slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Zuidenveldstraat 20, 7841 CK Sleen

€319,000
Type of residence House, single-family house, detached house
Plot size 751 m²
Liveable area 121 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Zuidenveldstraat 20 in Sleen
Uniek pand in het centrum van Sleen

Dat het hier om het voormalige postkantoor van Sleen gaat is terug te zien aan een aantal leuke details in het pand. Zo is er bijvoorbeeld de geldsluis naast de voordeur. Via deze sluis werd het geld veilig aan de geldtransportwagens doorgegeven. Verder is het deels voorzien van kogelwerend glas en heeft het een ingebouwde (lege)... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, detached house
    Year of construction 1964
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 63098/4697471
Asking price €319,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 01 November 2019
Construction
Type of residence House, single-family house, detached house
Type of construction Existing estate
Year of construction 1964
Rooftype Composite
Surfaces and content
Plot size 751 m²
Effective area 121 m²
Content 850 m³
Surface area external, linked storage rooms 9 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 9 of which (5 bedrooms)
Outdoors
Location City centre
Residential area
Garden
Type Side yard
Main garden Yes
Orientation South west
Condition Normal
Features
Water heating Central heating system
Electric boiler
Bathroom facilities Bathroom 1 Shower
Sink
Bathroom facilities Bathroom 2 Bath
Shower
Toilet
Parking Detached wood
Garden available Yes
Has a garage Yes

Definition

Zuidenveldstraat 20 in Sleen
Uniek pand in het centrum van Sleen

Dat het hier om het voormalige postkantoor van Sleen gaat is terug te zien aan een aantal leuke details in het pand. Zo is er bijvoorbeeld de geldsluis naast de voordeur. Via deze sluis werd het geld veilig aan de geldtransportwagens doorgegeven. Verder is het deels voorzien van kogelwerend glas en heeft het een ingebouwde (lege) kluis.

Het postkantoor is in 1964 gebouwd en heeft tot 2002 dienstgedaan als postkantoor. Door de jaren heen is het diverse keren verbouwd, uitgebouwd en gemoderniseerd. Tot 2018 is het in gebruik geweest als bloemenboetiek.

Boven wonen, beneden werken

Het pand heeft een centrumbestemming, dit houdt in dat een gedeelte van het pand (80 m2) als winkel, praktijkruimte, kantoor, etc. gebruikt mag worden. Deze ruimte kan naar behoefte vergoot worden, dit gaat dan van het woonoppervlakte (129 m2) af. De winkelruimte is op dit moment tijdelijk als woonruimte in gebruik. Voor een permanent gebruik is een bestemmingsplanwijziging nodig. Informeer bij de gemeente Coevorden naar de mogelijkheden.

Hoewel de foto’s anders doen vermoeden, heeft het pand nu officieel één huisnummer en dat is nummer 20. In het verleden waren er twee huisnummers. Rechts nummer 20 en links nummer 22.

De indeling is als volgt:

Begane grond
Het gebouw heeft meerdere voordeuren, entrees en hallen. Via de voordeur de bij het (voormalige) huisnummer 22 kom je via de hal in de halfopen keuken voorzien van inbouw koelkast, combimagnetron, kookplaat met afzuigkap en vaatwasser. Naast de keuken ligt de winkelruimte die nu (tijdelijk) in gebruik is als woonkamer. Op de begane grond bevinden zich verder nu drie slaapkamers, twee badkamers met allebei een toilet en diverse inbouwkasten.

Eerste verdieping
Via de deur bij huisnummer 20 kom je direct in de hal met een betonnen trap naar de eerste verdieping. Deze hal is ook bereikbaar vanaf de begane grond. De verdieping is ingericht als royaal appartement met een straatgerichte woonkamer, een gesloten keuken aan de achterzijde van de woning voorzien van een inbouw kookplaat met afzuigkap, een koelkast, een magnetron, een oven en een vaatwasser, een slaapkamer en een studeerkamer, een apart toilet en meerdere inbouwkasten. De oorspronkelijke douche is nu in gebruik als cv-ruimte waar ook de aansluiting voor een wasmachine en/of droger is. Er kan gebruik gemaakt worden van de tweede badkamer op de begane grond. In geval van nood is er een uitklapbare veiligheidsladder die aan het balkon bevestigd is.

Vliering
De woning beschikt over een vliering voor de opslag van spullen, bereikbaar met een losse trap.

De tuin en carport
De tuin is groter dan het lijkt op de foto’s. Het totale perceeloppervlakte is 751 m2. Aan de voorkant en zijkant is de tuin grotendeels bestraat. De achterkant en andere zijkant bieden veel privacy. De haag geeft als het ware de scheiding tussen wonen en werken aan. Aan de zijkant is een hoge carport aanwezig waar de geldtransportwagens onder stonden. Een camper kan hier ook prima onder staan.

Garage
In de tuin staat een vrijstaande garage van circa 18 m2 met een kanteldeur. De aangebouwde overkapping biedt voldoende ruimte voor fietsen, een aanhanger en/of tuingereedschap.

Bijzonderheden:

- Uniek pand in het centrum van Sleen
- Deels voorzien van dubbelglas en kogelwerend glas
- Vier openbare parkeerplaatsen voor de deur
- Glasvezel wordt aangelegd in 2020
- Tuin is groter dan op de foto’s lijkt
- Combiketel Nefit Ecomline HR (2002) en een 40 liter boiler (2002)
- Recentelijk nog geschilderd
- Automatisch beregeningssysteem in de tuin
- Mechanische ventilatie

Mogelijkheden met het pand

Er zijn diverse mogelijkheden met het pand. Een aantal past binnen het geldende bestemmingsplan en voor andere is er een bestemmingsplan wijziging nodig. Dit laatste is aan de koper. Voorbeelden hiervan zijn:

• Beneden werken, boven wonen. (binnen bestaande bestemmingsplan)
• Ombouwen tot volledig woonhuis (bestemmingsplan wijziging)
• Twee appartementen met eigen huisnummer (bestemmingsplan wijziging)

Kortom, een interessant pand met mogelijkheden. Kom langs en laat je verrassen door de ruimte.

Recently viewed