slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit

For sale: Dorp 105, 3405 BB Benschop

Price on request
Type of residence House, residential farm, detached house
Plot size 4,500 m²
Liveable area 241 m²
Acceptance By consultation

Note

General

Charmante, authentieke woonboerderij met opstallen op een perceel eigen grond van circa 4.500 m2.

Een ruwe parel die niet vaak voorbij komt, zo is deze boerderij te omschrijven, hier kunt u al uw dromen realiseren. Deze boerderij is generaties lang in gebruik geweest als agrarisch bedrijf maar heeft nu de bestemming wonen gekregen. Door alle opstallen die bij de woning aanwezig zijn, zijn er... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, residential farm, detached house
    Construction period 1893
  • Location

Features

Offer
Reference number 00190
Price Price on request
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Acceptance By consultation
Last updated 05 July 2023
Construction
Type of residence House, residential farm, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1893
Roof materials Tiles
Rooftype Gambrel
Surfaces and content
Plot size 4,500 m²
Floor Surface 241 m²
Living area 35.61 m²
Kitchen area 18.51 m²
Content 1,198 m³
Surface area other inner rooms 96 m²
External surface area storage rooms 213 m²
Layout
Number of floors 2
Number of rooms 5 (of which 3 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location On a busy street, Open position, Unobstructed view
Garden
Type Garden around
Orientation South east
Has a backyard entrance Yes
Condition Neglected
Energy consumption
Energy certificate G
Features
Bathroom facilities Shower, Sink
Garden available Yes
Cadastral informations
Lopik E 651
Range Partial lot
Ownership Full ownership
Lopik E 673
Area 4,500 m²
Range Partial lot
Ownership Full ownership

Description

Charmante, authentieke woonboerderij met opstallen op een perceel eigen grond van circa 4.500 m2.

Een ruwe parel die niet vaak voorbij komt, zo is deze boerderij te omschrijven, hier kunt u al uw dromen realiseren. Deze boerderij is generaties lang in gebruik geweest als agrarisch bedrijf maar heeft nu de bestemming wonen gekregen. Door alle opstallen die bij de woning aanwezig zijn, zijn er mogelijkheden genoeg te bedenken om hier uw dromen te realiseren.

Benschop is een dorp in de gemeente Lopik in het zuidwesten van de provincie Utrecht en beschikt over alle voorzieningen als supermarkt, basisschool en diverse sportverenigingen.

Door de centrale ligging van het dorp is de A2 binnen 10 minuten te bereiken en zijn grote steden als Utrecht en Amsterdam binnen het half uur te bereiken.

Splitsing van de boerderij in 2 woningen lijkt kansrijk, risico is voor koper. Extra nieuwe woningen zijn alleen haalbaar bij sloop van 1.000m2 of meer, deze sloopmeters zijn niet aanwezig.

Ground floor

De centrale hal leidt u vanaf de voordeur naar het voormalige achterhuis. Langs deze hal liggen de keuken, eetkamer, zitkamer en de opkamer in gebruik als slaapkamer. Onder de opkamer bevindt zich nog een authentieke troggewelf kelder met gemetselde trap en twee openslaande ramen voorzien van traliewerk.

Aan de linker voorzijde ligt de woonkeuken. De woonkeuken beschikt over diverse authentieke details als een balkenplafond, houten keukenblok met granieten aanrechtblad, schouw met gaskachel en originele schuiframen. In de keuken is een losstaand fornuis in het voormalige toilet aanwezig en een vaste bergkast.
Aan de rechter voorzijde ligt de voormalige zondag kamer. Hier vindt u een gestuukt ornamentenplafond, de originele schuiframen en een gaskachel met natuurstenen omlijsting.
Achter de zondag kamer ligt de tweede woonkamer, ook met een gaskachel, deze keer met een schouw en een natuurstenen omlijsting. Deze woonkamer beschikt over diverse vaste kasten, een van deze vaste kasten is in gebruik geweest als bedstede.
De opkamer is te bereiken via een vaste trap met vijf treden en verborgen achter een deur. Hier is het balkenplafond weer zichtbaar en zijn er voor de raampartij binnen luiken aanwezig. In deze kamer is een vaste kast boven de trap naar de kelder aanwezig.

Het achterhuis is door de laatste bewoner in gebruik geweest als hobbyruimte, maar hier ziet u de originele bestemming als koeienstal nog overal tevoorschijn komen. In het achterhuis zijn het toilet, eenvoudige douchecel en een bijkeuken te vinden. Hier is ook de trapopgang naar de 1e etage aanwezig.

First floor

Wanneer u op de eerste etage aangekomen bent ziet u de originele hooizolder met luiken. Hier is de gehele dakconstructie nog in het zicht. Aan de voorzijde liggen twee slaapkamers aan een overloop als scheiding van de royale hooizolder.

De eerste etage biedt de mogelijkheid om uw fantasie de vrije loop te laten en deze gehele verdieping om te toveren tot een heerlijk vertrek met slaapkamers, badkamers, werk- en studeerruimtes.

Garden

Dit object beschikt over twee opritten en diverse bijgebouwen. De huidige eigenaar is bezig met het aanleggen van een oprit aan de linkerzijde van het object langs de sloot van circa zeven meter breed. Dit om de toegang te behouden tot het agrarische perceel aan de achterzijde. Hiermee wordt voorkomen dat anderen gebruik van uw erf kunnen maken.

Details

* authentieke boerderij met diverse bijgebouwen;
* perceel van circa 4.500 m2 en 2 opritten met ruime parkeergelegenheid op eigen terrein;
* nabij dorpskern gelegen;
* goede bereikbaarheid ten opzichte van snelweg en grote steden als Utrecht en Amsterdam;
* een uitdaging voor de handige klusser om hier uw droomhuis te verwezenlijken.

Nieuwsgierig geworden naar dit bijzondere pand met meerdere mogelijkheden, neem dan contact op met ons kantoor voor een bezichtiging. Wij leiden u graag rond tijdens een persoonlijke bezichtiging.

In de koopovereenkomst zal een niet bewoningsclausule en een ouderdomsclausule worden opgenomen.

Brochure(s) and other documents

Virtual tour

ZonZone

Close

Recently viewed