slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Kolderveen 62, 7948 NK Nijeveen

€645,000
Type of residence House, residential farm, detached house
Plot size 5,535 m²
Liveable area 118 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ ('36), met een PRACHTIGE, AUTENTHIEKE BOUWSTIJL, gelegen op een UNIEKE LOCATIE en een schitterend vrij uitzicht over de voorgelegen landerijen. Door de glas in lood ramen (bovenste gedeelte van de ramen) van het voorhuis, komt het daglicht zonnig en gefilterd naar binnen, wat de rustige sfeer verhoogd. De voorzijde van de woonboerderij is Zuid-Oost gelegen, waardoor e... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, residential farm, detached house
    Construction period 1936
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 05325
Asking price €645,000
Furnishing Yes
Furnishing Furnished
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 16 September 2021
Construction
Type of residence House, residential farm, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1936
Roof materials Thatch, Tiles
Rooftype Front gable
Isolations Cavity wall, Party insulated glazing, Wall
Surfaces and content
Plot size 5,535 m²
Effective area 118 m²
Living area 36 m²
Kitchen area 10.71 m²
Content 1,294 m³
Surface area other inner rooms 180 m²
Surface area external storage rooms 33 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 6 of which (4 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location Country side, Open position, Outside village, Unobstructed view
Garden
Type Front yard
Main garden Yes
Orientation South east
Condition Well maintained
Garden 2 - Type Back yard
Garden 2 - Orientation North west
Garden 2 - Condition Normal
Features
Number of parking spaces 8
Number of covered parking spaces 3
Water heating Electric boiler
Heating Gas stove
Bathroom facilities Shower, Sink
Garden available Yes
Has an internet connection Yes
Has a storage room Yes
Cadastral informations
Meppel F 852
Area 2,365 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership
Meppel F 623
Area 3,170 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ ('36), met een PRACHTIGE, AUTENTHIEKE BOUWSTIJL, gelegen op een UNIEKE LOCATIE en een schitterend vrij uitzicht over de voorgelegen landerijen. Door de glas in lood ramen (bovenste gedeelte van de ramen) van het voorhuis, komt het daglicht zonnig en gefilterd naar binnen, wat de rustige sfeer verhoogd. De voorzijde van de woonboerderij is Zuid-Oost gelegen, waardoor er volop zon in de beide woonkamers (met schuifdeuren gekoppeld) binnenkomt. Vogels "scheren" in grote groepen over de voorgelegen landerijen, de lucht geeft in alle jaargetijden een schitterend schouwspel van wolken en kleuren. Achter de woonboerderij ligt een stukje weiland (ca. 2500 m2) en een geheel afgescheiden, grote moestuin. In het weiland kan men een paard, koe, schaapjes of geiten laten weiden. het geheel is totaal 5.535 m2.

De authentieke indeling is op de begane grond volledig behouden, waarbij het voorhuis het woongedeelte betreft: entree/hal, opgang 1e verdieping, slaapkamer, toegang tot de kelder, gesloten keuken, 1e woonkamer en 2e woonkamer (via authentieke schuifdeuren te bereiken). Het achterste gedeelte (met gebinten) bestaat nu uit de "pompestraat", ruime "deel" oa via de prachtige baanderdeuren te bereiken. Daarbij is de achterzijde geheel vrij om in te delen zoals u zelf wenst.

De 1e verdieping is verbouwd in ca. 1982, waarbij een ruime overloop toegang geeft tot 3 slaapkamers (resp. ca. 9 m2, 7,5 m2 en 5,4 m2) en een badkamer (ca. 5,75 m2). Ook de opgang tot de 2e verdieping (losse trap) is vanuit de ruime overloop te bereiken.

De 2e verdieping betreft een zeer ruime zolderverdieping, waarbij het zeer goed mogelijk is om hier nog extra slaapkamers te realiseren.

Het bouwjaar van de woonboerderij is 1936. De bouw, met een prachtige, stijlvolle erker aan de voorzijde, is een degelijk bouwjaar. De kap van de woonboerderij is conform het bouwjaar: voorzijde van voorzien van stijlvolle pannen (geëmailleerde Tuille du Nord) en de achterzijde is voorzien van een rieten dak.

De locatie en de woonboerderij is uniek te noemen; onder andere gezien het feit dat er ook mogelijkheden zijn om ook aan de achterzijde uw eventuele woonkamer en slaapkamers te realiseren. Ook in die situatie hebt u dan ook geheel vrij uitzicht over de achter gelegen landerijen. Dit fenomeen is zeldzaam te noemen.

Dit alles gelegen op een schitterende locatie, in een landelijke omgeving. Een zeer sfeervolle woonboerderij, geschikt voor een rijk en stoer gezinsleven. Waar een buurtschap nog geldt, rust ook echter rust is en....een extra stuk weide achter de woonboerderij gelegen (ca. 2.500 m2). Voor elk wat wils.

Ook enthousiast geworden van deze woonboerderij, uniek in haar soort? Bel voor een bezichtiging en u zult opdracht kunnen beamen dat het een prachtige authentieke woonboerderij is, gelegen op een zeer mooie locatie en een goede sfeer.

Extra

ZonZone

Close

Recently viewed