slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Sfeervolle jaren ’30 woning met garage!

€289,000
Address: Burgemeester Meesstraat 32, 4141 EJ Leerdam
Type of residence House, single-family house, corner house
Plot size 204 m²
Liveable area 91 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Sfeervolle jaren ’30 woning met garage!

Deze nette hoekwoning dateert uit 1939, ligt op een perceel van 204 m2 en heeft een inhoud van ca. 315 m3. De woning is in de afgelopen jaren gerenoveerd en in goede staat. Het bevat nog originele elementen.
De woning biedt een ruime woonkamer en keuken op de begane grond, 3 slaapkamers en een badkamer op de 1e verdieping en een 4e slaapkamer op de... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, corner house
    Construction period 1939
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 06569
Asking price €289,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 09 January 2021
Construction
Type of residence House, single-family house, corner house
Type of construction Existing estate
Construction period 1939
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Isolations Cavity wall, Roof
Surfaces and content
Plot size 204 m²
Effective area 91 m²
Living area 27 m²
Kitchen area 8 m²
Content 315 m³
Surface area external storage rooms 25.5 m²
Surface area external, linked storage rooms 11 m²
Balcony 4 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 5 of which (4 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation North west
Has a backyard entrance Yes
Condition Normal
Garden 2 - Type Front yard
Garden 2 - Orientation South east
Garden 2 - Condition Normal
Energy consumption
Energy certificate F
Boiler
Type of boiler Remeha Avanda 28C
Heating source Gas
Year of manufacture 2014
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Partial Floor heating
Bathroom facilities Shower, Sink, Washbasin furniture
Parking Detached stone
Has a balcony Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has roller blinds Yes
Has a storage room Yes
Cadastral informations
Vijfheerenlanden B 7756
Area 204 m²

Description

Sfeervolle jaren ’30 woning met garage!

Deze nette hoekwoning dateert uit 1939, ligt op een perceel van 204 m2 en heeft een inhoud van ca. 315 m3. De woning is in de afgelopen jaren gerenoveerd en in goede staat. Het bevat nog originele elementen.
De woning biedt een ruime woonkamer en keuken op de begane grond, 3 slaapkamers en een badkamer op de 1e verdieping en een 4e slaapkamer op de 2e verdieping.

Achter de woning ligt een verzorgde tuin op het westen waar je de hele dag wel ergens van de zon kunt genieten. Onder de veranda zit je lekker beschut en er is veel bergruimte in de garage en de aangebouwde schuur.
De woning ligt in een sfeervolle jaren ’30 wijk in Leerdam-Oost op korte afstand van het centrum van Leerdam en het openbaar vervoer (trein en bus).

Wij adviseren u de brochure van deze woning te downloaden van onze website www.muttersmakelaardij.nl
In deze brochure treft u uitgebreide informatie met extra foto's evenals plattegronden en kadastrale gegevens aan.

Ground floor

De originele entree, met granieten vloer, ligt onder een overstek. De hal geeft toegang tot het toilet, de trapopgang, de garderobe en de woonkamer.

Via een deur met roedeverdeeld glas kom je in de sfeervolle woonkamer. Via het raam aan de voorzijde is er zicht op de Burgemeester Meesstraat en achter kijk je via het grote raam op de tuin.

Via een open doorgang is de keuken bereikbaar. Het roomwitte keukenmeubel met kunststof blad is aan één zijde geplaatst en is uitgerust met een koelkast, een 4-pits gaskookplaat met daarboven een inbouw afzuigkap, een oven (2015), een vaatwasser (2015) en een spoelbak met mengkraan. Er is bergruimte in de kastjes en extra ruimte in de naastgelegen kelderkast. Het contact met de veranda is ideaal door de verbinding via de buitendeur.

First floor

Via de originele dichte houten trap kom je op de overloop van de 1e verdieping, die toegang geeft tot 3 slaapkamers, de badkamer en de vaste trap naar de 2e verdieping.

De badkamer ligt meteen aan de rechterkant en is uitgerust met een douchecabine met thermostaatkraan, een meubel met wastafel en mengkraan en een sierradiator. Ook zijn hier de wasmachine en droger opgesteld. Via een deur is het balkon bereikbaar, waar je mooi uitzicht hebt op de tuin en de wijk.

Second floor

Via een dichte houten trap kom je op de 2e verdieping. Deze bestaat uit een voorzolder en een 4e slaapkamer.
Aan weerszijden van de voorzolder is slim gebruik gemaakt van knieschotten voor bergruimte. Een dakraam zorgt voor daglicht. Er is een inbouwkast aanwezig.

Balcony

Via een deur is het balkon bereikbaar, waar je mooi uitzicht hebt op de tuin en de wijk.

Garden

De voortuin is aangelegd met borders met lavendel, grind en 2 boompjes. Er loopt een bestraat pad naar de voordeur.
Links langs de woning loopt een bestrate oprit, die gedeeld is met de buren. Via een houten poort kom je in de beschut gelegen achtertuin.
Deze is omgeven door een groene haag, garage en berging aan de achterzijde en een schutting aan de rechterzijde. De tuin is grotendeels bestraat en in het midden staat een Japanse boom. De tuin ligt op het westen, dus vooral in middag en avond kan je hier van de zon genieten en lekker beschut onder de veranda, die aan de achterzijde aangebouwd is.

De woning ligt op korte afstand van het centrum van Leerdam met al haar voorzieningen en het openbaar vervoer (trein en bus).

Garage en berging
Achter de woning staat een stenen garage met aangebouwde berging voorzien van elektriciteit. Ook is in de berging een persluchtaansluiting aanwezig. Er is een aparte groepenkast en krachtstroom aanwezig. De garage is toegankelijk via een stalen kanteldeur en een loopdeur in de berging.

Details

Bijzonderheden:
Vloeren: de begane grondvloer is van beton, de 1e verdiepingsvloer is deels van hout, deels van beton, de 2e verdiepingsvloer is van hout.
Gevels: de gevels zijn opgetrokken in spouw.
Dak: het zadeldak is voorzien van pannen. De uitbouw is voorzien van EPDM.
Isolatie: het dak van de woning is geïsoleerd; de gehele woning is voorzien van dubbele beglazing in houten kozijnen m.u.v. de ramen van de slaapkamer op de 1e verdieping aan de achterzijde.
Verwarming: de verwarming en warmwatervoorziening wordt geregeld door een “Remeha Avanta 28C” CV-installatie, die dateert uit 2014. Deze is geplaatst in een keukenkastje. In de woonkamer ligt vloerverwarming.

Overige technische kenmerken
De groepenkast is uitgevoerd met voldoende groepen, aardlekschakelaars en krachtstroom, een slimme elektriciteitsmeter en gasmeter en een watermeter. Alles bevindt zich in de kelderkast.
Er is een buitenkraan aan de achterzijde.
De kleine slaapkamer aan de voorzijde, de slaapkamer aan de achterzijde en de badkamer zijn voorzien van rolluiken. Het zijraam op de begane grond is voorzien van een screen.
Aan de voorzijde van de woning hangen markiezen, aan de achterzijde hangt een elektrisch bedienbaar zonnescherm.
De grote slaapkamers en de slaapkamer op de 2e verdieping zijn voorzien van horren.

Vernieuwingen
Vanaf 2009 tot heden is de woning gerenoveerd.
- In 2010 is vanuit de woonkamer een doorbraak gemaakt naar de keuken en een nieuwe keuken geplaatst, de oven en vaatwasser zijn in 2015 vernieuwd.
- In 2014 is het dak geïsoleerd vanaf de buitenzijde, de pannen zijn hergebruikt, het lood en de zinken dakgoten zijn vernieuwd.
- Het houtwerk binnen en buiten is in 2016 voor het laatst geschilderd.
In 2018 is de elektrisch installatie vernieuwd, zijn de zinken zijwangen van de dakkapellen vernieuwd en is het bitumen op het balkon vernieuwd.
Het voegwerk van de kopgevel en achtergevel is vernieuwd en geïmpregneerd en aan de achtergevel zijn nieuwe rolluiken geplaatst.De rolluiken aan de voorzijde dateren uit 2013.
- In 2019 is de veranda gebouwd.

Over Leerdam
Leerdam is gelegen in de gemeente Vijfheerenlanden en staat bekend om de glasindustrie en kaasmakerij. Leerdam heeft ongeveer 20.000 inwoners en is gelegen langs de mooie rivier De Linge en omgeven door stadswallen. Leerdam heeft een rijke historie, die is terug te vinden in de Grote Kerk, het Hofje van mevrouw van Aerden en het Oude Raadhuis.
Alle voorzieningen om het wonen in Leerdam aantrekkelijk te maken zijn aanwezig. Zo zijn er meerdere basisscholen, middelbare scholen, diverse winkels en supermarkten, cultuurverenigingen en sportverenigingen in Leerdam te vinden.
Het oude centrum van Leerdam is kenmerkend gelegen aan de haven, met de authentieke stadswallen met 'Muizentorentjes' nog volop in het zicht. Het centrum is levendig en iedere donderdag is er een grote versmarkt. In het centrum bevinden zich diverse winkels en galeries. De horeca in Leerdam is ook veelzijdig. Er zijn meerdere restaurants, voor de snelle hap en een lang diner kunt u hier goed terecht.
‘Leerdam Glasstad’ is een veelgehoorde kreet. En glas is waar het om draait in Leerdam. Allereerst staat al sinds jaar en dag de glasfabriek van Royal Leerdam in Leerdam West. In deze fabriek wordt de productie van veel bekende glasproducten verzorgd. Dit betreft vooral wat meer grootschalige productie.

Interesse gewekt? Schakel meteen uw eigen aankoopmakelaar in.
Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Floor plans

Extra

Virtual tour

ZonZone

Close

Recently viewed