slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Faurestraat 41, 4611 DG Bergen op Zoom

Price on request
Type of residence House, mansion, corner house
Plot size 138 m²
Liveable area 205 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Met trots presenteren wij dit fraaie herenhuis op een unieke hoeklocatie nabij het Bolwerk. De woning springt direct in het oog door de vele karakteristieke details.

Bij binnenkomst wordt u direct verrast door het hoge plafond, het statige open trappenhuis en de glas-in-loodramen. De jaren ‘30 stijl is goed intact gehouden, waardoor de woning een sfeervol gevoel geeft. In de voorkamer met d... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, mansion, corner house
    Construction period 1933
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 06149
Price Price on request
Upholstered Yes
Upholstered Upholstered
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 16 February 2021
Construction
Type of residence House, mansion, corner house
Type of construction Existing estate
Construction period 1933
Roof materials Bitumen, Tiles
Rooftype Hipped
Isolations Cavity wall, Party insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 138 m²
Effective area 205 m²
Living area 57.77 m²
Kitchen area 8.51 m²
Content 730 m³
Balcony 6.66 m²
Mapping
Number of floors 3 (and one basement)
Number of rooms 8 of which (6 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation West
Has a backyard entrance Yes
Condition Normal
Boiler
Type of boiler ATAG
Heating source Gas
Year of manufacture 2015
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system, Electric boiler
Heating Central heating, Fireplace
Bathroom facilities Bath, Shower, Toilet, Washbasin furniture
Has a balcony Yes
Has a fireplace Yes
Has a flue tube Yes
Garden available Yes
Has a storage room Yes
Has a skylight Yes
Has ventilation Yes
Cadastral informations
Bergen Op Zoom H 3101
Area 138 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

Met trots presenteren wij dit fraaie herenhuis op een unieke hoeklocatie nabij het Bolwerk. De woning springt direct in het oog door de vele karakteristieke details.

Bij binnenkomst wordt u direct verrast door het hoge plafond, het statige open trappenhuis en de glas-in-loodramen. De jaren ‘30 stijl is goed intact gehouden, waardoor de woning een sfeervol gevoel geeft. In de voorkamer met de grote haardpartij kunt u vanaf de vensterbank in de erker genieten van het uitzicht op straat. De kamer wordt compleet gemaakt door de en-suite deuren die in de vaste boekenkast zijn verwerkt. Houdt u van dineren aan een royale eettafel? Dat kan in de achterkamer welke door middel van een doorgeefluik verbinding maakt met de keuken. De gesloten keuken is in de stijl van de woning en ook hier zijn de glas-in-loodramen weer aanwezig. De zeven prachtige glas-in-loodramen in het trappenhuis zijn dé blikvanger van de eerste verdieping. De hoofdslaapkamer is haast een suite te noemen met zijn eigen dakterras, directe toegang tot de badkamer en de vaste ruime garderobekast. De tweede slaapkamer en de badkamer met ligbad, douche, tweede toilet en badkamermeubel zijn zéér ruim. Met de studeer-/werkkamer met eigen grotendeels overdekt balkonnetje is deze verdieping compleet. Via de gesloten trapopgang naar de tweede verdieping wordt u aangenaam verrast door de drie slaapkamers en meer dan voldoende bergruimte middels de vaste kasten en de bergkamer.
De L-vormige patiotuin met achterom biedt enorm veel privacy en u kunt hier in de zomermaanden heerlijk genieten.

We komen woorden te kort om dit sfeervolle, maar wel gedateerde herenhuis met veel karakteristieke details te beschrijven. Wilt u een kijkje komen nemen in dit rijksmonument? Bel of mail ons kantoor voor een afspraak, wij plannen de bezichtiging graag voor u!

Pluspunten:
+ 5 tot 6 slaapkamers!
+ Ruim 200 m2 woonoppervlak!
+ Gelegen nabij het gewilde Bolwerk!
+ Karaktervol monument!

Ground floor

Entree / gang
Wat een fijne binnenkomst in deze entree/gang met het statige trappenhuis naar de eerste verdieping en sfeervolle details. De gang geeft toegang tot de voor- en achterkamer, de keuken, het toilet en de meterkast.
De gang is afgewerkt met vloerbedekking, deels granolwanden en tegellambrisering en een zachtboard plafond met sierlijsten.

Woonkamer / Voorkamer
De sfeervolle woon-/voorkamer met erker is voorzien is van een échte vensterbank waar u kunt zitten met een kop thee en kunt genieten van het uitzicht op straat. De haardpartij, het glas-in-loodraam en de vaste boekenkasten met en-suite deuren naar de achterkamer maken de kamer compleet.
De voorkamer is afgewerkt met vloerbedekking, granolwanden en een zachtboard plafond met sierlijsten.

Eetkamer / Achterkamer
In deze royale kamer is er meer dan voldoende ruimte voor een royale eettafel waar je heerlijk lang kunt tafelen met vrienden en/of familie. Door middel van het doorgeefluik is er een directe verbinding met de keuken en de openslaande tuindeuren geven toegang tot de patiotuin wat een echt “binnen/buiten gevoel” oplevert met volop privacy.
De eet-/achterkamer is afgewerkt met vloerbedekking, granolwanden en een zachtboard plafond met sierlijsten.

Keuken
De gesloten keuken is geheel in stijl van de woning. De grote raampartij zorgt voor voldoende daglicht in de keuken, waardoor het een prettige ruimte is. Het keukenblok is voorzien van een kunststof werkblad, dubbele gootsteen, koelkast en close-in boiler.
De keuken is afgewerkt met een tegelvloer, deels granol en betegelde wanden en een houten schroten plafond.

Bijkeuken
In de bijkeuken vindt u de CV-ketel, de witgoedaansluitingen, de toegang tot de kelder en toegang tot de patio achtertuin.
De bijkeuken is afgewerkt met een tegelvloer, betegelde wanden en een houten schroten plafond.

Toilet
Via de gang heeft u toegang tot de netjes afgewerkte toiletruimte, welke voorzien is van een duoblok-wc, een fonteintje en natuurlijke ventilatie doormiddel van het glas-in-lood vensterraam.
Het toilet is afgewerkt met een tegelvloer, betegelde wanden en een zachtboard plafond.

First floor

Overloop
Via de statige trap komt u op de overloop van de eerste verdieping. De aanwezige royale raampartij is een blikvanger van de overloop en van de woning. Vanaf de overloop heeft u toegang tot twee slaapkamers, de badkamer en de werk-/studeerkamer met balkon.
De overloop is afgewerkt met vloerbedekking, granolwanden met houten lambrisering en een zachtboard plafond met sierlijsten.

Badkamer
Een heerlijk, ruime badkamer die vanaf de overloop en de hoofdslaapkamer bereikt wordt. Door de twee raampartijen komt er voldoende daglicht binnen wat de ruimte extra prettig maakt.
De badkamer is voorzien van:
+ Douchecabine
+ Duo-blok toilet
+ Ligbad
+ Wastafelmeubel met enkele spoelbak
De badkamer is afgewerkt met een tegelvloer, betegelde wanden en een houten schroten plafond.

Slaapkamer 1
De aan de achterzijde gelegen royale hoofdslaapkamer van circa 19,5 m2 is een ware suite te noemen met eigen vaste garderobekast, toegangsdeur tot de badkamer en een ruim privé terrasbalkon.
De kamer is afgewerkt met vloerbedekking, behangen wanden en een zachtboard plafond met sierlijsten.

Slaapkamer 2
Met 15 m2 is de tweede slaapkamer, welke aan de voorzijde is gelegen niet klein te noemen. De kamer is voorzien van een wastafel en sfeervolle details zoals de glas-in-loodramen.
De kamer is afgewerkt met vloerbedekking, behangen wanden en een zachtboard plafond met sierlijsten.

Slaap-/werk-/studeerkamer
Werkt u vanuit huis? Daar leent deze slaap-/werk-/studeerkamer van circa 6m2 met vaste kast en balkonnetje zich uitstekend voor.
De kamer is afgewerkt met vloerbedekking, behangen wanden en een zachtboard plafond met sierlijsten.

Second floor

Overloop
Hier vindt u een vaste kastenwand en heeft u toegang tot 3 slaapkamers.
De overloop is afgewerkt met vloerbedekking, gestuukte wanden en een zachtboard plafond.

Slaapkamer 3
De aan de voorzijde gelegen slaapkamer met een vloeroppervlak van circa 16m2 is voorzien van een dakkapel en een eigen wastafel. Een fijne slaapkamer waar voldoende ruimte is voor een tweepersoonsbed, kledingkast en bureau.
De kamer is afgewerkt met vloerbedekking, gestuukte wanden en een zachtboard plafond.

Slaapkamer 4
Aan de achterzijde van de woning treft u deze slaapkamer aan met een vloeroppervlak van circa 12,5 m2. Deze kamer geeft toegang tot de bergzolder en is voorzien van voldoende bergruimte achter knieschotten.
De kamer is afgewerkt met vloerbedekking, behangen wanden en een zachtboard plafond.

Slaapkamer 5
Een extra badkamer op de tweede verdieping nodig? Dat kan worden gerealiseerd in deze kamer met een vloeroppervlak van circa 10m2 die momenteel is voorzien van een ruime inloopkast en water- en afvoeraansluiting.
De kamer is afgewerkt met vloerbedekking, deels behangen en deels houten lambrisering wanden en een zachtboard plafond.

Bergzolder
Via slaapkamer 4 heeft u toegang tot de royale bergzolder/kamer. De ideale plek om onder andere uw reiskoffers en kerstversiering op te bergen.

Other floors

Kelder
De kelder van circa 8m2 met een stahoogte van 1,80m is een fijne plek om de wijn-/boodschappenvoorraad op te slaan.

Balcony

Er zijn een tweetal balkons aanwezig. Eén vanuit slaapkamer 1 te bereiken welke uitzicht geeft over de patiotuin. Het tweede balkonnetje is via de werk-/studeerkamer te bereiken en biedt uitzicht over de Faurestraat.

Garden

Patiotuin
De patiotuin met achterom is op het westen gelegen en is verbonden met de eetkamer door de openslaande tuindeuren. De tuin is grotendeel bestraat en voorzien van een plantenborder en houten berging voor het tuingereedschap en/of de fietsen.

Details

Inleiding.
Het HERENHUIS werd gebouwd in 1933 in Expressionistische stijl in opdracht van C. Francken. Het hoekpand bevindt zich in het noordelijke singelgebied.

Omschrijving.
Het twee- tot drielaagse pand heeft een rechthoekige plattegrond en een geknikt samengesteld schilddak met zwarte Romaanse dakpannen. De gevels zijn opgetrokken uit machinale baksteen met plint en deuromlijsting van een paars-bruine kleur, daarboven heldergeel. De hoofdmassa van de voorgevel aan de Faurestraat bestaat uit drie gedeelten met verschillend geaccentueerde daklijnen en vloeiend uitgewerkte hoekoplossingen. Links hiervan aan de Faurestraat wordt de tuin afgeschermd door een baksteen muur en een eenlaagse uitbouw onder plat dak met een bandvenster dat de hoek omgaat. Het tweelaagse linkergedeelte heeft een eigen schilddak, met op de begane grond een vierruits raam en vlak onder de uitkragende gootlijst een zesruits glas-in-loodvenster, onderverdeeld door drie sierbanden die de hoek omgaan. Aan de andere zijde nog drie glas-in-loodraampjes boven elkaar; de gootlijst eindigt tegen een forse aldaar gemetselde schoorsteen. Het middengedeelte is het grootste en het asymmetrische metselwerk met uitkragend siermetselwerk doorbreekt de gootlijsten aan weerskanten. Links een klein tweelichts raam, rechts een geverniste rondboogpaneeldeur in een ondiep portiek. De deur heeft een spitsboogvormig gemetselde omlijsting. Op de etage een reeks van zeven ramen van staand formaat, die zijn voorzien van loodstrippen zoals de overige vensters. In het hoge schilddak is een tweelichts dakkapel onder plat dak geplaatst. Het rechtergedeelte van de voorgevel springt iets terug. Op de begane grond drie vensters, de hoek omgaand. Hierboven een uitkragend halfrond balkon en ijzeren balustrade. Boven de balkondeur een betonnen sierluifel. Om de hoek een klein raam. Boven de hoekluifel direct het dak, hoger dan het linkerdeel van de voorgevel. De gevel aan de zijde van de Van Overstratenlaan heeft naast het hierboven genoemde balkondeel een rechthoekige erker met uitkragende lijst en terugspringend bovenlicht. Hierboven een schijnbalkon met driedelig raam. Tenslotte een forse borstwering met een driedelig raam onder plat dak als dakkapel. De gevel wordt visueel afgesloten van het aangrenzende buurpand door een hoge asymmetrische schoorsteen met sierblokjes.

Waardering.
Het herenhuis is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarde als voorbeeld van de ruimtelijke en sociaal-economische ontwikkeling. Het heeft architectuurhistorisch belang vanwege de stijl en het bijzondere materiaalgebruik. Het pand is een essentieel onderdeel van een groter geheel dat cultuurhistorisch en stedebouwkundig van nationaal belang is. Het gebouw is belangrijk vanwege de gaafheid van het exterieur en in relatie tot de structurele en visuele gaafheid van de stedelijke omgeving.

bron: monumeten.nl

Floor plans

Extra

ZonZone

Close

Recently viewed