slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Ermerzand 115, 7843 PR Erm

€140,000
Type of residence House, bungalow, semi-detached house
Liveable area 49 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Het Ermerzand
Natuurschoon als achtertuin
 
Op één van de mooiste locaties in Drenthe, liggend aan een recreatieplas, ligt het bungalowpark Ermerzand. Het park ligt in het Zuidoost-Drentse plaatsje Erm en behoort tot de gemeente Coevorden. Het is gelegen aan de rand van de Hondsrug, tussen Emmen en Coevorden, in een bosrijke omgeving aan een recreatiemeer van 27ha, met een eigen zandstrand.... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, bungalow, semi-detached house
    Year of construction 1975
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 63098/6003567
Price €140,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 19 January 2022
Construction
Type of residence House, bungalow, semi-detached house
Type of construction Existing estate
Year of construction 1975
Rooftype Flat
Surfaces and content
Effective area 49 m²
Content 193 m³
Garden area 100 m²
Mapping
Number of floors 1
Number of rooms 3 of which (2 bedrooms)
Garden
Type Front yard
Main garden Yes
Orientation South west
Condition Normal
Features
Water heating Central heating system
Bathroom facilities Shower, Sink, Washbasin furniture
Garden available Yes
Has a storage room Yes

Description

Het Ermerzand
Natuurschoon als achtertuin
 
Op één van de mooiste locaties in Drenthe, liggend aan een recreatieplas, ligt het bungalowpark Ermerzand. Het park ligt in het Zuidoost-Drentse plaatsje Erm en behoort tot de gemeente Coevorden. Het is gelegen aan de rand van de Hondsrug, tussen Emmen en Coevorden, in een bosrijke omgeving aan een recreatiemeer van 27ha, met een eigen zandstrand. Er zijn veel wandel- en fietsroutes uitgezet in de naaste omgeving, zowel door de bossen, over de vlaktes, als in de omringende dorpen van het Ermerzand.
 
De 195 gelijkvloerse, geschakelde bungalows staan in groepjes van drie over het park verspreid.
 
Ermerzand  Bungalow 115
 
Bungalow 115 heeft een prachtige ligging op het park met uitzicht op het water. De bungalow is zowel geschikt voor de verhuur als tweede (vakantie)woning.
 
De indeling van de geschakelde bungalow is als volgt.
 
Je kunt de auto parkeren op een gezamenlijk parkeerterrein. Via de voordeur kom je in de hal met de meterkast en toegang tot de badkamer, het toilet en de woonkamer. De badkamer is voorzien van een douche en een wastafel. In de toiletruimte hangt tevens de cv-ketel en is de wasmachine aansluiting.
 
De halfopen nette keuken in hoekopstelling is voorzien van een 4-pits gasstel, een afzuigkap, een spoelbak en een combi magnetron. Vanuit de tuingerichte woonkamer, bereik je de twee slaapkamers.
De hal, de badkamer en de keuken zijn voorzien van een lichtkoepel voor extra lichtinval. Er is een aangebouwde houten berging van ongeveer 5m² voor de fietsen en het tuingereedschap.
 
De tuin en het terras is eenvoudig, deze kan door de nieuwe eigenaar worden ingericht. Vanuit de tuin loop je zo het grasveld op naar het water.
 
Op het Ermerzand vind je meer dan alleen recreatiebungalows. Door de vele faciliteiten op het park kun je een heerlijke en zorgeloze vakantiegevoel beleven.
 
Het verwarmde binnenzwembad is 5 dagen per week geopend en is vrij toegankelijk voor eigenaren/huurders. Het grote bad is 1,50m diep en daarnaast is er nog een peuterbad.
 
Via een bruggetje loop je naar het tenniseiland. Op dit eiland liggen twee gravel tennisbanen (vrij toegankelijk voor huurders). Op het eiland is het tevens prima vertoeven voor bijvoorbeeld een heerlijke picknick.
 
Aan het terras achter het hoofdgebouw vind je een drietal jeu-de-boulesbanen. Er is een actieve
jeu-de-boulesclub op het park.
  
De speeltuin nabij het meer heeft, naast schommels en een glijbaan ook een tafeltennistafel, een trampoline en een grote klautersteen. Wist je dat deze klautersteen, een van de grootste stenen in Drenthe, werd gevonden in het meer?
 
Vissen in het meer is toegestaan! Via de receptie op het park kun je een witvispas ontvangen. Voor het vissen op karpers heb je een speciale vergunning nodig. Deze vergunning is tegen betaling verkrijgbaar via de receptie van het Ermerzand en wordt enkel verstrekt in combinatie met het recreatief huren van een bungalow.
 
De "buren" van het Ermerstrand bieden diverse actieve binnen- en buitensportactiviteiten. Er is een groot binnenspeelparadijs voor kinderen. Daarnaast is er de mogelijkheid tot waterskiën, het deelnemen aan outdoor activiteiten of het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi.
  
Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1975
- Het perceel onder de bungalow is in (bloot)eigendom
- Centrale verwarming en warmwatervoorzieningen middels een AWB cv-ketel uit 2007
- De bungalow heeft een houten vloer en een kruipruimte
- De houten raamkozijnen met kunststof onderdorpels zijn in goede staat en voorzien van dubbele beglazing
- De gevelbekleding van de bungalow is van kunststof en verkeert in goede staat
- Het dak is in 2020 vervangen door een geïsoleerd dak met drie nieuwe lichtkoepels
- De houten berging is aan vervanging toe
- De bungalow is altijd als vakantiewoning gebruikt
- Glasvezel aanwezig
- Geschikt voor verhuur of eigen gebruik
- Parkbijdrage circa € 1.600 per jaar
- Bungalowpark Ermerzand heeft een CVE (Coöperatieve Vereniging)
- Actieve VvE (Vereniging van Eigenaren)
- 1/260 deel eigendom van het hele park
- In het kader van het project Vitale Vakantieparken Drenthe zijn de provincie Drenthe en de gemeente Coevorden akkoord met het omzetten van de recreatiebestemming naar een woonbestemming. Het is aan de VvE van het Ermerzand om hier ook mee in te stemmen. De uitkomst staat zeker niet vast. Bungalow Ermerzand 115 wordt verkocht met een recreatiebestemming. Het wel of niet doorgaan van de woonbestemming is voor risico van de koper.
 
Omgeving:
- Het naastgelegen dorp Sleen ligt op korte afstand voor de dagelijkse boodschappen
- Het park heeft een goede aansluiting naar de N34 en A37 richting Emmen en Hoogeveen
- Het treinstation Nieuw-Amsterdam ligt op korte afstand richting Emmen of Zwolle
 
Meer informatie is te lezen op de website van het park bungalowparkermerzand.nl
 
Proclaimer
Zwanenburg Makelaardij is verantwoordelijk voor de inhoud van deze informatie en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. U kunt ervan uit gaan dat de teksten, kenmerken en maatvoeringen met de grootste zorgvuldigheid zijn opgesteld en berekend. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Virtual floorplan

ZonZone

Close

Recently viewed