slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Molenstraat 16, 2871 BG Schoonhoven

€335,500
Type of residence House, single-family house, terraced house
Plot size 70 m²
Liveable area 104 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Midden in het historische stadscentrum ligt deze bijzondere woning, in de rustige Molenstraat zonder doorgaand autoverkeer. De authentieke details aan de voorgevel, zoals de prachtige segmentbogen met tegelmozaïek boven de ramen, zijn door de jaren heen gekoesterd waardoor deze stadswoning de sfeer en uitstraling behouden heeft die zo kenmerkend en geliefd is. Er zijn 2 slaapkamers met de mogel... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, terraced house
    Construction period 1920
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 00109
Asking price €335,500
Electricity €81
Gas €81
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 24 September 2022
Construction
Type of residence House, single-family house, terraced house
Type of construction Existing estate
Construction period 1920
Roof materials Bitumen, Tiles
Rooftype Front gable
Certifications Energy performance advice
Isolations Floor, Insulated glazing, Wall
Surfaces and content
Plot size 70 m²
Effective area 104 m²
Living area 22.78 m²
Kitchen area 2,753.4 m²
Content 280 m³
Surface area other inner rooms 6.25 m²
Surface area external, linked storage rooms 18.5 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 4 of which (3 bedrooms)
Number of bathrooms 1
Outdoors
Location City centre, Near public transport, Near school, On a quiet street
Garden
Type Closed yard
Orientation South west
Has a backyard entrance Yes
Condition Normal
Garden 2 - Type Sun terrace
Garden 2 - Orientation South west
Garden 2 - Condition Normal
Energy consumption
Energy certificate C
Boiler
Type of boiler Nefit Smartline
Heating source Gas
Year of manufacture 2007
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Bathroom facilities Bath, Toilet, Washbasin furniture
Has a flue tube Yes
Garden available Yes
Has a skylight Yes
Cadastral informations
Schoonhoven B 904
Area 70 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

Midden in het historische stadscentrum ligt deze bijzondere woning, in de rustige Molenstraat zonder doorgaand autoverkeer. De authentieke details aan de voorgevel, zoals de prachtige segmentbogen met tegelmozaïek boven de ramen, zijn door de jaren heen gekoesterd waardoor deze stadswoning de sfeer en uitstraling behouden heeft die zo kenmerkend en geliefd is. Er zijn 2 slaapkamers met de mogelijkheid voor een 3e. Schoonhoven, de Zilverstad, gelegen aan de rivier De Lek staat bekend om zijn veelzijdigheid aan kunst, de diverse recreatiemogelijkheden, cultuur, (water-)sport, onderwijs, horeca enz. Jaarlijks bezoeken vele toeristen uit binnen-en buitenland deze bijzondere stad in het Groene Hart. Zal dit de plek worden waar je van droomt?

Ground floor

Bij binnenkomst in de hal is links de meterkast en sta je eigenlijk meteen in de strakke moderne open keuken. De eiken multieplankvloer loopt door over de gehele ruimte. Verwarming d.m.v. convectie onder het voorraam en de achterdeuren. De keuken is voorzien van o.a. een inductiekookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem, veel kastruimte en een separate inbouwkoelkast met stoomoven. Maar kijk eens naar de prachtige authentieke boogoverspanning. Hoe mooi komt modern en klassiek samen. Na de keukenopstelling is er een functionele houtkachel en ruimte voor de eethoek. Via de 2 openslaande deuren rechts kun je naar het buitenplaatsje terwijl je links terecht komt in de bijkeuken met ruimte voor wasmachine, droger, vriezer o.i.d. Verder door de bijkeuken is een halletje met nog 2 vaste kasten en rechts de deur naar de smaakvolle betegelde badkamer met bad, wastafel, designradiator, kastruimte en het 1e (wand-)toilet.
Over het buitenplaatsje gesproken. Vandaaruit is er nog toegang tot een lange afgesloten berging, over de gehele lengte van de woning, die uitkomt op de straat. Heerlijk om zo lekker met je fiets of boodschappen meteen ‘achterom’ te kunnen lopen.

First floor

Via de open trap in de woonkamer kom je op de eerste verdieping. Aan de voorzijde (straatkant) is een kantoorruimte gecreëerd maar deze zou ook als slaap-of hobbykamer kunnen dienen. De grootste ruimte is aan de achterzijde waar je heerlijk in de kussens van de zithoek weg kunt zakken en relaxen. Toch even naar buiten? Open de dubbele deuren en je komt op een heerlijke houten veranda op het Westen. De middag- en avondzon zorgen voor een paar extra uurtjes genieten. Heb je groene vingers, dan kun je hier mooie bakken en potten plaatsen voor je eigen groene oase. Er is een buitenkraan dus slepen met gieters is gelukkig niet nodig.
De pergola is door de plaatsing van de planken een natuurlijk zonnescherm. Terwijl het carillon speelt kijk je uit op daken en torens, afgewisseld door diverse struiken en bomen die elk seizoen anders kleuren. Prachtig.

Second floor

Opnieuw een praktische open trap naar de overloop. Maar wat een leuke verrassende indeling. De trap is afgeschermd maar komt uit in de achterste grote slaapkamer. Hier is een separatie 2e toiletruimte gecreëerd. De slaapkamer zelf heeft een eigen betegelde wasmogelijkheid, met stopcontact, wastafel, kraan, spiegel en verlichting. De voorste slaapkamer is kleiner maar heeft vaste kastruimte en is licht door het grote dakraam.

Floor plans

Extra

ZonZone

Close

Recently viewed