slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold subject to conditions

Sold subject to conditions: Imposante jaren dertig villa

€1,025,000
Address: Bernhardstraat 7, 4175 ED Haaften
Type of residence House, villa, detached house
Plot size 1,602 m²
Liveable area 346 m²
Acceptance By consultation
Status Sold subject to conditions

Note

General

Exclusieve jaren dertig villa

Op één van de meest prominente locaties in het centrum van Haaften staat deze imposante jaren dertig villa met garage, oprijlaan en heerlijke tuin. De villa werd oorspronkelijk gebouwd als burgemeestershuis en kenmerkt zich door zijn prachtige architectuur. Met de bouw van de vleugel werd in 1998 het bouwvolume verdubbeld. De begane grond is een aaneenschakelin... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, villa, detached house
    Construction period 1937
    Status Sold subject to conditions
  • Location

Features

Offer
Reference number 05910
Asking price €1,025,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Status Sold subject to conditions
Acceptance By consultation
Last updated 16 May 2023
Construction
Type of residence House, villa, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1937
Roof materials Bitumen, Ceramic, Tiles
Rooftype Hipped
Certifications Energy performance advice
Isolations Cavity wall, Floor, Insulated glazing, Roof, Wall
Surfaces and content
Plot size 1,602 m²
Floor Surface 346 m²
Content 1,490 m³
Surface area other inner rooms 82 m²
External surface area storage rooms 5 m²
External surface area 9 m²
Layout
Number of floors 4 (and one basement)
Number of rooms 10 (of which 7 bedrooms)
Number of bathrooms 2 (and 2 separate toilets)
Outdoors
Location Near highway, Near park, Near public transport, Near school, On a quiet street, Open position, Unobstructed view
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation South west
Has a backyard entrance Yes
Condition Beautifully landscaped
Garden 2 - Type Front yard
Garden 2 - Orientation East
Garden 2 - Condition Beautifully landscaped
Energy consumption
Energy certificate C
Boiler
Type of boiler Atag HR-combiketel
Heating source Gas
Year of manufacture 2018
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 8
Water heating Central heating system
Heating Central heating, Fireplace, Partial Floor heating
Bathroom facilities Bathroom 1 Bath, Shower, Underfloorheating, Washbasin furniture
Bathroom facilities Bathroom 2 Bath, Double sink, Shower, Toilet, Underfloorheating
Parking Indoor
Has AC Yes
Has an alarm Yes
Has CCTV Yes
Has a fireplace Yes
Has a flue tube Yes
Has a French balcony Yes
Has fibre optical cable Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has an internet connection Yes
Has a storage room Yes
Has ventilation Yes
Cadastral informations
HAAFTEN K 1333
Area 1,532 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership
HAAFTEN K 1282
Area 70 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

Exclusieve jaren dertig villa

Op één van de meest prominente locaties in het centrum van Haaften staat deze imposante jaren dertig villa met garage, oprijlaan en heerlijke tuin. De villa werd oorspronkelijk gebouwd als burgemeestershuis en kenmerkt zich door zijn prachtige architectuur. Met de bouw van de vleugel werd in 1998 het bouwvolume verdubbeld. De begane grond is een aaneenschakeling van diverse leefvertrekken, stuk voor stuk royaal van afmeting, waarbij de wisseling in daglicht en uitzicht, iedere plek iets “eigens” geeft. Ook de bovenverdiepingen staan in het teken van ruimtelijkheid. U beschikt over maar liefst vier slaapvertrekken, een garderobekamer en twee badkamers. Ook op de vleugel is een verdieping aanwezig. Deze is zodanig ruim, dat er zelfs een appartement gerealiseerd kan worden. De riante kavel van 1.602 m² waarborgt rust en privacy en bevindt zich tegenover het park en op loopafstand van de bakker en de supermarkt. Haaften is gunstig gelegen ten opzichte van snelwegen A2 en A15.

Ground floor

Achter de authentieke voordeur bevindt zich de royale ontvangsthal. De stijlvolle staat van afwerking springt direct in het oog. Op de vloer ligt leisteen en de wanden en plafonds zijn glad gestuct. Graag wijzen wij u op de fraaie paneeldeuren met luxe beslag en de kenmerkende trapopgang. Aan de hal grenzen de studeerkamer, speelkamer, eetkamer, toiletruimte en de meterkast.

In 2018 zijn de wanden en plafonds in het gehele huis glad gestuct. In datzelfde jaar werd ook het houtwerk geschilderd.

De studeerkamer is gelegen aan de voorzijde. Prettig is de ligging direct naast de entree. Hier heeft u een aangename werkplek met een mooi uitzicht op de oprit en de voortuin.

De toiletruimte is uitgevoerd met een wandcloset, fontein en een ontluchtingsraam.

De living is werkelijk een plaatje om te zien en is verdeeld in een eet- en een speelkamer. De heerlijke eetkamer is gelegen aan de tuinzijde van de villa. Een flinke eethoek kan hier ruim staan. De marmeren schouw met openhaard is naast een heerlijke warmtebron een sfeermaker van de eerste orde. Een doordacht lichtplan met inbouwspots en plafondpunten legt de accenten op de juiste plaatsen. Het raam In de zijgevel en de openslaande tuindeuren zorgen voor een fantastische lichtinval en een dynamische verbondenheid met de tuin. Graag wijzen wij u op de mooie raambekleding. Deze eetkamer neemt een centrale plaats in tussen de diverse leefvertrekken en staat enerzijds via chique dubbele deuren met glas in verbinding met zowel de woonkeuken als de tuinkamer. Anderzijds bereikt u via de ensuite-deuren met glas-in-lood de speelkamer. Deze speelkamer ligt aan de voorzijde van de villa. De erker en de openslaande tuindeuren geven de ruimte klasse, licht en uitzicht. Vanzelfsprekend is een ander gebruik ook denkbaar.

Het is écht thuiskomen in de magnifieke woonkeuken, die is gelegen aan de voorzijde van de villa. De vloer heeft vloerverwarming en is uitgevoerd met gerookte eiken delen. De L-vormige keuken-opstelling heeft een landelijke stijl. U geniet van een ruime selectie aan apparatuur, te weten een Quooker, inductiekookplaat, afzuigkap, combimagnetron en een koel-/vriescombinatie met ijsmachine. Ook aan kastruimten ontbreekt het u niet. De verlichting wordt verzorgd door de inbouwspots in het plafond. Het royale eiland heeft drie zitplaatsen en ruime onderkasten. Zittend aan de bar heeft u een panoramisch uitzicht over uw tuin richting de Bernhardstraat. Tevens kijkt u uit op de oprit, zodat u bezoekers kunt zien naderen. De vouwgordijnen geven charme aan het geheel.

Vanuit de woonkeuken daalt u via een houten trap af in de provisiekelder (op stahoogte), die uit twee compartimenten bestaat. U vindt hier naast wandschappen ook een ontluchtingsraam en de installatie van de waterontharder. Een mooie wijnvoorraad zou hier zeker niet misstaan.

In 1998 is de villa vergroot met riante vleugel, waarin een elegante tuinkamer is gesitueerd. Deze tuinkamer is zowel vanuit de eetkamer als vanuit de woonkeuken via dubbele deuren met glas toegankelijk. De vloer heeft vloerverwarming en is voorzien van marmer. In het voorste gedeelte reiken de ramen van vloer tot plafond, zodat het daglicht rijkelijk naar binnenvalt. De zwarte jaloezieën geven stijl aan het geheel. De boogvormige uitsparingen vormen een prachtige overgang naar het zitgedeelte. Als gevolg van de vier paar openslaande deuren is de verbondenheid met het terras en de tuin optimaal. De elektrische haard zorgt voor warmte en sfeer en is verwerkt in een strakke schouw met een robuust eiken plateau. Ook in deze tuinkamer attenderen we u op het mooie lichtplan, dat bestaat uit inbouwspots en plafondpunten.

Teruggekomen in de woonkeuken bereiken we de bijkeuken met de zij-entree. Ook deze ruimte is mooi gestileerd. De vloer heeft vloerverwarming en is afgewerkt met vinyl in een blokmotief. Bijzonder praktisch is de maatwerk kastenwand. Hierin vindt u een surplus aan opbergruimte met o.a. de garderobe, apothekerskasten en de wasmachine- en drogeraansluiting. De zij-entree biedt toegang tot de opritzijde en er is een binnendoorgang naar de garage.

First floor

Via de imposante trapopgang bereikt u de royale overloop. Het raam in de zijgevel zorgt voor een heldere lichtinval. Aan de overloop grenzen drie royale vertrekken, een badkamer en een separaat toilet, allen bereikbaar via authentieke paneeldeuren. Het separate toilet is voorzien van een wandcloset, fontein en elektrische ventilatie.

De riante masterbedroom is gelegen aan de tuinzijde. Naast het plaatsen van een groot bed heeft u ook de ruimte om een leuke zithoek te creëren. Het leefklimaat is altijd aangenaam als gevolg van de airconditioner. Het raam en de openslaande deuren naar het Frans balkon geven deze ruimte charme en uitzicht. Praktisch is de aanwezigheid van een elektrisch bedienbare zonwerende screen.

De ruime tweede slaapkamer is thans ingericht als garderobekamer en kan ook wel de droom van iedere modebewuste huiseigenaar genoemd worden. De ruimte is rondom voorzien van een kastensysteem, waarin u uw gehele garderobe overzichtelijk kunt opbergen. Ook een spiegel en schoenenkasten mogen hierbij niet ontbreken. Het zitelement en de designvolle hanglamp hierboven verzorgen de "finishing touch" en maken de uitstraling van deze garderobekamer compleet.

De derde slaapkamer is eveneens ruim van formaat en thans in gebruik als babykamer.

Beide kamers zijn gelegen aan de voorzijde van het huis en genieten van een weids uitzicht over de woonomgeving. De ramen zijn uitgevoerd met een stijlvolle raambekleding.

Bij een statige villa hoort een excellente badkamer. Een heerlijke douche of uitgebreid in bad? Deze badkamer geeft u de keuze. U beschikt over een royaal hoekbad en een extra ruime douchecabine met regendouche. Het duo-wastafelmeubel heeft praktische ladekasten. Hierboven hangt een spiegelkast met led-verlichting. Smaakvol detail zijn de zwarte kranen, die overal zijn toegepast. De vloerverwarming zorgt in combinatie met de designradiator voor een aangename temperatuur. De inbouwspots verspreiden een heldere verlichting en er is mechanische ventilatie aanwezig. De deur naar het Frans balkon zorgt ervoor dat u ook natuurlijk kunt ventileren,

Via een lage deur bereikt u de aangrenzende technische ruimte. Naast bergruimte vindt u hier de opstelling van de "Atag" HR-combiketel van 2018 en de verdeling van de vloerverwarming.

Second floor

Deze volwaardige slaapverdieping is thans in gebruik als gastenverblijf. Aan de overloop grenzen twee gracieuze slaapkamers en een badkamer.

De vierde en vijfde slaapkamer zijn beide royaal van afmeting en vrijwel identiek aan elkaar. De dakkapellen voorzien deze kamers op prettige wijze van daglicht. In het knieschot zijn praktische bergruimtes gecreëerd, bereikbaar via schuifdeuren. Het achterste deel van deze slaapkamers is open gelaten tot in de nok. De hoogte, de balken en het dakbeschot geven deze kamers charme en een aangename vibe.

De raambekleding bestaat uit verduisterende rolgordijnen.

De ruim bemeten gastenbadkamer is van alle gemakken voorzien. U kunt relaxen in het ligbad en heerlijk douchen in de douchecabine. Onder de ramen van de dakkapel zijn twee wastafelmeubels aanwezig. Wat een uitzicht! Dat is nog eens prettig wakker worden. De inrichting van deze badkamer wordt gecompleteerd door het wandcloset. De vloerverwarming zorgt in combinatie met de designradiator voor een aangename temperatuur. De inbouwspots verspreiden tenslotte een heldere verlichting en er is mechanische ventilatie aanwezig.

Other floors

ETAGE VLEUGEL

Heeft u behoefte aan een volwaardige kantoor- c.q. praktijkruimte, waardoor u privé en zakelijk gescheiden kunt houden? Of zoekt u een aparte ruimte voor uw sport- c.q. fitnessactiviteiten? Deze villa biedt het u! Deze etage bestaat uit twee kamers en is zowel vanuit de garage als vanuit de tuinkamer via een trapopgang te benaderen. De dakkapellen zorgen voor licht en uitzicht. Het gebruik als appartement zou ook denkbaar kunnen zijn.

Garden

Het perceel biedt een heerlijke beleving van vrijheid en privacy, terwijl u toch middenin de dorpskern van Haaften woont.

De poort met sierhekwerk vormt de statige toegang tot het perceel. Op de metselwerk poeren zijn bolvormige lampen in art deco stijl aanwezig. De poort is automatisch op afstand te bedienen. De oprijlaan is verhard met hardgebakken klinkers en kan ruimte bieden aan meerdere auto's. De verharding loopt door langs en achter de garage, waar u achter een tweede hekwerk een ruime parkeerplaats aantreft. Ideaal om uw camper en/of boot te parkeren.

De tuinaanleg van de voortuin combineert prachtig met de architectuur van de villa. Het glooiende lijnenspel van de bestrating, het perfecte gazon, de borders en de hagen vormen een charmant geheel. De gevellampen zorgen voor een esthetisch fraaie en functionele verlichting.

Middels twee sierhekwerken wordt de achtertuin afgeschermd van de voortuin en de oprit.

De indrukwekkende achtertuin kan ook wel een oase van rust en privacy genoemd worden. Als gevolg van de heerlijke ligging op de zuidwestzijde kunt u optimaal van de zon genieten. Op de terrassen kunt u leuke zitplekken creëren. De aluminium overkapping met verstelbare shutterbladen biedt een heerlijke beschutte plek. De verdere tuinaanleg bestaat uit een groot gazon, sierlijke borders, volwassen bomen en een speelplaats voor de kinderen. Ook als de avond valt is het goed vertoeven in deze tuin. U ontsteekt eenvoudigweg de aanwezige buitenverlichting en een sfeervolle ambiance is gecreëerd. Privacy is gewaarborgd als gevolg van de natuurlijke erfafscheiding, die bestaat uit beuk- en laurierhagen.

Details

ALGEMEEN
De villa heeft een geavanceerd alarmsysteem met onder andere camerabewaking.
De nieuwbouwvleugel is in 1998 aangebouwd en volledig geïsoleerd.

DE PLUSPUNTEN
-Karakteristieke en aanzienrijke villa
-Riant bouwvolume en verrassende indeling
-Veel vrijheid en privacy
-Oprijlaan met afsluitbare poort
-Stijlvolle woonambiance
-Mogelijkheden voor kantoor/praktijk of aanleunwoning
-Prachtige tuin met sfeervolle zitplekken
-Op loopafstand van de supermarkt en de bakker
-Gunstig gelegen t.o.v. snelwegen A2 en A15

Brochure(s) and other documents

ZonZone

Close

Recently viewed