slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Noordzijde 27, 7874 TJ Odoornerveen

€240,000
Type of residence House, residential farm, detached house
Plot size 752 m²
Liveable area 130 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Noordzijde 27 Odoornerveen
Wonen met uitzicht

Ben je handig? Zoek je een kluswoning met baden en slapen op de begane grond? Word je blij van dit uitzicht? Na een grondige verbouwing is dit een fijne plek om te wonen.

Op een kavel van 752 m2 eigen grond gelegen vrijstaande en levensloopbestendige boerderijwoning met schilddak en vrij uitzicht op het Oranjekanaal en vrij uitzicht op de la... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, residential farm, detached house
    Year of construction 1920
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 63098/6101667
Asking price €240,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 03 November 2022
Construction
Type of residence House, residential farm, detached house
Type of construction Existing estate
Year of construction 1920
Rooftype Front gable
Surfaces and content
Plot size 752 m²
Floor Surface 130 m²
Content 1,108 m³
External surface area 121 m²
Layout
Number of floors 2
Number of rooms 6 (of which 4 bedrooms)
Outdoors
Location At waterside, Unobstructed view
Energy consumption
Energy certificate E
Features
Water heating Central heating system
Bathroom facilities Shower, Sink
Parking Detached stone
Has a flue tube Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has a storage room Yes

Description

Noordzijde 27 Odoornerveen
Wonen met uitzicht

Ben je handig? Zoek je een kluswoning met baden en slapen op de begane grond? Word je blij van dit uitzicht? Na een grondige verbouwing is dit een fijne plek om te wonen.

Op een kavel van 752 m2 eigen grond gelegen vrijstaande en levensloopbestendige boerderijwoning met schilddak en vrij uitzicht op het Oranjekanaal en vrij uitzicht op de landerijen.

De woning is oorspronkelijk gebouwd omstreeks 1920 maar is in de jaren ’90 uitgebreid door de deel bij de woning te betrekken en is er een extra spouwmuur om de woning gemetseld.

De indeling van de woning is als volgt.

Begane grond
Via de voordeur stap je de entree/hal van de woning binnen met toegang tot de eerste drie slaapkamers, de badkamer, de toilet, de woonkamer en de keuken.

De woonkamer is aan de straatzijde gesitueerd met een houtkachel (niet in gebruik). Deze muur scheid ook de keuken van de woonkamer.
De keuken in L-opstelling is voorzien van inbouwapparatuur. Ook vanuit de keuken kijk je door het raam naar het Oranjekanaal.

Vanuit de gang bereik je drie slaapkamers van een prima afmeting. De badkamer is voorzien van sanitair. Er is een apart toilet aanwezig.
Als je de gang doorloopt, kom je in het achterste gedeelte van het woonhuis met een bijkeuken voorzien van een kastenwand waar de aansluitingen voor een wasmachine en/of droger aanwezig is, de vierde grote slaapkamer en een deur met toegang tot de deel.

De deel ligt lager dan de rest van de woning en in gebruik als schuur met houten deuren naar de achtertuin. Hier is deels een voorbereiding getroffen om een extra (slaap)kamer te maken.

Eerste verdieping

In de hal zit een deur met een vaste trap naar de eerste verdieping. Deze zeer grote open ruimte met hoge nok kan worden verbouwd tot extra woonruimte of slaapvertrekken. Nu is het dak nog niet geïsoleerd alleen aan de kopse kanten voorzien van een raam. Wel is hier de cv-ketel te vinden.

Extern
Achter de woning vind je drie geschakelde garageboxen annex bergingen en ene overkapping. Deze bijgebouwen dienen gerenoveerd te worden. De houten schuur aan de voorzijde van de woning wordt nog verwijderd.

Algemeen
Odoornerveen is een klein dorp in de gemeente Borger-Odoorn, provincie Drenthe. Naast een ijsbaan vind je hier onder andere een modelvliegvereniging en een culturele vereniging van vermaak. Een gezellig dorp in Drenthe, waar het prima wonen, werken en recreëren is.
Voor de een betekent het rust en ruimte, voor de ander een bruisend dorp, voor velen allebei. Men kan zich bij diverse verenigingen aansluiten, worden er activiteiten georganiseerd en staat men altijd voor elkaar klaar. Kortom: Odoornerveen, je wilt er niet omheen.
Op korte afstand van het dorp liggen de prachtige bossen van de Boswachterij Sleenerzand met onder andere de 32 km lange MTB route. Ook zijn op fietsafstand het verwarmd openluchtzwembad Bosbad Noord-Sleen en recreatieplas de Kibbelkoele bereikbaar.
Voor de meeste winkel- en sportvoorzieningen kun je terecht in Schoonoord of Odoorn. In deze dorpen zijn ook basisscholen aanwezig. Het ligt ongeveer 12 kilometer ten noorden van Emmen, wat ook prima te fietsen is langs het Oranjekanaal. In Emmen vind je winkels, horeca, middelbaar en hoger onderwijs, Wildlands, het treinstation en worden diverse evenementen georganiseerd.

Geschiedenis
Het dorp Odoornerveen ligt aan het Oranjekanaal in een hoogveenontginningsgebied tussen de Hondsrug en de rug van Sleen, die evenwijdig aan de Hondsrug loopt. De grond aan de Noordzijde bestaat deels uit veen met een diepe vastere ondergrond. Er is ook veel akkerbouw aanwezig.

Bijzonderheden:
- Oorspronkelijk bouwjaar 1920, verbouwd omstreeks 1990
- De voorzijde van de woning is voorzien van houten vloeren met kruipruimte
- Verdiepingsvloer is van hout en grotendeels voorzien van isolatie
- Overige vloeren begane grond is beton op ondergrond, geen vloerisolatie aanwezig
- Houten kozijnen zijn voorzien van dubbele beglazing, deels te herstellen
- De woning is grotendeels voorzien van dubbele beglazing
- Het dak is destijds vernieuwd met dezelfde dakpannen, geen isolatie
- De woning dient zowel intern en extern gerenoveerd worden

Aanvaarding per direct

Er is een algemene bouwtechnische keuringsrapport aanwezig van de woning, maar in het rapport zijn geen herstelkosten opgenomen omdat dit samenhangt met de woonwensen.

Op de website van de woning noorzijde27.nl vind je ook alle informatie als ook de zonligging als je bijvoorbeeld zonnepanelen wilt plaatsen.

Interesse? Houd rekening met een grote verbouwing dan wel renovatie. Eén voordeel kan zijn als je twee rechter handen hebt gezien de drukte bij de aannemers. We adviseren je in ieder geval een expert mee te nemen.

Locatie
Zie je jezelf op deze locatie wonen? Kom langs en laat je verrassen door de ruimte.

Proclaimer
Zwanenburg Makelaardij is verantwoordelijk voor de inhoud van deze informatie en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. U kunt ervan uit gaan dat de teksten, kenmerken en maatvoeringen met de grootste zorgvuldigheid zijn opgesteld en berekend. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

ZonZone

Close

Recently viewed