slide

Outstanding Agents. Outstanding Results.

DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Bolwerk-Noord 51, 4611 DR Bergen op Zoom

€445,000
Type of residence House, mansion, terraced house
Plot size 190 m²
Liveable area 250 m²

Note

General

Dit in zeer nette staat verkerend, imposant dubbel herenhuis, gelegen aan het statige Bolwerk Noord met "rustgevend groen" uitzicht aan de voorzijde, zit boordevol authentieke details zoals onder andere terrazzovloeren, paneeldeuren, glas-in-loodramen en hoge plafonds met sierlijsten en ornamenten. Dit indrukwekkende pand met volop sfeer biedt een overvloed aan ruimte met onder andere 3 badkamers,... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, mansion, terraced house
    Construction period 1930
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 06040
Asking price €445,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 23 November 2018
Construction
Type of residence House, mansion, terraced house
Type of construction Existing estate
Construction period 1930
Roof materials Tiles
Bitumen
Rooftype Composite
Isolations Roof
Party insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 190 m²
Effective area 250 m²
Living area 38.4 m²
Kitchen area 7.77 m²
Content 950 m³
Surface area other inner rooms 10 m²
Surface area external storage rooms 5 m²
Surface area external, linked storage rooms 8 m²
Balcony 4.8 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 6 of which (5 bedrooms)
Number of bathrooms 3
Number of balconies 1
Outdoors
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation North
Condition Beautifully landscaped
Boiler
Type of boiler Remeha en Vallaint
Year of manufacture 2008
Combiboiler Yes
Features
Water heating Central heating system
Electric boiler
Heating Central heating
Has a bath Yes
Has a shower Yes
Has a balcony Yes
Garden available Yes

Definition

Dit in zeer nette staat verkerend, imposant dubbel herenhuis, gelegen aan het statige Bolwerk Noord met "rustgevend groen" uitzicht aan de voorzijde, zit boordevol authentieke details zoals onder andere terrazzovloeren, paneeldeuren, glas-in-loodramen en hoge plafonds met sierlijsten en ornamenten. Dit indrukwekkende pand met volop sfeer biedt een overvloed aan ruimte met onder andere 3 badkamers, 5 à 6 slaapkamers en 2 balkons en dient absoluut bezichtigd te worden om een goede indruk te verkrijgen!

Ground floor

Vloeraard : Betonvloer, deels houten vloer.
Vestibule : U betreedt de woning via de vestibule met boven de voordeur glas-in-lood, een prachtige terrazzovloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond met sierlijsten, de meterkast en toegang tot de hal.
Meterkast : Moderne schakelkast met 8 elektragroepen en 2 aardlekschakelaars.
Hal : Vanuit de vestibule komt u in de centrale hal met ook hier de in goede staat verkerende terrazzovloer, stucwanden en een stucwerk plafond met sierlijsten, een verdiepte trapkast van circa 2 m2, toilet, trapopgang met daaronder een garderobenis met bergruimte. De hal biedt toegang tot de voor- en achterkamer, keuken, de werkkamer en de tuinkamer met achtergelegen extra badkamer.
Toilet : Terrazzovloer, wandbetegeling, stucwerk plafond, duoblok toilet, fonteintje en mechanische ventilatie.
Woonkamer : De woonkamer en suite is voorzien van prachtige schuifdeuren met facetglas die de voorkamer van de achterkamer scheiden. De eikenhouten parketvloer in mozaïekpatroon ligt in de gehele kamer, de wanden zijn voorzien van geverfde lambrisering en stucwerk en de stucplafonds zijn verfraaid met sierlijsten en ornamenten.
De voorkamer is circa 17 m2 en heeft een sfeervolle erker met glas-in-loodramen en een fraaie met natuursteen bezette schouw met intact rookkanaal. Naast de en suite deuren zijn vaste bergkasten.
De achterkamer van circa 18 m2 heeft dubbele openslaande tuindeuren met daarboven glas-in-loodramen, een halfopen keukenverbinding en een met natuursteen bezette schouw.
Keuken : Modern keukenblok met granieten werkbladen en dubbele spoelbak, achterwandbetegeling, 6-pits gasfornuis, een afzuigkap, koelkast en vriezer, close-in boiler en een vaatwasser. De keuken is voorzien van een tegelvloer, stucwerk wanden en geverfde lambrisering, stucwerk plafond en een tuindeur.
Werkkamer : Circa 8,5 m2 met uitzicht op het park, glas-in-loodramen, een massief eikenhouten plankenvloer, geverfde lambrisering en stucwanden, stucwerk plafond met sierlijsten en een ornament.
Tuinkamer : Circa 13,5 m2 met dubbele openslaande tuindeuren, massief eikenhouten plankenvloer, geverfde lambrisering, behangen wanden en stucwanden, cassettenplafond en toegang tot een badkamer.
Badkamer 1 : Deze badkamer is voorzien van een tegelvloer, wandbetegeling, een stucwerk plafond, Remeha cv-ketel (bouwjaar 2008), de wasmachineaansluiting en een tuindeur. Tevens is er een wasbak met badkamermeubel en een douchecabine.

First floor

Vloeraard : Houten vloer
Overloop/trapaankomst : De fraaie trap leidt u naar de ruime overloop met dubbele openslaande deuren naar het balkon aan de voorzijde en vaste trapopgang naar de zolderverdieping. De overloop is voorzien van vloerbedekking, stucwerk wanden en stucwerk plafond met ornamenten, toilet en toegang tot de badkamer en drie slaapkamers.
Toilet : Vloer- en deels wandbetegeling, stucwanden en plafond, wandcloset wc en een fonteintje.
Slaapkamer 1 : Gelegen aan de achterzijde van het pand met een vloeroppervlakte van circa 14 m2, dubbele openslaande deuren naar het platte dak van de achteraanbouw, beuken parketvloer, spachtelputz wanden en een stucwerk plafond.
Slaapkamer 2 : Aan de voorzijde gelegen (circa 8,5 m2) met glas-in-loodramen, vloerbedekking, stucwanden en stucplafond met sierlijsten en een ornament.
Slaapkamer 3
(slaapkamer en suite) : Deze voormalige woonkamer en suite heeft wederom prachtige authentieke details zoals de en suite schuifdeuren met facetglas en de sfeervolle erker met glas-in-loodramen. Aan de achterzijde is een balkon, te betreden via dubbele openslaande deuren. In de voor- en achterkamer is een schouw en de slaapkamer is voorzien van vloerbedekking, stucwanden en stucplafonds met sierlijsten en een ornament. De voorkamer is circa 17 m2 en de achterkamer circa 15 m2.
Balkon : Noordelijk gelegen (ochtend- en avondzon) met een gemetselde balustrade.
Badkamer 2 : Geheel gemoderniseerd met een tegelvloer, deels wandbetegeling, stucwerk wanden en plafond met inbouwspotlights, inloopdouche met designradiator, 2 wasbakken, ligbad met handdouche en een balkondeur.

Second floor

Vloeraard : Houten vloer
Overloop/trapaankomst : De vaste trap leidt u naar de overloop met een beuken parketvloer, geverfde lambrisering aan de wanden en de dakschuintes, stucwerk plafond, toegang tot 2 slaapkamers en de derde badkamer.
Slaapkamer 4 : Gelegen aan de voorzijde van het pand en circa 13 m2 met een dakkapel en vaste bergkasten, een beuken parketvloer, spachtelputz wanden, stucwerk plafond, geverfde lambrisering aan de dakschuintes en de dakkapel. Achter de knieschotten is bergruimte.
Slaapkamer 5 : Aan de voorzijde gelegen en circa 7 m2 met een dakkapel, beuken parketvloer, spachtelputz wanden, stucwerk plafond, geverfde lambrisering aan de dakschuintes en de dakkapel.
Badkamer 3 : Vinylvloer, stucwanden en geverfd dakbeschot met gordingen, Velux kantelraam, douchebak, wasbak, bergruimte achter de knieschotten en toegang tot de stook-/bergruimte.
Stook-/bergruimte : Ruw afgewerkt met in het dakschild een Velux kantelraam en een Vaillant combiketel.

Balcony

Noordelijk gelegen (ochtend- en avondzon) met een gemetselde balustrade, grenzend aan de slaapkamers en-suite op de eerste verdieping

Garden

De sfeervolle achtertuin is voorzien van sierbestrating en is volledig ommuurd. De langs de ommuring geplante bamboe is doordacht geplaatst waardoor er volledige privacy is met veel zon in de middag. Tevens is er een berging.

Details

* Het pand verkeert in prima staat en er zijn volop authentieke details, zoals de terrazzovloeren, paneeldeuren, glas-in-loodramen en de plafonds met sierlijsten en ornamenten.
* De slaapkamer en suite op de eerste verdieping kan eenvoudig worden gesplitst in 2 slaapkamers.
* Dit herenhuis op statige locatie biedt onder andere veel ruimtelijke kamers, volop sfeer en een mooi vrij uitzicht aan de voorzijde. Dit herenhuis en is uw belangstelling zeker waard!
* Verkoper kan bij de totstandkoming van de koopovereenkomst een waarborgsom/ bankgarantie wensen.

ALGEMEEN
Bouwaard : Het pand is traditioneel gebouwd met fraai gemetselde gevels, aan de voorzijde een sierlijke erker en een balkon aan de voor- en achterzijde. De begane grondvloer is van beton, deels van hout en de verdiepingsvloeren zijn van hout. De gemengde kap bestaat uit een met pannen gedekt zadeldak en daarachter met bitumineuze dakbedekking afgewerkte platte dakdelen.
Staat van onderhoud : Het herenhuis verkeert in zeer nette onderhoudsstaat en is met zorg behandeld waardoor er volop in goede staat verkerende authentieke details te vinden zijn, zoals glas-in-loodramen, paneeldeuren, plafonds met sierlijsten en ornamenten, terrazzovloeren en zelfs enkele kogelgaten in de voorgevel uit de tweede wereldoorlog. Het schilderwerk is in 2015 uitgevoerd. De gresbuizen van de riolering zijn vervangen door kuststof buizen.
Ligging : Gelegen aan het statige Bolwerk Noord in het noordelijke deel van Bergen op Zoom met “rustgevend groen” uitzicht op een park met bomen en een speeltuin. Het centrum, middelbare scholen, een basisschool en openbaar vervoer liggen op loopafstand. Andere basisscholen zijn snel te bereiken en via de Randweg bent u binnen enkele autominuten op de snelwegen A58 en A4.
Erfdienstbaarheden : Volgens het laatste bewijs van eigendom is er geen sprake van erfdienstbaarheden.
Bergruimtes : Volop door het hele pand en in de tuinberging.
Berging : Tuinberging en inpandige berging aan de voorzijde ( achter de voormalige 2e voordeur) voor onder andere 3 fietsen en containers.
Elektra : Moderne schakelkast met 8 elektragroepen en 2 aardlekschakelaars.
Verwarming/warmwater : Middels een Remeha combiketel (bouwjaar 2008) voor de voormalige benedenwoning en Vaillant combiketel voor de voormalige bovenwoning. In de keuken is een close-in boiler ten behoeve van het warm water.
Isolatie : Deels dubbel beglaasd, deels dakisolatie.
Energieverbruik huidige eigenaar : Het voorschot gas en elektra bedraagt € 144,- per maand.
Onroerende zaakbelasting : € 416,- per jaar voor het belastingjaar 2018.
Waterschapslasten : € 143,- per jaar voor het belastingjaar 2018.

Floor plans

Extra

Recently viewed