slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Herenstraat 65, 1406 PA Bussum

€695,000
Type of residence House, single-family house, detached house
Plot size 200 m²
Liveable area 108 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Wát een markante, vrijstaande woning op een gewilde locatie aan de rand van ’t Spiegel! Deze historierijke woning is mede dankzij haar charmante ligging echt een blikvanger. Dit huis is in 1906/1907 ontworpen door de architect H. Evers en voorzien van prachtige stijlelementen. De woning vraagt een moderniseringsslag om aan de huidige wooneisen te voldoen, maar straalt nu al ongekende charme uit... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, detached house
    Construction period 1907
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 00549
Asking price €695,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 27 May 2022
Construction
Type of residence House, single-family house, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1907
Surfaces and content
Plot size 200 m²
Effective area 108 m²
Content 491 m³
Surface area other inner rooms 22.7 m²
Mapping
Number of floors 3 (and one basement)
Number of rooms 3 of which (2 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Garden
Type Front yard
Orientation North west
Condition Normal
Garden 2 - Type Back yard
Garden 2 - Main garden Yes
Garden 2 - Orientation South east
Garden 2 - Has a backyard entrance Yes
Energy consumption
Energy certificate G
Boiler
Type of boiler NEFIT Trendline
Year of manufacture 2020
Features
Heating Central heating
Bathroom facilities Bidet, Sink, Toilet, Urinoir, Walkin shower
Garden available Yes
Cadastral informations
Gooise Meren E 3150

Description

Wát een markante, vrijstaande woning op een gewilde locatie aan de rand van ’t Spiegel! Deze historierijke woning is mede dankzij haar charmante ligging echt een blikvanger. Dit huis is in 1906/1907 ontworpen door de architect H. Evers en voorzien van prachtige stijlelementen. De woning vraagt een moderniseringsslag om aan de huidige wooneisen te voldoen, maar straalt nu al ongekende charme uit. Kortom: deze woning heeft veel potentie voor de liefhebber van karakteristieke huizen.

U betreedt de woning via de stijlvolle voordeur, waarna u gelijk de originele tegelvloer in de hal treft. De woonkamer kenmerkt zich door hoge plafonds en een lichte doorzonwoonkamer met karakteristieke ingebouwde kasten onder de boog. Als u door de eenvoudige keuken loopt, komt u in de ruime tuin met een zonnige ligging op het zuiden. De woning heeft een eigen achterom. In de kelder, met aansluiting en afvoer voor de wasmachine, heeft u genoeg bergruimte. Deze kunt u uiteraard ook benutten voor de aanleg van een prachtige wijnverzameling.

De trap naar de eerste verdieping springt in het oog door een indrukwekkende glas-in-loodpartij. U treft hier nu twee slaapkamers, waarvan u de grootste slaapkamer (over de gehele lengte van de woning) kunt splitsen voor een derde slaapkamer. De badkamer is eenvoudig, maar biedt door de ruimte genoeg mogelijkheden om deze geheel naar wens te maken.

De zolder ten slotte biedt u stahoogte en bereikt u via een vlizotrap. Ook deze zolder biedt volop mogelijkheden, zoals een extra slaapkamer, werkruimte of atelier.

Als extra profiteert u bij deze woning van de bijzonder gunstige ligging, nabij het sfeervolle centrum van Bussum met talrijke winkels en restaurants. Ook de supermarkt bevindt zich op een steenworp afstand. Verder ligt de woning dicht bij scholen, het NS-station Naarden-Bussum en natuurlijk de Bussumerheide.

Ground floor

Via de stijlvolle voordeur komt u in de ruime hal, met toegang tot de meterkast, toilet (met fonteintje), woonkamer, keuken en de trap naar de eerste verdieping.

First floor

Via de trap met de indrukwekkende glas-in-lood partij komt u op de overloop met twee in grote variërende slaapkamers en de eenvoudige badkamer. De grootse slaapkamer, voorheen twee kamers, kunt u op eenvoudige wijze weer terugbrengen naar twee slaapkamers. Zodat u op de eerste verdieping weer drie slaapkamer creëert. De badkamer is eenvoudig; voorzien van douche, toilet, wastafel, bidet en urinoir.

Second floor

De stahoge zolder bereikt u door middel van een vlizotrap. U kunt deze vlizotrap vervangen door een vaste trap. De zolder biedt ruimte voor het creëren van extra kamer.

Garden

De voortuin van de woning ligt op het noordwesten. De ruime achtertuin ligt op het zuiden. Deze tuin is te bereiken via een eigen achterom via een mooie poort.

Details

Beschikbaar in overleg.
Woonoppervlakte is uit te breiden met eventueel een uitbouw en dakkapellen.
Het is de moeite waard om uit te zoeken of het mogelijk is om parkeergelegenheid op eigen terrein te realiseren.

Floor plans

ZonZone

Close

Recently viewed