slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Uitzicht over de velden en schitterende ligging aan de stadswal

€569,000
Address: Groenewal 32, 4161 CM Heukelum
Type of residence House, single-family house, detached house
Plot size 615 m²
Liveable area 176 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Wat een geweldige locatie aan rand van het dorp, met zicht op de velden!

Deze prachtige jaren’ 30 woning staat prominent op de Groenewal en is tientallen jaren in gebruik geweest als pastorie. Met 176 m² woonoppervlakte, een grote aanbouw aan de achterzijde en een diepe tuin is dit de ideale vrijstaande woning voor een gezin of mensen op zoek naar meer woonruimte en een kantoor aan huis. De... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, detached house
    Construction period 1936
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 06586
Asking price €569,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 23 March 2021
Construction
Type of residence House, single-family house, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1936
Roof materials Bitumen, Tiles
Rooftype Front gable
Isolations Cavity wall, Roof
Surfaces and content
Plot size 615 m²
Effective area 176 m²
Living area 66 m²
Kitchen area 8 m²
Content 544 m³
Surface area external storage rooms 18 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 7 of which (5 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location At waterside, City centre, On a quiet street, Unobstructed view
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation North west
Has a backyard entrance Yes
Condition Well maintained
Energy consumption
Energy certificate E
Boiler
Type of boiler Daalderop
Heating source Gas
Year of manufacture 2004
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 2
Water heating Central heating system
Heating Central heating, Wood stove
Bathroom facilities Double sink, Shower, Toilet, Walkin shower, Washbasin furniture
Has cable TV Yes
Has fibre optical cable Yes
Garden available Yes
Has an internet connection Yes
Has a storage room Yes
Cadastral informations
West Betuwe C 91
Area 615 m²

Description

Wat een geweldige locatie aan rand van het dorp, met zicht op de velden!

Deze prachtige jaren’ 30 woning staat prominent op de Groenewal en is tientallen jaren in gebruik geweest als pastorie. Met 176 m² woonoppervlakte, een grote aanbouw aan de achterzijde en een diepe tuin is dit de ideale vrijstaande woning voor een gezin of mensen op zoek naar meer woonruimte en een kantoor aan huis. De woning is afgewerkt met goede materialen, heeft vier slaapkamers en een grote zolder met een open indeling. De voormalige werkkamer is een uitgelezen plek voor een schitterende woonkeuken. De woning staat op een perceel van 615 m² met parkeerplaatsen aan de achterzijde van de tuin.

De woning ligt in de oude kern van Heukelum. Op loopafstand van de diverse winkels, de basisschool, speeltuin en natuurlijk de Linge. Zwemmen in de zomer, schaatsen op de gracht en de gezellige jaarmarkt. Dit leuke dorp en deze woning is perfect geschikt voor een gezin, een handige klusser of iemand op zoek naar een grote garage. Kom de ruimte en de mogelijkheden zelf beleven tijdens een bezichtiging.

Wij adviseren u de brochure van deze woning te downloaden van onze website www.muttersmakelaars.nl In deze brochure treft u uitgebreide informatie met extra foto's evenals plattegronden en kadastrale gegevens aan.

Ground floor

De entree ligt aan de rechterzijde van de woning, onder een kleine overkapping. Eénmaal binnen valt direct de prachtige granitovloer op. Vanuit de hal zijn de woonkamer, keuken, en het toilet bereikbaar. Uiteraard is hier ook de trap naar de eerste verdieping aanwezig. Het daglicht komt binnen via het originele glas-in-lood raam.

De woonkamer ligt aan de voorzijde van het huis. De raampartijen rondom zorgen voor voldoende daglicht. Het uitzicht door de twee ramen aan de voorzijde is geweldig. Want je kijkt via de stadswal uit over de landerijen aan de andere zijde van de gracht. De woonkamer is eenvoudig in te delen en is bereikbaar via twee deuren uit de gang. Dit wijst er op dat vroeger ook deuren en-suite aanwezig waren. Aan de achterzijde van de woonkamer geven de openslaande deuren toegang tot de tuin. Boven de raampartijen en de openslaande deuren zijn nog de karakteristieke glas-in-lood ramen aanwezig. In de woonkamer is een houtkachel aanwezig.

Vanuit de hal kom je vervolgens in de keuken van de woning. De keuken is compact opgesteld en in 2012 vervangen. Het grote raam zorgt voor volop daglicht in de keuken. De keuken is uitgevoerd met een koelkast, vaatwasser, vijfpits gaskookplaat, oven, magnetron en rvs spoelbak met mengkraan. Het keukenmeubel is in het wit uitgevoerd en de keukenblad is antraciet.

Vanuit de keuken is er direct toegang tot de ruime bijkeuken met achterom. Deze ruimte is nu eenvoudig uitgevoerd, maar biedt volop gemak en mogelijkheden. In de bijkeuken is een ruime vaste kast aanwezig, ideaal om te kunnen opbergen.

De voormalige werkkamer ligt helemaal aan de achterzijde van het huis en kijkt prachtig uit over de tuin via het grote raam met loopdeur. In het plafond bevindt zich een lichtkoepel die zorgt voor extra daglicht. Deze ruimte is goed geschikt om als kantoor aan huis te gebruiken, maar zou ook dienst kunnen doen (na verbouwing) als woonkeuken.

First floor

De eerste verdieping is ruim opgezet en voorziet in vier slaapkamers en een ruime badkamer.

De badkamer is modern uitgevoerd met een ruime inloopdouche, dubbele wastafel, sierradiator en een wandcloset. De ruimte is geheel voorzien van tegelwerk en wordt geventileerd via een uitzetraam.

Second floor

Via een vaste trap is de tweede verdieping te bereiken. Deze zolderverdieping heeft een open indeling en kleine ramen aan de voor- en achterzijde. De nok is ruim 3 meter hoog en op de hoogte van 1,50 meter is de zolder ruim 2 meter breed. Dit betekent dat hier eventueel nog een extra slaapkamer te realiseren is. Op zolder hangt de CV ketel.

Garden

De tuin van de woning ligt vooral naast en achter de woning. Direct langs de woning ligt bestrating met aan de achterzijde een terras, zowel bij de openslaande deuren als bij de uitbouw. De bestrating ligt iets verhoogd ten opzichte van de rest van de tuin, die afloopt richting de Evert Noolstraat. De tuin is verder divers ingericht met borders, een gazon en diverse bomen en struiken. De tuin heeft volop privacy en de gehele dag is er zon in de tuin te vinden. Halverwege de tuin is een zonneterras gerealiseerd.

Achterin de tuin staat een houten schuur en daarachter is weer een parkeerplaats te vinden. De erfafscheidingen bestaan zowel uit schuttingen als heggen. Aan de voorzijde valt natuurlijk direct het gemetselde hek met sierwerk op. Een leuke detail en echt passend bij een jaren ’30 woning.

Details

Fundering: de woning is gefundeerd op een betonnen plaat,
Vloeren: de begane grond vloeren zijn deels van hout en deels beton,
Gevels: de gevels zijn in spouw opgetrokken.
Dak: het zadeldak is voorzien van pannen. De uitbouw is voorzien van bitumineuze dakbedekking (ca. 35 jaar oud). De dakbedekking op de dakkappelen is resp. 10 en 20 jaar oud
Isolatie: de gehele woning is voorzien van dubbel glas of HR++ glas, met uitzondering van de glas-in-lood ramen.
Verwarming: de woning wordt verwarmd door middel van centrale verwarming, de cv-ketel dateert uit 2004 en wordt tweejaarlijkse onderhouden.

Overige kenmerken
De meterkast is uitgevoerd met voldoende groepen en aardlekschakelaars, een slimme elektriciteitsmeter en een gasmeter.
Er is glasvezel aanwezig

Vernieuwingen
Er is een doorlopend onderhoudscontract voor het buiten schilderwerk sinds ongeveer 10 jaar
Er is een buitenkraan aanwezig

Heukelum
Het stadje Heukelum is een vroegmiddeleeuws stadje en heeft het authentiek karakter bewaard. Het huidige stadje doet door zijn hoge ligging en compacte bouwwijze nog denken aan vervlogen tijden. Sinds 2018 zijn de oude stadsmuren weer geheel in ere hersteld, dit draagt hier zeker aan bij. Leuk om te vermelden is dat dit door ‘het dorp’ zonder hulp van instanties is geregeld. Dit typeert Heukelum en haar bewoners. Een open karakter en ‘samen doen’ mentaliteit. Aan de rand van het dorp vindt u Kasteel Heukelum, de voormalige woning van de ‘heer van Heuckelum’ uit de 13e eeuw.

In het dorp bevinden zich een bakker, supermarkt en enkele andere winkels, een dorpshuis, verschillende sportaccommodaties en een kleine jachthaven. Het basisonderwijs wordt vertegenwoordigd door twee scholen, voor het voortgezet onderwijs is men aangewezen op Gorinchem of Leerdam. De bijzonder rustige woonomgeving laat zich omschrijven als idyllisch.

De steden Leerdam (5 km) en Gorinchem (10 km) en de snelweg ( A15) zijn snel te bereiken. Door de centrale ligging zijn steden als Den Bosch, Utrecht, Rotterdam en Breda binnen ca. 40 minuten autorijden te bereiken.

Interesse gewekt? Schakel meteen uw eigen aankoopmakelaar in.
Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Floor plans

Extra

Virtual tour

ZonZone

Close

Recently viewed