slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Breezijde 11, 4243 JM Nieuwland

€300,000
Type of residence House, residential farm, semi-detached house
Plot size 475 m²
Liveable area 152 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

WEGENS GROTE BELANGSTELLING ZIJN DE KIJKDAGEN VAN DEZE WONING HELAAS VOL.

Half vrijstaand voorhuis en voormalige bakkerij met authentieke elementen en volop mogelijkheden in een landelijke omgeving.

Wonen in een oude bakkerij met volop originele elementen? Dat kan in deze half vrijstaande woning die in een rustige, landelijke woonomgeving ligt aan de rand van Nieuwland. Voor een woning me... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, residential farm, semi-detached house
    Construction period 1725
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 06594
Asking price €300,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 09 April 2021
Construction
Type of residence House, residential farm, semi-detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1725
Roof materials Bitumen, Thatch, Tiles
Rooftype Composite
Certifications Energy performance advice
Isolations Party insulated glazing, Secondary glazing
Surfaces and content
Plot size 475 m²
Effective area 152 m²
Living area 25 m²
Kitchen area 11 m²
Content 676 m³
Surface area other inner rooms 38 m²
Mapping
Number of floors 2 (and one basement)
Number of rooms 6 of which (5 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Garden
Type Front yard
Main garden Yes
Orientation South east
Condition Well maintained
Energy consumption
Energy certificate G
Features
Number of parking spaces 4
Water heating Instantaneous water heater
Heating Gas fireplace
Bathroom facilities Shower, Sink, Toilet
Parking Attached stone
Has cable TV Yes
Has fibre optical cable Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has an internet connection Yes
Has a storage room Yes
Cadastral informations
Vijfheerenlanden E 21
Area 475 m²

Description

WEGENS GROTE BELANGSTELLING ZIJN DE KIJKDAGEN VAN DEZE WONING HELAAS VOL.

Half vrijstaand voorhuis en voormalige bakkerij met authentieke elementen en volop mogelijkheden in een landelijke omgeving.

Wonen in een oude bakkerij met volop originele elementen? Dat kan in deze half vrijstaande woning die in een rustige, landelijke woonomgeving ligt aan de rand van Nieuwland. Voor een woning met uitzonderlijk karakter en veel verschillende ruimtes moet je aan de Breezijde 11 in Nieuwland zijn. De wat klassiekere inrichting en aankleding nodigen uit tot het helemaal naar eigen wens maken van de woning, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Er zijn grotere en kleinere ruimtes te vinden, met veel en wat minder licht, daarom wordt deze woning ook wel ‘het huis van licht & schaduw’ genoemd. Deze naam prijkt ook op de gevel, naast de geweldige muurankers, en de prachtige klassieke eikenhoutendeur!

Nieuwland ligt centraal in Nederland en op korte afstand van de snelwegen A2, A15 & A27. Utrecht, Rotterdam en Breda zijn daardoor goed te bereiken. Vanuit Nieuwland bent u aangewezen op de steden Leerdam (5 min), Gorinchem (10 min) en Meerkerk (5 min). Binnen het dorp zijn een aantal actieve verenigingen, een dorpshuis en kerk aanwezig. Een dorp, waar je kunt genieten van rust en ruimte, maar de stad altijd goed bereikbaar is!

Wij adviseren u de brochure van deze woning te downloaden van onze website www.muttersmakelaardij.nl
In deze brochure treft u uitgebreide informatie met extra foto's evenals plattegronden en kadastrale gegevens aan.

Ground floor

Door de schitterende eikenhouten deur kom je binnen in de woning. Vanuit de originele entree van de woning, voorzien van een trap, kun je zowel naar de woonkamer als de eetkamer. De woonkamer is vierkant van vorm en is voorzien van parket op de vloer. Er is een groot raam aan de voorzijde, met zicht op de tuin en de tegenovergelegen vliet. Het uitzicht brengt je terug naar vervlogen tijden. In de hoek van de woonkamer is een grote ingebouwde boekenkast gerealiseerd. Aan de andere kant van de gaskachel is de voormalige schouw nog aanwezig! Een kleine trap leidt naar de originele opkamer. Deze ligt boven de kelder en heeft een raam voor daglicht.

Aan de andere kant van de entree ligt de eetkamer, een ruimte die voorzien is van twee ramen en een gaskachel. Vanuit de eetkamer is de keuken bereikbaar. Deze is voorzien van een houten werkblad, koelkast, oven, afzuigkap, gasfornuis, spoelbak en mengkraan. De apparatuur staat los. Er is een geiser aanwezig, deze kan gehuurd worden. Hetzelfde geldt voor de geiser in de badkamer. In de keuken is en tuindeur te vinden naar de patiotuin. Vanuit de keuken is zowel het toilet als de kelder bereikbaar.

Er is ook een bijkeuken. Dit is de voormalige bakkerij. Er is nog een oude oven aanwezig. Deze werkt niet, maar is geheel authentiek en mag gerust het pronkstuk van de woning genoemd worden. Witgoed kan naast de ‘oven’ neergezet worden; boven de oven is bergruimte aanwezig. Ook is er een werkbank aanwezig inclusief opslag voor gereedschap. In de bijkeuken is een trap naar een slaapkamer op de eerste verdieping te vinden, deze bevindt zich op de voorzolder boven de bijkeuken.

Op de begane grond is verder een eenvoudige badkamer te vinden, te bereiken vanuit de bijkeuken. Er is een open douche te vinden, een wastafel, een toilet en een raam dat uitkijkt naar de tuin. Ook is in deze ruimte aansluiting voor was-apparatuur aanwezig.

Aan de achterzijde van de woning is op de begane grond een slaapkamer te vinden. Deze ruimte is bereikbaar via de woonkamer. Er is een kastenwand aanwezig en een kleine trapkast.

Ook bereikbaar vanuit de woonkamer is een andere slaapkamer, aan de voorzijde van de woning. De ruimte is nu in gebruik als kantoor, maar er kan eenvoudig een slaapkamer van gemaakt worden. Voorheen was hier de bakkerswinkel gevestigd. Vanuit deze ruimte kan de trap genomen worden naar de zolder.

First floor

Op de eerste verdieping, boven de bijkeuken, is een kleine voorzolder te vinden met daarachter een derde slaapkamer. Wie uit het raam kijkt, heeft een mooi uitzicht over de polder.

Boven het woonhuis zijn twee grote zolders te bereiken, beide via een vaste trap. De hoofdzolder bevindt zich boven de woonkamer en is een open ruimte met extra kamertje en een bedstee. Aan de voorzijde zitten twee ramen voor daglicht. De tweede zolder ligt boven de beide slaapkamers en is vooral te gebruiken als bergzolder.

Garden

Aan de voorkant en aan de zijkant is een tuin te vinden. Vanuit de keuken is klein patioterras bereikbaar. In de zijtuin zijn volop vogeltjes te vinden, voor dat extra landelijke gevoel.

In de voortuin is een oprit met grind te vinden en een tuin met borders. Op de oprit is ruimte om diverse auto’s te parkeren. Middenin de tuin staat een boom, waardoor je ook lekker in de schaduw kunt zitten. Bij de authentieke voorgevel is een terras te vinden. Van hieruit kun je het huis goed bekijken en dat is zeker de moeite waard, alleen al door de kap van het dak, die deels van riet is en deels pannen heeft. En niet te vergeten de bijzondere eikenhouten voordeur die nog helemaal origineel is.

Naast de woning staan een aangebouwde schuur en een garage, waarin één auto gestald kan worden. Er is elektriciteit aanwezig.

Details

Fundering: de woning is voorzien van een gemetselde fundering,
Vloeren: de begane grond vloeren zijn van stampbeton,
Gevels: de gevels zijn deels in spouw gebouwd en deels enkel steens voorzien van voorzetwanden
Dak: het dak is deels voorzien van riet en deels van pannen. Het riet heeft verschillende leeftijden. De noordzijde dateert van 2002 en de zuidkant van 1990. In 2017 is er groot onderhoud geweest aan het riet. Het platte dak dateert uit 1987.
Isolatie: de gehele woning is voorzien van enkel glas met over het algemeen voorzetramen. Het rieten dak is niet geïsoleerd, de overige daken (pannen en plat) zijn wel geïsoleerd
Verwarming: de woning wordt verwarmd door middel van twee huurgeisers en vier gaskachels.

Overige kenmerken
De meterkast is uitgevoerd met voldoende groepen en aardlekschakelaars, een slimme elektriciteitsmeter en een gasmeter.
Er is glasvezel aanwezig sinds februari 2021

Vernieuwingen
Het schilderwerk is doorlopend uitgevoerd en in 2017 voor het laatste grootschalig aangepakt.

Over Nieuwland
Nieuwland is een dorp in de gemeente Vijfheerenlanden. Het dorp telde in 2020 ongeveer 1.020 inwoners. Nieuwland is in 1025 gesticht door Jan van Arkel. Tot 1986 was Nieuwland een zelfstandige gemeente. Het dorp is zeer centraal gelegen ten opzichte van de A2, A27 en A15. Voor voorzieningen is men aangewezen op de plaatsen Arkel en Meerkerk en de steden Leerdam en Gorinchem. Een rustig dorp, waar je landelijk kunt wonen met toch voorzieningen in de nabije omgeving.

Interesse gewekt?
Schakel meteen uw eigen aankoopmakelaar in. Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Floor plans

Extra

Virtual tour

ZonZone

Close

Recently viewed