slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Brink 12, 7841 CE Sleen

€449,000
Type of residence House, residential farm, detached house
Plot size 1,291 m²
Liveable area 181 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Brink 12 Sleen
Boerderij met diverse mogelijkheden

In één van de meest authentieke brinkdorpen van Drenthe, Sleen staat deze mooie woonboerderij. Oorspronkelijk is de woonboerderij gebouwd omstreeks 1857. De boerderij ligt op loopafstand van de winkels in het centrum van Sleen. De uitvalswegen liggen op slechts 4 minuten rijden.

De boerderij heeft een grote deel en een vrijstaand tuinhu... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, residential farm, detached house
    Year of construction 1857
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 63098/4638405
Asking price €449,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 02 July 2020
Construction
Type of residence House, residential farm, detached house
Type of construction Existing estate
Year of construction 1857
Rooftype Composite
Surfaces and content
Plot size 1,291 m²
Effective area 181 m²
Content 2,327 m³
Garden area 787 m²
Mapping
Number of floors 2 (and one basement)
Number of rooms 10 of which (6 bedrooms)
Outdoors
Location City centre
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation South west
Has a backyard entrance Yes
Condition Well maintained
Energy consumption
Energy certificate D
Features
Water heating Central heating system
Bathroom facilities Bath
Shower
Sink
Toilet
Washbasin furniture
Parking Indoor
Has an alarm Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has a storage room Yes
Has a skylight Yes

Description

Brink 12 Sleen
Boerderij met diverse mogelijkheden

In één van de meest authentieke brinkdorpen van Drenthe, Sleen staat deze mooie woonboerderij. Oorspronkelijk is de woonboerderij gebouwd omstreeks 1857. De boerderij ligt op loopafstand van de winkels in het centrum van Sleen. De uitvalswegen liggen op slechts 4 minuten rijden.

De boerderij heeft een grote deel en een vrijstaand tuinhuis met een terrasoverkapping. De boerderij is gelegen op een perceel van 1291 m2 eigen grond. Met een gebruikersoppervlakte van 444 m2 waarvan 181 m2 woonoppervlakte kunnen we spreken over een forse boerderij.

Vanaf de aankoop in 2010 is de woning gemoderniseerd, gerenoveerd en verder geïsoleerd. De kap is voorzien van een goede gebintenconstructie. Het woondeel van de boerderij is met dakpannen bedekt en de deel met een rieten kap.
De deel van 263 m2 biedt de volgende eigenaar de mogelijkheid om deze naar eigen inzicht in te richten. Deze kan bij het woondeel betrokken worden door de aanwezige verdiepingsvloer en brandmuur. Maar deze kan zoals nu ook als inpandige ruimte worden gebruikt waarbij de sectionaaldeur erg handig is.

Je stapt de woning binnen in de hal met trapopgang en vide aan de straatzijde. De boerderij is als het ware verdeeld in tweeën. Zowel links als rechts is een woondeel. Aan de achterzijde is de woonkeuken gesitueerd, de twee (slaap)kamers en de royale kelder. De halfopen, nette woonkeuken is in een hoekopstelling geplaatst en voorzien van de nodige inbouwapparatuur.

Richting de deel is een gang met een bijkeuken/berging waar een wasmachine en/of droger geplaatst kan worden en een apart toilet met een fonteintje. De oorspronkelijke douche is nu in gebruik als voorraadruimte en biedt plaats aan de vriezer. De deel en het woonhuis zijn middels deze gang met elkaar verbonden.

Via de achterdeur loop je de tuin in, welke over de lengte van de boerderij is aangelegd. Zeker niet te klein maar ook niet te groot. Wil je een moestuin, een siertuin of alles bestraat, voor ieder wat wils. Er is een waterbron aanwezig in de tuin en een druppelbuis voor de rond geplaatste beukenhaag. Ook is er een vrijstaand tuinhuis met een terrasoverkapping gerealiseerd waar ook een houtkachel is geplaatst om lang in de tuin te kunnen genieten.

Eveneens zijn er in het dorp gelegenheden om naar toe te lopen/fietsen. In het dorp worden regelmatig activiteiten georganiseerd en is er onder andere een restaurant, een snackbar, een bakker, een supermarkt, een drogist en zijn er diverse sportfaciliteiten.

Vanuit de hal bereik je de overloop op de eerste verdieping met vier slaapkamers voorzien van een dakraam en de volledig betegelde badkamer voorzien van een dakkapel met een ligbad, een douche, een wastafel en een toilet.

Deze boerderij heeft de voordelen van wonen in het centrum, een perceelgrootte die te overzien is en een vraagprijs waarbij de woonwensen van de nieuwe eigenaar nog vervuld kunnen worden.
Zie je deze mogelijkheden, dan nodigen we je van harte uit om te komen kijken.

Bijzonderheden:

- De deel is gerenoveerd met (nieuwe) gebinten waardoor de kap nu staat als een huis
- De woning is voorzien van dubbele beglazing
- Het rieten dak is medio jaren ’90 vervangen
- In 2014 is het gehele dak onderhoud door een rietdekker
- Het tuinhuis met terrasoverkapping geeft extra comfort in de tuin
- Er is een waterbron in de tuin (pomp ter overname)
- Er is een alarminstallatie aangebracht
- De boerderij zowel aan de voorzijde als via de Mottenkampsteeg bereikbaar

Oplevering in overleg

Aanvullende informatie

Kangoeroe- of mantelzorgwoning
De woonboerderij kan ook omgebouwd worden tot kangoeroe- of mantelzorgwoning.

Bij een kangoeroewoning is de woning gesplitst in twee wooneenheden met aparte ingang en afsluitbare tussendeur, maar wel met hetzelfde huisnummer. Je woont dus op hetzelfde adres en fiscaal gezien heb je één huishouden. Zo kun je bijvoorbeeld de woning delen met je ouders.

Een mantelzorg woning is een tijdelijke woning, zolang de mantelzorg wordt verleend. Dit kan een unit zijn die in de tuin geplaatst wordt, maar ook de deel kan omgebouwd worden. Als de mantelzorg beëindigd is, dient de mantelzorgwoning verwijderd of onklaar te worden gemaakt door bijvoorbeeld het verwijderen van de keuken en badkamer.

Voor een kangoeroewoning en/of mantelzorgwoning is geen vergunning nodig, wel moet je nog voldoen aan de minimale regels van het Bouwbesluit. Informeer hiervoor bij de gemeente Coevorden.

Sleen
Sleen was tot de gemeentelijke herindeling in 1998 de hoofdplaats van de gemeente Sleen.

Uit de geschiedenis blijkt dat Sleen in de vroege middeleeuwen ontstaan is door splitsing van een oude nederzetting, die ongeveer halverwege het huidige Noord-Sleen en Sleen lag. Sleen heeft zo'n 2300 inwoners en rond de 1000 woningen.

Sleen is oorspronkelijk een agrarisch dorp, wat te zien is aan de vele boerderijen in het “oude dorp”. De meeste boerderijen hebben tegenwoordig een woonfunctie gekregen. Er zijn twee basisscholen, nog steeds een bibliotheek, goede sportvoorzieningen en een bedrijventerrein in het nieuwe gedeelte van Sleen. Verder heeft het dorp heeft een aantal ambachtelijke en verzorgende bedrijven, een medisch centrum, een diergeneeskundige praktijk, een woonzorgcentrum (“De Schoel”), een eigen brandweergroep, een paardensportcentrum en de recreatiemogelijkheden zijn uitgebreid met een camping.

Bezienswaardigheden in Sleen zijn de NH Kerk (15e eeuw), de molen de Hoop en het voormalige gemeentehuis. Het gemeentehuis dateert uit 1938 en is gebouwd in een neo-klassieke stijl. Het voormalige gemeentehuis is nu verbouwd tot een multifunctioneel centrum, waar een groot deel van Sleense ondernemers waaronder diverse sportactiviteiten hun intrek hebben genomen.

Proclaimer
Zwanenburg Makelaardij is verantwoordelijk voor de inhoud van deze informatie en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. U kunt ervan uit gaan dat de teksten, kenmerken en maatvoeringen met de grootste zorgvuldigheid zijn opgesteld en berekend. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Floor plans

Close

Recently viewed