slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Tramstraat 10, 7848 BK Schoonoord

€300,000
Type of residence House, single-family house, detached house, service accommodation
Plot size 255 m²
Liveable area 236 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Tramstraat 10 Schoonoord
Woon-/winkelpand op een toplocatie

Op een aantrekkelijke locatie in het centrum van het reuze(n) dorp Schoonoord staat dit vrijstaande woon-/winkelpand met een mooi besloten terras met een overkapping en een achterom. Het pand heeft een centrumbestemming en daardoor tal van mogelijkheden.

Drogisterij Westerhuis is al 36 jaar gevestigd en niet meer weg te denken... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, detached house, service accommodation
    Year of construction 1912
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 63098/5267234
Asking price €300,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 14 June 2021
Construction
Type of residence House, single-family house, detached house, service accommodation
Type of construction Existing estate
Year of construction 1912
Rooftype Gambrel
Isolations Insulated glazing, Roof, Wall
Surfaces and content
Plot size 255 m²
Effective area 236 m²
Content 962 m³
Surface area external, linked storage rooms 14 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 8 of which (3 bedrooms)
Outdoors
Location City centre
Features
Water heating Central heating system
Bathroom facilities Bath, Shower, Toilet, Washbasin furniture
Garden available Yes
Has roller blinds Yes
Has a storage room Yes
Has solar blinds Yes

Description

Tramstraat 10 Schoonoord
Woon-/winkelpand op een toplocatie

Op een aantrekkelijke locatie in het centrum van het reuze(n) dorp Schoonoord staat dit vrijstaande woon-/winkelpand met een mooi besloten terras met een overkapping en een achterom. Het pand heeft een centrumbestemming en daardoor tal van mogelijkheden.

Drogisterij Westerhuis is al 36 jaar gevestigd en niet meer weg te denken uit Schoonoord. Recent is de gevel voorzien van de naam vakdrogist Heidi; zij is inmiddels drie jaar het vaste gezicht van de drogisterij. Aan de voorzijde zijn voldoende gratis parkeerplaatsen. Links van de winkel is een oprit.

De eigenaresse heeft zelf al jaren een schoonheids- en pedicuresalon aan huis dus het is zeker interessant om de salon voort te zetten; het is ook mogelijk deze ruimte weer als woonruimte in gebruik te nemen.

Zowel voor de combinatie wonen en werken is deze locatie uitermate geschikt maar ook afzonderlijke verhuur van de drogisterij, de praktijkruimte aan de voorzijde en de woning aan de achterzijde en de verdieping kan een interessante investering zijn. Het geheel ligt op een perceel van 255 m2 eigen grond. De totale gebruikersoppervlakte van het pand bedraagt 236 m2.

De indeling van het pand is als volgt.

Begane grond:
Aan de voorzijde is links de drogisterij gevestigd met een eigen entreepartij. Naast een kantoor heeft de winkel ook een pantry en een toilet en is het pand is op stahoogte onderkelderd.

Interessant om te noemen is dat de winkel is uitgerust met een volledig postkantoor. Je kunt hier terecht voor advies over en verkoop van (thuis)medicijnen tot aan overschrijving van je auto. Maar ook voor de staatsloterij, de Nederlandse lotto en kleding- of schoenreparatie kun je hier terecht.

De huidige huurovereenkomst van de drogisterij zal door de nieuwe eigenaar worden overgenomen en loopt tot juli 2022, waarna een nieuwe termijn van 5 jaar kan worden overeengekomen.

Aan de rechterzijde is de schoonheidssalon gevestigd, tevens met een eigen entree. Hier kun je nu terecht voor een schoonheids- of pedicurebehandeling. De huidige inventaris wordt ter overname aangeboden. Aan de gevel zijn prachtige blauwe markiezen aangebracht.

Achter de salon is de woonkeuken gevestigd met een heerlijke leefruimte. De deur tussen de salon en de keuken is afsluitbaar. Indien gewenst, kan in de salon een pantry worden geplaatst waardoor deze eventueel als een aparte ruimte verhuurd kan worden.

De woonkeuken is recent gerenoveerd en van alle gemakken voorzien waaronder een inbouw 6-pits kookplaat, een afzuigkap, een vaatwasser, een oven en een magnetron. Aan de achterzijde is een aanbouw gerealiseerd waardoor de leefruimte royaal is geworden. De raampartij tot aan de grond zorgt voor veel lichtinval.

Via de gang is zowel de winkel als de inpandige berging en de tuin met terrasoverkapping bereikbaar. Op de ramen van de achtergevel zijn sunscreens aangebracht. Vanuit de beschutte en zonnig gelegen tuin kun je via de zijuitgang de straat bereiken. Er rust een recht van overpad op de tussengelegen inrit met de naastgelegen woning.

Achterzijde pand:
De winkel en de woning zijn met elkaar verbonden met een ruimte bestaande uit een gang, een ruimte met de witgoedaansluitingen, de gezamenlijke HR-ketel, een apart toilet met fonteintje en een kantoor met aparte opslagruimte. De inpandige berging wordt gezamenlijk gebruikt maar het is mogelijk de ruimtes anders in te richten afhankelijk van de behoefte. Zo ontstaan drie aparte ruimtes met voldoende privacy.

Tuin:
Achter het pand ligt een zonnige en veel privacy biedende tuin. Niet al te groot maar hierdoor ook makkelijker te onderhouden. De blauwe druiven smaken ook dit jaar weer heerlijk.

Eerste verdieping:
Vanuit de keuken is de eerste verdieping met een vaste trap te bereiken. De straatgerichte woonkamer met zijramen en een royale dakkapel aan de voorzijde zorgt ervoor dat je zowel richting het Oranjekanaal als richting de winkelstraat vrij kunt kijken.
Op de verdieping zijn de drie royale slaapkamers en de recent gemoderniseerde badkamer met een tweede toilet, een wastafel, een ligbad en een inloopdouche te bereiken. Er is een deur aanwezig aan de achterzijde boven de aanbouw.

Tweede verdieping:
Vanaf de overloop is de ruime vliering met een vlizotrap te bereiken. De vliering is recent helemaal geïsoleerd .

Algemeen:
Alle voorzieningen (supermarkt, slager, etc. ) zijn op loop- en fietsafstand gelegen. Schoonoord heeft ook een gezondheidscentrum, twee scholen, een dorpshuis (met bibliotheek) en een sporthal met diverse sportverenigingen. Het dorp ligt zo’n 500m vanaf een Pieterpadroute van 24 km welke van Schoonloo naar Sleen loopt. Naast wandelmogelijkheden zijn er ook uitgebreide fietsmogelijkheden. Het dorp werd in 1854 gesticht en gebouwd op een zandkop na de aanleg van het Oranjekanaal.

Enkele mogelijkheden binnen de huidige bestemming centrum van het pand zijn:
- bedrijfsactiviteiten die zijn genoemd in bijlage 18 onder de categorie 1 en 2, met uitzondering van geluidszoneringsplichtige inrichtingen, inrichtingen met een plaatsgebonden risicocontour van 10-6/ jaar en/of vuurwerkbedrijven;
- detailhandel met uitzondering van supermarkten;
- woning al dan niet ten behoeve van het bedrijf, overeenkomstig de bestaande situatie;
- aan huis gebonden beroep of bedrijf;
- (sociaal-)medische, sociaal-culturele en bestuurlijke voorzieningen;
- kantoor- en praktijkruimten inclusief kapperszaken;

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1912
- Totale gebruikersoppervlakte 236 m2 (verdeling wonen 180 m2 en winkel 56 m2), overige inpandige ruimte 23 m2, gebouwgebonden buitenruimte 14 m2, inhoud 917 m3.
Op dit moment wordt de vrijstaande houten garage gehuurd; hierover zal met de eigenaar van de garage nieuwe afspraken moeten worden gemaakt.
- Informeer bij uw adviseur naar de financieringsmogelijkheden in verband met de huidige bestemming en verdeling tussen wonen en werken.
- Om het pand geheel voor wonen te mogen gebruiken is er een ontheffing nodig van de gemeente Coevorden.

Al met al een pand met mogelijkheden en gelegen op een toplocatie. Interesse? Laat het ons weten.

Proclaimer
Zwanenburg Makelaardij is verantwoordelijk voor de inhoud van deze informatie en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. U kunt ervan uit gaan dat de teksten, kenmerken en maatvoeringen met de grootste zorgvuldigheid zijn opgesteld en berekend. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

ZonZone

Close

Recently viewed