slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Has received a bid.

Has received a bid.: Rijksmonument getransformeerd naar deze tijd met een prachtig resultaat!

€775,000
Address: Spoorstraat 3, 4141 HA Leerdam
Type of residence House, mansion, terraced house
Plot size 241 m²
Liveable area 250 m²
Acceptance By consultation
Status Has received a bid.

Note

General

Rijksmonument getransformeerd naar deze tijd met een prachtig resultaat!

Aan de Spoorstraat staat deze sfeervolle villa uit 1884. Het Rijksmonument is door de huidige bewoners volledig gerenoveerd en getransformeerd tot een zeer smaakvolle woning. Elke ruimte is met veel liefde en oog voor detail aangepakt en de mix van authentieke details en moderne afwerking maken deze woning een lust voor... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, mansion, terraced house
    Construction period 1884
    Status Has received a bid.
  • Location

Features

Offer
Reference number 06620
Asking price €775,000
Status Has received a bid.
Acceptance By consultation
Last updated 19 September 2021
Construction
Type of residence House, mansion, terraced house
Type of construction Existing estate
Construction period 1884
Roof materials Bitumen, Tiles
Rooftype Composite
Isolations Roof
Surfaces and content
Plot size 241 m²
Effective area 250 m²
Living area 42 m²
Kitchen area 12 m²
Content 1,010 m³
Surface area other inner rooms 14 m²
Surface area external, linked storage rooms 29 m²
Mapping
Number of floors 4
Number of rooms 7 of which (6 bedrooms)
Number of bathrooms 2 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location Near public transport
Boiler
Type of boiler Nefit Trendline HRCW30
Heating source Gas
Year of manufacture 2016
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 3
Water heating Central heating system
Heating Central heating, Partial Floor heating
Bathroom facilities Bathroom 1 Bath, Double sink, Sink, Toilet, Underfloorheating, Walkin shower, Washbasin furniture
Bathroom facilities Bathroom 2 Sink, Toilet, Underfloorheating, Walkin shower, Washbasin furniture
Has an internet connection Yes
Has a skylight Yes
Has solar blinds Yes
Has ventilation Yes
Cadastral informations
Vijfheerenlanden C 1714
Area 175 m²
Vijfheerenlanden C 3181
Area 66 m²

Description

Rijksmonument getransformeerd naar deze tijd met een prachtig resultaat!

Aan de Spoorstraat staat deze sfeervolle villa uit 1884. Het Rijksmonument is door de huidige bewoners volledig gerenoveerd en getransformeerd tot een zeer smaakvolle woning. Elke ruimte is met veel liefde en oog voor detail aangepakt en de mix van authentieke details en moderne afwerking maken deze woning een lust voor het oog!

De woning telt 7 (slaap)kamers, 2 badkamers en heeft een woonoppervlakte van 257 m2. Samen met het aangrenzende pand op nummer 5 heeft deze dokterswoning een lange medische historie: meer dan een eeuw lang werd de artsenij vanuit dit pand bedreven.

De woning beschikt over een compacte tuin met overkapping, een dakterras en 3 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Wij adviseren je de brochure van deze woning te downloaden van onze website. In deze brochure vind je tevens uitgebreide informatie en extra foto's, plattegronden en kadastrale gegevens.

Ground floor

Het perceel wordt verder van de straat gescheiden middels een fietspad en een stoep.

Op straatniveau bevindt zich een deur die toegang geeft tot de souterrain-verdieping. En paar traptreden hoger biedt de voordeur toegang tot de bel-etage.
Bij binnenkomst zie je direct zien wat voor prachtige transformatie deze woning heeft ondergaan. Alle muren zijn gestuct, er ligt een visgraat parketvloer en tegelijkertijd zijn in de vestibule authentieke details zoals glas-in-lood ramen en -deuren en de vloer bewaard gebleven. De hal biedt toegang tot het eerste toilet, de woonkamer en een trap naar de eerste verdieping en het souterrain.

Een moderne, stalen taatsdeur geeft toegang tot de lichte woonkamer, waar eveneens een visgraat parketvloer ligt. De complete woonkamer is gestuct en het plafond is afgewerkt met sierlijsten en ornamenten. De ramen aan de voorzijde van de woning kunnen worden afgesloten met witte shutters en het zitgedeelte is voorzien van een ingebouwde houthaard.

Achter het ruime eetgedeelte biedt een harmonicadeur toegang tot het terras waar je bij mooi weer in alle rust je dag kunt starten met een kop koffie.

De luxe RhijnArt keuken is uitgerust met een 6-pits Bertazzoni gasfornuis, twee ovens, wijnklimaatkast, koel vrieskast, Quooker kraan en een composieten werkblad. In de zwarte keukenkastjes is meer dan genoeg bergruimte voor keukengerei.

First floor

De eerste verdieping is omgetoverd tot één grote masterbedroom, compleet uitgerust met ruime werkkamer en een inloopkast. De slaap- en werkkamer worden van elkaar gescheiden middels en-suite deuren en in beide kamers zijn, net als beneden, de muren gestuct en de plafonds afgewerkt met sierlijsten.

De badkamer op deze verdieping is voorzien van een dubbele wastafel, ligbad en ruime inloopdouche met regendouchekop. De zwarte kranen, het wastafelmeubel met marmeren look en de bordeauxrode wanden maken van deze badkamer een oase van rust.

Second floor

Tijdens de verbouwing is de indeling van de tweede verdieping aangepast, waarbij drie slaapkamers zijn gerealiseerd. De slaapkamer aan de voorzijde is 18m2 groot en vangt veel daglicht dankzij de twee geplaatste dakramen. De kamer beschikt over een op maat gemaakte wandkast, wordt verlicht door inbouwspots en de originele houten balken geven deze slaapkamer extra karakter.

De slaapkamer aan de achterzijde heeft een nokhoogte van 4,3m en is dankzij de twee zijramen en het extra geplaatste dakraam heerlijk licht. De derde kamer op deze verdieping is 7m2 groot, eveneens voorzien van een dakraam en fungeert momenteel als logeerkamer.

De tweede badkamer is uitgerust met een inloopdouche, derde toilet en groot wastafelmeubel.

Vanaf de overloop bereik je middels een ladder de ruime vide, welke wordt gebruikt als speelzolder.

Other floors

Souterrain
Vanaf de straat biedt een voordeur toegang tot het souterrain, wat door de huidige bewoners tijdens de verbouwing is uitgebouwd. Op deze volwaardige verdieping vind je een ruime entree met sportruimte, speelkamer, wijnkelder en er is toegang tot een overdekt terras. Elke ruimte is uitgerust met vloerbedekking, de muren zijn gestuct en de plafonds zijn voorzien van inbouwspots. De wasmachine en droger bevinden zich in het souterrain en er is een extra meubel met spoelbak en mengkraan. De speelkamer kijkt uit op een overdekt terras en de achtertuin.

Balcony

Er is een dakterras aanwezig

Garden

Het terras heeft een landelijke uitstraling en is voorzien van een elektrische heater en meerdere inbouwspots. De rest van de achtertuin is geheel betegeld en aan de achterzijde bevindt zich een deur naar de Meent. Leuk detail: de schutting aan de rechterzijde is gemaakt van klinkers uit de tuin!

Details

Over Leerdam
Leerdam is gelegen in de gemeente Vijfheerenlanden en staat bekend om de glasindustrie en kaasmakerij. Leerdam telt ongeveer 20.000 inwoners en is gelegen langs de mooie rivier De Linge en omgeven door stadswallen. Leerdam heeft een rijke historie, die is terug te vinden in de Grote Kerk, het Hofje van mevrouw van Aerden en het Oude Raadhuis. Alle voorzieningen om het wonen in Leerdam aantrekkelijk te maken zijn aanwezig. Zo zijn er meerdere basisscholen, middelbare scholen, diverse winkels en supermarkten, cultuur- en sportverenigingen.

Het oude centrum van Leerdam is kenmerkend gelegen aan de haven, met de authentieke stadswallen met 'Muizentorentjes' nog volop in het zicht. Het centrum is levendig en iedere donderdag is er een grote versmarkt. In het centrum bevinden zich diverse winkels en galeries. De horeca in Leerdam is ook veelzijdig. Er zijn meerdere restaurants, voor de snelle hap en een lang diner kunt u hier goed terecht. ‘Leerdam Glasstad’ is een veelgehoorde kreet. En glas is waar het om draait in Leerdam. Allereerst staat al sinds jaar en dag de glasfabriek van Royal Leerdam in Leerdam West. In deze fabriek wordt de productie van veel bekende glasproducten verzorgd. Dit betreft vooral wat meer grootschalige productie. In de glasfabriek is tevens een eeuwenoude kristalfabriek gevestigd, Royal Crystal Leerdam. Hier worden alle kunstobjecten met de hand gevormd en met de mondgeblazen, dit is een echt ambacht met prachtige resultaten. Andere bezienswaardigheden zijn het Nationaal Glasmuseum en de glasblazerij. Hier worden niet-kristallen kunstobjecten tentoongesteld en geblazen.

Bijzonderheden
Bouwjaar: 1884
Vloeren: De vloer van het souterrain is van beton, de vloeren van de beletage en verdiepingen zijn van hout.
Gevels: De gevels zijn opgetrokken in steen.
Dak: Het dak is voorzien van pannen en het platte gedeelte van bitumineuze dakbedekking. Ook is zink toegepast op het dak.
Beglazing: De woning is deels voorzien van dubbele beglazing in houten kozijnen, deels van enkele beglazing plus voorzetramen. In het souterrain is aan de achterzijde enkel glas aanwezig.
Verwarming: De verwarming wordt geregeld door een HR-ketel “Nefit Trendline HRCW30” uit 2016. Er is vloerverwarming aanwezig in beide badkamers en de keuken.
Isolatie:Het dak van de woning is geïsoleerd, de wanden zijn grotendeels voorzien van voorzetwanden plus isolatie en een groot deel van het glas is isolerende beglazing of enkel glas met voorzetramen.

Overige technische kenmerken
- Er zijn 2 groepenkasten: één bij de entree en één in het souterrain.
De meterkast bij de entree is uitgevoerd met voldoende groepen met aardlekschakelaars en een slimme elektriciteitsmeter.
In het souterrain zijn de gasmeter en de watermeter geplaatst en zijn extra groepen aanwezig.
- De keuken dateert uit 2016.
- De badkamer en toilet dateren uit 2016.
- Aan de achterzijde van de woning is een zonnescherm geplaatst.
- In de badkamers zijn douche warmte-terugwin-systemen aanwezig.
- De badkamers en toilet worden op mechanische wijze geventileerd.

Vernieuwingen
- In 2016 is de gehele woning grondig gerenoveerd: de riolering is vernieuwd, het dak is vernieuwd en geïsoleerd, het souterrain is uitgebreid aan de achterzijde en opnieuw afgewerkt, er is een meubel geplaatst en er bevindt zich een heel nieuwe uitbreiding van de groepenkast; op de begane grond is een nieuwe keuken geplaatst, is het toilet vervangen, er is een stalen taats-deur geplaatst, de woning is geheel gestuct en geschilderd, er is harmonicadeur geplaatst en het zonneterras is geheel vervangen, evenals de stalen spiltrap naar de tuin;
Op de verdiepingen zijn de badkamers vervangen en is de gehele afwerking aangepakt, er zijn dakramen geplaatst en deuren vervangen en er is een waskoker geplaatst.
De bestrating is in de achtertuin aangebracht en de zijmuur is gepotdekseld; de muur tussen nrs. 3 en 5 is gemetseld.
Het schilderwerk buiten en binnen is in 2016 uitgevoerd.
Het rookkanaal is vervangen.

Opmerking
Het betreft een Rijksmonument met nr. 514998.
De woning ligt aan een vrij drukke weg, maar dankzij de dubbele beglazing en de gevelisolatie ervaar je geen geluidsoverlast.
Aan de achterzijde is er een recht van overpad om te komen en te gaan naar de Meent.

Interesse gewekt? Schakel meteen uw eigen aankoopmakelaar in.
Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Floor plans

Extra

Virtual tour

ZonZone

Close

Recently viewed