slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Under offer

Under offer: Thalia Theater / 2-kamer appartementen

€235,000
Address: Breesaapstraat 52BN2, 1975 CB IJmuiden
Type of residence Apartment, flat with shared staircase, apartment
Liveable area 55 m²
Acceptance By consultation
Status Under offer

Note

General

Thalia

Duurzaam en exclusief wonen aan de kust

Het Thaliatheater en de naastgelegen pastorie in IJmuiden krijgen een nieuw en duurzaam leven. In de prachtige gebouwen uit 1890 worden 21 fantastische appartementen met minimaal energielabel A++ gebouwd. Met een oppervlakte tussen de 43 en 113 m2 is er altijd een appartement dat bij u past. Een deel van de appartementen op de begane grond bi... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence Apartment, flat with shared staircase, apartment
    Construction period 1890
    Status Under offer
  • Location

Features

Offer
Reference number 28
Asking price €235,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Status Under offer
Acceptance By consultation
Last updated 29 November 2023
Construction
Type of residence Apartment, flat with shared staircase, apartment
Floor 1st floor
Type of construction New estate
Construction period 1890
Roof materials Bitumen
Rooftype Flat
Certifications Energy performance advice, Home Guarantee
Isolations Full, HR glazing
Surfaces and content
Floor Surface 55 m²
Living area 28.9 m²
Content 150 m³
Layout
Number of floors 1
Number of rooms 2 (of which 1 bedroom)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location Residential area
Energy consumption
Energy certificate A++
Energy index 0.6
Features
Water heating Electric boiler
Heating Floor heating, Heat pump
Ventilation method Mechanical ventilation
Has cable TV Yes
Has a French balcony Yes
Has a phone line Yes
Has solar panels Yes
Has ventilation Yes
Association of owners
Registered at Chamber of Commerce Yes
Annual meeting Yes
Periodic contribution Yes
Reserve fund Yes
Long term maintenance plan Yes
Maintenance forecast Yes
Home insurance Yes
Cadastral informations
Velsen I 3296
Range Condominium
Ownership Full ownership

Description

Thalia

Duurzaam en exclusief wonen aan de kust

Het Thaliatheater en de naastgelegen pastorie in IJmuiden krijgen een nieuw en duurzaam leven. In de prachtige gebouwen uit 1890 worden 21 fantastische appartementen met minimaal energielabel A++ gebouwd. Met een oppervlakte tussen de 43 en 113 m2 is er altijd een appartement dat bij u past. Een deel van de appartementen op de begane grond biedt de mogelijkheid om levensloopbestendig te wonen en de appartementen op de bovengelegen verdiepingen zijn te bereiken via het prachtige trappenhuis. Misschien wordt een van de kleedkamers uw slaapkamer of woont u straks op de plek van het podium. Het gezamenlijke dakterras wordt een geweldige plek om te loungen, borrelen en waar je al snel kennismaakt met je buren. Dit is een kans die u niet mag missen, op een plek met een rijke historie en met het strand op iets meer dan 10 minuten fietsen.

De transformatie
In het theater en de pastorie worden 21 appartementen gerealiseerd, met een zo groot mogelijk behoud van de uitstraling. Er zullen ingrepen aan het exterieur worden gedaan, met name aan de gevel openingen en de te realiseren dakopbouw op de kleine zaal. Karakteristieke details zoals penanten, plint en Art-decoramen aan de buitenzijde worden behouden. Op het platte dak worden circa 60 zonnepanelen geplaatst en het gehele gebouw krijgt uitstekende isolatievoorzieningen. Elk appartement krijgt een eigen warmtepomp met heerlijke vloerverwarming.

De locatie
Thalia staat in de Breesaapstraat, op loopafstand van de haven en nabij het centrum van IJmuiden. Voor verse vis hoeft u alleen maar naar de Halkade te lopen, waar ook enkele horecagelegenheden gevestigd zijn. Oud-IJmuiden is een wijk waar karakter en modern wooncomfort in balans zijn, want er is in de afgelopen jaren veel nieuwbouw gerealiseerd. Het resultaat is een vitale, sfeervolle wijk waar het Thaliaplein straks het hart vormt. Met de fiets is het ongeveer 10 minuten naar de Boulevard en het strand.
Aan de zuidkant van IJmuiden ligt het Nationaal Park Zuid-Kennemerland; een natuurgebied waar planten, dieren en mensen zich welkom voelen. Dit prachtige natuurgebied strekt zich uit tot Zandvoort, een bekende badplaats die net als Bloemendaal aan Zee een bezoek meer dan waard is.
Via de uitvalswegen zijn Haarlem, Amsterdam en diverse snelwegen goed bereikbaar. Ook is er een regelmatige, snelle busverbinding (R-net) met Haarlem centraal en bus 382 zorgt voor een directe verbinding met Amsterdam Station Sloterdijk.

De historie
Het Thaliatheater is niet zomaar een gebouw, maar een gebouw met historie. Oorspronkelijk was dit een Oud Katholieke kerk, maar de belangstelling van gelovigen was dermate groot dat men na enige genoodzaakt was elders in de stad een nieuwe kerk te bouwen. Het latere theater kwam leeg te staan en werd een mandenmakerij en nettenboeterij voor de vissersvloot van IJmuiden.
In 1930 werd de kerk verbouwd tot bioscoop waarbij van de gotische stijl werd overgegaan naar die van de Amsterdamse School en art deco. Een mooie anekdote is dat de films soms werden onderbroken door een luidkeelse mededeling dat een visserschip zou uitvaren, waarna de mannen de zaal verlieten, op weg naar zee. Na de Tweede Wereldoorlog, in 1945, werd Thalia weer een 'normaal' theater, met dien verstande dat ook theatervoorstellingen werden gebracht. Hier hebben onder andere Louis Bouwmeester en Heintje Davids op het podium gestaan.
Gedurende een deel van de jaren 60 kwam het theater leeg te staan. Vervolgens kreeg het gebouw, na een grote renovatie, een tweede leven als theater waar gefeest, gedanst en gegeten kon worden. En nu, in 2023, start de transformatie maar een uniek en duurzaam appartementengebouw.

De nieuwe Thalia
Van kerk naar bioscoop, theater en straks als exclusief woongebouw. De prachtige architectuur van Thalia blijft behouden met de kenmerkende hoge ramen en de imposante entree. Achter deze voorgevel gaat straks een duurzaam gebouw verborgen met zonnepanelen, warmtepompen en een uitstekende isolatie. Hierdoor krijgen de appartementen minimaal energielabel A++. Met een woonoppervlakte van 42 en 133 m² krijgt ieder appartement een geheel eigen karakter. Kiest u voor een appartement op de begane grond, eerste verdieping of een van de fantastische penthouses?

Bouwnummer 2
Dit gelijkvloerse appartement op de begane grond heeft dankzij de rechthoekige vorm een optimale indeling. De woonkamer met open keuken heeft een oppervlakte van ca. 28.9 m². De tweepersoons slaapkamer van ca. 11.9 m² grenst aan de woonkamer en de naastgelegen badkamer (ca. 5.3 m²) krijgt een beoogde indeling met een douche, toilet en wastafel. Verder zijn er een aparte toiletruimte en een berging in het appartement. Hiermee is dit appartement perfect voor een 1- of 2-persoons huishouden.

Floor plans

ZonZone

Close

Recently viewed