slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Bijzondere woning met volop slaapvertrekken, een zonnige tuin, garage en extra aanbouw!

€549,000
Address: Tiendweg 116, 4142 EN Leerdam
Type of residence House, villa, detached house
Plot size 1,168 m²
Liveable area 254 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Bijzondere woning met volop slaapvertrekken, een zonnige tuin, garage en extra aanbouw!

Aan het kruispunt van de Tiendweg en de Populierstraat valt direct deze pastorie op. De woning uit 1929 is op bijzondere wijze uitgevoerd en volop voorzien van bijzondere architectonische speelse details. Bijzondere elementen zijn te vinden in het metselwerk, de erkers en balkons aan de achterzijde. De wo... More info
 • Features

  All characteristics
  Type of residence House, villa, detached house
  Construction period 1929
  Status Sold
 • Location

Features

Offer
Reference number 06520
Asking price €549,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 08 January 2021
Construction
Type of residence House, villa, detached house
Type of construction Existing estate
Accessibility People with disabilities, Seniors
Construction period 1929
Roof materials Tiles
Rooftype Hipped
Certifications Custom housing, Energy performance advice
Isolations Party insulated glazing, Secondary glazing
Surfaces and content
Plot size 1,168 m²
Effective area 254 m²
Living area 51 m²
Kitchen area 12 m²
Content 995 m³
Surface area other inner rooms 9 m²
Surface area external storage rooms 33 m²
Surface area external, linked storage rooms 11 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 10 of which (8 bedrooms)
Number of bathrooms 2 (and 2 separate toilets)
Outdoors
Location Near public transport, Near school, Residential area
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation North west
Has a backyard entrance Yes
Condition Normal
Energy consumption
Energy certificate F
Energy index 2.49
Boiler
Heating source Gas
Year of manufacture 2005
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 5
Number of covered parking spaces 1
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Bathroom facilities Bathroom 1 Shower, Sink
Bathroom facilities Bathroom 2 Bath, Double sink, Shower
Parking Detached stone
Has cable TV Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has an internet connection Yes
Has a storage room Yes
Has a skylight Yes
Cadastral informations
Leerdam D 699
Area 1,168 m²

Description

Bijzondere woning met volop slaapvertrekken, een zonnige tuin, garage en extra aanbouw!

Aan het kruispunt van de Tiendweg en de Populierstraat valt direct deze pastorie op. De woning uit 1929 is op bijzondere wijze uitgevoerd en volop voorzien van bijzondere architectonische speelse details. Bijzondere elementen zijn te vinden in het metselwerk, de erkers en balkons aan de achterzijde. De woning staat op een ruim perceel van 1.168 m² en heeft mede door de hoge plafonds een totale inhoud van 995 m³. De pastorie met maar liefst 8 slaapkamers is de afgelopen jaren netjes onderhouden. Tevens bevindt zich aan de achterzijde een aangebouwde zorgunit met eigen toegang en faciliteiten. Op eigen terrein staat een stenen garage en is voldoende ruimte voor het parkeren van meerdere auto’s.

Bekijk de uitgebreide presentatie van dit pand op www.tiendweg116.nl

Ground floor

Het gehele perceel wordt omgeven door een smeedijzeren hekwerk met een toegangspoort aan de Tiendweg. Vanaf de Tiendweg loopt u over een bestraat pad door de voortuin naar de woning. De voortuin is divers ingeplant en er staat zelfs een volwassen Kastanjeboom. Door de diverse begroeiing is er voldoende privacy. De voordeur ligt onder een afgeschermde overstek met een raam aan de linkerzijde. Links naast de woning bevindt zich nog een plaats waar u de mogelijkheid hebt fietsen te stallen.

De klassieke houten voordeur met authentiek glazen element geeft toegang tot de ruime hal. De hal geef vervolgens weer toegang tot het kantoor, de woonkamer, de keuken, het toilet, de kelder en het trappenhuis.

Bij binnenkomst komt u rechts direct in het kantoor. Deze voormalige ontvangstruimte heeft via een groot raam zicht op de voortuin. Het is een rustige plek om te kunnen werken op de begane grond.

Een deur verder komt u in de ruime woonkamer. De woonkamer is bijzonder groot en licht. Aan de voorzijde en zijkant bevinden zich erkers die zorgen voor ruimte en een speels effect. De zithoek bevindt zich aan de voorzijde van de woning en heeft zicht op de tuin en de Tiendweg. Aan de achterzijde van de woonkamer is voldoende ruimte voor het opstellen van een eettafel. Het raam aan de achterzijde had vroeger openslaande deuren en sluit daarom aan op het achterliggende terras. Vanwege de voormalige openslaande deuren bevindt zich een kleine overstek aan de achterzijde. De woonkamer heeft naast de erkers meerdere ramen rondom en voelt mede door de hoge plafonds statig aan.

Via een met roede verdeeld glazen deur komt u in de keuken waar een raam zorgt voor voldoende daglicht. Het keukenmeubel is in een hoekopstelling geplaatst en uitgerust met diverse inbouwapparatuur. Er is een koelkast, kleine vriezer, dubbele RVS spoelbak met mengkraan, vaatwasser, oven en 4 pits gasfornuis met afzuigkap. De afzuigkap is netjes weggewerkt in een bijpassende koof. In de diverse kastjes is er voldoende bergruimte.

Vanuit de keuken komt u in de ruime bijkeuken. De bijkeuken heeft een loopdeur naar het terras en de tuin. In de bijkeuken treft u de witgoedaansluitingen en een wasbak. Aan de linkerzijde van de bijkeuken bevinden zich een bergkast en het stookhok met de C.V. ketel.

Aanbouw
Door de schuifdeuren komt u in de in 2002 aangebouwde voormalige zorgunit. Dit gedeelte met eigen entree, slaapkamer I en badkamer met douche en wasbak is geheel gelijkvloers en rolstoelvriendelijk. De eigen entree zorgt voor volop mogelijkheden om deze ruimte optimaal te benutten.

Garage
De garage beschikt over een handmatige garagedeur, twee ramen en een loopdeur naar de tuinberging.

First floor

Via de tweedelige trap komt u op de overloop van de 1e verdieping. De overloop is volop licht vanwege de bijzondere hoge ramen in het trappenhuis. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers, een badkamer, toilet en een bergkast.

Slaapkamer II bevindt zich aan de voorzijde van de woning en heeft meerdere ramen en openslaande deuren naar een eigen balkon. In de kamer zijn ook drie inbouwkasten aanwezig. Door de meerdere ramen, het hoge plafond en de openslaande deuren is dit een lichte en statige slaapkamer.

Slaapkamer III is de voormalige studiekamer en bevindt zich aan de achterzijde van de woning. Aan de achterzijde bevinden zich tevens openslaande deuren die leiden tot een balkon met overstek. Vanuit deze slaapkamer heeft u een prachtig zicht op de achterliggende eigen tuin.

Slaapkamer IV is de kleinste van de drie en ligt tevens aan de achterzijde.

De drie slaapkamers zijn op identieke wijze afgewerkt. Op de vloer ligt tapijt, de muren zijn voorzien van behang en het plafond bestaat uit geschilderde gipsdelen.

De badkamer is compleet uitgerust met vloerverwarming, ligbad, douchecabine, dubbele wastafel en wandradiator. De badkamer heeft twee ramen voor natuurlijke ventilatie en daglicht.

Op deze verdieping bevinden zich aan weerzijden van he trappenhuis nog een toilet, identiek aan het toilet op de begane grond, en een bergkast.

Second floor

Via een volgende tweedelige trap komt op de overloop van de tweede verdieping. De tweede verdieping bestaat uit vier slaapkamers van gelijke strekking. De kamers variëren tussen de 6 en 8 m². Alle kamers zijn voorzien van dakramen en twee kamers hebben een kleine dakkapel. In sommige kamers is de originele dakconstructie in het zicht.

Other floors

3e verdieping
Via een luik op de 2e verdieping is de kleine bergzolder bereikbaar.

Kelder
Vanuit de centrale hal heeft u nog toegang tot de ruime kelder. De kelder is droog en wordt door 2 ramen geventileerd. De kelder is 1,85 meter hoog. In de kelder bevindt zich tevens de meterkast met de diverse nutsaansluitingen.

Garden

Tuin
De tuin ligt rondom de woning en is afgescheiden van de straat door een ijzeren hekwerk. Het hek heeft een toegang aan de zijde van de Tiendweg en een grote toegangspoort aan de Populierstraat. De voortuin is diep en biedt daardoor voldoende privacy. De voortuin is divers ingericht meer diverse volwassen begroeiing, bomen en een gazon. Rondom de woning ligt een bestraat pad dat achter de woning overgaat in een fors terras.
Het terras ligt iets verhoogd ten opzichte van de rest van de achtertuin. Daardoor heeft u mooi zicht op de tuin. Het terras is groot genoeg voor een flinke tuinset.

Op het lager gelegen niveau treft u aan de linkerzijde direct de tuinberging en de stenen garage. De oprit voor de garage is groot genoeg voor ca. vijf auto’s. Achter de garage en de oprit loopt de tuin verder in twee delen. Het gedeelte links was een voormalige vijver, deze is gedempt en omgebouwd tot zitkuil met volop privacy. Aan de rechterzijde ligt een groot gazon. De gehele tuin is naast het ijzeren hekwerk omgeven door volwassen hagen. Zodoende heeft u overal privacy.
Door het formaat van de tuin heeft u op de verschillende zitjes gedurende dag altijd zon of schaduw. De avondzon schijnt op het grote terras direct grenzend aan de woning.

Details

• De meterkast bevindt zich in de kelder en beschikt over voldoende groepen, de elektrameter, gasmeter en de watermeter;
• Aan de linkerzijde van de woning wordt een gevel gedeeld met een rouwcentrum;
• Er is asbest in de woning aanwezig, hiervan is een inventarisatierapport aanwezig;
• De woning is in 1970 verbouwd en in 2002 uitgebouwd;
• De C.V. ketel is van het merk Intergas
• De woning is geheel voorzien van dubbelglas, met uitzondering van de originele bovenruitjes;
• De woning is op plaatsen voorzien van voorzetwanden;
• Het buitenschilderwerk is in 2017 voor het laatst uitgevoerd;
• De woning is voorzien van bliksembeveiliging;
• De begane grond vloer is van beton, de overige verdiepingen zijn houten vloeren;

Interesse gewekt? Schakel meteen uw eigen aankoopmakelaar in.
Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Floor plans

Extra

ZonZone

Features by friends

 • Karakteristieke woning met vele mogelijkheden
  1
  Endorser
 • Ruime lichte kamers met veel lichtinval
  1
  Endorser
 • Enorme tuin met veel vrijheid
  1
  Endorser
 • Veel opbergruimte
  1
  Endorser
 • Fijne lichtinval
  1
  Endorser
 • Dichtbij OV
  1
  Endorser
 • Voldoende parkeergelegenheid
  1
  Endorser
 • Kindvriendelijke buurt
  1
  Endorser
 • Groene omgeving
  1
  Endorser
 • Zonnige tuin
  1
  Endorser

What friends have to say

 • Friend photo In 1929 werd het gebouwd als schoolgebouw. Na de tweede Wereldoorlog werd het gebruikt als pastorie. Het huis heeft enorm veel inhoud en bijzondere plekjes. De tuin is enorm en biedt vele mogelijkheden. Familie van Reenen
Close

Recently viewed