slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Opweg 34, 2871 NB Schoonhoven

€765,000
Type of residence House, single-family house, detached house
Plot size 450 m²
Liveable area 123 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Op een van de mooiste locaties aan de rand van Schoonhoven staat deze prachtige (parel in de polder) typisch 30-er jaren woning. Een keurig onderhouden vrijstaande woning met de karakteristieke details uit die tijd in een strakke vormgeving. Deze woning geeft meer dan alleen wonen. Zo zijn er o.a. 4 slaapkamers, 2 erkers, een kelder, een sauna en een luxe buitenverblijf en dan ook nog eens vri... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, detached house
    Construction period 1930
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 00102
Asking price €765,000
Gas €118
Heating €118
Water €26.65
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 27 August 2022
Construction
Type of residence House, single-family house, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1930
Roof materials Bitumen, Tiles
Rooftype Front gable
Certifications Energy performance advice
Isolations Floor, Roof, Wall
Surfaces and content
Plot size 450 m²
Effective area 123 m²
Living area 36.07 m²
Kitchen area 13.93 m²
Content 320 m³
Surface area other inner rooms 1.5 m²
Surface area external storage rooms 10 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 6 of which (4 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 2 separate toilets)
Garden
Type Front yard
Orientation East
Condition Beautifully landscaped
Garden 2 - Type Closed yard
Garden 2 - Main garden Yes
Garden 2 - Orientation South west
Garden 2 - Has a backyard entrance Yes
Garden 2 - Condition Beautifully landscaped
Energy consumption
Energy certificate C
Boiler
Type of boiler Nefit
Heating source Gas
Year of manufacture 2015
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating, Gas fireplace, Partial Floor heating
Bathroom facilities Double sink, Walkin shower
Has a flue tube Yes
Garden available Yes
Has an internet connection Yes
Has a sauna Yes
Has a storage room Yes
Has a skylight Yes
Has solar panels Yes
Has ventilation Yes
Cadastral informations
Schoonhoven A 272
Area 450 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

Op een van de mooiste locaties aan de rand van Schoonhoven staat deze prachtige (parel in de polder) typisch 30-er jaren woning. Een keurig onderhouden vrijstaande woning met de karakteristieke details uit die tijd in een strakke vormgeving. Deze woning geeft meer dan alleen wonen. Zo zijn er o.a. 4 slaapkamers, 2 erkers, een kelder, een sauna en een luxe buitenverblijf en dan ook nog eens vrij uitzicht over de polder.
Schoonhoven is een stadje met de beroemde zilver- en goud ambachten, maar biedt ook een veelvoud aan scholen, sportclubs, kerken, winkels, cultuur, horeca en zelfs een eigen theater. Toch heeft het nog het gemoedelijke van een groot dorp. Omdat de Opweg in dit deel geen doorgaande weg is, woon je in alle rust in een groene omgeving en toch op loop-/ fietsafstand van alles wat je nodig hebt. Vergeet ook niet de prachtige wandel- en fietstochten die door het Groene Hart gemaakt kunnen worden.
Als u deze gewilde, sfeervolle 30-jaren woning gezien heeft, weet u net als wij, dat je ‘opweg’ bent naar een heerlijk plek waar je niet snel meer weg wil. We praten u even bij:

Ground floor

We beginnen bij het begin: Vanaf het trottoir begint de diepe voortuin met 3 prachtige leilinde bomen, met daar tussen een trapje naar beneden om het grindpad te volgen naar de voordeur. Links en rechts van de woning kun je meteen doorlopen naar de achtertuin. Op het dak liggen 15 zonnepanelen. Fijn om zelf uw stroomkosten terug te verdienen. Zodra je de voordeur binnenkomt, zie je in de hal de mooie antraciet leistenen vloer. Deze loopt over de gehele benedenverdieping door. Prachtig. Je ziet ook meteen de stijlvolle specifieke 30-er jaren paneeldeuren met ruitjes en bijpassende deurklinken. Links in de hal is de trap naar de eerste verdieping. Onder de trap is de eerdergenoemde kelder. Daar kun je nogal wat in kwijt! De volgende deur links brengt je in een heerlijke badkamer met douche en dubbele wastafel.
Gaan we terug naar de hal, dan kun je van daaruit naar het eerste toilet.
Dan de deur rechts. Je komt in een prachtige half open keuken in L- opstelling met een lunchbar, gaskookstel en div. inbouwapparatuur. Dan kun je 2 kanten uit. Rechts aan de voorzijde van de woning is in de erker de eetkamer gesitueerd. En, jawel, daar ga je heen door de traditionele schuifdeuren met glas-in-lood ramen. De kamer en suite, zoals dat heet. Wat een uitzicht als je hier met elkaar de maaltijd gebruikt, of, waar steeds meer behoefte aan is: Je maakt hier de ideale thuiswerkplek. Schuifdeuren dicht en volle concentratie op je werk.
Gaan we links van de keuken, dan ben kom je in een prachtige lichte woonkamer met lambrisering rondom en een functionele open haard. Ook hier een erker waardoor de ruimte een extra dimensie krijgt en nog een aparte ruimte voor wasmachine en droger. Omdat deze ruimte ook van buitenaf te gebruiken is, heb je hier een extra zijdeur.
Verder heeft de woonkamer nog ruimte voor een tweede eethoek en uiteraard toegang tot de diepe tuin. Maar daarover straks meer..

First floor

Vanuit de hal links de trap op naar de ruime overloop. Meteen links het tweede toilet met fonteintje en daarnaast ook op de overloop, is d.m.v. een dakkapel een ideale werk-/hobbyplek gecreëerd. Tevens daar de cv-kast, een boeken- en bergkast en een vlizotrap naar de bergvliering. De masterbedroom is aan de achterzijde, met een vaste kastenwand en uitzicht op de tuin (Westen). Dan nog 2 slaapkamers met dakkapel en een 4e slaapkamer aan de voorzijde. Deze heeft een rolluik aan de buitenzijde. In alle slaapkamers zijn 3 ramen, waarvan er 2 lekker opengezet kunnen worden.

Garden

Hier wordt u niet alleen verrast door de diepte van de tuin maar ook door wat je er aantreft. Heerlijke zitjes en hoekjes, zodat je altijd wel ergens in de zon of schaduw kunt zitten. Een knusse overkapping, een berging voor de fietsen en.. een heerlijke sauna. Maar dat is niet alles; er staat een prachtig gastenverblijf met veranda in de tuin. Volledige all-in-one slaapkamer met keukentje, eethoek, c.v. en t.v. aansluiting. Een toiletruimte met wastafel en een separate doucheruimte.
Uiteraard kunt u dit gastenverblijf ook inrichten als kantoor aan huis of als mantelzorgwoning.
Superlatieven te over voor deze ‘parel in de polder’.

Floor plans

Extra

ZonZone

Close

Recently viewed