slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Stevig, Ruim, Vernieuwen, dat kenmerkt deze vrijstaande woning in de oude kern!

€299,000
Address: Rooyenburg 2, 4161 CR Heukelum
Type of residence House, single-family house, detached house
Plot size 353 m²
Liveable area 126 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Stevig, Ruim, Vernieuwen, dat kenmerkt deze vrijstaande woning in de oude kern!

Op een markante plek, midden in het dorp staat deze uitdagende stadswoning met overkapping en grote schuur. De woning staat op een leuke plek tegenover de muziektent en op een steenworp afstand van de stadswal en de gracht. De woning met ruim 125 m² woonoppervlakte en 5 slaapkamers staat op een perceel van 353 m²... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, detached house
    Construction period 1930
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 06539
Asking price €299,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 27 October 2020
Construction
Type of residence House, single-family house, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1930
Roof materials Bitumen, Tiles
Rooftype Front gable
Isolations Floor, Party insulated glazing, Wall
Surfaces and content
Plot size 353 m²
Effective area 126 m²
Living area 31 m²
Kitchen area 9 m²
Content 462 m³
Surface area other inner rooms 21 m²
Surface area external storage rooms 35 m²
Surface area external, linked storage rooms 48 m²
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 6 of which (5 bedrooms)
Number of bathrooms 1
Garden
Type Back yard
Orientation South west
Condition Well maintained
Features
Number of parking spaces 2
Water heating Electric boiler
Heating Gas stove
Bathroom facilities Shower, Sink, Toilet
Parking Carport, Garage with carport
Has cable TV Yes
Has a flue tube Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has a phone line Yes
Has roller blinds Yes
Cadastral informations
Heukelum C 97
Area 353 m²

Description

Stevig, Ruim, Vernieuwen, dat kenmerkt deze vrijstaande woning in de oude kern!

Op een markante plek, midden in het dorp staat deze uitdagende stadswoning met overkapping en grote schuur. De woning staat op een leuke plek tegenover de muziektent en op een steenworp afstand van de stadswal en de gracht. De woning met ruim 125 m² woonoppervlakte en 5 slaapkamers staat op een perceel van 353 m². De kern van de woning is van goede kwaliteit maar verdient het om gemoderniseerd te worden.
De woning ligt in de oude kern van Heukelum. Op loopafstand van de diverse winkels, de basisschool, speeltuin en natuurlijk de Linge. Zwemmen in de zomer, schaatsen op de gracht en de gezellige jaarmarkt. Dit leuke dorp en deze woning is perfect geschikt voor een gezin, een handige klusser of iemand op zoek naar een grote garage. Kom de ruimte en de mogelijkheden zelf beleven tijdens een bezichtiging.

Ground floor

Via de voordeur kom je binnen in de hal van de woning. De hal is een echt voorportaal en hier bevindt zich de meterkast. De woonkamer ligt aan de voorzijde van de woning. Vanuit de beide ramen kijk je mooi weg. Het raam aan de zijkant kijkt in het verlengde van de Rooyenburg richting de stadswal. In de sfeervolle woonkamer staat een gaskachel opgesteld.

Vanuit de woonkamer kom je in een open hal, die direct toegang geeft tot de keuken. De keuken is gedateerd maar qua ruimte praktisch in te delen. Er staat nu een keukenblok met diverse losse apparatuur. Vanuit de keuken is er deur naar de ruime achtertuin.
Naast de keuken is nu een slaapkamer gerealiseerd. Deze ruimte kan behouden worden en zou prachtig dienst kunnen doen als eetkamer. De naastgelegen ruimte van de voormalige inpandige koelcel kan op meerdere manieren worden aangewend.

Aan de andere zijde van de woning is nu de badkamer gesitueerd. De ruimte is voorzien van een douche, een toilet en een wastafel.

Buitenom is de inpandige berging van 11 m² bereikbaar, in deze praktische ruimte staat onder meer de warmwatervoorziening opgesteld.

First floor

Via de centraal gelegen trap kom je op de eerste verdieping met vier slaapkamers. Er zijn twee grote kamers (12 en 13 m²) en twee kamers van 6 m². Vanaf de overloop is het platte dak te belopen. Dit is te gebruiken als dakterras.

De tweede verdieping is bereikbaar via een vlizo trap. Deze grote zolder is in de nok ca. 2,5 meter hoog. Dit biedt mogelijkheden om de plafondhoogte in de slaapkamers vergroten.

Garden

Aan de linkerzijde loopt een oprit met grind langs de woning. Dit pad geeft tevens toegang tot de achteringang van twee woningen aan de Groenewal. Eenmaal achter de woning ligt daar een groot terras met straatwerk. De erfafscheiding is gerealiseerd door middel van een schutting met begroeiing.
Aan de andere zijde van de woning ligt nog een stuk erf, dat nu is ingericht met grind. Dit gedeelte zou ook als oprit gebruikt kunnen worden. In het verlengde hiervan staat een zeer ruimte en praktische carport. Het dak van de carport is recent nog vervangen. Daarachter staat de prachtige stenen garage met vliering. Al met al zijn er volop bergingen en opslagruimtes aanwezig.
Ook de tuin biedt volop mogelijkheden en kansen. Zeker in combinatie met dit charmante huis!

Details

Fundering De woning is gefundeerd op staal
Vloeren De vloeren zijn deels van hout en deels zandcement
Gevels De gevels zijn deels in spouwmuur gebouwd en deels enkel steens opgetrokken. Daar waar nodig zijn voorzetwanden geplaatst.
Dak Het zadeldak is voorzien van pannen. De uitbouw en carport is voorzien van bitumineuze dakbedekking.
Isolatie De begane grond is geheel dubbel glas, de overige ramen zijn enkel glas. De vloer van de woonkamer is geisoleerd.
Verwarming De woning wordt verwarmd door middel van gaskachels. Voor de warmwater voorziening is een moderne huurboiler aanwezig.

Overige kenmerken
De meterkast is uitgevoerd met voldoende groepen en aardlekschakelaars, een slimme elektriciteitsmeter en een gasmeter.
Er is glasvezel aanwezig
Aan de achterzijde op de begane grond hangt een zonnescherm. Er is ook een rolluik in de woonkamer aanwezig.
Aan de linkerzijde van de woning loopt over de oprit een recht van overpad
Vernieuwingen
Het houtwerk buiten is in 2020 voor het laatst geschilderd.
Er is een buitenkraan aanwezig

Heukelum
Het stadje Heukelum is een vroegmiddeleeuws stadje en heeft het authentiek karakter bewaard. Het huidige stadje doet door zijn hoge ligging en compacte bouwwijze nog denken aan vervlogen tijden. Sinds 2018 zijn de oude stadsmuren weer geheel in ere hersteld, dit draagt hier zeker aan bij. Leuk om te vermelden is dat dit door ‘het dorp’ zonder hulp van instanties is geregeld. Dit typeert Heukelum en haar bewoners. Een open karakter en ‘samen doen’ mentaliteit. Aan de rand van het dorp vindt u Kasteel Heukelum, de voormalige woning van de ‘heer van Heuckelum’ uit de 13e eeuw.

In het dorp bevinden zich een bakker, supermarkt en enkele andere winkels, een dorpshuis, verschillende sportaccommodaties en een kleine jachthaven. Het basisonderwijs wordt vertegenwoordigd door twee scholen, voor het voortgezet onderwijs is men aangewezen op Gorinchem of Leerdam. De bijzonder rustige woonomgeving laat zich omschrijven als idyllisch.

De steden Leerdam (5 km) en Gorinchem (10 km) en de snelweg ( A15) zijn snel te bereiken. Door de centrale ligging zijn steden als Den Bosch, Utrecht, Rotterdam en Breda binnen ca. 40 minuten autorijden te bereiken.

Floor plans

Extra

Virtual tour

ZonZone

Close

Recently viewed