slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Dorpsstraat 11, 7846 AS Noord-Sleen

€635,000
Type of residence House, residential farm, detached house
Plot size 4,002 m²
Liveable area 184 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Dorpsstraat 11 Noord-Sleen
Prachtige woonboerderij op de es

In het esdorp Noord-Sleen staat deze rietgedekte en met pannen bedekte woonboerderij met kapschuur te koop met vrij zicht over de landerijen en op een perceel van 4.002 m2 eigen grond.
Je kunt in de beschutte tuin met doorkijkjes genieten van de vogels en de schapen, maar je kunt natuurlijk ook naar je vijver kijken of groente ui... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, residential farm, detached house
    Year of construction 1922
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 63098/6448660
Asking price €635,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 16 January 2023
Construction
Type of residence House, residential farm, detached house
Type of construction Existing estate
Year of construction 1922
Rooftype Composite
Isolations Roof, Wall
Surfaces and content
Plot size 4,002 m²
Floor Surface 184 m²
Content 1,264 m³
Garden area 3,150 m²
Layout
Number of floors 3 (and one basement)
Number of rooms 6 (of which 4 bedrooms)
Outdoors
Location Country side, Forested area, Unobstructed view
Garden
Type Garden around
Main garden Yes
Has a backyard entrance Yes
Condition Normal
Energy consumption
Energy certificate E
Features
Water heating Central heating system
Bathroom facilities Bath, Shower, Sink
Parking Detached stone
Has a flue tube Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has roller blinds Yes
Has a storage room Yes
Has a skylight Yes
Has solar blinds Yes

Description

Dorpsstraat 11 Noord-Sleen
Prachtige woonboerderij op de es

In het esdorp Noord-Sleen staat deze rietgedekte en met pannen bedekte woonboerderij met kapschuur te koop met vrij zicht over de landerijen en op een perceel van 4.002 m2 eigen grond.
Je kunt in de beschutte tuin met doorkijkjes genieten van de vogels en de schapen, maar je kunt natuurlijk ook naar je vijver kijken of groente uit je eigen aangelegde (moes)tuin eten.

Aan de Dorpsstraat 11 kom je heerlijk thuis. Je parkeert je auto (of meerdere auto’s) op de lange ruime oprit of in de garage van de royale kapschuur.

De indeling van de boerderij, gebouwd in 1922, is als volgt.

Begane grond
De voordeur zit aan de straatzijde waar je binnenkomt in een royale hal met trapopgang naar de verdieping. De inwoners uit het dorp komen meestal via de achterdeur binnen.

De achteringang ook wel het klompenhok genoemd biedt ruimte voor de jassen en de (vieze) schoenen. In de bijkeuken vind je de aansluitingen voor de wasmachine en/of droger. Hier is ook een vuilstortgootsteen aanwezig met warm en koud water.

In de royale eetkamer staat nu een ovale eettafel met zes stoelen en heeft raamkozijnen voor veel lichtinval. Er zijn hand bedienbare aluminium rolluiken op de ramen in de zijgevel aangebracht. Naast de centrale verwarming is hier een extra sfeergashaard geplaatst.
De hoekkeuken uit 2019 heeft een lichte kleurstelling en is voorzien van een inbouw vaatwasser, gaskookplaat en afzuigkap.

De naastgelegen woonkamer is straatgericht en sfeervol ingericht. Er is een rookkanaal aanwezig maar deze is op dit moment niet in gebruik.

Vanuit de hal bereik je de slaapkamer en badkamer op de begane grond. De slaapkamer heeft een royale afmeting en is voorzien van een kastenwand met schuifdeuren.

De badkamer is compleet betegeld en voorzien van een ligbad, een wastafel en een douche. Er is een apart toilet aanwezig.

Naast de achteringang (klompenhok) kom je in de gezellige tuinkamer. Fijn zijn de openslaande deuren met zicht op de prachtige achtertuin.

Inpandig en bereikbaar vanuit de hal kom je op de royale deel met zoldergedeelte en openslaande deuren naar de oprit. Vanuit deze ruimte bereik je nog drie bergingen. De achterste berging heeft ook een deur naar de straatzijde.

Aan ruimte geen gebrek dus. Alle vertrekken zijn voor verschillende doeleinden te gebruiken. Je kunt desgewenst ook de boerderij verbouwen tot dubbele bewoning of generatiewoning. Informeer dan bij de gemeente Coevorden naar de mogelijkheden.

Eerste verdieping
Met een vaste trap bereik je de eerste verdieping met de overloop, een tweede toilet met wasbakje en drie slaapkamers voorzien van (dak)ramen.

Extern
De tuin rondom is mooi ingericht met groen, beplanting, een vijver en een weiland voor de schapen. Je kunt al je auto’s en fietsen stallen in de grote vrijstaande rietgedekte garage annex schuur maar ook zoals nu waar de schapen staan.
Aan de straat is nog een grote vrijstaande houten schuur voor de overige opslag.

Bijzonderheden
- De boerderij en alle bijgebouwen hebben de bestemming wonen
- Het woongedeelte is grotendeels geïsoleerd (muren en plafonds)
- De deel en de inpandige garage/berging zijn niet geïsoleerd
- De ramen zijn voorzien van dubbele beglazing op de stalramen na
- Er is een waterbron aanwezig
- Er is centrale verwarming en een extra gashaard aanwezig op de begane grond
- De verdieping wordt elektrisch verwarmd
- De boerderij is voorzien van houten vloeren en beton (fundering op zand)
- De boerderij is gebouwd omstreeks 1922 en in diverse stappen gemoderniseerd

Oplevering in overleg.

Het dorp
Noord-Sleen is een langgerekt esdorp met nog veel Saksische boerderijen. Ook staat hier de molen Albertdina, een grondzeiler uit 1906. De marke van Noord-Sleen kenmerkt zich door essen. Uit bodemvondsten mag worden afgeleid dat in Noord-Sleen reeds ver voor de jaartelling bewoning is geweest, getuige ook de hunebedden aan de Hunebedweg ten noorden van de Zweeloërstraat.

Ten noorden van Noord-Sleen ligt de uitgestrekte, 1600 ha grote Boswachterij Sleenerzand (Staatsbosbeheer) waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, hardlopen, met de mountainbike een prachtige 32 km lange parcours rijden, een duik nemen in recreatieplas De Kibbelkoele of zwemmen in het Bosbad, een verwarmd openluchtzwembad.

Algemeen
Noord-Sleen is goed bereikbaar over de weg via de provinciale wegen N376 en N381. Zonder verkeerslichten bereik je ook snel de snelweg A37. Op prima loopafstand van de woonboerderij is een bushalte richting Emmen-Assen-Groningen. Het Pieterpad loopt ook langs het dorp richting Sleen.

Alle informatie kun je ook vinden op de eigen website van de boerderij dorpsstraat11noord-sleen.nl waaronder ook de zonligging, handig als je bijvoorbeeld zonnepanelen wilt plaatsen.

Meer weten?
Er komen niet vaak boerderijen in de verkoop in dit mooi gelegen dorp. Ben je op zoek naar een woonboerderij met veel ruimte? Bel dan voor een afspraak voor een bezichtiging.

Proclaimer
Zwanenburg Makelaardij is verantwoordelijk voor de inhoud van deze informatie en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Je kunt ervan uit gaan dat de teksten, kenmerken en maatvoeringen met de grootste zorgvuldigheid zijn opgesteld en berekend. Kom je desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij jouw reactie bijzonder op prijs.

ZonZone

Close

Recently viewed