slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold subject to conditions

Sold subject to conditions: Op een super locatie in het centrum van Leerdam staat dit statige pand met luxe kantoorruimte en een bovenwoning met twee verdiepingen, met in totaal ruim 300 m² oppervlakte.

€595,000
Address: Oostwal 15, 4141 CL Leerdam
Type of residence House, mansion, semi-detached house
Plot size 433 m²
Liveable area 151 m²
Acceptance By consultation
Status Sold subject to conditions

Note

General

Op een super locatie in het centrum van Leerdam staat dit statige pand met luxe kantoorruimte en een bovenwoning met twee verdiepingen, met in totaal ruim 300 m² oppervlakte.

Welke Leerdammer kent het niet? De vroegere muziekwinkel, het poortje naar de parkeerplaats of even pinnen. Midden in het centrum van Leerdam staat dit multifunctionele gebouw uit 1875. De linkerzijde van dit dubbele he... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, mansion, semi-detached house
    Construction period 1875
    Status Sold subject to conditions
  • Location

Features

Offer
Reference number 06588
Asking price €595,000
Status Sold subject to conditions
Acceptance By consultation
Last updated 01 April 2021
Construction
Type of residence House, mansion, semi-detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1875
Roof materials Bitumen, Tiles
Rooftype Composite
Certifications Energy performance advice, Fire safety
Isolations Floor, Insulated glazing, Roof
Surfaces and content
Plot size 433 m²
Effective area 151 m²
Living area 31 m²
Content 566 m³
Surface area other inner rooms 33 m²
Surface area external, linked storage rooms 97 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 4 of which (3 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location City centre, Near public transport
Garden
Type Garden around
Main garden Yes
Orientation South east
Condition Normal
Energy consumption
Energy certificate C
Boiler
Type of boiler Remeha
Heating source Gas
Year of manufacture 2010
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Bathroom facilities Sauna, Shower, Sink, Washbasin furniture, Washingmachine connection
Has an alarm Yes
Has fibre optical cable Yes
Garden available Yes
Has a sauna Yes
Has ventilation Yes
Cadastral informations
Vijfheerenlanden B 11168
Area 433 m²

Description

Op een super locatie in het centrum van Leerdam staat dit statige pand met luxe kantoorruimte en een bovenwoning met twee verdiepingen, met in totaal ruim 300 m² oppervlakte.

Welke Leerdammer kent het niet? De vroegere muziekwinkel, het poortje naar de parkeerplaats of even pinnen. Midden in het centrum van Leerdam staat dit multifunctionele gebouw uit 1875. De linkerzijde van dit dubbele herenhuis is nu te koop. De pand is opgedeeld in de kantoorruimte op de begane grond (158 m²) en dubbele bovenwoning (151 m²). Het geheel beschikt over drie huisnummers. In 2010 is de muziekwinkel gesloten en is de bovenwoning gerealiseerd, in 2018 is de kantoorruimte ingrijpend verbouwd door de huurder en is deze energieneutraal gemaakt.

Wij adviseren u de brochure van deze woning te downloaden van onze website muttersmakelaars.nl In deze brochure treft u uitgebreide informatie met extra foto's evenals plattegronden en kadastrale gegevens aan.

Ground floor

Kantoorruimte:
De luxe kantoorruimte is in 2018 geheel gerenoveerd door de huidige huurder en eigenaren. Er is een zeer representatief kantoor ontstaan dan een luxe uitstraling heeft en ook nog eens een duurzaam visitekaart is voor een bedrijf. De ruimte is op dit moment voorzien van drie ruime spreekkamers, een kantine met keuken, een dubbel toilet, een berging en een grote bergruimte achterin het kantoor. Het grootste oppervlakte is de centrale ruimte, in te richten als kantoortuin of ontvangstruimte.

Het gehele kantoor is voorzien van een luxe afwerking met glazen scheidingswanden, moderne luchtbehandeling, elektrische warmtepompen, nette vloeren en strakke wandafwerking. Het kantoor heeft twee toegangsdeuren en is geheel instapklaar te noemen.

Het huurcontract van het kantoor loopt op korte termijn af, dus de ruimte wordt vrij van huur opgeleverd. Aan de achterzijde van gebouw is nog een afgescheiden waarderuimte. Deze wordt verhuurd en dit huurcontract loopt door tot 1 oktober 2023. Zodoende zijn er nog doorlopende maandelijkse huurinkomsten.

Al met al een zeer luxe kantoorruimte met volop mogelijkheden. Ideaal voor een bedrijf met behoefte aan een zichtlocatie op een prominente plaatsen. Er is uiteraard een gescheiden elektra en watervoorziening. Eventueel zijn er in overleg parkeerplaatsen te realiseren op eigen terrein.

First floor

Woning:
De entree van de woning bevindt zich aan de achterzijde van het pand. Je loopt volledig over eigen grond, want de grond naast het pand, de passage en het pleintje voor het pand zijn eigen grond. De keuze is overigens aan de eigenaar om de passage met de stalen hekken af te sluiten.

Via een lange gang (tevens in gebruik als bijkeuken) kom je bij de trap naar de eerste verdieping en toegang tot de bovenwoning. Deze bovenwoning in 2010 gerealiseerd in opdracht van de huidige eigenaren.

De centrale hal op eerste verdieping biedt toegang tot de woonkamer, de eerste slaapkamer, de badkamer, het toilet en de trap naar de tweede verdieping.

De woonkamer ligt aan de voorzijde van de het huis en kijkt uit over de Vlietskant. De ruimte is groot en beschikt over meerdere raampartijen die zorgen voor voldoende daglicht. Via een halfopen verbinding is de keuken aan de achterzijde van de woning te bereiken. De zeer ruime keuken is heel compleet uitgevoerd met een koelkast, vriezer, vaatwasser, vijfpits gaskookplaat met afzuigkap, oven en een losse magnetron. In de keuken staat ruime eettafel opgesteld. Perfect voor een diner met familie en vrienden.

De badkamer ligt ook aan de achterzijde van de woning en is bereikbaar vanuit de hal. Het is een erg grote badkamer, maar het grootste gedeelte is nu in gebruik voor de Finse sauna. In de badkamer zijn verder een inloopdouche, dubbele wastafel en is ook de opstelplaats voor wasmachine en droger. De ruimte is geheel voorzien van tegelwerk en wordt zowel mechanisch als natuurlijk geventileerd.

De slaapkamer aan de voorzijde van het huis is de laatste jaren vooral gebruikt als thuiskantoor. Het is een ruime en lichte kamer met volop mogelijkheden.

Second floor

De tweede verdieping van de woning is de slaapverdieping. Hier bevinden zich twee ruime slaapkamers en een ruime bergkamer. De grote overloop biedt voldoende mogelijkheden voor het creëren van extra bergruimte of kastenruimte.

Other floors

Kantoor: het huurcontract van de kantoorruimte is beëindigd en dit wordt vrij van huur opgeleverd. Het huurcontact van de waarderuimte loopt door tot 1 oktober 2023. Huurinformatie wordt verstrekt door de makelaar tijdens of na een bezichtiging. De ruimte wordt m.u.v. roerende zaken en branding van de huidige huurder opgeleverd in de huidige staat.
Fundering: de woning is voorzien van een gemetselde fundering,
Vloeren: de begane grond vloeren is van beton, de verdiepingsvloeren zijn van hout maar brandwerend uitgevoerd en geïsoleerd.
Gevels: de gevels zijn enkel steens gebouwd en waar nodig van voorzetwanden voorzien. De binnenmuren tussen woning en kantoor zijn uitzonderlijk geïsoleerd en dubbel brandwerend uitgevoerd,
Dak: het zadeldak is volledig geïsoleerd en voorzien van dakpannen. Het platte dak is voorzien van bitumen en is deels vernieuwd in 2018
Isolatie: de woning is voorzien van dubbelglas en de kantoorruimte is voorzien van HR++ beglazing
Verwarming: de woning wordt verwarmd door middel van een cv-ketel uit 2010. De kantoorruimte wordt verwarmd via een luchtwarmtepomp.

Overige kenmerken
- Beide ruimtes zijn voorzien van eigen meters en een eigen meterkast. De meterkast van de woning heeft 22 groepen en 2 krachtgroepen. Op dit moment zijn 10 groepen in gebruik. Het kantoor heeft een onbekend aantal maar voldoende groepen
- Er is glasvezelinternet aanwezig
- De passage wordt gebruikt als openbare ruimte maar is en blijft in eigendom, hiervoor wordt 2 jaarlijks de verjaring gestuit bij de gemeente Vijfheerenlanden
- Het gehele pand heeft bestemming Centrum-2
- Er zijn 3 adressen geregistreerd. Oostwal 15 (woning), Vlietskant 8 (kantoor), Oostwal 17 (waarderuimte)
- Het geheel is niet kadastraal gesplitst

Vernieuwingen
Het schilderwerk is doorlopend uitgevoerd en in 2017 voor het laatste grootschalig aangepakt. Dit geldt ook voor het schilderwerk van de passage.

Balcony

En dan het prachtige dakterras dat aan de achterzijde van de woning ligt. Dit is te bereiken vanuit de keuken en biedt volop ruimte voor meerdere zitjes en andere mogelijkheden. Het dakterras ligt op het zuidoosten en heeft overdag dus volop zon, maar de grote bekende plantaanboom (naast de AH) zorgt voor voldoende schaduw op de echt warme dagen. Het dakterras is afgescheiden door middel stalen hekwerken met glas en voorzien van kunststof vlonders. Tussen de woning en de stalen passage loopt een dakgoot die breed genoeg is om het onderhoud aan zowel het huis als de passage.

Zoals eerder aangegeven zijn de passage en het plein aan de voorzijde ook onderdeel van het geheel. Eventueel zijn hier nog parkeerplaatsen te realiseren.

Floor plans

Extra

Virtual tour

ZonZone

Close

Recently viewed