slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: ‘De Bunker’: unieke leeflocatie voor vitaal bruisende ontmoetingen met volop ruimte en mogelijkheden

€650,000
Address: Bazeldijk 10, 4231 ZD Meerkerk
Type of residence House, single-family house, detached house
Plot size 1,260 m²
Liveable area 261 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Centraal in Nederland staat dit robuuste en unieke huis, genaamd ‘de Bunker’ – een echte familiewoning met volop mogelijkheden tot thuiswerken

Op een aansprekende locatie aan de rand van het centrum van Meerkerk, staat deze volstrekt unieke woning. Het huis biedt optimale mogelijkheden om in deze bijzondere tijd meerdere werkplekken in huis te realiseren, het aanwezige souterrain, de ruime s... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, detached house
    Construction period 1963
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 06513
Asking price €650,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 24 March 2021
Construction
Type of residence House, single-family house, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1963
Roof materials Bitumen
Rooftype Flat
Isolations Cavity wall, Roof
Surfaces and content
Plot size 1,260 m²
Effective area 261 m²
Living area 76 m²
Kitchen area 28 m²
Content 830 m³
Surface area external storage rooms 72 m²
Surface area external, linked storage rooms 30 m²
Balcony 30 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 7 of which (5 bedrooms)
Number of bathrooms 2 (and 2 separate toilets)
Outdoors
Location Sheltered location, Unobstructed view
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation West
Has a backyard entrance Yes
Condition Beautifully landscaped
Energy consumption
Energy certificate F
Boiler
Type of boiler Remeha Calenta
Heating source Gas
Year of manufacture 2017
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 8
Number of covered parking spaces 2
Water heating Central heating system
Heating Central heating, Gas stove, Wood stove
Bathroom facilities Bathroom 1 Shower
Bathroom facilities Bathroom 2 Shower, Sink, Toilet
Parking Detached stone
Has a balcony Yes
Has cable TV Yes
Has a flue tube Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has home automation Yes
Has a phone line Yes
Has an internet connection Yes
Has a sauna Yes
Has a storage room Yes
Has a swimming pool Yes
Cadastral informations
Meerkerk F 185
Area 1,260 m²
Range Entire lot

Description

Centraal in Nederland staat dit robuuste en unieke huis, genaamd ‘de Bunker’ – een echte familiewoning met volop mogelijkheden tot thuiswerken

Op een aansprekende locatie aan de rand van het centrum van Meerkerk, staat deze volstrekt unieke woning. Het huis biedt optimale mogelijkheden om in deze bijzondere tijd meerdere werkplekken in huis te realiseren, het aanwezige souterrain, de ruime slaapkamers en het kantoor zijn daarvoor goed te gebruiken. De woning heeft een prachtige onderhoudsvriendelijke tuin op perceel van ruim 1.200 m². Een perfect familiehuis vanwege de forse binnenruimte, de leeftuin, het buitenzwembad en het souterrain met grote bijkeuken, chillroom, de Finse sauna, bergruimte en buiten nog eens de grote garage. De afgelopen maanden hebben de eigenaren doorlopend verbeteringen doorgevoerd en onderhoud uitgevoerd zoals bijvoorbeeld het binnen schilderwerk (2020).

Meerkerk ligt op een zeer centrale locatie in Nederland. De snelwegen A2, A15 en A27 zijn binnen enkele minuten te bereiken. Daarmee ligt de randstad binnen handbereik. De natuur is gelukkig ook eenvoudig te vinden, want het mooiste natuurgebied van de Vijfheerenlanden, de Zouweboezem, ligt om de hoek. In Meerkerk zijn de meeste faciliteiten aanwezig op het gebied van zorg, boodschappen, sport en onderwijs. Mede daarom is dit misschien wel de perfecte familiewoning!

Dubbele bewoning? Bedrijf aan huis? Ook dat is hier mogelijk en goed te realiseren! Onze makelaars laten je graag de mogelijkheden van dit huis zien.

Wij adviseren u de brochure van deze woning te downloaden van onze website www.muttersmakelaardij.nl
In deze brochure treft u uitgebreide informatie met extra foto's evenals plattegronden en kadastrale gegevens aan.

Ground floor

De woning is zeer robuust gebouwd en bijna volledig in beton opgetrokken, vandaar de naam. Op dit moment zijn er vijf ruime slaapkamers. De woning heeft een woonoppervlakte ca. 261 m² en een inhoud van 830 m³. De betonnen garage heeft een totale oppervlakte van ca 72 m². Op eigen terrein kunnen meerdere auto’s geparkeerd worden.

Vanaf de Bazeldijk kom je bij de voordeur via de speels maar trapsgewijs ingerichte voortuin. De sierletters op de gevel tonen de geuzennaam van het huis.
Je stapt binnen op het eerste woonniveau waar zich een werkkamer, woonkamer en keuken bevinden. De woonkamer bevindt zich aan de linkerzijde van de woning en loopt van de voorzijde tot de achterzijde. De raampartijen aan drie kanten zorgen voor volop daglicht. Aan de voorzijde van de woonkamer staat de zithoek opgesteld, deze zithoek wordt gecompleteerd door een moderne gashaard. Aan de achterzijde staat de grote eethoek opgesteld met ruimte voor de hele familie. Door het hoogteverschil is er een prachtig uitzicht over achterliggende tuin tot aan het eigen zwembad.

Vanuit de woonkamer is het balkon te bereiken dat zich uitstrekt over gehele achterzijde van de woning.

De keuken ligt tegenover de woonkamer. De keuken staat in een hoekopstelling en is zeer compleet uitgevoerd. De keuken is voorzien van diverse Miele inbouwapparatuur zoals een oven, koffiemachine, vaatwasser, koelkast, vriezer en een ruime inductiekookplaat. diverse spots zorgen voor prettige verlichting.
In de keuken is voor het grote raam een hoge bartafel geplaatst om te kunnen genieten van het uitzicht over de tuin. Via de loopdeur is het balkon bereikbaar.

Aan de voorzijde van de woning ligt een slaapkamer die nu in gebruik is als werkkamer. De kamer is voorzien van twee inbouwkasten en heeft twee grote ramen voor het daglicht. Op deze verdieping bevinden zich ook een modern gastentoilet en een praktische bergkast. Beide zijn bereikbaar vanuit de entree.

First floor

Op deze verdieping bevinden zich vier slaapkamers en een badkamer. Op de overloop is nog een werkplek te realiseren.

Slaapkamer 1 bevindt zich aan de achterzijde en kijkt prachtig uit over de achtertuin. De ruimte is voorzien van inbouwkasten aan de linkerzijde en een loopdeur leidt tot het balkon dat ook op deze etage aanwezig is.

Slaapkamer 2 ligt ook aan de achterzijde en heeft een eigen loopdeur naar het balkon en twee inbouwkasten.
Slaapkamers 3 en slaapkamer 4 liggen aan de voorzijde. Vanuit hier is er zicht op het Merwedekanaal en de daarachterliggende landerijen.

De badkamer ligt tussen de twee slaapkamers aan de achterzijde in. De badkamer is voorzien van een ligbad met doucheset, een bijzondere wastafel, sierradiator en een wandcloset. De ruimte is geheel betegeld en in moderne stijl afgewerkt.

Other floors

Via de stalen trap daal je af naar het souterrain. Vanuit de hal zijn vier ruimtes te bereiken. Op dit moment hebben alle ruimtes een eigen functie. Maar dit zou een perfecte verdieping zijn om een kantoor aan huis te realiseren.

Om te beginnen ligt aan de tuinzijde een volwaardige bijkeuken. De ruimte is voorzien van een tweede volledige keuken met L-vormig blok met een spoelbak, vaatwasser, en inductiekookplaat. Hier tegenover staat nog een hoge kast met een oven en een losse koelkast. De ruimte heeft een loopdeur naar buiten en er is voldoende daglicht aanwezig. Dit is ook de ruimte waar de wasmachine en droger opgesteld staan.

Aan de voorzijde van de woning ligt een bergruimte met een raam. Deze ruimte wordt ook als zodanig gebruikt.

De Finse sauna is bereikbaar vanuit de hal en is een perfecte toevoeging aan dit al complete huis. Vanuit de gang is tevens een toilet en douche te bereiken. De beide ruimtes zijn netjes en compleet afgewerkt en voorzien van natuurlijk ventilatie.

De grootste ruimte in het souterrain is als multifunctioneel te bestempelen. Op dit moment is de ruimte in gebruik als mediakamer en bar. Overigens is dit ook de plek waar de meterkast en CV ketel zich bevinden. Aan de achterzijde bevindt zich een inbouwkast over gehele breedte. De ruimte wordt verwarmd middels radiatoren maar ook met een forse houtkachel. De ruimte is in twee delen te gebruiken vanwege de nog aanwezige tweede toegangsdeur.

Garden

De in 2017 vernieuwde tuin van deze woning is ruim, rustig en biedt volop privacy. Er zijn meerdere terrassen en het verwarmde buitenzwembad maak het plaatje uiteraard compleet. Direct aan de woning ligt het terras waar vooral de middag- en avondzon zich laten gelden. De privacy wordt vooral geboden door de grote volwassen beplanting en bomen.

Langs het gazon loopt een tegelpad met verlichting naar een tweede terras. Dit tweede terras ligt prachtig verscholen onder de grote bomen en op de warme dagen is dit een perfect toevluchtsoord. De hangmat staat er al klaar voor. Direct naast dit grotere terras ligt een wat kleiner terras dat wordt omgeven door een pergola met begroeiing. Vanaf beide terrassen is er zicht op het zwembad.

Een tuinschuurtje zorgt voldoende bergruimte voor extra tuingereedschap en zwembadspeelgoed.

Het verwarmde buitenzwembad heeft een afmeting van 5 x 10 meter en is voorzien van moderne installatie met waterzuivering uit 2005. De buitenrand is van tropisch hardhout uit 2017. Het oprolsysteem en afdekdeken zijn in 2015 vervangen.

Verder naar achterin, in de punt van de tuin, staat het kippenhok. Gegarandeerd iedere morgen verse eitjes!

De onderhoudsvriendelijkheid van de tuin komt ook tot uiting door de geïntegreerde sproei installatie met grondwaterpuls en de robotmaaier voor het hele gazon. Voor het zwembad is ook voor gemak gekozen door de inzet van de zwembadstofzuiger.

De grote garage is opgedeeld in twee compartimenten. Waarbij in het achterste deel een stuk in gebruik is als technische ruimte voor het zwembad met eigen CV ketel. Het overige dient als berghok voor tuingereedschap, etc.

Via een tussendeur is het voorste gedeelte van de garage te bereiken. Vanaf de oprit is het eenvoudig om een of meerdere auto’s binnen te parkeren vanwege de dubbele schuifdeuren. De garage is zeer degelijk uitgevoerd en voorzien van diverse ramen voor daglicht. In de garage kunnen in ieder geval twee auto’s geparkeerd worden,

Details

Fundering: De woning dateert uit 1963 en heeft een fundering op staal;
Vloeren: Alle verdiepingsvloeren en het dak zijn van beton;
Gevels: De gevels is deels opgetrokken in beton en deels opgetrokken in spouw;
Dak: Het betonnen dak is beschermd afgewerkt met een bitumen (2016);
Isolatie: De woning is met uitzondering van het souterrain geheel voorzien van dubbel glas. In 2016 zijn er een aantal verduurzamingsmaatregelen getroffen
waarbij de beglazing op de 1e etage is vervangen en bij het vervangen van het dakleer het dak van buitenaf is geïsoleerd.
Verwarming: De verwarming en warmwatervoorziening wordt geregeld door een CV-installatie, die dateert uit 2017. In de garage hangt een eigen CV ketel (t.b.v.
zwembad).
Elektra: De meterkast bevindt zich in de gang en is uitgevoerd met 12 groepen en 3 aardlekschakelaars, een slimme elektriciteitsmeter. De elektra is in de loop
van de jaren aangepast, uitgebreid en gemoderniseerd.
Schilderwerk: Het buitenschilderwerk is doorlopend uitgevoerd. Specifiek zijn de stalen balustrades in oktober 2020 nog opnieuw geschilderd. Binnen is het
schilderwerk in oktober 2020 uitgevoerd. Daarnaast zijn 5 binnendeuren in december 2020 vervangen.
Zwembad: Het zwembad is verwarmd. Het is 5x10 meter groot. De installatie dateert uit 2005 en het afdekzeil is in 2015 vervangen. Het zwembad is betonnen
bak met hardhouten randen. Er is een schoonmaakrobot ter overname beschikbaar.
Tuin: De tuin is in 2017 grotendeels opnieuw aangelegd. Hierbij was de insteek om de buitenruimte onderhoudsvriendelijk te maken. Er is een sproei-installatie met grondwaterpuls aanwezig. Verschillende stroompunten zijn in de tuin gerealiseerd. Er is een robotmaaier ter overname beschikbaar, hiervoor zijn alle zaken voorbereid in de tuin. Al het buitenhekwerk in de tuin is gegalvaniseerd.

Overige technische kenmerken
De keuken dateert uit 2002, m.u.v. de oven en de afzuigkap is alle apparatuur reeds vervangen,
Er zijn meerdere buitenkranen/waterpunten aanwezig, er is halverwege de tuin een grondwaterpuls,

Meerkerk
Vanaf 1 januari 2019 is Meerkerk onderdeel van de gemeente Vijfheerenlanden en onderdeel van de provincie Utrecht..

In Meerkerk zijn volop faciliteiten aanwezig. Omdat Meerkerk ook een kleine regiofunctie vervult zijn er in het kleinschalige winkelcentrum onder meer een supermarkt, bakker en groenteboer aanwezig. Verder beschikt de landelijke omgeving over diverse boerderij en landwinkels.

Tevens zijn er diverse middenstand ondernemers zoals verschillende horeca, een sporthal en een dorpshuis.

In het dorp zijn verder een kinderopvang en basisschool aanwezig. De diverse sportclubs zorgen voor verdere sociale samenhang. Voor de overige faciliteiten bent u op korte afstand aangewezen op Leerdam en Gorinchem. Deze plaatsen zijn zowel per auto als fiets goed te bereiken.

Meerkerk is uitstekend te bereiken vanaf de A27 en heeft directe buslijnen naar Utrecht. De steden Utrecht, Den Bosch, Rotterdam en Dordrecht zijn binnen 30-40 minuten autorijden te bereiken.

Floor plans

Extra

ZonZone

Close

Recently viewed