slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Sereen wonen in centrum Rotterdam

€395,000
Address: Stroveer 111, 3032 GB Rotterdam
Type of residence Apartment, ground floor apartment, apartment
Liveable area 109 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

We komen aangelopen langs het Stadsarchief van Rotterdam en zien het appartementencomplex al van een afstand liggen. De hoofdingangen van het woonerf zitten aan de noord- en zuidzijde. Het onder architectuur (1977 door Jan Verhoeven) gebouwde complex Heliport -in de volksmond wel klein Volendam genoemd- heeft een nieuw aangelegd binnenterrein met speeltuin en is omringd door een uitloper van de... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence Apartment, ground floor apartment, apartment
    Construction period 1983
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 05174
Asking price €395,000
Service costs €145.09
Electricity €18
Heating €139
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 08 April 2021
Construction
Type of residence Apartment, ground floor apartment, apartment
Type of construction Existing estate
Construction period 1983
Certifications Energy performance advice
Isolations Insulated glazing
Surfaces and content
Effective area 109 m²
Content 359 m³
Surface area external storage rooms 10 m²
Surface area external, linked storage rooms 5.8 m²
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 4 of which (3 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Garden
Type Back yard
Orientation West
Has a backyard entrance Yes
Condition Normal
Energy consumption
Energy certificate C
Features
Number of parking spaces 1
Number of covered parking spaces 1
Water heating Centrally supplied
Heating District heating
Bathroom facilities Sink, Toilet, Walkin shower
Has fibre optical cable Yes
Garden available Yes
Has a storage room Yes
Has ventilation Yes
Association of owners
Registered at Chamber of Commerce Yes
Annual meeting Yes
Periodic contribution Yes
Reserve fund Yes
Long term maintenance plan Yes
Home insurance Yes
Cadastral informations
Rotterdam AD 638
Range Condominium
Ownership Ground lease
Charges Temporary, with redemption option, bought off until 30/03/2035

Description

We komen aangelopen langs het Stadsarchief van Rotterdam en zien het appartementencomplex al van een afstand liggen. De hoofdingangen van het woonerf zitten aan de noord- en zuidzijde. Het onder architectuur (1977 door Jan Verhoeven) gebouwde complex Heliport -in de volksmond wel klein Volendam genoemd- heeft een nieuw aangelegd binnenterrein met speeltuin en is omringd door een uitloper van de Rotte. Met voldoende parkeerplaatsen en subtiel weggewerkte parkeergarages onder de bebouwing én met het openbaar vervoer in de buurt is de bereikbaarheid optimaal. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om er een garage te huren. De berging bekijken we straks. Om eerst even iets van de sfeer te proeven maken we een ommetje over het centrale plein, bij uitstek een veilige plek voor spelende kinderen.

Ground floor

Hier moeten we zijn!

Ons appartement ligt op de begane grond én 1e etage en eenmaal binnen valt gelijk de lichte entree ons op. We bekijken eerst het stoer gestucte toilet (toffe verlichting wel) en lopen dan richting de woonkamer met open keuken. Een mooie lichte ruimte met zicht op het centrale plein. Een super gave en onverwoestbare RVS keuken, koken kan hier op keramische kookplaten, ook een magnetron, oven, vaatwasmachine en koelkast zijn aanwezig. Onder de trap bekijken we nog een praktische kastruimte. In de woonkamer waan je je in het groen en ontgaat de hectiek van de binnenstad je volledig. De grote woonkamer kijkt uit op de stadstuin en de waterpartij aan de achterzijde. Via de achterdeur kom je op het eigen terras dat vrijwel direct aan het water ligt. De makelaar vraagt ons om even te gaan zitten om te beleven hoe dat dan voelt. We horen vogels fluiten, het kabbelende water, de watervogels, paaiende vissen, kwakende padden bij zonsondergang en het ruisen van het riet. Het is een soort van groen eilandje midden in een uitloop van de Rotte én midden in het centrum van Rotterdam.

Door naar de verdieping, wederom een lekker ruime overloop en we tellen deuren, 4 stuks. Aan de achterzijde noteren we twee slaapkamers, ieder met een Frans balkon en dus ook groen uitzicht! Dan deur nummer drie, een badkamer in de sfeer van een thuis Hammam, met een royale inloopdouche, 2e toilet en een wastafel, op de overloop treffen we in een nis de wasmachine en droger.

De grootste slaapkamer ligt naast de badkamer en kijkt uit over het pleintje aan de voorzijde, om de hoek van de muur wacht de verrassing …. eindelijk die inloopkast! Of misschien voor grotere gezinnen dan net die extra kamer?

De prettige zonligging maakt het appartement extra licht en vrolijk. Het terras aan de voorzijde ligt op koffie met croissant tijd, het knusse terras achter op wijn en bier tijd. De meterkast heeft 9 groepen en 3 aardlekschakelaars. De servicekosten bedragen circa € 145,- per maand (opbouw reservefonds, liftonderhoud, opstalverzekering). De ruime inpandige berging bevindt zich ook op de begane grond en is buitenlangs aan de overzijde van het water bereikbaar.
Je waant je op deze plek in een eengezinswoning, op centrum locatie, maar dan zonder de hectiek van de grote stad. De omgeving leent zich voor prachtige wandelingen door de stad en het centrum met alle bijbehorende voorzieningen, horecagelegenheden, de wekelijkse markt, de Bijenkorf en het Centraal station.

“In een voorschrift op het hooi van 1720 staat vermeld dat met hooi of stro geladen schepen, die niet bestemd waren voor de hooimarkt en langs de Schie of de Rotte de stad binnen kwamen om onderzocht te worden, moesten blijven liggen aan de Singel tussen de brug over de Schie en de Hofpoort. In het begin van de 19e eeuw sprak met over Strooveer of Stroomarkt. Voor het bombardement in mei 1940 lag het Stroveer langs de Rotte in het verlengde van de Rechter Rottekade tussen Katshoek en spoorweg viaduct, nu ligt de Stroveer ter plaatse van het vroegere Stroveer.”

Details

Het is een zeer lastige tijd om een gewilde woning te kunnen kopen. Vaak worden er een beperkt aantal kijkmomenten gepland, waarna de woning snel verkocht is. Wij willen het graag anders doen en iedereen een gelijke kans geven om in ieder geval de woning te bezichtigingen. Om iedereen deze Corona pandemie de gelegenheid te geven om de woning te bekijken én te ervaren, hebben wij een digitale tour gereed gezet op onze eigen website Venivendi. Wanneer je de virtuele tour én alle foto's goed hebt bekeken, hebben wij alvast de belangrijkste gegevens in een eigen omgeving. Zo kun je deze documenten in alle rust downloaden en doornemen. Het adres van de website is het adres (stroveer) met huisnummer (111) aan elkaar.

HEB JE INTERESSE? Laat dat dan zo spoedig mogelijk aan ons weten. Je kunt ons het beste een whatsapp bericht sturen op ons vaste nummer 010-8465629 of e-mailen. Tot snel!

* Woonoppervlakte 109 m2
* 3 Ruime slaapkamers
* Geheel dubbel glas
* Energielabel C
* Eigen afgesloten berging
* Parkeerplaats te huur € 120 per maand
* Woonkamer en slaapkamers zijn met milieu vriendelijk leem gestuct
* Direct naast het toekomstig stadspark Hofbogen
* Fantastische combinatie van uitersten!
* Erfpacht afgekocht tot 2035
* Actieve VVE

Toelichtingsclausule NEN2580
De meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Bovenstaande tekst is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De tekst is uitsluitend bedoeld om een goede indruk van het object te geven.

Floor plans

Extra

Virtual tour

ZonZone

Close

Recently viewed