slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Karakteristieke gerenoveerde stadswoning met grote tuin en steiger aan de Linge!

€479,000
Address: Gasthuisstraat 22, 4161 CC Heukelum
Type of residence House, single-family house, semi-detached house
Plot size 413 m²
Liveable area 159.5 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Karakteristieke gerenoveerde stadswoning met grote tuin en steiger aan de Linge!

Centraal gelegen in het hart van het historische Heukelum met aan de achterzijde prachtig uitzicht op de Linge en toegang tot een eigen steiger. De woning heeft een authentieke uitstraling en een prachtige ligging en sinds de grootschalige renovatie in 2014 is een super charmante woning met modern comfort ontsta... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, semi-detached house
    Construction period 1868
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 06565
Asking price €479,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 27 November 2020
Construction
Type of residence House, single-family house, semi-detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1868
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Isolations Insulated glazing, Roof, Wall
Surfaces and content
Plot size 413 m²
Effective area 159.5 m²
Living area 38 m²
Kitchen area 16 m²
Content 663 m³
Surface area external storage rooms 22 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 6 of which (4 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location At waterside, City centre, Forested area, On a quiet street, Unobstructed view
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation West
Has a backyard entrance Yes
Condition Beautifully landscaped
Energy consumption
Energy certificate F
Boiler
Type of boiler Nefit
Heating source Gas
Year of manufacture 2014
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Bathroom facilities Bath, Double sink, Toilet, Walkin shower, Washbasin furniture, Whirlpool
Has cable TV Yes
Has a flue tube Yes
Has fibre optical cable Yes
Garden available Yes
Has a phone line Yes
Has an internet connection Yes
Has a storage room Yes
Has a skylight Yes
Has ventilation Yes
Cadastral informations
Lingewaal C 19
Area 413 m²

Description

Karakteristieke gerenoveerde stadswoning met grote tuin en steiger aan de Linge!

Centraal gelegen in het hart van het historische Heukelum met aan de achterzijde prachtig uitzicht op de Linge en toegang tot een eigen steiger. De woning heeft een authentieke uitstraling en een prachtige ligging en sinds de grootschalige renovatie in 2014 is een super charmante woning met modern comfort ontstaan. De woning dateert uit 1868 en is gelegen op een perceel van 413 m2 en heeft een inhoud van ca. 530 m3.
In een beschut gelegen achtertuin met ruime schuur en achterom kun je in alle rust genieten van het prachtige uitzicht op de Linge en de uiterwaarden aan de overkant.

Wij adviseren u de brochure van deze woning te downloaden van onze website www.muttersmakelaardij.nl. In deze brochure treft u uitgebreide informatie met extra foto's evenals plattegronden en kadastrale gegevens aan.

Ground floor

Via de voordeur kom je in de vestibule van de woning. Deze geeft toegang tot de hal en de meterkast. Via de deur met glas kom je in de ruime en lichte hal, die toegang geeft tot de garderobe, de woonkamer, de keuken en de voorkamer.

De woonkamer ligt aan de voorzijde van de woning en heeft via de twee grote ramen en het kleinere raam volop daglicht dat binnenkomt. De ruimte heeft een eigen toegangsdeur en beschikt nog over de authentiek en-suite deuren en bergkasten aan beide kanten.

Door de en-suite deuren kom je aan de achterzijde van de woning in de eetkamer. De eettafel biedt voldoende ruimte voor een diner met vrienden en familie. De openslaande deuren zorgen voor een fijne connectie met de tuin, zeker op de mooie dagen als de deuren openstaan. Op de plaats van de voormalige haard is nu een elektrische haard geplaatst, die vanaf de tafel goed zichtbaar is.

De open verbinding naar de keuken zorgt ervoor dat er contact is met gehele ruimte.

De keuken ligt aan de achterzijde van de woning. De keuken is in 2014 geheel vernieuwd. Er is gekozen voor een kookeiland met volop berglades. In het eiland bevinden zich de inductiekookplaat, een spoelbak en vaatwasser. De hoge kasten wand staat tegen de muur en beschikt over een koelkast, vriezer en combi-oven/magnetron. Vanuit de keuken is een kelderkast te bereiken, deze praktische ruimte is voorzien van diverse bergplanken.

De bijkeuken ligt achter de woning en is vanuit de keuken te bereiken. Hier staan de wasmachine en droger opgesteld. Het is een praktische ruimte en vanuit hier is er een deur die leidt naar de achtertuin.

Weer terug in de hal ligt de voorkamer aan de linker voorzijde van de woning.
Deze kamer is ruim en licht en kan verschillend worden gebruikt als thuiskantoor, speelkamer of slaapkamer.

Vanuit de hal is tevens het toilet te bereiken. Het is een grote ruimte waar vroeger ook een douche aanwezig was. Deze is afgekoppeld en de ruimte van voormalige kast is slim ingericht als bergkast.

First floor

Via een dichte trap kom je op de overloop. De overloop is licht door een dakraam en geeft via een deur toegang tot het 2e deel van de overloop. Vanuit hier is er toegang tot de drie slaapkamers, badkamer en de inloopkast.

De badkamer is in 2014 volledig gerenoveerd en uitgerust met een Whirlpool ligbad, een luxe inloopdouche met regendouche en handdouche, een wandcloset, een sierradiator en een dubbele wastafels. De ruimte is geheel voorzien van tegels en wordt natuurlijk geventileerd.

De centraal gelegen inloopkast biedt tevens toegang tot het luik naar de bergvliering boven het voorhuis.

Garden

De achtertuin is bereikbaar via een ingang aan de Lingewal en vanuit de woning. Aansluitend aan het huis en de achterdeuren ligt een terras. Een stenen pad loopt door de tuin naar een tweede terras, de schuur en richting de Lingewal. De tuin ligt zeer beschut doordat het aan alle zijden begrensd is met natuurlijke hagen.
Centraal liggen 2 gazons met daarlangs vakken met gevarieerde beplanting. Vanuit de tuin heb je prachtig uitzicht op de Linge met daarachter natuurgebied De Galgenwaard. Aan de overzijde van de Lingewal loopt u via een pad naar een aanlegsteiger aan de Linge, de steiger is eigendom van de bewoners. Deze steiger is recent vernieuwd.

De stenen schuur (24 m2) heeft een aantal ramen en voorzien van elektra.

Details

Fundering: de woning is ‘op staal’ gefundeerd
Vloeren: de vloer van begane grond is van beton. De verdiepingsvloeren zijn van hout.
Gevels: de gevels zijn opgetrokken in metselwerk en waar mogelijk voorzien van voorzetwanden met isolatie. De achtergevel is in 2014 opnieuw gevoegd en geïmpregneerd. De binnenmuren van de begane grond zijn geïmpregneerd met een vochtwerende laag ter hoogte van het maaiveld.
Dak: het dak is in 2016 volledig vervangen en geïsoleerd met zelfdragende dakplaten. Het zadeldak is voorzien van pannen. Het dak van de bijkeuken is in 2016 vervangen.
Isolatie: de woning is voorzien van dubbele beglazing in houten kozijnen. Het dak is geïsoleerd, en de gevels zijn waar mogelijk geïsoleerd.
Verwarming: al het leidingwerk is in 2014 nagelopen en vervangen. De verwarming gaat middels een Nefit CV ketel uit 2014.

Overige technische kenmerken
De meterkast is uitgevoerd met voldoende groepen en aardlekschakelaars, een slimme elektriciteitsmeter, gasmeter en watermeter. De volledige elektra is in 2014 vernieuwd en uitgebreid. Er is glasvezel aanwezig,

Vernieuwingen
In de periode 2014-2016 is de woning grootschalig gerenoveerd met onder meer de volgende zaken:
- Vervangen en isoleren van het dak,
- Vervangen van keuken
- Vervangen en vergroten van de badkamer (+leidingwerk),
- Vervangen van al het glas door dubbel glas en plaatsen openslaande deuren,
- Zinkwerk van de dakkapel vervangen,
- Nieuwe zinken goten en zinkwerk op het dak vervangen,
- Voegwerk achterzijde woning vervangen,
- Impregneren van binnenmuren met vochtwerende laag,

Het buitenschilderwerk is in 2018 voor het laatst uitgevoerd.

Heukelum
Het stadje Heukelum is een vroegmiddeleeuws stadje en heeft het authentiek karakter bewaard. Het huidige stadje doet door zijn hoge ligging en compacte bouwwijze nog denken aan vervlogen tijden. Sinds 2018 zijn de oude stadsmuren weer geheel in ere hersteld, dit draagt hier zeker aan bij. Leuk om te vermelden is dat dit door ‘het dorp’ zonder hulp van instanties is geregeld. Dit typeert Heukelum en haar bewoners. Een open karakter en ‘samen doen’ mentaliteit. Aan de rand van het dorp vindt u Kasteel Heukelum, de voormalige woning van de ‘heer van Heuckelum’ uit de 13e eeuw.
In het dorp bevinden zich een bakker, supermarkt en enkele andere winkels, een dorpshuis, verschillende sportaccommodaties en een kleine jachthaven. Het basisonderwijs wordt vertegenwoordigd door twee scholen, voor het voortgezet onderwijs is men aangewezen op Gorinchem of Leerdam. De bijzonder rustige woonomgeving laat zich omschrijven als idyllisch

Interesse gewekt? Schakel meteen uw eigen aankoopmakelaar in.
Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Floor plans

Extra

Virtual tour

ZonZone

Close

Recently viewed