slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Unieke kans om te wonen en te werken in de oude kern van Heukelum

€350,000
Address: Gasthuisstraat 1, 4161 CA Heukelum
Type of residence House, mansion, corner house
Plot size 126 m²
Liveable area 170 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Het voormalige 'Wijnhuis Heukelum' is een prachtig rijksmonument in de oude kern van Heukelum. Mede door de bestemming centrum en twee huisnummers zijn er volop mogelijkheden om dit klassieke pand breed in te kunnen zetten. Het rijksmonument is origineel gebouwd rond 1600. Het heeft een woonoppervlakte van 170 m2 en staat op een perceel van 126 m2.

Hoewel er nog kluswerk te wachten staat in... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, mansion, corner house
    Construction period 1600
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 06820
Asking price €350,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 08 November 2023
Construction
Type of residence House, mansion, corner house
Type of construction Existing estate
Construction period 1600
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Isolations Party insulated glazing, Roof
Surfaces and content
Plot size 126 m²
Floor Surface 170 m²
Living area 89 m²
Kitchen area 10 m²
Content 562 m³
Surface area other inner rooms 15 m²
Layout
Number of floors 2
Number of rooms 4 (of which 2 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 2 separate toilets)
Outdoors
Location City centre
Boiler
Heating source Gas
Boiler ownership Owned
Features
Heating Central heating, Wood stove
Bathroom facilities Sink, Walkin shower
Has a skylight Yes
Cadastral informations
Heukelum C 160
Area 126 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

Het voormalige 'Wijnhuis Heukelum' is een prachtig rijksmonument in de oude kern van Heukelum. Mede door de bestemming centrum en twee huisnummers zijn er volop mogelijkheden om dit klassieke pand breed in te kunnen zetten. Het rijksmonument is origineel gebouwd rond 1600. Het heeft een woonoppervlakte van 170 m2 en staat op een perceel van 126 m2.

Hoewel er nog kluswerk te wachten staat in deze woning, is het de perfecte kans om een eigen stempel op een unieke woning te drukken. De woning heeft twee adressen, Gasthuisstraat 1 en Torenstraat 2. Dit betekent ook dat er officieel twee voordeuren zijn.

Het authentieke karakter van het vroeg middeleeuwse stadje Heukelum is nog altijd terug te zien. Door zijn hoge ligging en compacte bouwwijze doet Heukelum nog denken aan vervlogen tijden. In 2018 zijn de oude stadsmuren weer geheel in ere hersteld. In het dorp bevinden zich een bakker, supermarkt en enkele andere winkels, een dorpshuis, verschillende sportaccommodaties en een kleine jachthaven. Het basisonderwijs wordt vertegenwoordigd door twee scholen. De bijzonder rustige woonomgeving laat zich omschrijven als idyllisch.

De steden Leerdam (5 km) en Gorinchem (10 km) en de snelweg ( A15) zijn snel te bereiken. Door de centrale ligging zijn steden als Den Bosch, Utrecht, Rotterdam en Breda binnen ca. 40 minuten autorijden te bereiken.

Ground floor

De entree op de begane grond geeft via een portaal aan twee zijden toegang tot de voormalige winkelruimte en het voormalige proeflokaal/kantoor. Links vinden we een grote ruimte die is doorgetrokken tot aan de achtergevel (ca. 47m2). Deze voormalige winkel heeft veel raampartijen en kijkt uit over de Torenstraat en Voorstraat. De houten vloer en balken partij zijn in klassiek ossenrood uitgevoerd. Aan de achterzijde bevindt zich de tweede voordeur, die niet in gebruik is. Om het hoekje staat de een klassieke houtkachel.

Aan de rechterzijde van het portaal bevindt zich een tweede ruimte. Het voormalige proeflokaal (33 m2) kijkt richting het 'stadhuis' en het daarvoor gelegen plein. De ruimte beschikt over een vaste trapkast.

Hierachter loop je door naar de bijkeuken. Hier tref je een dubbele toiletgroep, een wasruimte en de trapopgang naar de eerste verdieping. Ook bevindt zich nog een achterdeur naar het steegje achter de woning. De steeg is eigendom, maar biedt wel een recht van overpad aan de achterburen.

De volledige begane grond is volgens het bestemmingsplan aan te wenden voor detailhandel, kantoorruimte of horeca.

First floor

Via de klassieke trap kom je op de eerste verdieping. Direct springen de prachtige spanten in het oog. Medio 2015 is deze ruimte verbouwd tot zelfstandig appartement. Er is een ruime woonkamer, een degelijke keuken, een slaapkamer met aangrenzende badkamer. Daarnaast zijn er een separaat toilet en een washok.

De keuken is voorzien van een vaatwasser, inductiekookplaat, een combi-oven, afzuigkap en wasbak met mengkraan. De badkamer heeft een inloopdouche en wastafel.

Het is in totaal een verdieping met 73 m2 woonoppervlakte, en het realiseren van een extra slaapkamer is zeker mogelijk.

Garden

Er is geen tuin bij de woning. Achter de woning ligt een steeg met toegang tot de Torenstraat.

Details

Bouwjaar: ca. 1600
Fundering: Op staal
Vloeren: Begane grond betreft stampbeton, verdieping betreft houten vloeren
Dak: Het zadeldak is voorzien van pannen,
Gevels: Het betreft hier enkelsteens metselwerk. De gevels vertonen sporen van vocht,
Beglazing: De houten kozijnen zijn grotendeels voorzien van enkelglas,
Verwarming De verwarming wordt geregeld door een CV ketel
Energielabel: Rijksmonumenten zijn vrijgesteld van de energielabelplicht

De huidige eigenaar heeft de woning niet bewoond

Rijksmonument: de omschrijving luidt: Pand met hoog zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen, 16e of 17e eeuw. In de gepleisterde voorgevel een sieranker en een deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel. Gevelsteen.

Floor plans

ZonZone

Close

Recently viewed