slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Vrijstaand wonen aan de rand van Heukelum. Een unieke kans voor wie rust, natuur en comfort zoekt!

€795,000
Address: Groeneweg 10, 4161 BK Heukelum
Type of residence House, single-family house, detached house
Plot size 1,061 m²
Liveable area 194 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Vrijstaand wonen aan de rand van Heukelum in het Buurtschap Vriezenwijk, een unieke kans voor wie rust, natuur en comfort zoekt! De woning (194m2) beschikt over een ruime woonkamer, grote bijkeuken en - het hart van het huis - een ruime leefkeuken met openslaande deuren naar de prachtige achtertuin. Op de eerste verdieping bevinden zich vijf slaapkamers en een ruime badkamer. De groene tuin hee... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, detached house
    Construction period 1930
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 06819
Asking price €795,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 29 September 2023
Construction
Type of residence House, single-family house, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1930
Roof materials Bitumen, Tiles
Rooftype Gambrel
Certifications Energy performance advice
Isolations Cavity wall, HR glazing, Insulated glazing, Roof
Surfaces and content
Plot size 1,061 m²
Floor Surface 194 m²
Living area 39 m²
Kitchen area 26 m²
Content 653 m³
Surface area other inner rooms 21 m²
External surface area storage rooms 15 m²
External surface area 22 m²
Balcony 14 m²
Layout
Number of floors 3 (and one basement)
Number of rooms 6 (of which 5 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 2 separate toilets)
Outdoors
Location On a quiet street, Unobstructed view
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation West
Has a backyard entrance Yes
Condition Beautifully landscaped
Garden 2 - Type Front yard
Garden 2 - Orientation East
Garden 2 - Condition Beautifully landscaped
Energy consumption
Energy certificate C
Boiler
Type of boiler Nefit
Heating source Gas
Year of manufacture 2015
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 4
Water heating Central heating system
Heating Central heating, Fireplace, Partial Floor heating
Ventilation method Mechanical ventilation
Kitchen facilities Built-in equipment
Bathroom facilities Bath, Double sink, Underfloorheating, Walkin shower
Has AC Yes
Has a balcony Yes
Has a fireplace Yes
Has a flue tube Yes
Has fibre optical cable Yes
Garden available Yes
Has a phone line Yes
Has an internet connection Yes
Has a storage room Yes
Has sliding doors Yes
Has solar blinds Yes
Has solar panels Yes
Has ventilation Yes
Cadastral informations
Heukelum D 219
Area 595 m²
Range Entire lot
Heukelum D 359
Area 11 m²
Range Entire lot
Heukelum D 250
Area 455 m²
Range Entire lot

Description

Vrijstaand wonen aan de rand van Heukelum in het Buurtschap Vriezenwijk, een unieke kans voor wie rust, natuur en comfort zoekt! De woning (194m2) beschikt over een ruime woonkamer, grote bijkeuken en - het hart van het huis - een ruime leefkeuken met openslaande deuren naar de prachtige achtertuin. Op de eerste verdieping bevinden zich vijf slaapkamers en een ruime badkamer. De groene tuin heeft volop privacy, heeft volop volwassen planten en bomen, met de oude sterappelboom als pronkstuk.

Met een schitterende ligging aan de pittoreske Appeldijk en een groot overdijks stuk land van 455 m2 dat wordt omringd door volwassen begroeiing, is deze woning een waar toevluchtsoord. Hier lopen gezellig kippen, dus je hebt elke dag verse eieren! Het perceel grenst aan een vennetje en wordt omringd door schitterend natuurgebied van Staatsbosbeheer. Hier heb je een ideale uitvalsbasis voor wandelingen in het nabijgelegen bos en via de Orchideeënroute. De zwemvijver Rietput is ook vlakbij, perfect voor ontspanning en verkoeling.

Wij adviseren je de brochure van deze woning te downloaden van onze website. In deze brochure tref je uitgebreide informatie aan met extra foto's, plattegronden en kadastrale gegevens.

Ground floor

De entree ligt aan de zijkant van het huis, aan de oprit die plaats biedt aan vier auto’s. Vanuit de hal zijn de bijkeuken, het toilet, de woonkamer en de leefkeuken bereikbaar, evenals de trap naar de kelder. De begane grond is voorzien van grote ramen die veel natuurlijk licht binnenlaten. De woonkamer is ruim en heeft een centrale open haard en biedt samen met een balkenplafond veel sfeer. Vanuit de woonkamer bereik je de leefkeuken. Deze keuken is het hart van de woning en biedt een gezellige eethoek met openslaande deuren naar de prachtige achtertuin. De keuken is uitgevoerd in lichtgrijs met graniet antracieten werkblad en uitgerust met een 4-pits inductiekookplaat, afzuigkap, koelkast, magnetron, oven, vaatwasser, 1,5 spoelbak met mengkraan en een Quooker.

De voormalige garage wordt nu gebruikt als bijkeuken, hier vind je een praktisch keukenblok met een spoelbak en voldoende ruimte voor een wasmachine en droger. Het tweede gedeelte heeft een grote werkbank en de dubbele deuren leiden direct naar de tuin.

In de kelder kun je, op een oppervlakte van 11m2, meer dan genoeg voorraad of op te bergen spullen kwijt.

First floor

Op de eerste verdieping bevinden zich vijf slaapkamers, variërend in grootte. De ouderslaapkamer is 20m2 en ligt aan de voorzijde. Aan de achterzijde bevinden zich nog eens vier slaapkamers van respectievelijk 7, 8, 9 en 11m2 groot. Er is een apart toilet op deze verdieping.

De badkamer biedt een royale inloopdouche met zowel regen- als handdouche, een ruim wastafelmeubel en een ligbad. De balkenconstructie, die je op veel plekken terugvindt, draagt weer bij aan een sfeervol woongevoel. Een vliering - bereikbaar vanaf de overloop - biedt extra opslagruimte. Ook bereikbaar vanaf de overloop: een breed balkon met zicht op de Groeneweg.

Second floor

Een vliering - bereikbaar vanaf de overloop - biedt extra opslagruimte.

Balcony

Bereikbaar vanaf de overloop: een breed balkon met zicht op de Groeneweg.

Garden

De woning wordt omringd door een prachtige volwassen tuin met twee terrassen en een schuurtje. Hier kun je in alle privacy genieten van de rust en het groen. De ruime oprit aan de voorzijde biedt plaats aan vier auto's en beschikt over een laadpaal voor elektrische auto's. Hier vind je ook een fietsenschuurtje en houthok. Naast de woning vind je een grote schuur voor extra bergruimte. Op de dijk, die leidt naar een groot stuk extra land, staan twee prachtige oude sterappelbomen. Op het overdijkse land staan fruitboompjes en speciaal voor de bijen is er aangeplant struweel. Het schuurtje is voorzien van elektra. De kippen die hier rondlopen zorgen voor verse eieren! Aan het vennetje ligt een eigen steigertje, perfect om af en toe een hengeltje uit te gooien.

Details

Voor technische kenmerken en bijzonderheden verwijzen wij u naar de brochure.

Over Heukelum
Het authentieke karakter van het vroeg middeleeuwse stadje Heukelum is nog altijd terug te zien. Door zijn hoge ligging en compacte bouwwijze doet Heukelum nog denken aan vervlogen tijden. In 2018 zijn de oude stadsmuren weer geheel in ere hersteld.

In het dorp bevinden zich een bakker, supermarkt en enkele andere winkels, een dorpshuis, verschillende sportaccommodaties en een kleine jachthaven. Het basisonderwijs wordt vertegenwoordigd door twee scholen, voor het voortgezet onderwijs is men aangewezen op Gorinchem of Leerdam. De bijzonder rustige woonomgeving laat zich omschrijven als idyllisch.

De steden Leerdam (5 km) en Gorinchem (10 km) en de snelweg ( A15) zijn snel te bereiken. Door de centrale ligging zijn steden als Den Bosch, Utrecht, Rotterdam en Breda binnen ca. 40 minuten autorijden te bereiken.

Interesse gewekt? Schakel meteen uw eigen aankoopmakelaar in.
Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Floor plans

Brochure(s) and other documents

Virtual tour

ZonZone

Close

Recently viewed