slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit

For sale: Volop ruimte in deze charmante woning met winkelruimte in het centrum van Heukelum

€785,000
Address: Torenstraat 39-41, 4161 CN Heukelum
Type of residence House, single-family house, semi-detached house
Plot size 473 m²
Liveable area 412 m²
Acceptance By consultation

Note

General

In de oude kern van Heukelum staat dit bijzondere woonhuis met naastgelegen studio/werkruimte. Wij kunnen met recht spreken van een bijzondere woning. In dit woonhuis is op creatieve en unieke wijze gespeeld met hoogte en indeling. Het heeft een totale oppervlakte van meer dan 400m2, een fijne achtertuin op het zuidoosten, grote kelder, een extra vrijstaande schuur en zeer ruime kamers. Zowel d... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, semi-detached house
    Construction period 1900
  • Location

Features

Offer
Reference number 06889
Asking price €785,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Acceptance By consultation
Last updated 08 April 2024
Construction
Type of residence House, single-family house, semi-detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1900
Roof materials Bitumen, Tiles
Rooftype Composite
Certifications Energy performance advice
Isolations HR glazing, Largely insulated glazing, Roof, Wall
Surfaces and content
Plot size 473 m²
Floor Surface 412 m²
Living area 30 m²
Kitchen area 31 m²
Content 1,580 m³
Surface area other inner rooms 60 m²
External surface area storage rooms 49 m²
External surface area 25 m²
Layout
Number of floors 3 (and one basement)
Number of rooms 8 (of which 5 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 2 separate toilets)
Outdoors
Location City centre, Near school
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation South east
Has a backyard entrance Yes
Condition Beautifully landscaped
Energy consumption
Energy certificate E
Boiler
Type of boiler 2x Intergas HR Ketel
Heating source Gas
Year of manufacture 2005
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Ventilation method Mechanical ventilation, Natural ventilation
Kitchen facilities Built-in equipment, Cooking island
Bathroom facilities Bath, Sink, Underfloorheating, Walkin shower, Washbasin furniture, Whirlpool
Has an alarm Yes
Has cable TV Yes
Has a flue tube Yes
Garden available Yes
Has a storage room Yes
Has a skylight Yes
Has solar blinds Yes
Has ventilation Yes
Cadastral informations
Heukelum C 100
Area 98 m²
Range Entire lot
Heukelum C 99
Area 375 m²
Range Entire lot

Description

In de oude kern van Heukelum staat dit bijzondere woonhuis met naastgelegen studio/werkruimte. Wij kunnen met recht spreken van een bijzondere woning. In dit woonhuis is op creatieve en unieke wijze gespeeld met hoogte en indeling. Het heeft een totale oppervlakte van meer dan 400m2, een fijne achtertuin op het zuidoosten, grote kelder, een extra vrijstaande schuur en zeer ruime kamers. Zowel de woning als de studio zijn door de jaren heen goed onderhouden en dat is overal terug te zien. Je voelt je hier direct thuis!

Wij adviseren je de brochure van deze woning te downloaden van onze website. In deze brochure tref je uitgebreide informatie aan met extra foto's, plattegronden, technische en kadastrale gegevens.

Ground floor

Ruim entree met genoeg ruimte voor een grote garderobe. Vanuit hier zijn de meterkast en de woonkamer bereikbaar. De woonkamer is 30m2 groot en wordt getypeerd door houten balken in het plafond. Grote raampartijen bieden zicht op de achtertuin. De trap naar de eerste verdieping bevindt in de woonkamer en wordt van de woonkamer gescheiden middels een robuuste houten schuifdeur. In een kleine tussenruimte die leidt naar de keuken vinden we de trap die leidt naar de kelder (18m2).

De eetkeuken is prachtig, met een oppervlakte van liefst 31m2 en eveneens de sfeervolle houten balken in het plafond. Tafelen en kokkerellen gaan hier prima samen! De keuken zelf beschikt over een groot kookeiland en er is veel kastruimte in alle beschikbare keukenkastjes. Verder is de keuken uitgerust met een los fornuis met inductiekookplaat en twee ovens, grote spoelbak met mengkraan, koelkast, en vaatwasser. De deuren aan weerszijden van de eettafel leiden naar een grote voorraadkast rechts en een klein halletje links, vanuit waar de tuin en het toilet bereikbaar zijn.

First floor

Van ‘rechttoe rechtaan’ is op deze verdieping geen sprake: temidden van drie grote slaapkamers en de zeer ruime badkamer is gespeeld met muren, doorkijkjes en verschillende hoogtes. De plafondhoogte in het midden van de verdieping is maar liefst 5 meter hoog, hier vind je een kastenblok met aanrecht, meerdere grote kasten en er is plek voor de wasmachine en de droger. Openslaande deuren, één deur, géén deur: alle vertrekken zijn op verschillende manieren te bereiken en grote houten balken krijgen ook op deze verdieping absoluut een hoofdrol.

De masterbedroom (21m2) beschikt over heerlijk grote raampartijen die zicht bieden op de tuin. De verwarming is weggewerkt achter een radiatorombouw en ook hier komt de houten balk weer terug. De slaapkamer ertegenover is 14m2 groot. Aan de andere kant van deze verdieping vind je de badkamer en een derde slaapkamer (18m2). Deze slaapkamer wordt getypeerd door (halfronde) stalramen. Achter knieschotten is extra bergruimte gecreëerd.

De badkamer (13m2) is uitgerust met een ligbad, inloopdouche en groot wastafelmeubel. Boven de radiatorombouw is een commode gerealiseerd. Dankzij de twee grote dakramen is de badkamer heerlijk licht en kan er op natuurlijke wijze worden geventileerd.

Garden

De achtertuin is gelegen op het zuidoosten en bereikbaar via de woning, de winkel en achterom. Direct aan de woning grenst een sfeervolle houten overkapping, omgeven door een gietijzeren sierhek. In de rest van de tuin vind je meerdere borders met veel (volwassen) beplanting en er zijn genoeg leuke hoekjes om zitplekken te creëren. De ruime schuur achterin is zo’n 18m2 en beschikt ook over een vliering.

Details

Studioruimte
De winkelruimte is in basis een casco ruimte, maar netjes afgewerkt, met volop mogelijkheden. Er zijn in de loop van de jaren diverse ruimtes toegevoegd, en een doorbraak naar nr. 41 maakt dat het een grote open ruimte is. Nummer 41 zou weer af te scheiden zijn, en als individuele woning te gebruiken zijn. Nu zijn de slaapkamers hierboven in gebruik als kantoorruimte. Door een aanbouw weg te halen zou ook een tuin gerealiseerd kunnen worden.
Boven de winkel bevindt zich ook nog een ruime bergzolder.

Kortom, een bijzonder pand met volop mogelijkheden. De bestemming is geheel wonen-3.

Technische informatie en bijzonderheden
Voor technische kenmerken en bijzonderheden verwijzen wij naar de brochure.

Brochure(s) and other documents

ZonZone

Close

Recently viewed