slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Gangboord 12, 7833 DN Nieuw-Amsterdam

€275,000
Type of residence House, single-family house, semi-detached house
Plot size 364 m²
Liveable area 146 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Gangboord 12 Nieuw-Amsterdam

Deze rustig gelegen 2-onder-1-kapwoning met garage en carport uit 2003 ligt in de kindvriendelijke en geliefde woonwijk de ‘'Noorderwerf’' in het Drentse Nieuw-Amsterdam.

De ruime woning met 4 slaapkamers beschikt over een energielabel A. Dit komt mede door het HR++ glas, het geïsoleerde pannendak en de zonneboiler. Dit laatste is een milieuvriendelijk altern... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, semi-detached house
    Year of construction 2003
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 63098/5040740
Asking price €275,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 29 July 2020
Construction
Type of residence House, single-family house, semi-detached house
Type of construction Existing estate
Year of construction 2003
Rooftype Front gable
Isolations Floor, Insulated glazing, Roof, Wall
Surfaces and content
Plot size 364 m²
Effective area 146 m²
Content 564 m³
Surface area external, linked storage rooms 18 m²
Mapping
Number of floors 4
Number of rooms 6 of which (4 bedrooms)
Outdoors
Location Forest border, On a quiet street, Residential area
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation South
Has a backyard entrance Yes
Condition Well maintained
Features
Water heating Central heating system, Solar water heating
Bathroom facilities Bath, Shower, Toilet, Washbasin furniture
Parking Attached stone
Has a flue tube Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has a storage room Yes
Has solar blinds Yes
Has ventilation Yes

Description

Gangboord 12 Nieuw-Amsterdam

Deze rustig gelegen 2-onder-1-kapwoning met garage en carport uit 2003 ligt in de kindvriendelijke en geliefde woonwijk de ‘'Noorderwerf’' in het Drentse Nieuw-Amsterdam.

De ruime woning met 4 slaapkamers beschikt over een energielabel A. Dit komt mede door het HR++ glas, het geïsoleerde pannendak en de zonneboiler. Dit laatste is een milieuvriendelijk alternatief voor aardgas. Een huishouden van 4 personen bespaart met een zonneboiler jaarlijks zo’n 180 m3 gas en 330 kg CO2-uitstoot. Aan de buitenkant van de woning zijn houten kozijnen geplaatst en binnen zijn er opdekdeuren met stalen kozijnen.

De benedenverdieping heeft een vloeroppervlakte van 57 m2 en daar bevinden zich de hal met toegang tot het toilet en de trap naar boven, de U-vormige leefruimte met halfopen keuken. Zowel in de hal als in de leefruimte ligt een eikenhouten vloer. De houtkachel is een eyecatcher in de woning en wordt samen met de houtvoorraad ter overname aangeboden.

Vanuit de leefruimte stap je zo via de openslaande terrasdeuren de tuin in. Hier is een aluminium terrasoverkapping geplaatst met een glazen plafond dat zorgt voor veel daglicht op het terras en in de woning. Het kan warm worden en daarom is hier een extra elektrisch zonnescherm boven de overkapping geplaatst.

Via de keuken is de bijkeuken en de garage te bereiken. De bijkeuken beschikt over een grote kast met schuifdeuren en een deur naar het terras. De garage m et aangebouwde carport is voorzien van een kanteldeur en heeft ook een deur naar de achtertuin.

Op de eerste verdieping verbindt de overloop de toegang naar drie ruime slaapkamers en een badkamer met een ligbad, een douche, een wastafelmeubel en een tweede toilet.

Via een vaste trap kom je op de tweede verdieping waar de vierde slaapkamer te vinden is. Op de overloop bevinden zich de opstelling van de cv-ketel, de zonneboiler, een wastafel en de aansluiting voor de wasmachine en eventueel een droger. Op de overloop is ook de vlizotrap naar de vliering.

Naast de opbergmogelijkheden van de bijkeuken en de vliering, biedt de garage van 21 m2 en het tuinhuisje 5 m2 ook nog veel ruimte. Het riool is doorgetrokken vanuit de woning in de tuin naar het tuinhuisje. Verder is de tuin voorzien van bestrating (oprit, looppaden en terras) en gras. Door de groene beschutting kan je heerlijk in privacy genieten van de zon in de achtertuin.

De locatie
Nieuw-Amsterdam is een dorp in de gemeente Emmen in de provincie Drenthe met ruim 4700 inwoners. Het dorp ligt pal aan het dorp Veenoord en wordt samen ook wel tweelingdorp genoemd. Beide dorpen liggen gunstig ten opzichte van de uitvalswegen, openbaar vervoer en de snelweg.

Voor veel voorzieningen kun je terecht in de winkelstraat van Nieuw-Amsterdam. Binnen enkele minuten vind je onder andere supermarkten, winkels, diverse restaurants, sportzaken en een drogist. Emmen is op een prima reisafstand met de auto, fiets of trein. Door de treinverbinding tussen Emmen (+- 10 minuten) en Zwolle (+- 45 minuten) heb je met het openbaar vervoer verschillende mogelijkheden. In het dorp is een aantal basisscholen aanwezig en voor het voortgezet onderwijs kun je naar Emmen. Ook voor sportieve bewoners heeft Nieuw-Amsterdam mogelijkheden zoals verschillende sportscholen en sporten als tennis, zwemmen, volleybal, voetbal, paardrijden, etc.

In het centrum van Nieuw-Amsterdam ligt de Veenvaart. De Veenvaart is onderdeel van de vaarroute Noord-Nederland en voert van Nieuw-Amsterdam naar Ter Apel (of omgekeerd natuurlijk). De route bestaat voor het grootste deel uit kanalen in lommerrijk gebied langs negen dorpen: Nieuw-Amsterdam/Veenoord, Erica, Klazienaveen, Oranjedorp, Nieuw-Dordrecht, Klazienaveen-Noord, Barger-Compascuum, Emmer-Compascuum en Ter Apel.

De schilder Vincent van Gogh bracht zijn grootste gedeelte van zijn Drentse tijd in Nieuw-Amsterdam door. Hij verbleef in het zogenaamde logement Scholte, tegenwoordig staat dit bekend als het ‘Van Gogh Huis’. Dit huis wordt hedendaags gebruikt als restaurant en museum.

Kenmerken van deze woning:
• 2-onder-1-kapwoning
• Bouwjaar: 2003
• Totale gebruiksoppervlakte: 167 m2
• Inhoud: 564 m2
• Perceeloppervlakte: 364 m2
• Geïsoleerde pannendak met Velux dakramen
• Zonneboiler
• HR++ glas
• Volledig geïsoleerd
• Cv-ketel uit 2003
• 4 slaapkamers en extra vliering te bereiken via vlizotrap
• Eikenhouten vloer beneden
• Aluminium openslaande terrasdeuren
• Glasvezel
• Houtkachel en houtvoorraad ter overname

Heb je interesse in deze ruime 2-onder-1-kapper op een leuke locatie of heb je vragen, neem dan contact met ons op.

Proclaimer
Zwanenburg Makelaardij is verantwoordelijk voor de inhoud van deze informatie en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. U kunt ervan uit gaan dat de teksten, kenmerken en maatvoeringen met de grootste zorgvuldigheid zijn opgesteld en berekend. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

ZonZone

Close

Recently viewed