slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit

For sale: Gruinten 81, 7881 VH Emmer-Compascuum

€365,000
Type of residence House, residential farm, detached house
Plot size 6,770 m²
Liveable area 150 m²
Acceptance By consultation

Note

General

DE WOONBOERDERIJ AAN DE GRUINTEN 81 IN EMMER-COMPASCUUM IS TE KOOP.

Gruinten 81 is een gewone straat in Emmercompascuum, net als bijvoorbeeld de naastgelegen Schuttinglaan.
Maar...... als je even verder rijdt in deze straat, kom je in een heel andere wereld. De wereld van rust en ruimte, heel veel ruimte, wel te verstaan. Er is een prachtig weids uitzicht naar alle kanten, je fietst en wandelt... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, residential farm, detached house
    Year of construction 1934
    Status Available
  • Location

Features

Offer
Reference number 63299/4464182
Price €365,000
Acceptance By consultation
Last updated 04 April 2019
Construction
Type of residence House, residential farm, detached house
Type of construction Existing estate
Year of construction 1934
Rooftype Front gable
Surfaces and content
Plot size 6,770 m²
Effective area 150 m²
Content 800 m³
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 6 of which (3 bedrooms)
Features
Water heating Central heating system
Bathroom facilities Shower
Sink
Parking Detached stone
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has a storage room Yes

Definition

DE WOONBOERDERIJ AAN DE GRUINTEN 81 IN EMMER-COMPASCUUM IS TE KOOP.

Gruinten 81 is een gewone straat in Emmercompascuum, net als bijvoorbeeld de naastgelegen Schuttinglaan.
Maar...... als je even verder rijdt in deze straat, kom je in een heel andere wereld. De wereld van rust en ruimte, heel veel ruimte, wel te verstaan. Er is een prachtig weids uitzicht naar alle kanten, je fietst en wandelt zo de wijde wereld in. Er is bos, er is water van het riviertje de Runde, die sinds een paar jaar weer zijn oorspronkelijke loop heeft teruggekregen en nu heerlijk meandert door het landschap. En er is weiland rondom de boerderij. Je spot hier vrijwel dagelijks meerdere reeen en ander wild.
Maar je bent ook binnen 10 minuten in het centrum van het dorp, met twee supermarkten en andere winkels voor de dagelijkse boodschappen. Emmercompascuum is een van de grootste buitendorpen van Emmen, met basisscholen, kinderopvang, een sporthal, sportverenigingen, en een bloeiend dorpsleven. Ook een huisarts en apotheek horen bij de basisvoorzieningen.

OMSCHRIJVING:
Als je het grote terrein op rijdt, kun je overal je auto kwijt. Je kunt hier zelfs een groot feest geven, zoveel ruimte!
Zoals gebruikelijk is op het platteland, is de entree eigenlijk aan de achterzijde. Ook wel logisch natuurlijk, want hier zet je de auto neer en laad je de boodschappen uit.

INDELING:
Via het achterterrein kom je dan eerst in de bijkeuken, met een betonvloer, met aansluitingen voor wassen, drogen en nog meer apparatuur. Hier is een garderobe en plaats voor de laarzen en schoenen, die je vaak gebruikt, omdat hier binnen en rondom het huis altijd wel grote en kleine klussen te doen zijn. De bijkeuken is helemaal inpandig en verwarmd.
Na de bijkeuken kom je in de achterhal. Deze is met plavuizen belegd, heeft een plek voor de cv-ketel, en leidt naar het toilet en de badkamer (met wastafel en douche, een designradiator en inbouwspotjes). Vanuit deze achterhal bereik je ook nog de slaapkamer aan de achterzijde op de begane grond en een kastenkamer of hobby/kantoorruimte, met doorgang naar de schuur/de deel. Hier is nog een inpandige werk/hobbyruimte met een werkbank aanwezig. De deel heeft een betonvloer en baanderdeuren in oude stijl.
Wil je door de voordeur naar binnen, dan loop je eerst over het tuinpad aan de voorzijde van de boerderij. Je komt dan in de hal, ook belegd met plavuizen. Hier is de meterkast, met voldoende groepen. Rechtsaf kom je dan in het voorhuis met eerst de ruime woonkeuken, met kunststof vloer. De keuken heeft een inductie-kookplaat met flex-zones, een afzuigkap, nieuwe Bosch inbouw apparatuur, inbouwverlichting en een granieten aanrechtblad. Vanuit deze mooie keuken, loop je door naar de knusse woonkamer, met aangrenzend een kantoortje, die ook bij de kamer kan worden aangetrokken. Beide ruimtes hebben een mooie laminaatvloer; de wanden zijn deels gestucd en deels voorzien van schoonmetselwerk en/of hout.
Vanuit de keuken is nog een 2e hal bereikbaar, waar zich ook de toegang naar de kelder bevindt. Hier is bijna stahoogte aanwezig, de kelder is droog en kan uitstekend als provisieruimte worden gebruikt.
Vanuit deze hal leidt de trap naar boven, waar zich twee mooie slaapkamers bevinden, waarvan 1 met inbouwkasten.
Via een derde deur bereik je de zolder van de deel. Dit is een enorme ruimte,die volledig is bevloerd, maar niet afgewerkt en ingericht. Het is een open ruimte. Het dak van de deel is niet geisoleerd.

De tuin bij de boerderij is op het zuiden gelegen en wordt beschut door linden en beuken die tientallen jaren oud zijn.
In de voortuin staat een mooie boombank, met originele waaltjes eronder.

OVERIG:
Op het terrein is een grote schuur van circa 15 x 25 meter aanwezig die deels met steen (onderzijde) en deels met damwandprofielen is opgebouwd. In verband met opslag is de achterwand van binnenuit geisoleerd. De entree van de schuur is zowel aan de voor-als aan de zijkant mogelijk via schuifdeuren. Er is de mogelijkheid voor krachtstroom aanwezig.
Verder is er nog een vrijstaande stenen garage, voorzien van een betonvloer, aanwezig. Ook is hier een buitenkraan.
Tenslotte is er nog een ruim houthok, waar een mogelijkheid is voor het stallen van twee paarden.

Naast het geheel van woonhuis en andere opstallen, behoort er nog een grote weide tot het perceel. Een deel hiervan is omheind, voor het houden van kleinvee, bijvoorbeeld.

Recently viewed