slide

Outstanding Agents. Outstanding Results.

DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Oudelandseweg 84, 3253 LP Ouddorp

€799,000
Type of residence House, residential farm, detached house
Plot size 2,503 m²
Liveable area 263 m²

Note

General

Onthaasten 3.0 in Ouddorp. Nee, niet voor een vakantie maar gewoon als eigenaar, elke dag. Hoe geweldig is dat? Een vrijstaande woonboerderij met veel privacy, vriendelijke uitstraling, ruimte en prachtige natuur die wat met je doet. Uitstekend geschikt voor een groter gezin die iets speciaals zoekt. Maar ook de combinatie van wonen/werken kan hier prima. Het onthaasten begint al als je onderstaan... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, residential farm, detached house
    Construction period 1998
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 05112
Asking price €799,000
Upholstered Yes
Upholstered Upholstered
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 16 November 2018
Construction
Type of residence House, residential farm, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1998
Roof materials Tiles
Bitumen
Rooftype Front gable
Isolations Full
Surfaces and content
Plot size 2,503 m²
Effective area 263 m²
Content 962 m³
Surface area other inner rooms 17 m²
Surface area external storage rooms 89 m²
Surface area external, linked storage rooms 22 m²
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 5 of which (4 bedrooms)
Number of bathrooms 2
Number of balconies 1
Outdoors
Location On a quiet street
Unobstructed view
Country side
Near highway
Type Garden around
Main garden Yes
Condition Normal
Energy consumption
Energy certificate B
Boiler
Type of boiler Nefit Ecomline HR
Heating source Gas
Year of manufacture 1998
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 4
Number of covered parking spaces 2
Water heating Central heating system
Electric boiler
Heating Central heating
Fireplace
Parking Detached stone
Has an alarm Yes
Has a balcony Yes
Has cable TV Yes
Has a fireplace Yes
Has a flue tube Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has ventilation Yes
Cadastral informations
Ownership Full ownership

Definition

Onthaasten 3.0 in Ouddorp. Nee, niet voor een vakantie maar gewoon als eigenaar, elke dag. Hoe geweldig is dat? Een vrijstaande woonboerderij met veel privacy, vriendelijke uitstraling, ruimte en prachtige natuur die wat met je doet. Uitstekend geschikt voor een groter gezin die iets speciaals zoekt. Maar ook de combinatie van wonen/werken kan hier prima. Het onthaasten begint al als je onderstaande tekst leest. Ben je er klaar voor?

Ground floor

Knerpend over het grindpad rijden we door de openstaande poorten de oprit op. We kunnen kiezen, parkeren voor of naast het huis, voor de dubbele garage. We kiezen voor het laatste.

Visite laat je, bij het eerste bezoek, via de voordeur de representatieve hal binnen. De trap en vide zijn hier de eyecatcher, maar ook het glas in lood raam uit de originele boerderij eist zijn aandacht op. Ongewenste bezoekers worden bemerkt door het alarm.

Op het gemak betreden we de royale hal van de woning. Onze jassen hangen we in de antieke garderobekast onder de trap. De deuren van woonkamer staan uitnodigend open en het knapperende haardvuur lokt ons. De woonkamer laat zich absoluut niet in een zin beschrijven. Wat een ruimte en wat een leuke hoeken, kijk die ronde serre! De lichtinval en de uitzichten zijn ronduit indrukwekkend. We kunnen op diverse manieren in verschillende delen van de tuin komen door openslaande deuren. Eerlijk gezegd trekt dat elke keer weer… de zon schijnt, de vogels fluiten. En, terwijl wij door de woonkamer rondlopen, schuifelen in de tegenover het huis gelegen vrije weiland twee reeën voorbij. De woonkamer is gebouwd in een L-vorm en wordt gescheiden van de keuken door de hal die als kloppend hart de beide woongedeeltes met elkaar verbindt. Naast de woonkamer is een werkkamer, maar die kunnen we ook als slaapkamer gebruiken of misschien wel als loungekamer voor opgroeiende kinderen.

De Italiaanse designkeuken van Hans Lamet biedt een vaatwasser en royale 5 pits gas kookplaat met daarboven vanzelfsprekend de afzuigkap. We openen de deur van de oven en de koelkast en tikken met onze ring op het RVS aanrechtblad. Praktische en voldoende kastruimte! De volgende deur is de bijkeuken waar de extra huishoudelijke apparatuur staat. Verrassend genoeg is er nog een deur die ons, als een nieuwsgierige Hans en Grietje, naar de koele wijnkelder brengt onder de keuken.

We proberen ons voor te stellen hoe lekker het zal zijn om vanuit de keuken op het overdekte terras plaats te nemen met een heerlijk glas rosé op een zwoele zomeravond.

First floor

In hogere sferen

We lopen naar boven, nemen op de loopbrug de afslag links en bekijken de slaapvleugel. Een balzaal van een masterbedroom, compleet met prachtige hardhouten parketvloer. Een privé terras voor de laatste avond zonnestralen laat mijn hart een sprongentje maken en …. Yesss, de inloopkast is weggewerkt in het schuine deel van de kap en op maat gemaakt. De aangrenzende badkamer is voldoende groot met een hoekbad, aparte douche, dubbele wastafel, toilet en designradiator. In de masterbedroom is nog een extra deur, nieuwsgierig lopen we naar boven en zien daar links en rechts bergruimte, ook de nodige apparatuur hangt hier. Maar als we goed kijken zien we hier een eigen speelparadijs voor de kinderen met uitkijk over de omgeving.

Even terug op de overloop is een tweede slaapkamer gesitueerd met aan de overkant een eigen badkamer met toilet, douche en wastafel.
We gaan over de loopbrug terug, indrukwekkende vide aan weerskanten, naar het oude voorhuis, hier treffen we nog een zeer ruime slaapkamer aan.

Garden

BIJZONDERE BIJGEBOUWEN
Als eerste lopen we naar de dubbele garage met geheel beloopbare bergzolder. Bijzonder is dat dit gebouw is voorzien een eigen water, elektra en CV installatie. We denken direct aan verschillende mogelijkheden; sfeervolle sauna/wellnessruimte, bed and breakfast, atelier of misschien wel een extra woning voor oma?

Dan zien we een nog origineel varkenshok, niet herbouwd, dus deze heeft de kenmerken van historie. Ook het oude stookhok met de voorgelegen waterpomp geven de tuin de sfeer van het boerenbedrijf van weleer.

Langzaam zwijmelend door de tuin komen we ook langs, het lijkt even een labyrint van hagen, maar het is een ‘bleek’, vroeger gebruikt voor de was.
Onder de romantische haagboog door naar de boomgaard waar we ons betrappen op dagdromen over het idee appeltaart te bakken met goudrenetten uit eigen tuin. Voor de kersen, pruimen, walnoten en verschillende bessen vinden we ook nog wel een lekker recept.

Details

NOOT VAN DE VERKOPER
Wat is er nog fijner dan in de vroege ochtend de voordeur open te doen en de krant uit de brievenbus te halen. Je ruikt de aarde, de bomen en al de verschillende bloemen. De lucht is hier fantastisch en mijn dag begint goed. Aan alle kanten het gekwetter van de vogels en de koekoek roept. Het maakt je rustig en tevreden. Wat voor mij ook heel belangrijk is; de ruimte en stilte rondom deze woning.

Ook de omgeving heeft heel wat te bieden je kunt hier eindeloos wandelen en fietsen maar een dagje strand is natuurlijk ook heel fijn.

Conclusie: Houdt U ook van rust, stilte en natuur. Dan is dit de ideale woning voor U.

BUITENLEVEN
Laten we dit item samenvatten in een paar kernwoorden: “uitnodigend, royaal genieten, rust, ruimte, privacy, verrassend.” Terwijl je dobbert op je luchtbed zie je ze allemaal voorbij komen: bosuil, konijntjes, hazen, reeën, merels, leeuweriken, vinken, mussen, buizerds en duifjes. Als het wat later is en je dobbert nog steeds dan geniet je van een flonkerende sterrenhemel. Sorry, we redden het toch niet in een paar woorden… Draai met de zon mee op 1 van de 3 terrassen.

Pak een wijntje, rook een mooie sigaar en strijk neer op de lounge set. En ben je het zitten zat, maak dan een ommetje op je eigen terrein. Er valt genoeg te zien.

TECHNIEK
De Nefit Ecomline HR CV–combiketel met indirect gestookte boiler en mechanische ventilatie unit zijn, net als het huis, van 1998. Alarminstallatie aanwezig, meterkast (voldoende groepen en aardlekschakelaars). Alle nutsvoorzieningen aanwezig en aangesloten op gemeenteriool.

WETENSWAARDIG
Maar liefst 263 m2 oppervlakte woonruimte
Perceel met originele schurvelingen
Dubbele verwarmde garage
Onder architectuur herbouwde woonboerderij (Zeelenberg Architectuur)
Eigen bron om de tuin mee te besproeien
Hemelsbreed een paar honderd meter van de Grevelingen en iets verder de Noordzee
Rustig gelegen op 5 autominuten van de dorpskern

Floor plans

Extra

Recently viewed