slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Dobó utca 20, Gödre

€40,000
Type of residence House, residential farm, detached house
Plot size 4,049 m²
Liveable area 75 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Buitenkans!
Altijd al gedroomd van een eigen woning in een zonnig land op goed te rijden afstand van Nederland? Zoekt u al een tijdje naar uw droomwoning in Frankrijk, Kroatië of Italië? Dan moet u ook eens aan Hongarije denken, dit is het land in Europa met de meeste zonuren en waar al veel buitenlanders o.a. Duitsers, Oostenrijkers, Britten, Belgen en Nederlanders een tweede woning bezitten... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, residential farm, detached house
    Construction period 1935
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 05787
Asking price €40,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 03 June 2022
Construction
Type of residence House, residential farm, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1935
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Isolations Insulated glazing, Wall
Surfaces and content
Plot size 4,049 m²
Effective area 75 m²
Living area 26 m²
Kitchen area 17 m²
Content 500 m³
Surface area other inner rooms 32 m²
Surface area external storage rooms 100 m²
Surface area external, linked storage rooms 20 m²
Mapping
Number of floors 1
Number of rooms 3 of which (1 bedroom)
Outdoors
Location Country side, Forested area, On a quiet street, Unobstructed view
Garden
Type Garden around
Main garden Yes
Orientation South
Condition Well maintained
Boiler
Type of boiler Houtgestookte CV-installatie
Year of manufacture 2008
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Electric boiler
Heating Central heating
Parking Detached stone
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has a storage room Yes
Cadastral informations
Ownership Full ownership

Description

Buitenkans!
Altijd al gedroomd van een eigen woning in een zonnig land op goed te rijden afstand van Nederland? Zoekt u al een tijdje naar uw droomwoning in Frankrijk, Kroatië of Italië? Dan moet u ook eens aan Hongarije denken, dit is het land in Europa met de meeste zonuren en waar al veel buitenlanders o.a. Duitsers, Oostenrijkers, Britten, Belgen en Nederlanders een tweede woning bezitten en genieten van de rust, de vriendelijke Hongaarse bevolking, de gunstige prijzen en bovenal het aangename klimaat.

In de zuidwestelijke provincie Baranya, ook wel het Frankrijk van het oosten genoemd, staat deze vrijstaande woning met vrijstaande ruime boerenschuur op een perceel van 4049m² eigen grond. De woning is in 2008 geheel gerenoveerd en gemoderniseerd en o.a. voorzien van:
• een nieuw dak (incl. spanten)
• nieuwe kozijnen v.v. isolerende beglazing
• nieuwe vloeren
• nieuwe goten
• nieuwe badkamer
• nieuwe elektra en waterleidingen
• nieuw (ademend) stucwerk

NB. Bij de woning is voldoende ruimte voor het plaatsen van een zwembad

Ground floor

De indeling van de woning is als volgt: Entree; eetkamer/keuken (ca. 17m², deze dient door de koper zelf te worden voorzien van een keukenblok); woonkamer (ca. 26m²); slaapkamer (ca. 15m²); mooi betegelde badkamer voorzien van douchecabine, toilet en wastafel; berging voorzien van warmwaterboiler (80L); berging (ca. 8m²) voorzien van CV-installatie (houtgestookt); wijnkelder (ca. 15m²) met een stahoogte van ca. 2.20m.

Vrijstaande boerenschuur (ca. 100m²) in zeer goede conditie en met de volgende indeling: Garage (ca. 39m²); schuurruimte (ca. 45m²) en houtschuur (ca. 13m²).

Details

In de directe nabijheid (ca. 10 kilometer) ligt de stad Kaposvár waar men de voorzieningen treft zoals supermarkten (Tesco, Spar, 3 x Lidl, Aldi etc.), Duitse bouwmarkten (OBI, Praktiker); modern nieuw ziekenhuis, meerdere banken, diverse restaurants, Mc Donalds en een prachtig zwemparadijs met thermaalbad. Op ca. 30 minuten afstand met de auto ligt de prachtige stad Pécs ook wel Fünfkirchen genoemd (Cultuurhoofdstad van Europa in 2010). In de directe omgeving zijn uitgebreide mogelijkheden om te wandelen, paardrijden, te fietsen (o.a. mountainbike) enzovoort. Het toeristische meer van Orfü is op ca. 20 minuten rijden en het toeristische Balatonmeer op ca. 50 minuten afstand.
De ligging van Gödre is op ca. 3 uur rijden vanuit Oostenrijk en 2 uur vanuit Boedapest. De Adriatische kust van Kroatië is vanuit Gödre binnen ca. 4 uur met de auto te bereiken.

Het klimaat in het zuidwesten van Hongarije:
• Lente (maart - mei) met bloeiende fruitbomen en planten, overdag al 25 graden en soms warmer.
• Zomer (juni - augustus) met veel zon, af en toe onweer, watersportplezier, wuivende zonnebloemen, zongerijpte tomaten, zacht zoet fruit en temperaturen rond de 30 graden. De zomers in Hongarije zijn net zo warm en zonnig als in Spanje en Zuid-Italië.
• Herfst (september - november) met daarin vaak zomers warme weken, herfstkleuren in de nationale parken, de druivenoogst en frisse avonden.
• Winter (december - februari) met flinke pakken sneeuw, temperaturen tot -20 graden, besneeuwde velden en vaak heerlijk wandelweer.

Info:
• Volledig eigendom
• Vraagprijs € 35.000,- k.k. (kosten koper ca. € 3500,- incl. advocaatkosten, overdrachtsbelasting, makelaarscourtage en BTW)
• Keuken dient nog te worden geplaatst door koper
• Muren volledig opgetrokken in steen en v.v. ademend stucwerk
• Zadeldak bedekt met dakpannen (’08)
• Volledig voorzien van isolerende beglazing
• Aangesloten op een septic tank
• Warmwater middels elektrische boiler (80L)
• Omheinde tuin

NB! Het gehele traject van verkoop en overdracht wordt geregeld door Nederlands (eventueel Duits) sprekenden.
Voor eventuele bouw, plaatsen van een zwembad, verbouw en/of afbouw kunnen wij u verwijzen naar een zeer betrouwbare Hongaarse aannemer die samenwerkt met een in Hongarije woonachtige Nederlandse die de communicatie verzorgt tussen de aannemer en u als opdrachtgever. Ook voor onderhoud, schoonmaak, controle en tuinonderhoud van uw woning tijdens uw afwezigheid kunnen wij u deze aannemer adviseren. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met ons kantoor.

ZonZone

Close

Recently viewed