slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Leuke tussenwoning in geliefde wijk Leerdam-Oost!

€290,000
Address: Prinses Irenelaan 15, 4141 ER Leerdam
Type of residence House, single-family house, terraced house
Plot size 149 m²
Liveable area 100 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Leuke tussenwoning in geliefde wijk Leerdam-Oost!

Deze goed onderhouden gezinswoning ligt in een kindvriendelijke woonwijk, op loopafstand van het centrum van Leerdam. De woning het een woonoppervlakte van 149 m2 en beschikt over een ruime voor- en achtertuin met achterom.

De gehele benedenverdieping is in 2016 gerenoveerd. Aan de achterzijde is de woning uitgebreid met een bijkeuken. Oo... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, terraced house
    Construction period 1960
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 06615
Asking price €290,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 07 September 2021
Construction
Type of residence House, single-family house, terraced house
Type of construction Existing estate
Construction period 1960
Roof materials Asbestos, Tiles
Rooftype Composite
Certifications Energy performance advice
Isolations Cavity wall, Floor, Roof, Wall
Surfaces and content
Plot size 149 m²
Effective area 100 m²
Living area 28 m²
Kitchen area 6 m²
Content 333 m³
Surface area external storage rooms 7.5 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 5 of which (4 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location Residential area
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation South east
Has a backyard entrance Yes
Condition Well maintained
Energy consumption
Energy certificate D
Boiler
Type of boiler Nefit
Heating source Gas
Year of manufacture 2016
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating, Partial Floor heating, Wood stove
Bathroom facilities Shower, Sink, Toilet
Garden available Yes
Has an internet connection Yes
Has roller blinds Yes
Has a storage room Yes
Cadastral informations
Vijfheerenlanden B 7668
Area 149 m²

Description

Leuke tussenwoning in geliefde wijk Leerdam-Oost!

Deze goed onderhouden gezinswoning ligt in een kindvriendelijke woonwijk, op loopafstand van het centrum van Leerdam. De woning het een woonoppervlakte van 149 m2 en beschikt over een ruime voor- en achtertuin met achterom.

De gehele benedenverdieping is in 2016 gerenoveerd. Aan de achterzijde is de woning uitgebreid met een bijkeuken. Ook de keuken en het toilet zijn in dit jaar vernieuwd. Klussen is niet nodig: deze woning is zo te betrekken!

Wij adviseren je de brochure van deze woning te downloaden van onze website. In deze brochure tref je uitgebreide informatie aan met extra foto's, plattegronden en kadastrale gegevens.

Ground floor

De entree geeft toegang tot het eerste toilet met fonteintje, de woonkamer en de trapopgang naar de eerste verdieping. De meterkast is hier eveneens te vinden. De hal en het toilet zijn voorzien van plavuizen met houtlook. Langs de lange wand is houten lambrisering aangebracht, waardoor de woning direct een landelijke uitstraling krijgt.

De woonkamer is 28m2 groot, de muren zijn aan weerszijden behangen. Centraal in de woonkamer staat een sfeervolle houtkachel en door de grote raampartijen aan zowel de voor- als achterzijde is deze woonkamer ontzettend licht.

De half open, L-vormige keuken is vijf jaar geleden volledig vernieuwd, en dat is te zien! De keuken is uitgevoerd in gebroken wit en van alle gemakken voorzien, zoals een 6-pits gasfornuis, koelkast, magnetron, maar liefst twee ovens, afzuigkap en vaatwasser. Dankzij het handige Le mans-systeem is er in de keukenkastjes meer dan voldoende ruimte voor potten, pannen en ander keukengerei.

Vanuit de keuken bereik je de bijkeuken, waar de wasmachine staat. Tijdens de aanbouw in 2016 is de bijkeuken voorzien van een groot raam (= nog meer licht) en een deur naar de achtertuin.

First floor

Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en de badkamer. De slaapkamer aan de voorzijde is 12m2 groot en vanwege de grote raampartijen heerlijk licht. Aan de achterzijde vind je een grote slaapkamer van 15m2, eveneens voorzien van grote ramen, en een kleinere (studeer)kamer van 6m2.

De badkamer is praktisch ingedeeld, uitgerust met een tweede toilet, douchecabine met dubbele douchekop, wastafel en handdoekradiator.

Second floor

Op zolder is een extra slaapkamer gerealiseerd, deze is zo’n 6m2 groot. Aan weerszijden van deze kamer bevinden zich knieschotten die zorgen voor meer dan voldoende bergruimte. Dankzij het grote kiepraam vangt ook deze ruimte veel daglicht.
Op de voorzolder is extra bergruimte, tegenover de trap hangt de cv-ketel (Nefit, 2016).

Garden

In de groene voortuin die wordt omgeven door beukenhagen geniet je ‘s middags van de zon. De beschutte voortuin is verder grotendeels speels bestraat en voorzien van groene vakken.

De achtertuin ligt op het oosten. De vrij diepe tuin (12,65 meter diep) is speels opgedeeld op verschillende niveaus en is aan weerszijden voorzien van een houten schutting. Achterin de tuin staat een ruime stenen schuur. Het houten huisje wordt gebruikt voor houtopslag voor de kachel. De woning heeft een achterom.

Details

Technische kenmerken
Bouwjaar: 1960
Vloeren: De vloer van de begane grond is van beton, de verdiepingsvloeren zijn van hout.
Gevel: De woning is gebouwd in spouw en deels voorzien van houten gevelbekleding.
Dak: Het dak van de woning is voorzien van pannen en de bijkeuken van EPDM.
Beglazing: De woning is voorzien van dubbele beglazing in houten kozijnen. De uitzetramen in de woonkamer bevatten enkel glas.
Verwarming: De verwarming wordt geregeld door een C.V. installatie van “Nefit” uit 2016.
Isolatie: De aanbouw is in 2016 geheel geïsoleerd, de woning is voorzien vloerisolatie, die in 2016 is aangebracht. Het dak is deels van binnenuit door de vorige bewoners geïsoleerd. Er is achter de knieschotten aluminium/noppenfolie tegen de kap aangebracht en afgewerkt met zachtboard. Het deel in het zicht is geïsoleerd en netjes afgewerkt.

Overige technische kenmerken
- De meterkast is uitgevoerd met 9 groepen, aardlekschakelaars, een slimme elektriciteitsmeter, een slimme gasmeter en watermeter onder het luik bij de
voordeur.
- De woning is voorzien van energielabel D.
- Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde is een buitenkraan aanwezig.
- Op de gehele begane grond liggen plavuizen met houtlook met daaronder comfortabele vloerverwarming m.u.v. de trapkast.

Vernieuwingen
- In 2016 is de gehele begane grond gerenoveerd. Riolering, waterleidingen en gasleidingen zijn vervangen, de meterkast is vernieuwd en uitgebreid, er is een bijkeuken aan de achterzijde aangebouwd en keuken en toilet zijn vervangen. De woonlaag is geheel opnieuw afgewerkt.
- De badkamer dateert uit ca. 2006.
- Schilderwerk is binnen (2016-2020) en aan de buitenzijde (2020) bijgewerkt.

Bijzonderheden
- Aan de achterzijde van de woning ligt een recht van overpad (voetpad) om naar en van de achterzijde van nr. 15 te komen en te gaan.
- Op het dak van de schuur ligt asbesthoudend materiaal.

Over Leerdam
Leerdam is gelegen in de gemeente Vijfheerenlanden en staat bekend om de glasindustrie en kaasmakerij. Leerdam telt ongeveer 20.000 inwoners en is gelegen langs de mooie rivier De Linge en omgeven door stadswallen. Leerdam heeft een rijke historie, die is terug te vinden in de Grote Kerk, het Hofje van mevrouw van Aerden en het Oude Raadhuis. Alle voorzieningen om het wonen in Leerdam aantrekkelijk te maken zijn aanwezig. Zo zijn er meerdere basisscholen, middelbare scholen, diverse winkels en supermarkten, cultuur- en sportverenigingen.

Het oude centrum van Leerdam is kenmerkend gelegen aan de haven, met de authentieke stadswallen met 'Muizentorentjes' nog volop in het zicht. Het centrum is levendig en iedere donderdag is er een grote versmarkt. In het centrum bevinden zich diverse winkels en galeries. De horeca in Leerdam is ook veelzijdig. Er zijn meerdere restaurants, voor de snelle hap en een lang diner kunt u hier goed terecht. ‘Leerdam Glasstad’ is een veelgehoorde kreet. En glas is waar het om draait in Leerdam. Allereerst staat al sinds jaar en dag de glasfabriek van Royal Leerdam in Leerdam West. In deze fabriek wordt de productie van veel bekende glasproducten verzorgd. Dit betreft vooral wat meer grootschalige productie. In de glasfabriek is tevens een eeuwenoude kristalfabriek gevestigd, Royal Crystal Leerdam. Hier worden alle kunstobjecten met de hand gevormd en met de mondgeblazen, dit is een echt ambacht met prachtige resultaten. Andere bezienswaardigheden zijn het Nationaal Glasmuseum en de glasblazerij. Hier worden niet-kristallen kunstobjecten tentoongesteld en geblazen.

Interesse gewekt? Schakel meteen uw eigen aankoopmakelaar in.
Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Floor plans

Extra

ZonZone

Close

Recently viewed