trap.

First floor

Via de vaste trap bereikt u de overloop op de eerste etage. Hier bevindt zich een bergkast met hierin de CV-opstelling (Intergas, 2009 in eigendom).

Aan de voorzijde van de woning ligt een ruime slaapkamer met veel vaste kastruimte.

De tweede slaapkamer is aan de achterzijde van de woning en beschikt over diverse inbouwkasten onder de schuine zijden van het dakbeschot.

De badkamer is voorzien van een ligbad.

Garden

De zonnige tuin ligt op het oosten en grenst over de gehele breedte aan de rivier "de Linge" met uitzicht over de weilanden. De toegang tot de tuin is via de woning of buitenom via de oprit. De tuin bestaat uit meerdere niveaus: grenzend aan de woonkamer en de tuinkamer ligt een groot terras. Een paar treden lager ligt een nog groter terras over de gehele breedte van de tuin. Via nog enkele treden bereikt u het gedeelte aan de oever van de rivier. De tuin kan uiteraard naar eigen wensen worden ingericht.

Details

* unieke locatie direct aan de rivier "de Linge".
* centraal in de historische dorpskern;
* eigen parkeergelegenheid;
* mogelijkheid voor het aanleggen van een vaartuig;
* cv-ketel intergas, 2009 in eigendom;
* gelegenheid om naar eigen wens te moderniseren.

Nieuwsgierig geworden naar deze unieke woning, neem dan gerust contact op met ons kantoor. Wij kunnen dan een afspraak maken voor een persoonlijke rondleiding. Daarbij krijgt u volop de gelegenheid om de woning te bezichtigen en eventuele vragen beantwoord te krijgen.

Floor plans

Extra

ZonZone

Close

Recently viewed