slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Under offer

Under offer: Zuidzijde 13, 7874 TD Odoornerveen

€380,000
Type of residence House, single-family house, detached house
Plot size 1,294 m²
Liveable area 135 m²
Acceptance By consultation
Status Under offer

Note

General

Zuidzijde 13 Odoornerveen
Vrij wonen aan het Oranjekanaal

Op een mooie kavel van 1.294 m2 eigen grond gelegen vrijstaande woning met slapen en baden op de begane grond en uitzicht op het Oranjekanaal, akkers en de bossen van Odoorn.

De woning is omstreeks 1930 gebouwd en sinds 2007 in het bezit van de huidige bewoners. Ze hebben de woning voor een groot deel gerenoveerd en verbouwd, den... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, detached house
    Year of construction 1930
    Status Under offer
  • Location

Features

Offer
Reference number 63098/6696263
Asking price €380,000
Status Under offer
Acceptance By consultation
Last updated 01 May 2023
Construction
Type of residence House, single-family house, detached house
Type of construction Existing estate
Year of construction 1930
Rooftype Front gable
Isolations Floor, Insulated glazing, Roof, Wall
Surfaces and content
Plot size 1,294 m²
Floor Surface 135 m²
Content 546 m³
Layout
Number of floors 2 (and one basement)
Number of rooms 5 (of which 4 bedrooms)
Outdoors
Location At waterside, Country side, Unobstructed view
Garden
Type Garden around
Main garden Yes
Has a backyard entrance Yes
Condition Normal
Energy consumption
Energy certificate C
Features
Water heating Central heating system
Bathroom facilities Bath, Shower, Sink, Toilet
Parking Detached stone
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has a storage room Yes
Has a skylight Yes

Description

Zuidzijde 13 Odoornerveen
Vrij wonen aan het Oranjekanaal

Op een mooie kavel van 1.294 m2 eigen grond gelegen vrijstaande woning met slapen en baden op de begane grond en uitzicht op het Oranjekanaal, akkers en de bossen van Odoorn.

De woning is omstreeks 1930 gebouwd en sinds 2007 in het bezit van de huidige bewoners. Ze hebben de woning voor een groot deel gerenoveerd en verbouwd, denk hierbij aan isolatie, vloerverwarming en dubbel glas. Een heerlijke plek om te wonen.

De indeling van de woning is als volgt.

Je parkeert je auto op de oprit aan de zijkant van de woning. De voordeur zit aan de voorkant, echter is het gebruikelijk om via de achterdeur binnen te komen.

Begane grond
Je komt de woning binnen via de ruime bijkeuken. Vanuit de bijkeuken bereik je de slaapkamer, een apart toilet en de ruime badkamer uit 2021. De bijkeuken en de slaapkamer zijn in 2022 verbouwd. Comfortabel is de aanwezige vloerverwarming in deze vertrekken.

De woonkamer aan de straatzijde heeft een fraai uitzicht op het Oranjekanaal en is voorzien van eiken vloerdelen, een houtkachel en een doorloop naar de woonkeuken.

De keuken uit 2007 is voorzien van een brede inbouw gaskookplaat met afzuigkap, een vaatwasser en een losse koel-/vriescombinatie. Praktisch is de via vaste trap bereikbare kelder.

De badkamer en het toilet zijn vernieuwd in 2022 en is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming, een inloopdouche, een hoekbubbelbad, een dubbele wastafelmeubel, een tweede toilet en elektrische ventilatie. In de badkamer bevindt zich tevens een ruime kast met de Remeha cv-installatie uit 2020.

De bijkeuken in de aanbouw is royaal te noemen en is voorzien een keukenblok met warm en koud water en en een aansluiting voor een wasmachine en een droger. Ook is er ruimte voor een (extra) vriezer.

De woning is voorzien van dubbel en HR++ glas. Er zijn enkele kunststof raamkozijnen en Velux dakramen geplaatst. Er is nog een kunststof kozijn aanwezig om geplaatst te worden; het is aan de volgende eigenaren om dit uit te voeren.

Eerste verdieping
Vanuit de keuken bereik je via een vaste trap de bovengelegen verdieping met drie slaapkamers.
Op deze verdieping ligt een nette laminaatvloer. In een slaapkamer liggen houten planken. Verwarming van de drie slaapkamers geschiedt door radiatoren met thermostaatknoppen.

De tuin
Je loopt zowel via de zijdeur als de achterdeur de tuin in. Naast de woning en bij de oprit is bestrating aanwezig. Verder is de tuin ingericht met gras, bomen en beplanting.
In de achtertuin staat een vrijstaande stenen garage met een smeerput en een vrijstaande stenen schuur, beide met een zadeldak en vliering. De stenen berging achterin de tuin deed dienst als kippenhok. Er is ruimte genoeg om in de zon of schaduw te zitten of een moestuin te maken.

Bijzonderheden:
- Deze woning is gebouwd omstreeks 1930
- Vanaf 2007 is de woning gemoderniseerd en verbouwd
- Een geïsoleerde houten vloer in de woonkamer met eiken vloerdelen van 2,2 cm dik
- De houten verdiepingsvloeren zijn geïsoleerd
- Een aantal kozijnen is vervangen door kunststof kozijnen
- Er zijn vijf nieuwe Velux dakramen geplaatst op de verdieping
- Het dak is geïsoleerd met steenwol (2007 – 2011)
- Het platte dak van de aanbouw is vervangen door een geïsoleerd dak (2020)
- Nieuwe Remeha hr-ketel (2020)
- Nieuwe badkamer en toilet (2021)
- In de slaapkamer, de bijkeuken en de hal ligt een geïsoleerde betonnen vloer met vloerverwarming (2022)

Aanvaarding in overleg.

Algemeen
Odoornerveen is een klein dorp in de gemeente Borger-Odoorn, provincie Drenthe. Naast een ijsbaan vind je hier onder andere een modelvliegvereniging en een culturele vereniging van vermaak. Een gezellig dorp in Drenthe, waar het prima wonen, werken en recreëren is.
Voor de een betekent het rust en ruimte, voor de ander een bruisend dorp, voor velen allebei. Men kan zich bij diverse verenigingen aansluiten, worden er activiteiten georganiseerd en staat men altijd voor elkaar klaar. Kortom: Odoornerveen, je wilt er niet omheen.
Op korte afstand van het dorp liggen de prachtige bossen van de Boswachterij Sleenerzand met onder andere de 32 km lange MTB route. Ook zijn op fietsafstand het verwarmd openluchtzwembad Bosbad Noord-Sleen en recreatieplas de Kibbelkoele bereikbaar.
Voor de meeste winkel- en sportvoorzieningen kun je terecht in Schoonoord of Odoorn. In deze dorpen zijn ook basisscholen aanwezig. Het ligt ongeveer 12 kilometer ten noorden van Emmen, wat ook prima te fietsen is langs het Oranjekanaal. In Emmen vind je winkels, horeca, middelbaar en hoger onderwijs, Wildlands, het treinstation en worden diverse evenementen georganiseerd.

Geschiedenis
Het dorp Odoornerveen ligt aan het Oranjekanaal in een hoogveenontginningsgebied tussen de Hondsrug en de rug van Sleen, die evenwijdig aan de Hondsrug loopt. De grond aan de Noordzijde bestaat deels uit veen met een diepe vastere ondergrond. Er is ook veel akkerbouw aanwezig.

Alle informatie kun je vinden op de eigen website van de woning zuidzijde13.nl. Wil je graag landelijk wonen maar toch in de buurt van winkelvoorzieningen, kom dan eens kijken bij deze leuke woning. We heten je graag welkom.

Proclaimer
Zwanenburg Makelaardij is verantwoordelijk voor de inhoud van deze informatie en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Je kunt ervan uit gaan dat de teksten, kenmerken en maatvoeringen met de grootste zorgvuldigheid zijn opgesteld en berekend. Kom je desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij jouw reactie bijzonder op prijs.

ZonZone

Close

Recently viewed