slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Bijzondere halfvrijstaande woonboerderij, bij uitstek geschikt voor de hobbyist of verzamelaar!

€599,000
Address: Breezijde 12, 4243 JM Nieuwland
Type of residence House, residential farm, semi-detached house
Plot size 1,695 m²
Liveable area 190 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Bijzondere halfvrijstaande woonboerderij, bij uitstek geschikt voor de hobbyist of verzamelaar!
*Via onze website kunt u deze woning online bezichtigen!*

In de polder tussen Leerdam, Meerkerk en Arkel ligt het kleine dorp Nieuwland. Langs de Leerbroeksche Vliet loopt de Breezijde, een langgerekte weg met lintbebouwing. Aan de Breezijde, buiten het dorp, ligt deze bijzondere nagenoeg vrijst... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, residential farm, semi-detached house
    Construction period 1917
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 06534
Asking price €599,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 04 November 2020
Construction
Type of residence House, residential farm, semi-detached house
Type of construction Existing estate
Accessibility People with disabilities
Construction period 1917
Roof materials Thatch, Tiles
Rooftype Composite
Isolations Cavity wall, Floor, Roof
Surfaces and content
Plot size 1,695 m²
Effective area 190 m²
Living area 46 m²
Kitchen area 11 m²
Content 744 m³
Surface area external storage rooms 155 m²
Surface area external, linked storage rooms 1.8 m²
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 7 of which (5 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location At waterside, Country side, On a quiet street, Open position
Garden
Type Garden around
Main garden Yes
Orientation South west
Has a backyard entrance Yes
Condition Beautifully landscaped
Boiler
Type of boiler Nefit
Heating source Gas
Year of manufacture 2004
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 20
Number of covered parking spaces 16
Water heating Central heating system
Heating Central heating, Fireplace
Bathroom facilities Bath, Shower, Sink, Underfloorheating, Washbasin furniture
Parking Carport, Detached stone
Has cable TV Yes
Has a fireplace Yes
Has a flue tube Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has a phone line Yes
Has an internet connection Yes
Has a skylight Yes
Cadastral informations
Vijfheerenlanden E 551
Area 360 m²
Range Entire lot
Vijfheerenlanden E 536
Area 1,335 m²
Range Entire lot

Description

Bijzondere halfvrijstaande woonboerderij, bij uitstek geschikt voor de hobbyist of verzamelaar!
*Via onze website kunt u deze woning online bezichtigen!*

In de polder tussen Leerdam, Meerkerk en Arkel ligt het kleine dorp Nieuwland. Langs de Leerbroeksche Vliet loopt de Breezijde, een langgerekte weg met lintbebouwing. Aan de Breezijde, buiten het dorp, ligt deze bijzondere nagenoeg vrijstaande woonboerderij met gigantische schuur/werkplaats en losstaande kapschuur. De boerderij dateert vermoedelijk uit begin 1900 en is de loop van de jaren steeds verder omgebouwd tot comfortabel woonhuis. De woning beschikt nu over vier slaapkamers. Op de ruime begane grond verdieping treft u twee van de vier slaapkamers en de badkamer. Ideaal om tot in lengte van dagen comfortabel te kunnen blijven wonen.

Het perceel is ca. 1.695 m² groot en biedt voldoende parkeerplaats. Voor het huis ligt een speels aangelegde tuin. De garage en werkplaats zijn samen 152 m² groot. De kapschuur biedt nog eens ruim 170 m² aan opslagruimte. Een ideale plek voor mensen met hobbyauto’s, behoefte aan een werkplaats of gewoon ruimte om te bergen!

Nieuwland ligt centraal in Nederland en op korte afstand van de snelwegen A2, A15 & A27. Utrecht, Rotterdam en Breda daardoor goed te bereiken. Vanuit Nieuwland bent u aangewezen op de steden Leerdam (5 min) en Gorinchem (10 min). Binnen het dorp zijn een aantal actieve verenigingen, een dorpshuis en kerk aanwezig.

Ground floor

Vanaf de Breezijde komt u over een grindpad bij de woning. De woning ligt wat verder van de weg, en verscholen achter de andere woonhuizen. Direct rechts valt de woonboerderij met de schuur direct op. Het samengestelde dak (riet en pannen) geeft het geheel direct een bijzonder aanzicht.

Achter het sierhekwerk loopt een brede oprit naar de woning. Aan de rechterzijde bevindt zich de hoofdentree van de woning.

De entree bevindt zich onder een overstek. Eenmaal binnen staat u in de ruime hal, waaraan alle vertrekken van de begane grond zich bevinden. De vloer van de hal is afgewerkt met plavuizen, waaronder een comfortabele vloerverwarming is aangebracht.

Aan de linkerzijde bevindt zich direct de ruime zitkamer. De kamer is prettig licht vanwege de ramen aan voorzijde. Aan de rechterzijde staat de grote gemetselde schouw met open haard, rondom is de sfeervolle zithoek geplaatst.

Vanuit de zitkamer loopt u door naar de aangrenzende eetkamer. Deze ruimte ligt ook aan de voorzijde van de woning. U kijkt via het grote raam op de tuin. In de eetkamer staat de ruime eettafel opgesteld. De vloerverwarming zorgt voor extra comfort.

Vanuit de eetkamer komt u in de gang. Aan de linkerzijde bevindt zich de praktische bijkeuken. Hier is een klein werkblad aanwezig met een spoelbak. Tevens staan hier de vaatwasser, wasmachine en droger opgesteld. Aan de rechterzijde van hal is een ruime bergkast aanwezig. Perfect voor het opbergen van voorraad en huishoudartikelen.

Naast de achterdeur bevindt zich de separate keuken. De keuken ligt aan de achterzijde van de woning en via het raam kijkt u uit over de voormalige moestuin, nu de vlindertuin. Het keukenmeubel staat opgesteld in een U-vorm. In de keuken bevinden zich een losse koelkast, een keramische 4-pits kookplaat, combi-oven/magnetron en dubbele spoelbak met mengkraan.

Bij binnenkomst rechts bevindt zich een grote inbouwkast waar de C.V. installatie staat opgesteld.

Naast de keuken bevindt zich slaapkamer 2. Deze ruimte is nu in gebruik als kantoor. Mocht u de keuken willen vergroten biedt deze ruimte daarvoor de uitgelezen mogelijkheid.

Slaapkamer 1 bevindt aan de achterzijde van de woning. De ruimte is voorzien van een inbouwkast. Uiteraard ideaal om op deze etage een ruime slaapkamer te hebben.

Tussen de beide slaapkamers bevinden zich de badkamer (9 m²) en het losse toilet. De badkamer en het toilet zijn in 2008 gerenoveerd en zijn modern afgewerkt. In de badkamer bevindt zich een ruime inloopdouche met regendouchekop, een ligbad en een moderne wastafel. Uiteraard is in de badkamer vloerverwarming aanwezig.

First floor

Vanaf de overloop op de eerste verdieping komt u in de grote tussenkamer. De ruimte beschikt over twee grote bergkasten, toegang tot de vliering en toegang tot slaapkamers 3 & 4.

De tussenkamer is ideaal als speelkamer of gameroom voor kinderen. Ook het inrichten als kantoorruimte is uiteraard goed mogelijk. Het is een zeer multifunctionele ruimte. In de ruimte is overigens nog een wastafel aanwezig. Het daglicht komt via de dakkapel binnen.

Slaapkamers 3 & 4 zijn vergelijkbaar en netjes afgewerkt. Beide kamers hebben via het raam voldoende daglicht en liggen aan zijkant van de woning. Achter de schotten is bergruimte gerealiseerd.

Garden

De tuin ligt vooral voor de woning en is zeer divers ingericht. Het grootste gedeelte is voorzien van siergrind, vanaf de voorzijde van het perceel tot aan de woning. Een rechterzijde is een gazon met diverse volwassen beplanting aanwezig. Rondom het gazon en het grind zijn diverse borders aangebracht.

Links naast de woning valt de grote schuur/garage direct op. Deze gemetselde schuur met stalen constructie biedt veel ruimte voor het uitoefenen van een hobby of het verzamelen van auto’s en andere zaken. Ongeveer een kwart van de schuur is ingericht als volwaardige werkplaats.

Aan de voorzijde van schuur geven twee dubbele schuurdeuren toegang tot de ruimte. Deze zijn beide groot en hoog genoeg om diverse voertuigen door te laten.
Voor en naast de schuur loopt de bestrate oprit. Op de erfgrens staat vervolgens nog de forse kapschuur. Hier is nog plaats voor het stallen van meerdere auto’s.

Achter de woning ligt nog een strook grond, deze is in het verleden gebruikt als moestuin maar nu in gebruik als vlindertuin.

Achter de kapschuur ligt een weide, deze weide is op dit moment geen onderdeel van deze onroerende zaak.

Details

- De meterkast is uitgevoerd met 8 groepen en voldoende aardlekschakelaars,
- In de woning zijn een eigen elektra, gas, en watermeter aanwezig,
- De woning is gebouwd op een gemetselde fundering,
- De begane grond vloer is van beton, de overige vloeren zijn van hout,
- De begane grond is grotendeels voorzien van dubbel glas,
- De bijkeuken, 1 slaapkamer en de slaapkamers op de verdieping zijn nog voorzien van enkel glas,
- De C.V. ketel is van het merk Nefit en dateert uit 2004,
- Er is in de hal, eetkamer en badkamer vloerverwarming aangebracht,
- De elektrische installatie is in 1980 vernieuwd en deels aangepast in 2008,
- Het buitenschilderwerk is in 2017 en 2019 uitgevoerd,
- De rieten kap dateert uit september 1999 en heeft in augustus 2006 en mei 2017 groot onderhoud gehad. De kap wordt jaarlijks gecontroleerd.
- De grote schuur is uitgevoerd met een staalconstructie,
- De toegangsweg naar het perceel is gedeeld met een andere eigenaar, er is een recht van overpad gevestigd. Tevens is er een recht van overpad gevestigd om bij de achterliggende weide te kunnen komen. Beide zaken zijn geen belemmering in het dagelijks gebruik van de woning.

Nieuwland
Nieuwland valt onder de gemeente Vijfheerenlanden en ligt centraal in Nederland en op korte afstand van de snelwegen A2, A15 & A27. De steden Utrecht, Rotterdam en Breda daardoor goed te bereiken. Vanuit Nieuwland bent u aangewezen op de steden Leerdam (5 min) en Gorinchem (10 min). Binnen het dorp zijn een aantal actieve verenigingen, een dorpshuis, basisschool en kerk aanwezig.
In het dorp komt de SRV wagen nog aan huis, maar voor de overige boodschappen bent u aangewezen op de omliggende dorpen en steden.

Floor plans

Extra

Virtual tour

ZonZone

Close

Recently viewed