slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Armweide 13, 7963 RS Ruinen

€795,000
Type of residence House, residential farm, detached house
Plot size 4,639 m²
Liveable area 255 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

UNIEKE LOCATIE, aan een heerlijk rustige weggetje, in het KARAKTERISTIEKE buitengebied van Ruinen gelegen , RUIME, ZEER GOED ONDERHOUDEN en SCHITTERENDE WOONBOERDERIJ met ZEER GROTE GARAGE/SCHUUR (194 M2!!) op een GROTE kavel (2532 m2), met aangrenzend stuk grasland (van maar liefst 2.107 m²!). Oorspronkelijk bouwjaar ca. 1910, vanaf de jaren '87 ingrijpend verbouwd, voorzien van vele energiezu... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, residential farm, detached house
    Construction period 1910
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 05424
Asking price €795,000
Upholstered Yes
Upholstered Upholstered
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 26 October 2022
Construction
Type of residence House, residential farm, detached house
Type of construction Existing estate
Accessibility People with disabilities, Seniors
Construction period 1910
Roof materials Thatch
Rooftype Front gable
Certifications Energy performance advice
Isolations Cavity wall, Floor, Full, Insulated glazing, Roof, Wall
Surfaces and content
Plot size 4,639 m²
Floor Surface 255 m²
Living area 39.27 m²
Kitchen area 12.49 m²
Content 1,690 m³
Surface area other inner rooms 200 m²
External surface area storage rooms 12 m²
Layout
Number of floors 2
Number of rooms 4 (of which 3 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location Country side, Forested area, On a quiet street, Unobstructed view
Garden
Type Front yard
Orientation South east
Garden 2 - Type Side yard
Garden 2 - Orientation North east
Garden 3 - Type Side yard
Garden 3 - Orientation South west
Energy consumption
Energy certificate A++
Energy index 0.38
Boiler
Type of boiler Nefit
Heating source Gas
Year of manufacture 2000
Combiboiler Yes
Features
Number of parking spaces 8
Water heating Central heating system, Solar collectors
Heating Central heating, Floor heating, Solar collectors
Bathroom facilities Bath, Toilet, Underfloorheating, Walkin shower, Washbasin furniture
Parking Detached wood
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has an internet connection Yes
Has a sauna Yes
Has a storage room Yes
Has solar panels Yes
Has ventilation Yes
Cadastral informations
Ruinen K 69
Area 2,532 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership
De Wolden K 612
Area 2,107 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

UNIEKE LOCATIE, aan een heerlijk rustige weggetje, in het KARAKTERISTIEKE buitengebied van Ruinen gelegen , RUIME, ZEER GOED ONDERHOUDEN en SCHITTERENDE WOONBOERDERIJ met ZEER GROTE GARAGE/SCHUUR (194 M2!!) op een GROTE kavel (2532 m2), met aangrenzend stuk grasland (van maar liefst 2.107 m²!). Oorspronkelijk bouwjaar ca. 1910, vanaf de jaren '87 ingrijpend verbouwd, voorzien van vele energiezuinige aanpassingen (o.a. vloerverwarming, volledige muurisolatie, geheel voorzien van thermopane beglazing), keurig ONDERHOUDEN rieten dak en.................SCHITTEREND UITZICHT over de naast en voorgelegen landerijen. Wat een natuurlijk schouwspel om te zien, elke dag weer; rust in combinatie met het schitterende, weidse, vrije uitzicht en natuurlijke omgeving met koeien, schapen en paarden met hun veulens. De grote garage/schuur/werkplaats (ca. 140 m2!! met ruime 1e verdieping) maakt het geheel compleet. De garage/schuur/werkplaats is ook zeer geschikt om anders in te delen, bijvoorbeeld als paardenstal met meerdere paardenboxen.

VREDIG EN GROEN. En nu: ......... in afwachting van de nieuwe eigenaar/eigenaren die hun plannen voort willen zetten met dezelfde voorliefde van dit gebeuren als de huidige eigenaren.

De gehele begane grond van de woonboerderij is ingedeeld voor bewoning begane grond, waarvan de gehele begane grondvloer is voorzien van vloerverwarming, met in totaal 3 slaapkamers (ca. 14,5 m2, ca. 8.5 m2 en 8.6m2), waarvan 1 slaapkamer direct toegang heeft tot een aangrenzende, ruime badkamer (ca. 8,5 m2 - vv. bad, aparte douche en wastafel). Een aparte, ruime woonkeuken (ca. 12,10 m2) met een schitterend, vrij uitzicht over de naastgelegen tuin EN landerijen. Daar word je elke dag blij van! De woonkamer betreft een L-vormige woonkamer (ca. 40 m2), gelegen aan de voor- en linkerzijde van de woonboerderij.

De grote garage/schuur/werkplaats betreft een zeer degelijk gebouwd geheel, welke nu in gebruik is als garage (ca. 77 m2), hobbyruimte (ca. 14 m2), kantoorruimte (ca. 14 m2) en een heerlijke, ruime werkplaats met meer dan voldoende opslag en werkruimte (ca. 45 m2). Dit geheel is zeer geschikt om te worden gebruikt voor andere doeleinden, zoals voor paardenboxen. Betreft een spantenbouw, waarbij de indeling vrijelijk in te delen is. Ook is hier een zeer ruime 1e verdieping aanwezig, welke nu is ingedeeld als "chill- en sportruimte", sauna en werkruimte.

Op het dak van deze garage/schuur/werkplaats zijn zonnepanelen geplaatst.

Ook zijn er meerdere opstallen en overkappingen aanwezig, alsook een heerlijke overkapping om te genieten in uw eigen tuin. Het zonneterras aan de linkerzijde van de woonboerderij geeft op haar eigen manier een schitterend, vredig en super vrij uitzicht overzicht naar de naastgelegen landerijen; vrij uitzicht is zeker verzekerd!

De voortuin en de tuin aan de rechterzijgevel van de woonboerderij zijn karakteristiek te noemen; Puur, landelijk, waarbij verschillende fruit- en verschillende andere soorten bessenstruiken aanwezig zijn. Heerlijke en vele aardbeienstruiken laten hier het landleven in dit prachtige stuk van Drenthe zien.

Omgeving: Buurtschap Armweide ligt rond de gelijknamige weg van het dorp Ruinen. De buurtschap ligt verder ZW van de dorpen Ansen en Dwingeloo en Nationaal Park Dwingelderveld, ZO van het dorp Uffelte en van het dorp Havelte, NO van de dorpen Oosteinde en Ruinerwold en Noordelijk van het dorp Koekange.

Belangstelling gekregen? Bel voor een geheel vrijblijvende bezichtiging en u zult ontdekken dat dit een uniek object is in een schitterende, groene en rustige omgeving.

ZonZone

Close

Recently viewed