slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Voorburgseweg 75, 2264 AD Leidschendam

€595,000
Type of residence House, mansion, corner house
Plot size 221 m²
Liveable area 149 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Voorburgseweg 75 Leidschendam
Jaren ’20 woning met authentieke details

Deze fraaie hoekwoning, gebouwd in 1923 heeft naast een grote voor- en achtertuin veel details van glas-in-lood, suitedeuren, traploper, paneeldeuren tot de kleurstelling aan toe. Zelfs het behang past erbij. Een woning om verliefd op te kunnen worden.

Door de volwaardige tweede verdieping op de woning met aan weersz... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, mansion, corner house
    Year of construction 1923
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 63098/6301560
Asking price €595,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 02 January 2023
Construction
Type of residence House, mansion, corner house
Type of construction Existing estate
Year of construction 1923
Rooftype Front gable
Isolations Party insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 221 m²
Floor Surface 149 m²
Content 569 m³
Garden area 150 m²
Layout
Number of floors 4
Number of rooms 8 (of which 6 bedrooms)
Outdoors
Location Residential area
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation South
Has a backyard entrance Yes
Condition Normal
Energy consumption
Energy certificate F
Features
Water heating Central heating system
Bathroom facilities Shower, Sink
Parking Option
Garden available Yes
Has a storage room Yes

Description

Voorburgseweg 75 Leidschendam
Jaren ’20 woning met authentieke details

Deze fraaie hoekwoning, gebouwd in 1923 heeft naast een grote voor- en achtertuin veel details van glas-in-lood, suitedeuren, traploper, paneeldeuren tot de kleurstelling aan toe. Zelfs het behang past erbij. Een woning om verliefd op te kunnen worden.

Door de volwaardige tweede verdieping op de woning met aan weerszijden een dakkapel is de huidige indeling royaal te noemen met maar liefst zes slaapkamers. Deze woning is gelegen op de grens van Leidschendam en Voorburg en echt uniek gesitueerd.

De ligging aan de gemeentegrond met een zijuitgang naar het voetpad en de achtertuin die via een achterpad bereikbaar is voor een aanhanger of oldtimer geven het gevoel van vrijstaand wonen.

Volledige rust en ontspanning, maar op loopafstand van een bruisend leven. De historische sluisjes van Leidschendam, Sytwendepark en de Mall of the Netherlands liggen op loopafstand.

Mooi is het eenrichtingsverkeer van deze straat en parkeren kun je voor de deur. De tuin grenst aan een voetgangers pad. Via de voortuin met stenen afscheiding bereik je de voordeur.

De indeling van de woning is als volgt.

Begane grond
Je stapt de woning binnen in een sfeervol authentiek tochtportaal met een granitovloer, glas-in-lood ramen en wandtegels. Vervolgens loop je de gang in met de trapopgang, veel ruimte onder de trap, een apart toilet en wederom de granitovloer.

De woon-/eetkamer bezit nog de originele belijste plafonds, ensuite separatie met glas-in-lood schuifdeuren en inbouwkasten. De woonkamer aan de straatzijde heeft een erker en de suitedeuren verbinden de ruimte met de eetkamer, voorzien van een marmeren schouw.

Grenzend aan de eetkamer is vanuit de gang de gesloten keuken bereikbaar. Het keukenblok is wellicht eenvoudig te noemen maar past wel bij de sfeer van de woning.

Via de achterdeur stap je de besloten tuin in, nagenoeg gericht op het zonnige zuiden. Achter in de tuin staan twee schuren en een overkapping. Via een pad aan de achterzijde kun je hier ook met een auto komen. Met een schuttingdeur kun je het voetpad bereiken, grenzend aan de gemeentegrond.

Eerste verdieping
Middels een vast trap, voorzien van een traploper met roedes heb je vanuit de gang toegang tot de eerste verdieping met de overloop, een apart toilet, drie slaapkamers en de badkamer.

Twee van de totaal drie slaapkamers hebben inbouwkasten en zijn, net als de rest van de woning, voorzien van fraaie paneeldeuren.

De badkamer is eenvoudig maar functioneel. Er is voldoende ruimte voor een douchecabine, een aansluiting voor een wasmachine en een wastafelmeubel.

Tweede verdieping
Middels een vaste trap in het midden van de overloop heb je toegang tot de tweede verdieping. Deze ruimte is verbouwd, vergroot en verhoogd met dakkapellen.

Er zijn hier drie slaapkamers gemaakt. Uiteraard is deze verdieping naar eigen inzicht te isoleren of anders in te delen. Ook hier mag het glas-in-lood in de deuren niet ontbreken.

Derde verdieping
Vanuit de overloop op de tweede verdieping via vlizotrap bereikbare bergzolder op stahoogte.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 149 m²
- Perceeloppervlakte 221 m²
- Vernieuwde groepenkast met 3 groepen
- Verwarming middels cv-ketels en de nodige radiatoren, deels met webbing uit het zicht gehaald
- Er zijn granitovloeren aanwezig in de vestibule, gang en keuken
- De raamkozijnen zijn deels voorzien van dubbele beglazing, grotendeels enkele beglazing en dienen op termijn te worden vervangen/gerestaureerd
- Veel originele details waaronder veel glas-in-lood, granitovloeren, paneeldeuren, ensuite separatie en belijsting plafonds

Oplevering in overleg, kan snel.

De omgeving
Diverse (basis) scholen, (wijk)winkels en sportvoorzieningen kun je in de directe omgeving vinden. Het openbaar vervoer is dichtbij. De bushalte vind je om de hoek en de Randstad Rail is op de fiets snel bereikbaar. Verder zijn de uitvalswegen N14, A4 en A12 op een steenworp afstand bereikbaar.

Alle informatie kun je ook vinden op de eigen website van de woning voorburgseweg75.nl waaronder ook de zonligging, handig als je bijvoorbeeld zonnepanelen wilt plaatsen. Deze zijn toch niet zichtbaar vanaf de straat zodat de uitstraling van de woning blijft zoals deze nu is.

Meer weten?
Een dergelijk statige woning komt niet vaak beschikbaar in deze straat en al helemaal niet met zoveel authentieke details. Wij zijn op zoek naar een liefhebber voor deze details. Ben jij helemaal verliefd geworden op deze jaren ’20 woning? Bel met ons kantoor voor een afspraak voor een bezichtiging.

Proclaimer
Zwanenburg Makelaardij is verantwoordelijk voor de inhoud van deze informatie en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Je kunt ervan uit gaan dat de teksten, kenmerken en maatvoeringen met de grootste zorgvuldigheid zijn opgesteld en berekend. Kom je desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij jouw reactie bijzonder op prijs.

Virtual floorplan

ZonZone

Close

Recently viewed