slide

Outstanding Agents. Outstanding Results.

DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit

For sale: Zing, kleine blauwborst en mooie lenteklanken slaan hun vleugels uit

€380,000
Address: Blauwborst 25, 2651 RD Berkel en Rodenrijs
Type of residence House, single-family house, semi-detached house
Plot size 290 m²
Liveable area 114 m²

Note

General

De blauwborst is een zangvogel en eerlijk gezegd willen wij ook wel een liedje zingen bij het vinden van deze woning! Fiereldie, fiereldee waar vind je een half vrijstaande woning mét garage, parkeren op eigen terrein en de achtertuin zon- en buren technische super gesitueerd!
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, semi-detached house
    Construction period 1987
    Status Available
  • Location

Features

Offer
Reference number 05120
Asking price €380,000
Heating €197
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Acceptance By consultation
Last updated 06 November 2018
Construction
Type of residence House, single-family house, semi-detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1987
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Isolations Wall
Cavity wall
Insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 290 m²
Effective area 114 m²
Living area 54 m²
Content 336 m³
Surface area other inner rooms 17 m²
Surface area external storage rooms 6 m²
Surface area external, linked storage rooms 16 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 4 of which (3 bedrooms)
Number of bathrooms 1
Outdoors
Location Residential area
Near public transport
Near school
Type Back yard
Main garden Yes
Energy consumption
Energy certificate C
Boiler
Heating source Gas
Year of manufacture 2011
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 1
Number of covered parking spaces 1
Heating Central heating
Heat recovery system
Wood stove
Parking Attached stone
Has cable TV Yes
Has a flue tube Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has a phone line Yes
Has an internet connection Yes
Has a skylight Yes
Has sliding doors Yes
Has ventilation Yes

Definition

De blauwborst is een zangvogel en eerlijk gezegd willen wij ook wel een liedje zingen bij het vinden van deze woning! Fiereldie, fiereldee waar vind je een half vrijstaande woning mét garage, parkeren op eigen terrein en de achtertuin zon- en buren technische super gesitueerd!

Ground floor

BINNENKIJKEN

Parkeren kunnen we op de eigen oprit. De voordeur staat al op een kier en we betreden de hal die voorzien is van een houten vloer. We spieken in de meterkast en het geheel betegelde toilet met fontein –en wat voor één-.

De trapopgang nemen we straks, nu eerst door naar de woonkamer. Deze is praktisch vierkant en daardoor lekker ruimtelijk. We laten de plek goed op ons inwerken. Doordat de woning op de hoek van de straat gelegen is, kijk je via de achterkant zo maar drie woonblokken ver, wat heerlijk vrij ligt deze woning...

We nemen even plaats aan de halfhoge tafel terwijl achter ons de kachel lekker staat te branden. Vanuit de open keuken krijgen we een vers gezet bakje (echte) koffie aangereikt.

Enthousiast wordt er verteld over alle aanpassingen die de bewoners door de jaren heen gedaan hebben. Zo is er op de begane grond een robuuste en doorleefde houten vloer gelegd. De heteluchtverwarming is vervangen door een verwarming met paneel radiatoren, die op hun beurt weer keurig zijn weggewerkt achter de om timmering. De kanalen van de hete lucht verwarming worden nu gebruikt door de installatie die ervoor zorgt dat hier constante en voorverwarmde frisse lucht de kamers instroomt.

De keuken heeft de nodige apparatuur waaronder een 6-pits gas kooktoestel, luxe en brede oven, vaatwasmachine en een koelkast van het type groot staat er los bij. Via het raam in de zijgevel kun je kijken wie er over het zijpad binnenkomt, leuk man!

De garage is grotendeels aan de woonkamer gebouwd en we krijgen direct aspiraties om deze deels bij de woonkamer te betrekken, de auto gaat tenslotte toch niet naar binnen. Het achterste deel van deze ruimte kan dan worden gebruikt als bijkeuken, handig zeg … als de kinderen terug komen van het buitenspelen, kan zo alles de wasmachine in.

First floor

De koffie is op en we besluiten boven eens een kijkje te nemen.

Twee ruime (waar er voorheen 3 waren) slaapkamers die beide voorzien zijn van een volledig kunststof dakkapel, onderhoudsarm zeggen wij gelijk tegen elkaar.

Overigens gaven de bewoners aan dat de woning extern recent nog door een bedrijf is gereinigd, daar hebben we dus even geen omkijken naar. De wanden zijn keurig afgewerkt met glasvliesbehang dus makkelijk een ander kleurtje te geven. Super handig is het 2e toilet dat in de badkamer gerealiseerd is.

De badkamer is geheel betegeld en is verder voorzien van een inloopdouche en wastafelmeubel met daarop een betonnen wasbak, stoer! Ook vallen de tegels ons op, niet alledaags. De bewoners vertellen ons dat dit origineel voor het Alhambra (Granada) gebakken tegels zijn.

Second floor

Een vaste trap geeft toegang tot een ruime bergzolder met uitstekende stahoogte, misschien kunnen we hier nog wel een extra dakkapel plaatsen? Het kloppende hart van de woning vinden in de hoek achter een deur, verder is de kamer voorzien van een wastafel, een dakraam én een raam aan de zijkant. Voldoende licht dus om een extra kamer te maken.

De knieschotten zijn afgetimmerd en we weten.... ook hier zit heel veel bergruimte achter, natuurlijk geïsoleerd en afgewerkt met gipsplaten.

Garden

BUITENLEVEN

We eindigen de rondleiding op nog zo’n fijn plekje van de woning. Een terrasoverkapping is gerealiseerd met een houten terras en staat garant voor vele lange en kwalitatieve zomeravonden. Spotjes zetten het geheel in een sfeervol licht en de terrasverwarming kan aan wanneer het iets frisser wordt. De diepe achtertuin ligt Zuidwest en is gedeeltelijk bestraat. Langs de schutting nog een strook border waar de zomerbloeiers straks in kunnen. De vijver grenzend aan het terras is omzoomd door een pergola en onder de dak plataan stellen wij ons lange avonden met familie en vrienden aan de tafel voor.

Achter in de tuin een praktische berging met elektra, ruim genoeg voor wat kluswerk en het stallen van de fietsen. Hiernaast zien wij nog ruimte voor de trampoline. Via het zijpad loop je de kliko’s gemakkelijk naar voren.

Details

BETREFT TECHNIEK
Een combiketel uit 2011 verwarmt de woning. Gelijktijdig met de vervanging van de CV ketel is een WTW installatie aangebracht en voorziet de woning van voorverwarmde verse lucht. De meterkast telt 9 groepen met aardlekschakelaar.

BUURT
De makelaar vertelde ons dat de Vogelbuurt in Berkel en Rodenrijs aan groot onderhoud toe is. In 2019 start de gemeente met de vervanging van de riolering en de herinrichting. Maar ook groen, bestrating, parkeerplaatsen, verlichting en straatmeubilair krijgt aandacht.

BRAINWAVE
Uitbreiding van de woonkamer in de garage
Plaatsen van een extra dakkapel op de tweede verdieping
Woonkamer uitbreiden

BIJVOEGSEL

Wij kunnen ons best voorstellen dat je de woning graag zelf een keer van binnen wil zien. Geen probleem, wij plannen graag een bezichtiging in.

NIEUW! Ben je nieuwsgierig, maar echt niet in de gelegenheid om de woning te bezichtigen? Geen probleem, wij komen naar je toe. Met onze nieuwe Virtual Reality Tour kunnen wij je een zeer levensechte rondleiding door het pand laten beleven, vanuit je eigen bureaustoel. Benieuwd? Maak snel een afspraak met onze makelaar.

Bovenstaande tekst is niet meer dan een uitnodiging tot het doen van een bod, er kunnen geen rechten of verplichtingen aan worden ontleend. Veni Vendi makelaars en taxateurs behartigt de belangen van de verkopende partij, schakel uw eigen VBO aankoop makelaar in.

Heb jij opmerkingen over deze woning of over onze aanbieding? Wij stellen iedere feedback op prijs!

Floor plans

Extra

Recently viewed