slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit

For sale: Monumentale stadsvilla met prachtige kamers, grote terrassen en fantastische tuin!

€1,995,000
Address: Spoorstraat 11, 4141 HA Leerdam
Type of residence House, mansion, detached house
Plot size 1,677 m²
Liveable area 460 m²
Acceptance By consultation

Note

General

Monumentale stadsvilla met prachtige kamers, grote terrassen, fantastische tuin en energielabel B!!

Aan de Spoorstraat - op een perceel van 1.677m2 - staat een prachtige villa, die in 2018 door de huidige bewoners met de grootste zorg en aandacht gerestaureerd is met materialen van het hoogste niveau. Er is luxe toegevoegd met behoud van originele details. Waar mogelijk is de woning na-geïs... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, mansion, detached house
    Construction period 1876
  • Location

Features

Offer
Reference number 06805
Asking price €1,995,000
Furnishing Optional
Acceptance By consultation
Construction
Type of residence House, mansion, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1876
Roof materials Bitumen, Slate, Tiles
Rooftype Front gable
Isolations Floor, Roof, Wall
Surfaces and content
Plot size 1,677 m²
Floor Surface 460 m²
Living area 56 m²
Kitchen area 72 m²
Content 1,772 m³
External surface area 87 m²
Balcony 41 m²
Layout
Number of floors 4
Number of rooms 6 (of which 5 bedrooms)
Number of bathrooms 3 (and 1 separate toilet)
Garden
Type Garden around
Main garden Yes
Orientation West
Condition Beautifully landscaped
Energy consumption
Energy certificate B
Boiler
Type of boiler Vaillant 150lt boiler Eco compact
Heating source Gas
Year of manufacture 2019
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 4
Number of covered parking spaces 2
Water heating Central heating system
Heating Central heating, Gas fireplace
Bathroom facilities Bathroom 1 Bath, Double sink, Toilet, Walkin shower
Bathroom facilities Bathroom 2 Sink, Toilet, Walkin shower
Bathroom facilities Bathroom 3 Double sink, Toilet, Walkin shower
Has an alarm Yes
Has a balcony Yes
Garden available Yes
Has a phone line Yes
Has an internet connection Yes
Has solar blinds Yes
Has ventilation Yes
Cadastral informations
Leerdam C 3233
Area 1,677 m²

Description

Monumentale stadsvilla met prachtige kamers, grote terrassen, fantastische tuin en energielabel B!!

Aan de Spoorstraat - op een perceel van 1.677m2 - staat een prachtige villa, die in 2018 door de huidige bewoners met de grootste zorg en aandacht gerestaureerd is met materialen van het hoogste niveau. Er is luxe toegevoegd met behoud van originele details. Waar mogelijk is de woning na-geïsoleerd en elke ruimte heeft zijn eigen, unieke touch meegekregen. De woning biedt enorm veel ruimte en elke ruimte voelt sfeervol aan … hier is over nagedacht!

Dit monument heeft een woonoppervlakte van 460m2 en telt vijf zeer grote slaapkamers, drie badkamers, meerdere ruime woonkamers en een heerlijke woonkeuken. De mooi onderhouden, groene tuin is absoluut een lust voor het oog, net als de twee grote terrassen aan de achterzijde.

Kortom een woning met allure die turnkey kan worden opgeleverd!

Wij adviseren je de brochure van deze woning te downloaden van onze website
Hierin tref je uitgebreide informatie met extra foto's evenals plattegronden en kadastrale gegevens.

Ground floor

De markante voordeur geeft toegang tot een vestibule, waar je van alle kanten wordt omringd door de schoonheid van het monumentenglas dat hier nog aanwezig is. Links bevindt zich de hal, welke toegang biedt tot de woonkamer, woonkeuken, het toilet, een garderobekast en een trap naar zowel de eerste verdieping als het souterrain. De gehele verdieping heeft een plafondhoogte van 3,5 meter.

De woning beschikt over meerdere ruime zithoeken; zo is de woonkamer feitelijk verdeeld in twee aparte ruimtes aan de voorzijde. Deze kamers zijn respectievelijk 19m2 en 37m2 groot en worden van elkaar gescheiden middels fraaie en suite schuifdeuren. Beide ruimtes beschikken over een gashaard, grote ramen met glas-in-lood elementen aan de bovenzijde en een plafond dat is voorzien van sierlijsten en ornamenten. De haard in de “grote” woonkamer is omgeven door een imposant, op maat gemaakt marmeren meubel.

Aan de achterzijde van de woning bevindt zich de eetkeuken, welke is verdeeld in een ruime eethoek, grote keuken en een derde zithoek. De huidige bewoners zijn erin geslaagd om deze ruimte van ruim 70m2 een knus en huiselijk gevoel mee te geven dankzij de geplaatste muren met speelse doorgangen. Ook het eveneens speelse plafond verdient het om te worden opgemerkt. Authentiek en modern worden op deze wijze perfect afgewisseld. Vanuit deze eethoek is er toegang tot het terras (46m2).

De keuken is in 2018 vernieuwd en luxe uitgerust, verspreid over een keukenblok en een groot eiland. Het kookeiland beschikt over veel bergruimte, een wijnklimaatkast en een inductiekookplaat met downdraft afzuiging. De keukenwanden zijn o.a. uitgerust met een uitzonderlijk formaat koelkast, twee ovens (hogedruk, stoom), een magnetron en wederom veel kastruimte. Alle apparatuur is van Miele. Het aanrechtblok tegenover het eiland is voorzien van een spoelbak met mengkraan en een zeer opvallend marmeren werkblad.

First floor

Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers met elk een eigen badkamer. Alle badkamers - ook die op de tweede verdieping - zijn in 2019 vernieuwd. De slaapkamer aan de voorzijde beschikt over een ruime inloopkast en een balkon dat uitkijkt op de Spoorstraat. De aangrenzende badkamer is uitgerust met twee design wasbakken, een ligbad, een inloopdouche met hand- en regendouche en een toilet.

De slaapkamer aan de achterzijde heeft een aangrenzende badkamer van 13m2 en de openslaande deuren bieden toegang tot een woningbreed balkon met prachtig zicht op de groene tuin. De slaapkamer is voorzien een gashaard, ramen met authentiek glas-in-lood en een plafond met sierlijsten. De badkamer die bij deze slaapkamer hoort is uitgerust met een inloopdouche met hand- en regendouche, een toilet en design wasmeubel.

Second floor

De tweede verdieping bestaat uit drie slaapkamers, een wasruimte en een derde badkamer. Aan de voorzijde van de woning - aan de Spoorstraat - liggen twee slaapkamers. De grootste slaapkamer is voorzien van een lichtkoepel voor extra daglicht. Alle slaapkamers zijn mooi afgewerkt en voorzien van plafonds met sierlijsten en ornamenten.

De badkamer op deze verdieping is uitgerust met een inloopdouche met hand- en regendouche, een toilet en een wastafelmeubel met dubbele spoelbak. Qua look and feel verschilt deze badkamer compleet van de andere badkamers, maar hij is minstens zo smaakvol en met oog voor detail ingericht.

Other floors

In het souterrain, wat tevens bereikbaar is vanaf de buitenkant van de woning, vind je diverse bergingen, een technische ruimte en een bijkeuken. De cv-installatie met boiler, waterontharder en waterdruk-verhoger zijn hier geplaatst.

Balcony

De masterslaapkamer heeft een balkon aan de voorzijde van het huis.
Aan de achterzijde van de woning bevinden zich twee grote terrassen, beide woningbreed met prachtig zicht op de groene tuin.

Garden

De woning wordt gescheiden van de Spoorstraat middels een stalen poort, waarna een grindpad vervolgens naar de woning en de achtertuin leidt. Onder de carport is ruimte voor 2 auto’s, op het grind kunnen meer auto’s worden geparkeerd. De tuin is - van voor tot achter - net zo mooi aangelegd en onderhouden als de woning zelf. Groen, voorzien van prachtige hagen en beplanting en met liefde onderhouden, bovendien met volop privacy. Zowel het grote terras dat grenst aan de keuken als het terras op de eerste verdieping beschikt over elektrisch bedienbare zonwering. Een elektrische sproei-installatie maakt het mogelijk om de tuin op warme dagen te verzorgen.

Details

BijzonderDit Rijksmonument beschikt over energielabel B.Het is voor een Rijksmonument niet verplicht een label aan te leveren, maar gezien alle aanvullende isolerende maatregelen die de eigenaren hebben getroffen, is dit label toegekend.

Voor technische kenmerken en bijzonderheden verwijzen wij u naar de brochure.

Over Leerdam
Leerdam is gelegen in de gemeente Vijfheerenlanden en staat bekend om de glasindustrie en kaasmakerij. Leerdam heeft ongeveer 20.000 inwoners en is gelegen langs de mooie rivier De Linge en omgeven door stadswallen. Leerdam heeft een rijke historie, die is terug te vinden in de Grote Kerk, het Hofje van mevrouw van Aerden en het Oude Raadhuis.

Alle voorzieningen om wonen in Leerdam aantrekkelijk te maken zijn aanwezig. Zo zijn er meerdere basisscholen, middelbare scholen, diverse winkels en supermarkten, cultuurverenigingen en sportverenigingen.

Het oude centrum van Leerdam is kenmerkend gelegen aan de haven, met de authentieke stadswallen met 'Muizentorentjes' nog volop in het zicht. Het centrum is levendig en iedere donderdag is er een grote versmarkt. In het centrum bevinden zich diverse winkels en galeries. De horeca in Leerdam is ook veelzijdig. Er zijn meerdere restaurants, voor de snelle hap en een lang diner kunt u hier goed terecht.

Interesse gewekt? Schakel meteen uw eigen aankoopmakelaar in.
Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Floor plans

Brochure(s) and other documents

Virtual tour

ZonZone

Close

Recently viewed