slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit

For sale: Westeinde 11, 9415 PG Hijken

€500,000
Type of residence House, residential farm, detached house
Plot size 2,310 m²
Liveable area 272 m²
Acceptance By consultation

Note

General

Landelijk wonen in een AUTHENTIEKE Drentse WOONBOERDERIJ in Hijken (Drenthe) met eveneens authentieke aanbouw waarin extra ruimte is voor verschillende doeleinden. Zeer ruim perceel: 2310 m2. De woonboerderij is in de afgelopen jaren verbouwd en gemoderniseerd (begane grond), waarbij de authentieke stijl geheel zichtbaar is gehouden. De aanbouw is in gebruik als kantoor en schuur, echter door de u... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, residential farm, detached house
    Construction period 1930
    Status Available
  • Location

Features

Offer
Reference number 05215
Asking price €500,000
Furnishing Yes
Furnishing Furnished
Acceptance By consultation
Last updated 05 September 2019
Construction
Type of residence House, residential farm, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1930
Roof materials Thatch
Rooftype Front gable
Isolations Cavity wall
Insulated glazing
Roof
Wall
Surfaces and content
Plot size 2,310 m²
Effective area 272 m²
Content 625 m³
Surface area other inner rooms 6 m²
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 6 of which (5 bedrooms)
Number of bathrooms 1
Outdoors
Location On a quiet street
Garden
Type Closed yard
Main garden Yes
Orientation South east
Condition Beautifully landscaped
Energy consumption
Has an energy certificate Yes
Energy certificate G
Boiler
Heating source Electricity
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 6
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Garden available Yes
Has a storage room Yes
Cadastral informations
Ownership Full ownership
Ownership Full ownership

Definition

Landelijk wonen in een AUTHENTIEKE Drentse WOONBOERDERIJ in Hijken (Drenthe) met eveneens authentieke aanbouw waarin extra ruimte is voor verschillende doeleinden. Zeer ruim perceel: 2310 m2. De woonboerderij is in de afgelopen jaren verbouwd en gemoderniseerd (begane grond), waarbij de authentieke stijl geheel zichtbaar is gehouden. De aanbouw is in gebruik als kantoor en schuur, echter door de unieke ligging -heerlijk rustig- ook bij uitstek geschikt voor yogalessen, stilteruimte en andere activiteiten. De woonboerderij is uniek in haar soort gezien ligging en bouwaard. Ligging: in het centrum, echter niet zichtbaar vanaf de Brink van het dorp. Bouwaard: een typische boerderijstijl, waarbij het dak ook de typische kenmerken heeft van een zandgrond boerderij. Robuust en stijlvol, in alle rust met een omheinde tuin.

Ground floor

Een lichte entree voorzien van een prachtige, stijlvolle plavuizenvloer, verwelkomt u en geeft toegang tot de hal, mooi en transparant aangepast. De hal geeft toegang tot het toilet, de slaapkamers (3), de badkamer/doucheruimte met douche, dubbele wastafels, toilet en bidet. Via de hal hebt u via een tussenruimte toegang tot de aanbouw, waar zich nu de kantoorruimte bevind.
Vanuit de hal hebt u via 2 glazen deuren -open en transparant- toegang tot de zeer ruime woonkamer met gedeeltelijk open keuken, waarvan de vloer is voorzien van dezelfde stijlvolle plavuizenvloer alsmede een gedeelte voorzien van een houten vloer.

De open keuken is een ruime hoekkeuken die in dezelfde, robuuste en verfijnde stijl is afgewerkt als de hal/entree. De keuken is voorzien van een natuurstenen aanrechtblad met spoelbak en verschillende inbouwapparatuur. Hier is veel daglicht toetreding door de vele raampartijen.

Vanuit de woonkamer is eveneens toegang tot een berging (voormalige zij-entree) en bijkeuken. De opgang tot de 1e verdieping is gerealiseerd door een mooie houten trap. Ook hierin herkent u de stijl van deze landelijke, authentieke woonboerderij.

First floor

Via de vaste trapopgang bereikt men een kleine overloop, welke op haar beurt toegang verleent tot een 2-tal slaapkamers. Deze verdieping is niet gemoderniseerd, echter zeer functioneel afgewerkt.

Garden

Een ruime, heerlijk en "vrije" tuin is gelegen aan de rechterzijde van de woonboerderij. In de tuin zijn verschillende hoogten aangebracht, waardoor de tuin nog levendiger wordt. Een grote vijver siert de tuin en geeft een natuurlijke scheiding tussen de oprit geheel aan de rechterzijde van het perceel. De oprit komt uit op een ronding, wat goed opgaat in de gehele tuin omgeving. Natuurlijk en levendig is het geheel te noemen en complementeert de mooie boerderijstijl.

Details

In Hijken zijn veel oude boerderijen te vinden, het is van oorsprong een boerendorp. Het dorp is gelegen aan het Oranjekanaal. Behalve voor de sportvelden buiten het dorp, een brede school en enkele horecagelegenheden is het dorp aangewezen op Beilen. Behalve essen en groenlanden langs de Hijkerleek, zijn er ook in de direct omgeving grote heidevelden te vinden. Het Hijkerveld (850 hectare) ligt ten noorden van het Oranjekanaal, super geschikt voor de natuurliefbhebber. Het "Zuid Hijkerzand" (250 hectare!) ligt ten zuiden van het kanaal en ten westen van het dorp. Ten zuiden van het dorp ligt een klein natuurgebiedje rond het Hijkermeer. Ideaal voor mensen die rust zoeken en liefhebber zijn van ruim wonen in een typische, landelijke woonboerderij. Karakter wordt hier goed getoond. Maak een vrijblijvende afspraak tot bezichtiging, u zult oprecht verrast zijn!

Recently viewed